Ministry of Finance
Tamil Nadu becomes the 11th State to complete One Nation One Ration Card system reform ;Additional borrowing permission of Rs.4,813 crore issued to Tamil Nadu
Additional borrowing permission of Rs.30,709 crore granted to 11 States so far, for implementation of One Nation One Ration Card system reform
15 JAN 2021 3:09PM by PIB Delhi
Tamil Nadu has become the 11th State in the country to successfully undertake “One Nation One Ration Card system” reform stipulated by the Department of Expenditure, Ministry of Finance. Thus, the State has become eligible to mobilise additional financial resources of Rs.4,813 crore through Open Market Borrowings. Permission for the same was issued by the Department of Expenditure.
Tamil Nadu has now joined 10 other States namely, Andhra Pradesh, Goa, Gujarat, Haryana, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Telangana, Tripura and Uttar Pradesh, who have completed this reform. On completion of One Nation One Ration Card system reform, these 11 States have been granted additional borrowing permission of Rs.30,709 crore by the Department of Expenditure. State wise amount of the additional borrowing permitted is as under:
Sl.No.
State
Amount (Rs in crore)
1.
Andhra Pradesh
2,525
2.
Goa
223
3.
Gujarat
4,352
4.
Haryana
2,146
5.
Karnataka
4,509
6.
Kerala
2,261
7.
Madhya Pradesh
2,373
8.
Tamil Nadu
4,813
9.
Telangana
2,508
10.
Tripura
148
11.
Uttar Pradesh
4,851
One Nation One Ration Card System is an important citizen centric reform. Its implementation ensures availability of ration to beneficiaries under National Food Security Act (NFSA) and other welfare schemes, especially the migrant workers and their families, at any Fair Price Shop (FPS) across the country.
The reform especially empowers the mirgatory population mostly labourers, daily wagers, urban poor like rag picker, street dwellers, temporary workers in organised and unorganised sectors, domestic workers etc, who frequently change their place of dwelling to be self reliant in food security. This technology driven reform enables the migrant beneficiaries to get their entitled quota of food grains from any electronic point of sale (e-PoS) enabled fair Price Shops of their choice anywhere in the country.
The reform also enables the States in better targeting of beneficiaries, elimination of bogus/ duplicate/ineligible card holders resulting in enhanced welfare and reduced leakage. Further, to ensure seamless inter-state portability of a ration card, Aadhar seeding of all ration cards as well as biometric authentication of beneficiaries through automation of all Fair Price Shops (FPSs) with installation of electronic point of sale (e-PoS) devices are essential. Therefore, additional borrowing limit of 0.25 percent of the Gross State Domestic Product (GSDP) is allowed to the States only on completion of both of the following actions:
(i) Aadhar Seeding of all the ration cards and beneficiaries in the State
(ii) Automation of all the FPSs in the State.
In view of the resource requirement to meet multiple challenges posed by the COVID-19 pandemic, the Government of India had on 17th May, 2020 enhanced the borrowing limit of the States by 2 percent of their GSDP. Half of this special dispensation i.e. 1 percent of GSDP was linked to undertaking citizen centric reforms by the States. The four citizen centric areas for reforms identified by the Department of Expenditure were (a) Implementation of One Nation One Ration Card System, (b) Ease of doing business reform, (c) Urban Local body/ utility reforms and (d) Power Sector reforms.
So far 11 States have implemented the One Nation One Ration Card System, 8 States have done ease of doing business reforms, and 4 States have done local body reforms. Total additional borrowing permission issued so far to the States who have done the aforesaid refoms stands at Rs.­­­61,339 crore.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
তামিল নাদুনা ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম রিফোর্ম মপুং ফানা পুরকপা ১১শুবা স্তেত ওইরে; লুপা করোর ৪,৮১৩গী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা তামিল নাদুদা পীখ্রে
হৌজিক ফাওবদা স্তেত ১১দা ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম রিফোর্ম পুরকপগী অহেনবা শেন্ফম লুপা করোর ৩০,৭০৯ পুবগী অয়াবা পীখ্রে
15 JAN 2021 3:09PM by PIB Imphal
তামিল নাদুনা শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা পীবা “ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম” রিফোর্ম মায় পাক্না পায়খৎপা ১১শুবা স্তেত ওইরে‍। অসুম্না স্তেত অসি ওপন মার্কেত বোরোৱিংদগী লুপা করোর ৪,৮১৩গী অহেনবা শেন্ফম পুবা য়ারে‍। মদুগী অয়াবা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা পীখ্রে‍।
হৌজিক তামিল নাদু হায়রিবা অহোংবা অসি পুরক্লবা অতোপ্পা স্তেত তরা মমিং ওইনা পল্লবদা অন্ধ্র প্রদেশ, গোৱা, গুজরাত, হরিয়ানা, কর্নাতকা, কেরলা, মধ্য প্রদেশ, তেলঙ্গনা, ত্রিপুরা অমসুং উত্তর প্রদেশকী মরক্তা চল্লে‍। ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেমগী অহোংবা পুরক্লবা মতুংদা হায়রিবা স্তেত ১১সিদা লুপা করোর ৩০,৭০৯কী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা পীখ্রে‍। স্তেত স্তেতকী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখ্রবা শেম্ফম মখাদা পীরি‍:
সেরিল মশিং
স্তেত
শেন্ফম (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৫২৫
২.
গোৱা
২২৩
৩.
গুজরাত
৪,৩৫২
৪.
হরিয়ানা
২,১৪৬
৫.
