Ministry of Finance
Madhya Pradesh and Andhra Pradesh rewarded for completing three out of four reforms
Get Additional financial assistance of Rs.1004 crore for capital expenditure
06 JAN 2021 11:16AM by PIB Delhi
Madhya Pradesh and Andhra Pradesh have become the first group of States to complete three out of the four citizen centric reforms stipulated by the Department of Expenditure, Ministry of Finance. The two States have completed the One Nation, One Ration Card Reforms, Ease of Doing Business Reforms, and Urban Local Bodies Reforms.
Consequent upon completion of reforms in the three sectors, the Department of Expenditure, Ministry of Finance has decided to provide additional financial assistance amounting to Rs.1004 crore to these States under the newly launched Scheme of “Special Assistance to States for Capital Expenditure”.
Andhra Pradesh will get an additional amount of Rs.344 crore while Madhya Pradesh has become entitled to receive Rs.660 crore for capital projects. The Scheme was announced by the Finance Minister on 12th October, 2020 as part of Aatma Nirbhar Bharat package. The additional financial assistance for the capital expenditure is in addition to the permission of Rs.14694 crore issued to these States for extra borrowings for completing the reforms.
The Scheme of “Special Assistance to States for Capital Expenditure” is aimed at boosting capital expenditure by the State Governments who are facing difficult financial environment this year due to the shortfall in tax revenue arising from the COVID 19 pandemic. Capital Expenditure has a higher multiplier effect, enhancing the future productive capacity of the economy, and results in a higher rate of economy growth. Therefore, despite the adverse financial position of the Central Government, it was decided to extend a special assistance to the State Governments in respect of capital expenditure, in financial year 2020-21.
The Scheme has got very warm response from the State Governments. So far capital expenditure proposals of Rs.9880 crore of 27 States have been approved by the Ministry of FinanceAn amount of Rs.4940 crore has already been released to the States as the first instalment under the Scheme. State-wise allocation, approval granted and funds released is attached. Tamil Nadu has not availed the benefit of the Scheme.
The capital expenditure projects have been approved in diverse sectors of economy like, Health, Rural Development, Water Supply, Irrigation, Power, Transport, Education, Urban Development.
The Scheme has three parts. Part–I of the scheme covers the north-eastern and hill States. Under this part, Rs.200 crore is allocated to each of the 7 north-eastern States (Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura) and Rs.450 crore is allocated to each of the hill States (Himachal Pradesh and Uttarakhand). In view of higher population and geographical area, the State of Assam has been provided enhanced allocation of Rs.450 crore under the Scheme.
Part-II of the Scheme is, for all other States not included in Part-I. An amount of Rs.7,500 crore is earmarked for this part. This amount has been allocated amongst these States in proportion to their share of central tax as per the interim award of the 15th Finance Commission for the year 2020-21.
Part-III of the Scheme is aimed at pushing various citizen-centric reforms in the States. Under this Part, an amount of Rs.2000 crore is earmarked. This amount will be available only to those States who carry out by 31st December, 2020, at least 3 out of the 4 reforms specified by the Ministry of Finance in its letter dated 17th May, 2020 regarding reform linked additional borrowing permissions. The 4 reforms are - One Nation One Ration Card, Ease of doing Business Reform, Urban Local Body/ Utility Reform and Power Sector Reform.
Scheme for Special Assistance to States for Capital Expenditure
(Rs. in crore)
S.No.
