Ministry of Civil Aviation
Hisar Airport Inaugurated Under RCS-UDAN
Inauguration Marks Commencement of Country’s First Air Taxi Services from Chandigarh to Hisar
14 JAN 2021 4:26PM by PIB Delhi
First flight to the newly constructed Hisar airport in Haryana from Chandigarh was flagged off today under the Regional Connectivity Scheme – Ude Desh Ka Aam Nagrik (RCS-UDAN) of the Government of India. The flight was flagged off by Shri Manohar Lal Khattar, Chief Minister, Haryana. The inauguration was attended by the senior officials of the Ministry of Civil Aviation (MoCA) & Airport Authority of India (AAI). The flagging off marks the operationalization of 54th airport under the UDAN scheme. To date, 307 routes and 54 airports including 5 heliports and 2 Water Aerodromes have been operationalized under the UDAN scheme.
Belonging to the Government of Haryana, Hisar airport is a public licensed airport that is suitable for 18 seat type aircraft. The development of the Hisar airport was undertaken by the MoCA as it aligns with the dual objectives of the UDAN scheme; "letting the common citizen of the country fly" & make air travel affordable and widespread in the country.” Subsequently, the Government of India had sanctioned INR 28.60 crores for the development of the interim civil aviation operations. The land was handed over to the AAI for the up-gradation and development of the Hisar airport. The upgrade included the construction of the new terminal building, hangars, strengthening of the runway, installation of night-flying equipment, ATC, security equipment, etc at the Hisar airport.
The airline Aviation Connectivity & Infrastructure Developers Pvt. Ltd (Air Taxi) was awarded the Hisar – Chandigarh – Hisar route under the UDAN 4 bidding process. The airline has become the first startup airline of the country to assist the nation with Air Taxi services. These UDAN flights will reduce the journey time between Hisar to Chandigarh from 4.50 hours to a comfortable 45 minutes journey that too at an affordable fare since financial incentives in the form of Viability Gap Funding (VGF) is being provided from the Centre, State governments & airport operators to selected airlines to encourage operations from unserved and underserved airports under the scheme.
This air connectivity will fulfill the aspirations of the people of Haryana and Chandigarh. Many people travel frequently between these two cities for personal as well as professional purposes. Hisar is the administrative headquarters of the Hisar district of Hisar division in the state of Haryana. The place is India's largest galvanized iron manufacturing city. The commencement of the flight operations on the route will provide impetus to the local economy & enhance the aerial connectivity of the region.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
আর.সি.এস-উরানগী মখাদা শেমগৎপা হিসার এয়রপোর্ত শঙ্গারে
শঙ্গাবা অসিদগী চান্দিগরদগী হিসার ফাওবা লৈবাক অসিগী অহানবা এয়র তেক্সি সর্বিস হৌরে
14 JAN 2021 4:26PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী উরে দেস কা আম নাগরিক(আর সি এস-উরান) স্কিমগী মখাদা চান্দিগরদগী হরিয়ানাদা নৌনা শাবা হিসার এয়রপোর্ত ফাওবা অহানবা ফ্লাইত ঙসি লমথাখ্রে। ফ্লাইত অদু হরিয়ানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মনোহর লাল খাত্তরনা লমথাখি। শঙ্গাবা অদুদা সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রি অমসুং এয়রপোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি। লমথাখিবা অসিদগী উরান স্কিমগী মখাদা শেমগৎপা ৫৪শুবা এয়রপোর্ত থবক হৌরে। হৌজিক ফাওবদা উরান স্কিমগী মখাদা লম্বী ৩০৭, হেলিপোর্ত ৫ অমসুং ৱাতর এরোদ্রোম ২ য়াওনা এয়রপোর্ত ৫৪ মথৌ পাংথোক্লি।
হরিয়ানা সরকারগী মখাদা লৈবা সিত ১৮গী এয়রক্রাফ মখলগা চুনবা হিসার এয়রপোর্ত অসি পব্লিক লাইসেন্স এয়রপোর্ত অমনি। উরান স্কিমগী পান্দম “লৈবাক অসিগী মীচম মীয়াম পাইহনবা অমসুং লৈবাক অসিদা মথক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবা মমল হোঙহনবা অমসুং পাক-শন্না ফংহনবা” ফংনবা সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রিনা হিসার এয়রপোর্ত শেমগৎপনি। মতুং তারকপদা মরক্কী ওইনা মীচম মীয়ামগী থবকশিং পাংথোক্নবা শেমগৎ-শাগৎনবা ভারত সরকারনা লুপা করোর ২৮.৬০ কাইথোকখি। হিসার এয়রপোর্ত হেন্না ফজনা শেমগৎ-শাগৎনবা এয়রপোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা লম শীন্নখ্রে। শেমগৎ-শাগৎপা অসিগী মনুংদা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং, হেঙ্গরশিং, রনৱে ফগৎহনবা, নুমিদাং পাইবা য়ানবা খুৎলায়শিং থম্বা, এ.তি.সি, সেকুরিতিগী পোৎলমশিং শেমগৎপা য়াওরি।
উরান ৪ বিদ প্রোসেসকী মখাদা হিসার-চান্দিগর-হিসার লম্বী অসি এয়রলাইন এভিএসন কন্নেকতিবিতি এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপ্পরস প্রাইভেদ লিমিতেৎ(এয়র তেক্সি)দা শীন্নখ্রে। এয়রলাইন অসিদা লৈবাক অসিদা এয়র তেক্সি সর্বিস হৌদোকপদা মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী অহানবা স্তার্দঅপ এয়রলাইন ওইরে। হায়রিবা উরান ফ্লাইতশিং অসিনা হিসারদগী চান্দিগর ফাওবা চৎপদা পুং ৪.৫০ চঙলম্বা অদু য়াম্না নুংঙাইবা মিনিত ৪৫গী খোঙচৎ অমা ওইহল্লগনি অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা পেসেঞ্জর লৈতবা অমসুং মশিং য়াম্না লৈতবা এয়রপোর্তশিংদা থবক তৌবদা পুক্নিং থৌগৎনবা খনগৎলবা এয়রলাইনশিংদা কেন্দ্র, রাজ্য সরকার অমসুং এয়রপোর্ত ওপরেতরশিংনা ভাইএবিলিতি গেপ ফন্দিং(ভি জি এফ)কী মওংদা শেন্থং পীবদগী ভারাসু মমল হোঙলে।
থৌরাং অসিনা হরিয়ানা অমসুং চান্দিগরগী মীয়ামগী অনিংবশিং থুংহল্লগনি। লনাই থবক্কী অমসুং শীনফমগী ওইনা হায়রিবা সহর অনি অসিগী মরক্তা মীওই কয়া য়াম্না তোইনা চৎথোক-চৎশিন তৌরি। হিসার অসি হরিয়ানা রাজ্যগী হিসার দিবিজনগী হিসার জিলাগী হেদক্বাতরনি। মফম অসি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা গালভানাইজ আইরন পুথোকপা সহরনি। লম্বী অসিদা ফ্লাইত পাইবা হৌবদগী লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলগনি অমসুং লমদম অসিদা মথক্তা চৎথোক-চৎশিনগী থবক হেনগৎহল্লগনি।