কর্নাতকা
৪,৫০৯
৬.
কেরলা
২,২৬১
৭.
মধ্য প্রদেশ
২,৩৭৩
৮.
তামিল নাদু
৪,৮১৩
৯.
তেলঙ্গনা
২,৫০৮
১০.
ত্রিপুরা
১৪৮
১১.
উত্তর প্রদেশ
৪,৮৫১
ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম অসি লৈবাক মীয়ামগী য়াইফনবা পায়খৎপা মরুওইবা রিফোর্ম অমনি‍। মসি পায়খৎপনা নেসনেল ফুদ সিক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.) অমসুং অতৈ য়াইফ থৌরাংশিংগী মখাদা খুদোংচাবা ফংলিবা মীওইশিং, মরুওইনা লংফৈ চত্তুনা থবক শুরিবা শিন্মীশিং অমদি মখোয়গী ইমুং মনুংশিংদা লৈবাক্কী মফম অমা হেক্তদা লৈবা ফেয়র প্রাইস সোপ অমা হেক্তদগী চেং হৱাই ফংহল্লি‍।
অহোংবা পুরক্লিবা অসিনা মরুওইনা লংফৈ চৎপা মীওইশিং অয়াম্বনা শিন্মী, নুংতিগী চরা তানবা মী, ময়োল্লমশিংদা ফত্ত হৌদি খুনবা মী, ময়ুম মকৈ লৈতবা মীওইশিং, ওর্গনাইজ অমসুং অনওর্গনাইজ সেক্তরদা মতম খরগী নেকপা শিন্মীশিং, য়ুমগী থবক ইন্খাঙ শুবা মীওইনচিংবা লৈফম তোয়না হোংবা মীওইশিংবু চাননবা চীঞ্জাক্তা মীপান তাংহন্দে‍। তেক্নোলোজীনা থৌবা অহোংবা অসিনা লংফৈবা লৈবা কান্নবা ফংলিবা মীওইশিংদা লৈবাক্ক মফম অমা হেক্তদা লৈবা মখোয়না পামবা ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল (ই-পি.ও.এস.)কী খুদোংচাবা লৈবা ফেয়র প্রাইস সোপশিংদগী মখোয়গী ফংফম থোকপা চীঞ্জাক ফংহল্লি‍।
অহোংবা পুরক্লিবা অসিনা স্তেতশিংবুসু কান্নবা ফংলিবা মীওইশিং মওং তানা তার্গেত তৌবদা, শাজিন্নবা/হঞ্জিনবা/ফংফম থোক্তবা কার্দ হোল্দরশিং খন্দোক্পা ঙমহন্দুনা হেন্না নীংথিবা চাকথুং ফংহল্লি অমদি মাঙবা হন্থহল্লি‍। মখা তানা অপনবা লৈতনা রেসন কার্দ স্তেতশিংগী মরক্তা হোংদোক হোংজিন তৌবা য়াননবা রেসন কার্দ খুদিংমক আধার সীদিং তৌবগা লোয়ননা ফেয়র প্রাইস সোপশিংদা ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল (ই-পি.ও.এস.) থমদুনা ওতোমেসন তৌরগা কান্নবা ফংগদৌরিবা মীওইশিংগী বাইওমেত্রিক ওথেন্তিফিকেসন তৌবা মথৌ তাই‍। মরম অসিনা স্তেতশিংগী গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী চাদা ০.২৫কী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা মখাদা পীরিবা থবকশিং অসি পায়খৎলবা মতমদতা পী:
(১) স্তেত অদুদা লৈরিবা রেসন কার্দ অমসুং কান্নবা ফংলিবা মীওই খুদিংমক্কী আধার সীদিং তৌবা
(২) স্তেত অদুদা লৈরিবা এফ.পি.এস. খুদিংমক ওতোমেসন তৌবা
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা পীরিবা শিংনবা কয়া থেংনবদা মথৌ তাবা মচাকশিং পীবা ঙম্নবগীদমক ভারত লৈঙাক্না মে ১৭, ২০২০দা স্তেতশিংগী শেন পুবা য়াবগী চাং মখোয়গী জি.এপ.দি.পি.গী চাদা ২ হেনগৎহনখি‍। মসিগী তঙ্খায় অমা হায়বদি জি.এপ.দি.পি.গী চাদা ১ স্তেতশিংনা মীয়ামগী য়াইফনবা অহোংবশিং পায়খৎপগা মরী লৈনহল্লি‍। দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা খঙদোক্লবা মীয়ামগী য়াইফ থৌরাংগা মরী লৈনবা অহোংবশিং অদুদি (ক) ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম চৎনহনবা, (খ) ইজ ওফ দুইং বিজিনেস রিফোর্ম, (গ) অর্বান লোকেল বোদী/য়ুতিলিতী রিফোর্ম অমসুং (ঘ) পৱার সেক্তরগী রিফোর্মশিংনি‍।
হৌজিক ফাওবদা স্তেত ১১না ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম চৎনহনখ্রে, স্তেত ৮না ইজ ওফ দুইং বিজিনেস রিফোর্ম চৎনহনখ্রে অমদি স্তেত ৪না লোকেল বোদী রিফোর্ম চৎনহনখ্রে‍। হায়রিবা স্তেতশিং অসিদা মথক্তা পল্লিবা রিফোর্মশিং অসি পুরকপগীদমক পুবগী অয়াবা পীখ্রবা অহেনবা শেন্ফম লুপা করোর ৬১,৩৩৯ ওইখ্রে‍।