Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination
Cumulative Total number of vaccinated healthcare workers across the country more than 6.31 lakh
No case of severe/serious AEFI reported in any State today
19 JAN 2021 7:32PM by PIB Delhi
The countrywide COVID-19 vaccination program was conducted successfully on the fourthday as well. The COVID-19 vaccination exercise was launched by the Hon’ble Prime Minister on 16th January 2021.
The cumulative number of healthcare workers vaccinated against COVID19 has touched 6,31,417(till 6 pm today) through 11,660 sessions, as per the provisional report.3,800 sessions were held till 6 pm today.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated (Provisional till 6 P.M.)
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
58,495
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
7,418
5
Bihar
42,085
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
114
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,441
11
Goa
426
12
Gujarat
17,581
13
Haryana
24,944
14
Himachal Pradesh
5,049
15
Jammu & Kashmir
4,395
16
Jharkhand
8,824
17
Karnataka
80,686
18
Kerala
23,855
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
30,247
23
Manipur
1111
24
Meghalaya
1037
25
Mizoram
1091
26
Nagaland
2,286
27
Odisha
55,138
28
Puducherry
719
29
Punjab
5,567
30
Rajasthan
30,761
31
Sikkim
350
32
Tamil Nadu
25,251
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,107
37
West Bengal
42,093
38
Miscellaneous
14,017
Total
6,31,417
1,77,368 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the fourth day of nationwide COVID19 vaccination. Final reports would be completed for the day by late tonight.
A total of only nine AEFI have required hospitalization. In Delhi, three cases have been discharged whereas one case is under observation at Rajiv Gandhi, Hospital Shahdara. One more AEFI case from Uttarakhand has been discharged. In Karnataka, one person is discharged and other person is stable and under observation at District Hospital, Chitradurga. In Chhattisgarh also, one person is discharged. In Rajasthan, one case is of suspected anaphylaxis is fine and under observation at District Hospital, Bangar.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ଼- 19 ଟିକାକରଣ ସଂପର୍କୀତ ସର୍ବର୍ଶେଷ ସୂଚନା
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କର୍ମୀଙ୍କ ପୁନଃପୌନିକ ଟିକାକରଣ ସଂଖ୍ୟା ଛୁଇଁଲା 6.31 ଲକ୍ଷ
କୌଣସି ରାଜ୍ୟରେ ଆଜି ଏଇଏଫଆଇର ମାତ୍ରାଧିକ /ଗୁରୁତର ଘଟଣାର ଖବର ନାହିଁ
19 JAN 2021 7:32PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଚାଲିଥିବା କୋଭିଡ଼- 19 ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆଜି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଚତୁର୍ଥ ଦିନରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଜାନୁଆରୀ 16, 2021 ତାରିଖ ଦିନ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ଼- 19 ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା । ଆଜି ସନ୍ଧ୍ୟା ୬ଟା ସୁଦ୍ଧା ସାରା ଦେଶରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନଙ୍କ ଟିକାକରଣର ପୁନଃପୌନିକ ସଂଖ୍ୟଶ 6, 31, 417 ଛୁଇଁଛି ଯାହାକି 11,660ଟି ସ୍ଥାନରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated (Provisional till 6 P.M.)
1
A & N Islands
644
2
Andhra Pradesh
58,495
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
7,418
5
Bihar
42,085
6
Chandigarh
469
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
114
9
Daman & Diu
94
10
Delhi
12,441
11
Goa
426
12
Gujarat
17,581
13
Haryana
24,944
14
Himachal Pradesh
5,049
15
Jammu & Kashmir
4,395
16
Jharkhand
8,824
17
Karnataka
80,686
18
Kerala
23,855
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
369
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
30,247
23
Manipur
1111
24
Meghalaya
1037
25
Mizoram
1091
26
Nagaland
2,286
27
Odisha
55,138
28
Puducherry
719
29
Punjab
5,567
30
Rajasthan
30,761
31
Sikkim
350
32
Tamil Nadu
25,251
33
Telangana
69,405
34
Tripura
3,734
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
6,107
37
West Bengal
42,093
38
Miscellaneous
14,017
Total
6,31,417
ଆଜି ଚତୁର୍ଥ ଦିନରେ ସନ୍ଧ୍ୟା 6ଟା ସୁଦ୍ଧା ସାରା ଦେଶରେ ମୋଟ 1,77,378ଜଣଙ୍କୁ କୋଭିଡ-19 ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ଦିଆ ଯାଇଥିଲା । ଆଜି ବିଳମ୍ବିତ ରାତ୍ରି ସୁଦ୍ଧା ଏହାର ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ରିପୋର୍ଟ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବ ।
ଏବେସୁଦ୍ଧା ମାତ୍ର ମୋଟ ନଅଜଣ ଏଇଏଫଆଇଙ୍କୁ ଟିକାକରଣ ପରେ ହସପିଟାଲରେ ଭର୍ତ୍ତି ହେବାକୁ ପଡ଼ିଛି । ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏଭଳି ତିନିଜଣ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଭର୍ତ୍ତି ହେବା ପରେ ଡିସଚାର୍ଜ କରାଯାଇସାରିଛି । ତେବେ ଶାହାଦରାସ୍ଥିତ ରାଜୀବ ଗାନ୍ଧୀ ହସପିଟାଲରେ ଅନ୍ୟ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ରଖାଯାଇ ତାଙ୍କର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟବସ୍ଥା ଉପରେ ନଜର ରଖାଯାଇଛି । ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡରେ ନଜରକୁ ଆସିଥିବା ଜଣେ ଏଇଏଫଆଇଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ଚିକିତ୍ସା ପରେ ଘରକୁ ଛାଡ଼ିଦିଆଯାଇଛି । ସେହିଭଳି କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ଜଣେ ଏହିଭଳି ଜଣେ ଟିକାଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କୁ ଚିକିତ୍ସା ପରେ ଡିସଚାର୍ଜ କରାଯାଇଥିବାବେଳେ ଅନ୍ୟ ଜଣେ ଟିକା ଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟାବସ୍ଥା ସ୍ଥିର ରହିଛି ଓ ତାଙ୍କୁ ଚିତ୍ରଦୁର୍ଗ ଜିଲ୍ଲା ହସପିଟାଲରେ ଭର୍ତ୍ତି କରାଯାଇ ତାଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ନଜର ରଖାଯାଇଛି । ରାଜସ୍ଥାନରେ ଏଭଳି ଜଣେ ଟିକାଗ୍ରହଣକାରୀ ଆନାଫାଇଲାକ୍ସିସ୍‍ ବୋଲି ସନ୍ଦେହ କରାଯାଉଛି ଓ ତାଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଅବସ୍ଥା ଭଲ ଅଛି । ଏବେ ତାଙ୍କୁ ବଙ୍ଗର ଜିଲ୍ଲା ହସପିଟାଲରେ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ହେପାଜତରେ ରଖାଯାଇଛି ।