Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination
Total number of vaccinated healthcare workers across the country more than 3.81lakh
No case of serious/severe of AEFI reported
18 JAN 2021 7:50PM by PIB Delhi
The third day of the massive countrywide COVID-19 vaccination program was also conducted successfully.
Total of 3,81,305 beneficiaries have been vaccinated till today through 7,704 sessions, as per the provisional report.
1,48,266 beneficiaries were vaccinated till 5 pm today, the third day of nationwide COVID19 vaccination. Final reports would be completed for the day by late tonight.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated (provisional)
1
Andhra Pradesh
9,758
2
Arunachal Pradesh
1,054
3
Assam
1,822
4
Bihar
8,656
5
Chhattisgarh
4,459
6
Delhi
3,111
7
Haryana
3,486
8
Himachal Pradesh
2,914
9
Jammu & Kashmir
1,139
10
Jharkhand
2,687
11
Karnataka
36,888
12
Kerala
7,070
13
Lakshadweep
180
14
Madhya Pradesh
6,665
15
Manipur
291
16
Mizoram
220
17
Nagaland
864
18
Odisha
22,579
19
Puducherry
183
20
Punjab
1,882
21
Tamil Nadu
7,628
22
Telangana
10,352
23
Tripura
1,211
24
Uttarakhand
1,579
25
West Bengal
11,588
All India
1,48,266
An Adverse Event Following Immunization (AEFI) is any unexpected medical occurrence which follows immunization. It may or may not be related to the vaccine or vaccination process.
580 cases of AEFI have been reported so far. Out of these, seven have required hospitalization. Of the three cases reported from Delhi, two have been discharged whereas once case with reporting fainting is under observation at Max Hospital, Patparganj. The reported case of AEFI in Uttarakhand is stable and under observation at AIIMS, Rishikesh. In Chhattisgarh, one person is under observation at the Govt. Medical College, Rajnandgaon. Of the two cases of AEFI in Karnataka, one is under observation at District Hospital, Chitradurga and the second person is under observation at General Hospital, Challakere, Chitradurga.
Of the two deaths reported, death of the 52 yr male from Moradabad, UP (who was vaccinated on 16th Jan 2021 and died on evening of 17th Jan 2021) is not related to vaccination as per the post mortem report. Death was caused due to cardiopulmonary disease.
The second death was of a male person aged 43 years, resident of Bellary, Karnataka. He was vaccinated on 16 Jan, 2021 and died today. The cause of death is anterior wall infarction with Cardiopulmonary failure. The post mortem is scheduled today at Vijayanagar Institute of Medical Sciences, Bellary, Karnataka.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ଟୀକାକରଣ ସମ୍ପର୍କରେ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
ଦେଶରେ 3.81 ଲକ୍ଷ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀଙ୍କର ଟିକାକରଣ ସମ୍ପନ୍ନ
କୌଣସି ଗୁରୁତର/ଗମ୍ଭୀର ଏଇଏଫଆଇ ଘଟଣା ଘଟିନାହିଁ
18 JAN 2021 7:50PM by PIB Bhubaneswar
ତୃତୀୟ ଦିନରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ କୋଭିଡ-19 ଟୀକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସଫଳତାର ସହ ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଛି।
7,704 ଟୀକାକରଣର ଅଧିବେଶନ ଜରିଆରେ ଆଜି ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 3,81,305 ଲାଭାର୍ଥୀଙ୍କର ଟୀକାକରଣ କରାଯାଇଥିବା ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ରିପୋର୍ଟରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟୀକାକରଣର ତୃତୀୟ ଦିନରେ ଆଜି ଅପରାହ୍ଣ 5ଟା ସୁଦ୍ଧା 1,48,266 ଜଣଙ୍କୁ ଟୀକା ଦିଆଯାଇଛି। ବିଳମ୍ବିତ ରାତ୍ରୀରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଟୀକାକରଣର ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ତଥ୍ୟ ମିଳିବ।
କ୍ରଂ ସଂ.
