Ministry of Defence
Republic Day Parade to feature 321 School Children and 80 Folk Artists in Cultural Programme
13 JAN 2021 6:10PM by PIB Delhi
School children from four Delhi schools and Folk artists from East Zonal Cultural Centre, Kolkata will take part in the cultural programme during the Republic Day Parade to be held at Rajpath on January 26, 2021. Ministry of Defence and Directorate of Education, Government of NCT of Delhi have selected 401 students and artists - 271 girls and 131 boys – from DTEA Senior Secondary Schools, Delhi; Mount Abu Public School, Rohini, Delhi; Vidya Bharti School, Rohini, Delhi; Government Girls Senior Secondary School, B-2, Yamuna Vihar, Delhi and Eastern Zonal Cultural Centre, Kolkata.
AATMA Nirbhar Bharat: Vision for a Self Reliant India is the theme of Mount Abu Public School, Delhi and Vidya Bharti School, Delhi in which 38 boys and 54 girls will participate.
102 students of Government Girls Senior Secondary School, Delhi will present a programme on the theme “ Hum Fit toh India Fit” inspired by the Fit India Movement launched by Prime Minister Shri Narendra Modi on National Sports Day on 29th August 2019.
127 children from DTEA Senior Secondary Schools, Delhi will show case folk dances of Tamil Nadu in their traditional attires.
80 folk artists of Eastern Zonal Cultural Centre, Kolkata will present the folk dance Bajasal from Kalahandi, Odisha.
During a press preview held on 13 January 2021, the young participants expressed their happiness to be part of Republic Day Parade. They said, they were overwhelmed with a sense of pride as they have got a chance to showcase their talent before important dignitaries on Rajpath.
The number of participating children and folk artists have been cut down to 400 this year, compared to more than 600 last year, in view of the Covid-19 restrictions.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রিপব্লিক দে পেরেদতা স্কুলগী অঙাং ৩২১ অমসুং ফোল্ক আর্তিস্ত ৮০না কলচরেলগী থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি
13 JAN 2021 6:10PM by PIB Imphal
দিল্লী স্কুল মরিগী স্কুল অঙাংশিং অমসুং কোলকাতাগী, নোংপোক থংবা জোনেল কলচরেল সেন্তরদগী ফোল্ক আর্তিস্তশিংনা ২০২১গী জানুৱারীগী ২৬তা রাজপাথতা পাংথোক্কদৌরিবা রিপব্লিক দে পেরেদকী মনুংদা কলচরেল থৌরমদা শরুক য়াগদৌরি। মিনিস্ত্রী ওফ দিফেন্স এন্দ দাইরেক্তোরেৎ ওফ এজুকেসন, গবর্নমেন্ত ওফ এন.সি.তি. ওফ দিল্লীনা ছাত্র অমসুং আর্তিস্ত ৪০১ খনগৎলে – নুপীমচা ২৭১ অমসুং নুপামচা ১৩১ – দি.তি.ই.এ. সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুলস, দিল্লী; মাউন্ত অবু সেকেন্দরী স্কুল, রোহিনি, দিল্লী; বিদ্যা ভারতি, রোহিনি, দিল্লী; গবর্নমেন্ত গার্লস সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুল, বি-২, জমুনা ভিহার, দিল্লী অমসুং ইস্তর্ন জোনেল কলচরেল সেম্তর, কোলকাতা।
এ.এ.তি.এম.এ. নির্ভর ভারত: ভিজন ফোর এ সেলফ রেলিএন্ত অসিনা মাউন্ত অবু পব্লিক স্কুল, দিল্লী অমসুং বিদ্যা ভারতি স্কুল, দিল্লীগী থীম ওইরি, হায়রিবা অসিদা নুপামচা ৩৮ অমসুং নুপীমচা ৫৪ শরুক য়াগনি।
গবর্নমেন্ত গার্লস সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুল, দিল্লীগী ছাত্র ১০২না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৯গী ওগস্তকী ২৯দা নেস্নেল স্পোর্তস দেদা হৌদোকখিবা ফিত ইন্দিয়া মুভমেন্তদা পুক্নিং থৌগৎপা থৌরম “হম ফিত তো ইন্দিয়া ফিত” হায়বা থীম অসিদা খুদোল তৌগনি।
দি.তি.ই.এ. সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুলস, দিল্লীগী অঙাং ১২৭না তামিল নাদুগী মখোয়গী নাৎকী ফিজোলদা ফোল্ক দান্স উৎকনি।
ইস্ততর্ন জোনেল কলচরেল সেন্তরকী ফোল্ক আর্তিস্ত ৮০না ওরিশাগী কালাহন্দিগী বাজাসাল ফোল্ক দান্স খুদোল তৌগনি।
২০২১গী জানুৱারী ১৩গী প্রেস প্রিভ্যু মনুংদা, নহা ওইরিবা শরুক য়ারিবশিং অসিনা মখোয়না নিং-তম্বা নুমিৎকী পেরেদ অসিদা শরুক য়াবা অসিদা নুঙাইবা ফাওই হায়না ফোংদোকখি। মখোয়না হায়খি মদুদি, ঐখোয়না চাওথোকচবা অমগা লোয়ননা অদুক্কী মতিক হরাওবা ফাওই মদুদি রাজপাথতা মরুওইরবা দিগ্নিতরিশিংগী মমাংদা মখোয়গী হৈ-শিংবা উৎথোকচবগী তাঞ্জা অমা ফংবা অসিদা।
শরুক য়াগদৌরিবা অঙাংশিং অমসুং ফোল্ক আর্তিস্ত অসি মমাংগী চহিদা ৬০০ ওইবদগী কোবিদ-১৯গী অথিংবা য়েংলগা হন্দক্কী চহি অসিদা ৪০০ হন্থরক্লি।