Prime Minister's Office
PM flags off eight trains facilitating seamless rail connectivity to Statue of Unity
Also Inaugurates several other projects related to the Railways sector in Gujarat
Pays Tribute to MGR on his Jayanti
Kevadiya has emerged as one of biggest tourist destination of the world: PM
Indian Railways is transforming through goal-centric effort: PM
17 JAN 2021 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya in Gujarat today, via video conferencing. These trains will facilitate seamless connectivity to the Statue of Unity. The Prime Minister also inaugurated the Dabhoi – Chandod Gauge converted Broad Gauge railway line, Chandod – Kevadiya new Broad Gauge railway line, newly electrified Pratapnagar – Kevadiya section and the new station buildings of Dabhoi, Chandod and Kevadiya. Chief Minister of Gujarat and Union Railways Minister were present on the occasion.
The Prime Minister said that, perhaps, for the first time in the history of Railways, trains have been flagged off for the same destinations from different corners of the country. He explained that this is because of the importance of Kevadiya as home to Statue of Unity and Sardar Sarovar. Today’s event exemplifies the vision of railways and mission of Sardar Patel.
Mentioning that one of the Kevadiya bound train is originating from Puruchi Thaliaivar Dr MG Ramachandran Central Railway Station, the Prime Minister paid tribute to Bharat Ratan MGR on his Birth Anniversary. Shri Modi praised his accomplishments on film screen and political platform. He noted that MGR’s political journey was dedicated to poor and he worked tirelessly for a dignified life of the down-trodden. The Prime Minister said that we are working to fulfil his ideals and recalled how the grateful nation renamed Chennai Central Railway station after MGR.
The Prime Minister, pointed out the new connectivity between Kevadiya and Chennai, Varanasi, Rewa, Dadar and Delhi along with MEMU service between Kevadiya and Pratapnagar and broad gauging of Dabhoi-Chandod and new Line between Chandod- Kevadiya will script a new chapter in the development of Kevadiya. This will benefit both the tourists and local Adivasis as this will bring new avenues of self-employment and employment. The railway line will provide connection to the places of faith like Karnali, Poicha and Garudeshwar on Narmada.
Continuing with the development journey of Kevadiya, The Prime Minister asserted that Kevadiya is no longer just a small block in some remote area, it has come up as a one of the biggest tourist destination of the world. The Prime minister informed that Statue of Unity is attracting more tourist than even Statue of Liberty. More than 50 lakh visitor have come to see the Statue of Unity after it was dedicated to the nation and it is catching on after staying closed during the Corona months. It is estimated, as the connectivity improves, about one lakh visitors per day are expected in Kevadiya. Kevadiya as a good example of planned development of economy and ecology while protecting environment, said the Prime Minister.
The Prime Minister said that it used to appear like a pipedream when, initially, Kevadiya was proposed as major tourist destination. Given the old way of working, this scepticism had a logic as there was no connectivity of roads, nor street lighting, rail, tourist accommodation. Now Kevadiya has transformed into a complete family package with all amenities. Attractions here include, grand Statue of Unity, Sardar Sarovar, vast Sardar Patel Zoological Park, Arogya Van and Jungle Safari and Poshan Park. It also has Glow Garden, Ekta Cruise and water sports. The Prime Minister said due to increasing tourism, Adivasi youth is getting employment and local people are getting modern amenities. There are new opportunities for local handicrafts items in the Ekta Mall. He also mentioned that about 200 rooms are being developed for Home Stay in the Adivasi villages
The Prime Minister also talked about the Kevadiya Station which has been developed with growing tourism in mind. It has Tribal Art Gallery and Viewing Gallery from where Statue of Unity can be glimpsed.