State
Amount Allocated
Amount Approved
Amount Released
1
Andhra Pradesh
344.00
344.00
172.00
2
Arunachal Pradesh
200.00
200.00
100.00
3
Assam
450.00
450.00
225.00
4
Bihar
843.00
843.00
421.50
5
Chhattisgarh
286.00
286.00
143.00
6
Goa
32.00
32.00
16.00
7
Gujarat
285.00
285.00
142.50
8
Haryana
91.00
91.00
45.50
9
Himachal Pradesh
450.00
450.00
225.00
10
Jharkhand
277.00
277.00
138.50
11
Karnataka
305.00
305.00
152.50
12
Kerala
163.00
163.00
81.50
13
Madhya Pradesh
660.00
660.00
330.00
14
Maharashtra
514.00
514.00
257.00
15
Manipur
200.00
200.00
100.00
16
Meghalaya
200.00
200.00
100.00
17
Mizoram
200.00
200.00
100.00
18
Nagaland
200.00
200.00
100.00
19
Odisha
388.00
388.00
194.00
20
Punjab
150.00
146.50
73.25
21
Rajasthan
501.00
501.00
250.50
22
Sikkim
200.00
200.00
100.00
23
Tamil Nadu
351.00
0.00
0.00
24
Telangana
179.00
179.00
89.50
25
Tripura
200.00
200.00
100.00
26
Uttar Pradesh
1501.00
1501.00
750.50
27
Uttarakhand
450.00
434.11
217.055
28
West Bengal
630.00
630.00
315.00
Total
10250.00
9879.61
4939.805

শেল-থুম মন্ত্রালয়
মধ্য প্রদেশ অমসুং আন্ধ্র প্রদেশনা রিফোর্ম মরিগী মনুংদা অহুম লোইশিনবগী মনা ফংখ্রে
কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী ওইনা অহেনবা শেলগী ওইবা মতেং লুপা করোর ১০০৪ ফংখ্রে
06 JAN 2021 11:16AM by PIB Imphal
মধ্য প্রদেশ অমসুং আন্ধ্র প্রদেশনা ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা থম্লিবা সিতিজেন সেন্ত্রিক শেমগৎপদা মরিগী মনুংদা অহুম মপুং ফাবা স্তেতশিংগী অহানবা কাংবু ওইরে। স্তেত অনি অসিনা ৱান নেসন, ৱান রাসন কার্দ শেমদোকপা, ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস শেমদোকপা অমসুং আর্বান লোকেল বোদি শেমদোকপা অসি মপুং ফানা লোইশিনখ্রে।
সেক্তর অহুম অসি শেমগৎখিবগী মপুং ফাবা ওইনা ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা নৌনা হৌদোকপা স্কীম “স্পেসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেত ফোর কেপিতেল এক্সপেন্দিচর” অসিগী মখাদা অহেনবা শেলগী ওইবা মতেং শেনফম ওইনা লুপা করোর ১০০৪ স্তেতশিং অসিদা পীনবা ৱারেপ লৌরে।
আন্ধ্র প্রদেশনা অহেনবা শেনফম লুপা করোর ৩৪৪ ফংগনি অমদি মধ্য প্রদেশনা লুপা করোর ৬৬০ কেপিতেল প্রোজেক্ত অসিগীদমক ফংগনি। স্কীম অসি ফাইনান্স মিনিস্তরনা ২০২০গী ওক্তোবরগী ১২দা আত্মানির্ভর ভারত পেক্কেজগী শরুক অমা ওইনা লাউথোকখিবনি। হায়রিবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী শেলগী ওইবা মতেং অসি অহেনবা অয়াবা করোর ১৪৬৯৪ অমা স্তেতশিং অসিদা শেমগৎপা অসি মপুং ফানা লোইশিন্নবা পুহনবনি।
“স্পেসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেত ফোর কেপিতেল এক্সপেন্দিচর” স্কীম অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি স্তেত সরকারনা হন্দক চহিদা কোবিদ লায়চৎনা মরম ওইরদুনা শেলগী ওইবা অৱাবা কয়া থেংনদুনা রেবিন্যুদা পুথখিবা অসিদা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসি মেনখৎনবা পীখিবনি। কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অসিনা য়াম্না কান্নবা অমা পীরি, ইকোনোমিগী তুংগী ওইবা কয়া অমা কান্নবা পীবা অমসুং মসিনা ইকোনোমি চাওখৎপদা চাংচৎ ৱাংখৎহনবা অসিনি। মরম অদুনা, মসি য়েংলগা সেন্ত্রেল সরকারনা ২০২০-২১গী ফাইনান্সিএল ওইবা চহি অসিদা অখন্নবা মতেং অসি পীবনি।
