Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
“Pension Payment Order" (PPO) promises ease of living for senior citizens: Dr Jitendra Singh
17 JAN 2021 5:16PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said here today that the recently introduced Electronic “Pension Payment Order" (PPO) promises ease of living for senior citizens.
Referring to some path-breaking reforms introduced in the Ministry of Personnel, Dr. Jitendra Singh stated that the Department of Pensions in the Ministry of Personnel was often at the receiving end of complaints from senior citizens about the original copies of their Pension Payment Order getting misplaced. In such situations, the pensioners, particularly the older pensioners, had to face several hardships, he said.
Lauding Prime Minister Narendra Modi's thrust on digitalization, Dr. Jitendra Singh said, in the last six years there has been rapid progress in this direction and many of the Ministries and Departments in the Government of India were performing nearly 80% of their work through e-office even before the onset of COVID pandemic. He congratulated the officials in the Department of Pensions who had successfully introduced the provision of Electronic "Pension Payment Order" during the height of COVID pandemic, which came as a boon to several of the retiring officials who were getting superannuated during the lockdown period and were finding it difficult to physically receive the hard copy of their PPO. Significantly, the entire process was accomplished much before the targeted timeline in view of the difficulties being faced by the pensioners due to the pandemic.
Accordingly, the Department of Pensions and Pensioners' Welfare decided to integrate the electronic PPO generated through PFMS application of CGA (Controller General of Accounts) with Digi-locker. This enables the pensioner to obtain an instant print - out of the latest copy of his PPO from the Digi-locker account.
Dr. Jitendra Singh said, a number of reforms have been introduced to bring ease of living and convenience in the lives of pensioners whose population is increasing day by day with the increase in lifespan and improved status of health. He said, these include Pre-retirement Workshops and Counselling Sessions as well as assistance in meaningful engagement in the post-retirement phase of life so that the energies, the expertise and the experience of senior citizens can be optimally utilised in the service of society and for the cause of nation building.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
“পেন্সন পেমেন্ত ওর্দরনা” (পি.পি.ও)না সিনিয়র সিতিজেনশিংগী পুন্সিদা অনৌবা পুন্সি মহিং অমা পুরক্লগনি: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
17 JAN 2021 5:16PM by PIB Imphal
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্স্নেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী এন্দ স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হন্দক্তা হৌদোকখিবা ইলেক্ত্রোনিক “পেন্সন পেমেন্ত ওর্দর” (পি.পি.ও.)না সিনিয়র সিতিজেনশিংগী পুন্সিদা অনৌবা পুন্সি মহিং অমা পুরক্লগনি হায়না ঙসি ফোঙদোকখ্রে।
পর্স্নেল মন্ত্রালয়দা অচৌবা অওনবা খরা পুরক্লিবা অদু পল্লদুনা দা. জিতেন্দ্রা হায় পর্স্নেল মন্ত্রালয়দা দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন্সদা সিনিয়র সিতিজেনশিংদগী মখোয়গী পেন্সন পেমেন্ত ওর্দরগী ওরিজিনেল কোপীশিং মাংখ্রে হায়বগী ৱাকৎশিং মহৌশানা লেপ্তনা লাকই। হায়রিবা ফীভমশিং অসিদা পেন্সনরশিং মরুওইনা অহল ওইরা পেন্সনরশিংনা অৱাবা কয়া মায়োক্নৈ হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র সিংহ মোদীগী দিজিতেলাইজেসনগী ইখৌ লাংবা অদুবু থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা দ. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় হৌখিবা চহি তরুক অসিদা মাইকৈ অশোমদা য়াম্না য়াংনা খুমাং চাওশিল্লক্লি অমসুং কোবিদ লাইচৎকী মমাং ফাওবদা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয় কয়ামরুম অমসুং দিপার্তমেন্ত কয়ামরুমদা মখোয়গী থবক্কী ৮০%দি ই-ওফিসকী খুত্থাংদা পাংথোক্লি। লোকদাউনগী মনুংদা থবক্তগী মতম লোইরদুনা থবক্তগী পোত্থারবা অমসুং মখোয়গী পি.পি.ও.গী হার্দ কোপী হকথেংননা লৌবা চৎপদা খুদোংচাদবা থেংনরিবা অহল ওইরবা ওফিসিএল কয়াদা কোবিদ লাইচৎকী মনুংদা অনৌবা থৌজাল অমা ওইনা থোরকখিবা ইলেক্ত্রিনিক “পেন্সন পেমেন্ত ওর্দর”গী প্রোবিজন অসি মাইপাক্না হৌদোকখিবা দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সন্সকী ওফিসিএলশিংবু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি। লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা পেন্সনরশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং অসি য়েংলগা পান্দম থমখিবা মতম অদুদগী মাংজৌননা থবক পুম্বা শিংথানিঙাই ওইনা লোইশিনখি।
মতুং তারকপা ওইনা, দিপার্তমেন্ত ওফ পেন্সনস এন্দ পেন্সনর্স ৱেলফিয়রনা দিজি-লোকরগা লোইননা সি.জি.এ. (কন্ত্রোলর জেনরেল একাউন্তস)কী পি.এফ.এম.এস. এপ্লিকেসনগী খুত্থাংদা জেনরেৎ তৌবা ইলেক্ত্রোনিক পি.পি.ও. ইন্তিগ্রেৎ তৌনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসিনা পেন্সনরদা দিজি-লোকর একাউন্তদগী মাগী পি.পি.ও.গী খ্বাইদগী নৌবা কোপী অদু হেক্তমক প্রিন্ত তৌহনবা য়াহল্লি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়, পুন্সি শাংদোরকপা অমসুং হকচাংগী ফীভম ফগৎলকপগা লোইননা নোংমা নোংমাগী মীশিং হেনগৎলক্লিবা পেন্সনরশিংগী পুন্সিদা কোমথোকচনবা অমসুং খুদোংচানবা রিফোর্ম মশিং কয়া চৎনহনখ্রে। মহাক্না মসিদা প্রি-রিতাইয়র্মেন্ত ৱার্কশোপশিং অমসুং কাউন্সেলিং সেসনশিং লোইননা থবক্তগী পোত্থরবা মতুংগী তাঙ্ককশিংদা মপুং ফানা থবক তৌবদা মতেং পাংবা য়াওরি মসিনা সিনিয়র সিতিজেনশিংগী ইনর্জীশিং, এক্সপর্তাইস অমসুং এক্সপিরিয়েন্স অদু খুন্নাইগী কান্ননবা অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মপুং ফানা শীজিন্নবা য়াগনি।