The Prime Minister dwelled at length on the transformation of Indian Railways through goal-centric effort. He said that apart from traditional role of passenger and goods transportation, railways is giving direct connectivity to places of tourism and religious importance. He said many routes including Ahmedabad- Kevadiya Janshatabdi will have attractive ‘Vista-Dome Coaches’
The Prime Minister also outlined the change in approach for developing railway infrastructure. He said that earlier focus was limited to keeping the existing infrastructure running and there was little attention on new thinking or new technology. It was imperative to change this approach. In the recent years, work was done on comprehensive transformation of entire railway system and it wasn’t limited to tinkering with budget and new train announcements. The transformation took place on many fronts. He gave example of the present project of connecting Kevadiya where multi-pronged focus led to completion of the task in record time.
The Prime Minister also presented Dedicated Freight Corridor as an example of change in approach from earlier times. The Prime Minister dedicated the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors recently. This project was under progress and between 2006-2014 work was done only on papers with not even a single kilometer track laid. Now a total of 1100 Kilometer are about to be completed in next few days.
Prime Minister also elucidated on new connectivity as unconnected parts of the country are being connected. Speed of broad gauging and electrification has gained momentum and tracks are being prepared for higher speed. This has enabled running of semi high speed trains and we are moving towards high-speed capabilities, for this budget has been enhanced manifold, said the Prime Minister.
The Prime Minister also pointed out that it is being ensured that railways remains environment -friendly. Kevadiya Station is India’s first railway station to start with green building certification.
He also stressed the importance of aatmnirbharta in railway related manufacturing and technology which is yielding good results now. It was due to local manufacturing of high horse power electric locomotive that India could launch the world’s first double stacked long haul container train. Today a series of indigenously manufactured modern trains are part of Indian Railways, Said the Prime Minister.