স্কীম অসি স্তেত সরকারনা য়াম্না হরাও তয়াম্না লৌরি। হৌজিক ফাওবদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা স্তেত ২৭তা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগী হায়রকপা লুপা করোর ৯৮৮০ অমা অয়াবা পীখ্রে। স্কীম অসিগী মখাদা লুপা করোর ৪৯৪০ অমগী শেনফম হান্ননা স্তেতশিং অসিদা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা থাদোকখ্রে। স্তেত খাইনা, অয়াবা পীখিবা অমসুং ফন্দ থাদোকখিবা অসি এত্তেস তৌরি। তামিল নাদুনা স্কীম অসিগী কান্নবা ফংদ্রি।
কেপিতেল এক্সপেন্দিচর প্রোজেক্ত অসি ইকোনোমিগী সেক্তর কয়াদা অয়াবা পীরি মদুদি, হকশেল, খুঙ্গংগী চাওখৎ-থৌরাং, ঈশিংগী সপ্লাই, ঈথৈ-লৌখোং, পাৱর, লম্বী-থোং, মহৈ, আর্বানগী চাওখৎ-থৌরাং।
স্কীম অসি শরুক অহুম লৈ। স্কীম অসিগী অহানবা শরুক অসিনা অৱাং নোংপোক অমসুং চীংগী স্তেতশিং কোল্লি। শরুক অসিগী মখাদা, লুপা করোর ২০০ অৱাং-নোংপোকী স্তেত ৭তা পীরি (অরুনাচল প্রদেশ, মেঘলয়, মনিপুর, মিজোরম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরা) অমসুং লুপা করোর ৪৫০ অসিনা চীংগী স্তেশিং (হিমাচল প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ) অসিনি। মীশিং অমসুং লমগী পাক চাওবা য়েংলহগা অসমদা লুপা করোর ৪৫০ হেন্না পীরি।
স্কীম অসিগী অনিশুবা শরুক অসিনা শরুক অহানবদা য়াওদবা মখৈ মসিদা চিংলি। লুপা করোর ৭,৫০০ অমা মসিদা পীরি। শেনফম অসি ২০২০-২১ চহিগী ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী ইন্তিরিম এৱার্দ সেন্ত্রেল তেক্সকাী শরুক অসিদা পীবনি।
স্কীম অসিগী অহুমশুবা শরুক অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি স্তেতশিং অসিদা সিতিজন-সেন্ত্রিক শেমগৎপা অসিনি। মসিগী শরুক অসিগী মখাদা লুপা করোর ২০০০গী শেনফম পীরি। মসিগী শেনফম অসি ২০২০গী দিসেম্বরগী ৩১ ফাওবদা ফংখ্রবশিং, মদুদি শেমগৎলবা ৪গী মনুংদা ৩ অমা মিনিস্ত্রী ওফ ফাইনান্স মসিগী লেত্তর ২০২০গী মেগী ১৭ ফাওবদা অয়াবা পীগনি। শেমগৎলবা মরি অদুদি – ৱান নেসন ৱান রাসন কার্দ, ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস শেমগৎপা, আর্বান লোকেল বোদী/য়ুতিলিতি অমসুং পাৱর সেক্তর শেমগৎপা।
“স্পেসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেত ফোর কেপিতেল এক্সপেন্দিচর”
(লুপা করোরদা)
সে.ন.
স্তেত
য়েল্লিবা শেনফম
য়ারবা শেনফম
থাদোকখ্রবা শেনফম
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩৪৪.০০
৩৪৪.০০
১৭২.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
৩
অসম
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.০০
৪
বিহার
৮৪৩.০০
৮৪৩.০০
৪২১.২০
৫
ছত্তিসগর
২৮৬.০০
২৮৬.০০
১৪৩.০০
৬
গৌৱা
৩২.০০
৩২.০০
১৬.০০
৭
গুজরাত
২৮৫.০০
২৮৫.০০
১৪২.৫০
৮
হারিয়ানা
৯১.০০
৯১.০০
৪৫.৫০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৪৫০.০০
৪৫০.০০
২২৫.৫০
১০
ঝরখন্দ
২৭৭.০০
২৭৭.০০
১৩৮.৫০
১১
কর্নাতকা
৩০৫.০০
৩০৫.০০
১৫২.০০
১২
কেরলা
১৬৩.০০
১৬৩.০০
৮১.০০
১৩
মধ্য প্রদেশ
৬৬০.০০
৬৬০.০০
৩৩০.০০
১৪
মহারাস্ত্রা
৫১৪.০০
৫১৪.০০
২৫৭.০০
১৫
মনিপুর
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৬
মেঘালয়
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৭
মিজোরম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৮
নাগালেন্দ
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
১৯
ওরিশা
৩৮৮.০০
৩৮৮.০০
১৯৪.০০
২০
পঞ্জাব
১৫০.০০
১৪৬.৫০
৭৩.২৫
২১
রাজস্থান
৫০১.০০
৫০১.০০
২৫০.৫০
২২
সিক্কিম
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৩
তামিল নাদু
৩৫১.০০
০.০০
০.০০
২৪
তেলঙ্গনা
১৭৯.০০
১৭৯.০০
৮৯.৫০
২৫
ত্রিপুরা
২০০.০০
২০০.০০
১০০.০০
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৫০১.০০
১৫০১.০০
৭৫০.৫০
২৭
উত্তরাখন্দ
৪৫০.০০
৪৩৪.১১
২১৭.০৫৫
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গাল
৬৩০.০০
৬৩০.০০
৩১৫.০০
অপুনবা
১০২৫০.০০
৯৮৭৯.৬১
৪৯৩৯.৮০৫