Ministry of Electronics & IT
NIXI Offers free Domain in Local Indian Languages
08 JAN 2021 2:03PM by PIB Delhi
The National Internet Exchange of India (NIXI) announced that it will offer a free IDN (Internationalized Domain Name) in any of their preferred 22 official Indian language along with every IN domain booked by the registrant. Applicant will also get a free email in local language. This offer has been created to stimulate the adoption of भारत (IDN) domain name and proliferation of local language content.
This offer is valid for new .in users who register up to 31st January 2021. This offer is also extended to those existing in users who renew their domain in the month of January 2021.
About NIXI
National Internet Exchange of India (NIXI) is a not for profit organization working since 2003 for spreading the internet technology to the citizens of India through the following activities: -
i) Internet Exchanges through which the internet data is exchanged amongst ISPs and between ISPs and CDNs.
ii) IN Registry, managing and operation of IN country code domain and भारत IDN domain for India.
iii) IRINN, managing and operating Internet protocol (IPv4/IPv6).

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
এন.আই.এক্স.আই.না ইন্দিয়াগী লোকেল লোলশিংদা লেম্না দোমেইন পীখ্রে
08 JAN 2021 2:03PM by PIB Imphal
নেস্নেল ইন্তর্নেত এক্সচেঞ্জ ওফ ইন্দিয়া (এন.আই.এক্স.আই.)না ইন্দিয়াগী ওইবা ওফিসিএল লোল ২২দা মখোয়গী আই.এন. দোমেইন বুক তৌখিবা রেজিস্ত্রেন্তশিংদা লেম্না আই.দি.এন. (ইন্তর্নেস্নেল দোমেইন নেম) পীগনি হায়না লাওথোকখ্রে। এপ্লিকেন্তশিংনা মখোয়গী লোকেল লোলদা লেম্না ই-মেইলশু ফংহনগনি। হায়রিবা অসি भारत (আই.দি.এন) দোমেইন মিং ওইনা লৈহন্নবনি অমসুং লোকেলগী লোলশিং অসি চাওখৎনবনি।
হায়রিবা খুদোল অসি অনৌবা ২০২১গী জানুৱারীগা ৩১ ফাওবদা রেজিস্তর তৌবা খক্তা চৎনগনি। হায়রিবা অসি হান্নবা লৈরম্লবা নৌনা অমুক ২০২১গী জানুৱারী ফাওবদা রিন্যু তৌবশিং অসিশু পীরি।
এন.আই.এক্স.আই. মরমদা
নেস্নেল ইন্তর্নেত এক্সচেঞ্জ ওফ ইন্দিয়া (এন.আই.এক্স.আই.) অসি শেন্দোং লৈতবা ওর্গানাইজেসন্না ২০০৩দগী থবক তৌরক্লি হায়রিবা অসিনা ইন্তর্নেত তেক্নোলোজি অসি ইন্দিয়াগী নাগরিকশিংদা মখাগা থৌওংশিং অসিদা শন্দোক্লি :-
১) ইন্তর্নেত দেতাগী খুত্থাংদা ইন্তর্নেত পীনদুনা আই.এস.পি.শিং অসি পীনৈ অমসুং আই.এস.পি.শিং অমসুং
সি.দি.এন.শিং.
২) লৈবাক অসিগী আই.এন. কোদ দোমেইন রেজিস্ত্রী তৌবা,শিল-লাংবা অমসুং চৎনহনবা অমসুং ইন্দিয়াগী
ভারত (আই.দি.এন)।
৩) আই.আর.আই.এন.এন., মেনেজিং অমসুং ওপরেতিং ইন্তর্নেত প্রোতোকোল (আই.পি.ভি. ৪/ আই.পি.ভি. ৬)