The Prime Minister stressed the need for skilled specialist manpower and professionals to meet the requirement of the railway transformation. This need drove the establishment of Deemed Railway University in Vadodara. India is one of the few countries to have an institute of this stature. Modern amenities for rail transport, multi-disciplinary research, training are being made available. Talented youth from 20 states are being trained to steer the present and future of railway. This will help in modernizing railway through innovation and research, Concluded the Prime Minister.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীগা লৈপ্পা লৈতবা রেলগী কন্নেক্তিবিতী ফংহন্নবা ত্রেন নিপান লমথাখ্রে
গুজরাততা রেলৱে সেক্তরগা মরী লৈনবা অতোপ্পা প্রোজেক্ত কয়াসু শঙ্গাখ্রে
এম.জি.আর.দা মহাক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
কেৱারিয়ানা মালেমগী খ্বাইদগী অচৌবা লমকোইবশিংগী লমথুংফম অমা ওইবা ঙমখ্রে
পান্দমদা য়ুম্ফম ওইরগা হোৎনবগী খুত্থাংদা ইন্দিয়ন রেলৱেদা অওনবা পুরক্লি
17 JAN 2021 1:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফম কয়াগা গুজরাতকী কেৱারিয়াগা ফাওনহনগদবা ত্রেন তিপান ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা লমথাখ্রে। ত্রেনশিং অসিনা স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী ফাওবা লেপ্পা লৈতনা রেলগী কন্নেক্তিবিতী লৈহনবা ঙম্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা দভোই – চান্দোদ গেজ ওন্থোক্লবা ব্রোদ গেজ রেলৱে লাইন, চান্দোদ – কেৱারিয়া ন্যু বোর্দ গেজ রেলৱে লাইন, নৌনা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরবা প্রতাপনগর – কেৱারিয়া সেক্সন অমসুং দভোই, চান্দোদ অমসুং কেৱারিয়াগী অনৌবা স্তেসন বিল্দিংশিং শঙ্গাখ্রে। থৌরম অসিদা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী রেলৱেজ মন্ত্রী শরুক য়াখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় রেলৱেজকী ইতিহাস্তা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী চপ মান্নবা লমথুংফম অমগীদমক ত্রেনশিং লমথাবা অসি মসিনা অহানবা ওইরম্বা য়াই। মহাক্না হায় মসিগী মরমদি কেৱারিয়া অসি স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী অমসুং সর্দর সরোভর লৈবনা মরু ওই। ঙসিগী থৌরম অসিনা রেলৱেজকী মঙলান অমসুং সর্দর পতেলগী পান্দম অদু মাই পাকহল্লে।
কেৱারিয়াদা লাক্কদবা ত্রেন অমদি পুরুচি তলাইবর দা. এম. জি. রমাচন্দ্রন সেন্ত্রেল রেলৱে স্তেসনদগী লামথদুনা ভারত রতনা এম.জি.আর.বু মহাক্কী মপোক নুমিৎতা ইকাই খুম্নবা উৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা মহাক্না ফিল্মগী লমদা অমসুং রাজনিতীগী লমদা পাঙথোক্লবশিং অদুবু থাগৎখ্রে। মহাক্না হায় এম.জি.আর.গী রাকনিতীগী ওইবা খোঙচৎ অসি লাইরবশিংগীদমক কত্থোকখি অমসুং মহাক্না শোত্থরবশিংগী পুন্সি ফগৎহন্নবা চোকথবা লৈতনা হোৎনরমখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঐখোয়না মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অদু থুংনবা হোৎনরি অমসুং লৈবাক অসিনা চেন্নাই সেন্ত্রেল রেলৱে স্তেসনবু এম.জি.আর.গী মমিং লৌদুনা করম্না থোনখিবগে নীংশিংলুবদা নুংঙাইবা পোকই।
প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্তা কেৱারিয়া অমসুং চেন্নাই, বরানাসি, রেৱা, দদর অমসুং দিল্লীগী মরক্তা নৌনা কন্নেক্তিবিতী লৈহনখিবা অমসুং কেৱারিয়া অমদি প্রতাপনগরগী মরক্তা লৈরিবা এম.ই.এম.য়ু. অমসুং দভোই-চান্দোদ গেজিং অমসুং চান্দোদ – কেৱারিয়াগী মরক্তা লৈরিবা অনৌবা লাইন অসিনা কেৱারিয়াগী চাউখৎ-থৌরাংদা অনৌবা পন্দুপ অমা ইহৌরগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মসিনা লমকোইবশিং অমসুং লোকেল অদিবাসিশিং অনিমক্তা কান্নহল্লগনি মরমদি মসিনা মশানা মশাগী থবক পীজবা অমসুং থবক পীবগ অনৌবা এভেন্যুশিং লৈহল্লগনি। রেলৱে লাইন অসিনা কর্নালি, পোইচা অমসুং নর্মদাগী গরুদেশ্বরগুম্বা লাইফমশিংগা লম্বী ফাওনহল্লগনি।
