Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Kolkata
08 JAN 2021 8:35PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search and seizure action on three real estate and stock broking groups of Kolkata on 05.01.2021. The search operation was conducted based on the available data in the departmental database, analysis of their financial statements, on market intelligence and field enquiries.
The search action has resulted in unearthing of incriminating evidences revealing various shell entities being used for raising bogus share capital/unsecured loans. Evidences of out of the books cash transactions have also been found. Further, significant amount of un-booked revenue on account of sale of flats was detected. During the course of search proceedings, as a result of enquiries conducted, it has been established that the persons of the group have used paper/shell companies to route back their own unaccounted money. A total concealment of income amounting to Rs. 365 crore has been detected so far. The assessees have made an admission of undisclosed income amounting to Rs. 111 crore.
The search action has resulted in seizure of unaccounted cash of Rs. 3.02 crore and jewellery worth Rs. 72 lakh.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা কোলকাতাদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
08 JAN 2021 8:35PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ০৫.০১.২০২১দা কোলকাতাদা রিএল ইস্তেত অহুম অমসুং স্তোক ব্রোক্কীং কাংলুপকী মথক্তা থি-হুম্বা অমসুং ফা-পুনবগী থবক চৎথখ্রে। চৎথরিবা থি-হুম্বা অসি দিপার্তমেন্তেল দেতাবেজ, মখোয়গী ফাইনান্সিএল স্তেতমেন্ত নৈনবা, মার্কেতকী ইন্তিলিজেন্স অমসুং ফিলদা থিজিনবগী দেতা অফংবা অদু য়েংলগা তৌবনি।
থি-হুম্বা অসিদা লান্না তৌবা খুদম কয়া অমা কাংবু অসিনা শাশিন্নবা কেপিতেল/চৎনদবা লোন কয়া অমা শিজিন্নবা থেংনরকখি। বুক্তা য়াওদবা লৈবা য়োনবগী শেনফম কয়া অমা খুদম ওইনা ফংখি। মখা তানা, য়াম্না ময়েক লাবা রেবিন্যুদা বুক তৌদবা ফ্লেতশিং য়োনবগী শেনফম কয়া অমশু ফংখি। থি-হুম্বগী থবক অসি চৎথরিঙৈ মনুংদা, ৱাহং পাউহং চৎথরিঙৈদা কাংবু অসিগী মীওই খরনা চে/সেল খর মখোয়গী শেনফমশিং অসি হল্লক্নবা থেংনখি। মসিদা অরোৎপা অপুনবা ইনকম লুপা করোর ৩৬৫ অমা ফাওবা থেংনখি. এসেসিশিং অসিনা লান্না শিজিন্নবা লুপা করোর ১১১গী শেনফম অমা য়াজখি।
থি-হুম্বা অসিনা মরম ওইদুনা মশিং থাদবা শেনফম লুপা করোর ৩.০২ অমা অমসুং লুপা লাখ ৭২রোমগী ওইগদবা লিক-খুজি ফাগৎপা ঙমখি।
মখা তানা থি-হুম্বা চৎথরি।