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ
ଟୀକା ନେଇଥିବା ଲାଭାର୍ଥୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା (ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ତଥ୍ୟ)
1
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
9,758
2
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
1,054
3
ଆସାମ
1,822
4
ବିହାର
8,656
5
ଛତିଶଗଡ଼
4,459
6
ଦିଲ୍ଲୀ
3,111
7
ହରିୟାଣା
3,486
8
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
2,914
9
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର
1,139
10
ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ
2,687
11
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
36,888
12
କେରଳ
7,070
13
ଲାକ୍ଷାଦୀପ
180
14
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
6,665
15
ମଣିପୁର
291
16
ମିଜୋରାମ
220
17
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
864
18
ଓଡ଼ିଶା
22,579
19
ପୁଡୁଚେରୀ
183
20
ପଞ୍ଜାବ
1,882
21
ତାମିଲନାଡ଼ୁ
7,628
22
ତେଲଙ୍ଗାନା
10,352
23
ତ୍ରିପୁରା
1,211
24
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
1,579
25
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
11,588
ସର୍ବଭାରତୀୟ
1,48,266
ଆନ ଆଡଭର୍ସ ଇଭେଣ୍ଟ ଫଲୋଇଂ ଇମ୍ୟୁନାଇଜେସନ (ଏଇଏଫଆଇ) ବା ଟୀକାକରଣ ପରେ ଦେଖା ଦେଉଥିବା ଏକ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ହେଉଛି ଏକ ଆକସ୍ମିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଯାହା ଟୀକାକରଣ ପରେ ଦେଖାଦେଇପାରେ। ଏହା ଟୀକା କିମ୍ବା ଟୀକାକରଣ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସହିତ ଜଡ଼ିତ ହୋଇପାରେ କିମ୍ବା ହୋଇନପାରେ।
ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା 580 ଜଣଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏଇଏଫଆଇ ଦେଖାଦେଇଛି। ଏଥିମଧ୍ୟରୁ 7 ଜଣଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଭର୍ତ୍ତି କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ପଡ଼ିଛି। ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ତିନି ଜଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଦୁଇ ଜଣଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରଖାନାରୁ ଡିସଚାର୍ଜ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଅଚେତ ହୋଇଯାଇଥିବା ଜଣଙ୍କୁ ପତପରଗଞ୍ଜସ୍ଥିତ ମ୍ୟାକ୍ସ ହସ୍ପିଟାଲରେ ଡାକ୍ତରୀ ଚିକିତ୍ସାରେ ରଖାଯାଇଛି। ସେହିପରି ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ଏଇଏଫଆଇ ଘଟଣାରେ ଅସୁସ୍ଥ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ରିଷିକେଶସ୍ଥିତ ଏମ୍ସରେ ଚିକିତ୍ସା କରାଯାଉଛି। ଛତିଶଗଡ଼ରେ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି ରାଜନନ୍ଦନଗାଓଁସ୍ଥିତ ସରକାରୀ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଚିକିତ୍ସିତ ହେଉଛନ୍ତି। କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ଏଇଏଫଆଇ ଦୁଇ ଜଣଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦେଖାଦେଇଛି ଏବଂ ଜଣଙ୍କୁ ଚିତ୍ରଦୁର୍ଗସ୍ଥିତ ଜିଲ୍ଲା ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଭର୍ତ୍ତି କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଜଣେ ଚିତ୍ରଦୁର୍ଗର ଚାଲ୍ଲାକେରେସ୍ଥିତ ସରକାରୀ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଚିକିତ୍ସିତ ହେଉଛନ୍ତି।
ଯେଉଁ ଦୁଇ ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ସେମାନଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ଟୀକା ଗ୍ରହଣ କରିବା ନୁହେଁ ବୋଲି ଶବ ବ୍ୟବଚ୍ଛେଦ ରିପୋର୍ଟରୁ ଜଣାଯାଇଛି। ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ମୋରାଦାବାଦର ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି 16 ଜାନୁଆରୀ 2021ରେ ଟୀକା ନେଇଥିବା ବେଳେ ତାଙ୍କର 17 ଜାନୁଆରୀ 2021 ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିଲା। ତେବେ ତାଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ଟୀକା ନୁହେଁ, ବରଂ ସେ ହୃଦରୋଗ ଏବଂ ଫୁସଫୁସଜନିତ ରୋଗ କାରଣରୁ ମୃତ୍ୟୁବରଣ କରିଛନ୍ତି।
କର୍ଣ୍ଣାଟକର ବେଲାରୀରେ ଜଣେ 43 ବର୍ଷୀୟ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି। ସେ 16 ଜାନୁଆରୀ, 2021ରେ ଟୀକା ନେଇଥିଲେ ଏବଂ ଆଜି ତାଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି। ତାଙ୍କର ମଧ୍ୟ ହୃଦରୋଗ ଏବଂ ଫୁସଫୁସ ଜନିତ ରୋଗ ରହିଥିଲା। ଏହି କାରଣରୁ ତାଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି। କର୍ଣ୍ଣାଟକର ବେଲାରୀ ସ୍ଥିତ ବିଜୟନଗର ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ ଅଫ ମେଡ଼ିକାଲ ସାଇନ୍ସ ଠାରେ ଆଜି ତାଙ୍କର ଶବ ବ୍ୟବଚ୍ଛେଦ କରାଯିବ।