কেৱারিয়াগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎকী মতাংদা মখা তারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় কেৱারিয়া অসি অরাপ্পা মফমদা লৈবা অপিকপা ব্লোক অমা ওইরম্বা অদু ওইদ্রে, মসি মালেমগী লমকোইবশিংগী লমথুংফমশিংগী মরক্তা অমা ওইরক্লে। প্রধান ন্ত্রীনা স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীনা স্তেচ্যু ওফ লিবর্তীদগী হেন্না লমকোইবা মশিং কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লি। হায়রিবা অসি জাতিদা কত্থোকখ্রবা মতুংদা লম কোইবা লাকপা মীওই লাখ ৫০ হেনবনা মসি য়েংবা লাকখ্রে অমসুং কোরোনাগী থাশিংদা লোনদুনা লৈরুরবা মতুং অমুক হন্না হাংদুনা মশিং হেনগৎহল্লি। লম্বী থোং ফগৎলবনিনা কেৱারিয়াদা নোংমদা লমকোইবা লাখ অমামুক লাকপা য়াই হায়না পান্নরি। কেৱারিয়া অসি শেন্মীৎলোন অমসুং ইকোলোজীগী চাউখৎ-থৌরাং নীংথিজনা থৌরাং তৌবা লোইননা অকোইববু ঙাকশেনবগী অফবা খুদম অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় কেৱারিয়াবু অচৌবা লমকোইবশিংগী লমথুংফম অমা ওইনা শেমগৎনবা প্রপোজ তৌখিবদা মসি অহানবদা পাইপদ্রীম অমা ওইনা উরমখি। হান্না লৈরম্বা থবক শুবগী মওংশিং অদু য়েংলুরবদি থাজবা ঙম্লমদবা অসি য়ুম্ফম য়াওই মরমদি মতম অদুদা লম্বী থোং লৈরমদে, স্ত্রীৎ লাইৎ থালমদে, রেল, লমকোইবশিংগী লৈফম চাফম অমত্তা লৈরমদে। হৌজিক্তি কেৱারিয়া অসি খুদোংচাবা পুম্নমক য়াওরবা মপুং ফাবা ফেমিলী পেকেজ অমা ওলহনখ্রে। মফম অসিদা গ্রান্দ স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী, সর্দর সরোবর, অচৌবা সর্দর পতেল জুলোজিকেল পার্ক, অরোগ্যা ভেন অমসুং জঙ্গল সফারি অমসুং পোশন পার্ক লৈরে। মসিদা গ্লো গার্দেন, এক্তা ক্রুজ অমসুং ৱাতর স্পোর্তসশিংসু লৈ। প্রধান মন্ত্রীনা হায় তুরিজম হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা অদিবসি নহাশিংনা থবক ফংলে অমসুং মফম অদুগী মীয়ামনা মতমগা চুন্নবা খুদোংচাবশিংসু ফংলে। এক্তা মোলদা লোকেল হেন্দিক্রাফকী পোৎলমশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং লৈরে। মহাক্না অদিবসি খুঙ্গংদা হোম স্তেগীদমক্তা কা ২০০রোম শেমগৎলি হায়নসু ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা তুরিজম হেনগৎহন্নবা ৱাখল্লোনগা লোইননা শাগৎখিবা কেৱারিয়া স্তেসনগী মরমদা ৱা ঙাংখ্রে। মসিদা ত্রাইবেল আর্ত গেলরী লৈ অমসুং স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী উবা ফংবা গেলরীসু লৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পান্দমদা য়ুম্ফম ওইদুনা হোৎনবনা পুরকপা ঙমখিবা অওনবগী মতাংদা শাংনা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না হায় পেসেঞ্জর অমসুং পোৎচৈশিং পুথোক-পুশিন তৌবগী থৌদাং অসিগী মথক্তা রেলৱেজনা লমকোইফম অমসুং লাইনিং লাইশোনগী মরু ওইবা মফমশিংগা লম্বী থোং ফাওনহনবা ঙমখ্রে। মহাক্না হায় অহমদাবাদ-কেৱারিয়া জানশতাবতি য়াওনা রুৎ কয়ানা ‘বিস্তা-দোম কোচেস”কী মীৎয়েং চিংশিল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেগী ইনফজ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা এপ্রোচতা অহোংবা পুরকখিবা অদু থমখ্রে। মহাক্না হায় মমাংদদি হৌজিক লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিদা অদুমক চেলহনবদা খক্তা মীৎয়েং থমলমখি অমদি অনৌবা ৱাখল্লোন নত্ত্রগা অনৌবা তেক্নোলোজীদা মীৎয়েং চংবা ৱাৎলম্মি। এপ্রোচ অসি হোংদোকপা তঙাই ফখিদে। হৌখিবা চহি খরা অসিদা অপুনবা রেলৱে সিস্তেমদা চাউনা অওনবা পুরক্নবা থবক পাইখৎখ্রে অমসুং মসি বজেৎকী অমসুং অনৌবা ত্রেনগী লাউথোকপা খক্তদা ওইখিদে। অওনবা অসি লম কয়াদা পুরকপা ঙমখ্রে। মহাক্না হৌজিক লৈরিবা কেৱারিয়াগী প্রোজেক্ত অসি মখল কয়াগী লালোং শীজিন্নদুনা রেকোর্দ ওইনা অতেনবা মতমদা লোইশিনবা ঙমখিবা অসি খুদম ওইনা পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর অসি মমাংঙৈ মতমদগী এপ্রোচতা অহোবা লাকপা অসিগী খুদম ওইনা পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্তা ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোরশিং শঙ্গাখ্রে। প্রোজেক্ত অসিগী থবক পাইখৎখি অমসুং ২০০৬-২০১৪ ফাওবদা থবক অসি চেশিংদা খক্তা ওইনা পাইখৎখি কিলোমিতর অমগী ত্রেক ওইবা শেমলমখিদে। হৌজিক নুমিৎ খরনি অসিদা পুন্না কিলোমিতর ১১০০ মপুং ফানা লোইশিল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী লম্বী ফাওনদ্রিবা শরুকশিং অসি লম্বী ফাওনহল্লিবা অনৌবা কন্নেক্তিবিতীগী মতাংদসু ফোঙদোকখ্রে। ব্রোদ গেজিং অমসুং ইলেক্ত্রিফিকেসনগী খোঙজেল অসি খোঙজেল য়াংখৎহনখ্রে অমসুং খোঙজেল য়াংখৎ্নবা ত্রেকশিং শেম্লি। মসিনা সেমি-হাই স্পীদ ত্রেনশিং চেলহনবা ঙমখ্রে অমসুং ঐখোয়না হাই-স্পীদকী মাইকৈদা চংশিনবা ঙমখ্রে, মসিগীদমক বজেৎ শরুক কয়া হেনগৎহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় রেলৱেজ অসি অকোইবদা শোকহনদনবসু হোৎনরি। কেৱারিয়া স্তেসন অসি গ্রীন বিল্দিং সর্তিফিকেসনগা লোইননা শাবা অহানবা ভারতকী রেলৱে স্তেসন ওইরগনি।
মহাক্না হৌজিক অফবা ফলশিং হৌরক্লিবা রেলৱেগা মরী লৈনবা মেন্যুফেকচরিং অমসুং তেক্নোলোজীদা আত্মানির্ভরগী কান্নবা অদুসু থমখ্রে। হাই হোর্স পাৱর ইলেক্ত্রিক লোকোমোতিব লমদম অসিদা শাবনা মরম ওইরগা ভারতনা মালেমগী অহানবা দবল স্তেক লোং হোল কন্তেনর ত্রেন হৌদোকপা ঙমহনখ্রে। ঙসি লমদম অসিদা শাজবা মোদর্ন ত্রেন সিরিজ অমনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী শরুক ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেদা অওনবা পুরক্নবা মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা স্কিল স্পেসিলিস্ত মেনপাৱর অমসুং প্রোফেস্নেলশিং মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে। মসিগীদমক বদোদরাদা দীম রেলৱে য়ুনিভর্সিতী লিংখৎহনখি। অসিগুম্বা স্তেচর অসিগীদমক ইন্সিতিত্যুত অমা লৈবা লৈবাক খুজোক খরদা ভারতসু অমনি। রেল ত্রান্সপোর্তকী মতম অসিগা চুনবা খুদোংচাবশিং, মল্তি-দিসিপ্লিনরী রিসর্চ, ত্রেনিং অসি মসিদা ফংহল্লি। রাজ্য ২০দগী তলেন্ত লৈরবা নহাশিং ত্রেন তৌদুনা রেলৱেগী হৌজিক অমসুং তুংলমচৎকী মমাং চুম্বা ঙম্লগনি। মসিনা ইন্নোবেসন অমসুং রিসর্চকী খুত্থাংদা রেলৱে অসি মতমগা চুনবা মওংদা পুখৎপদা মতেং পাংলগনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোইশিন ওইখ্রে।