Ministry of Power
POWERGRID signs agreement with State Government to improve telecom connectivity in hilly areas of Himachal Pradesh
20 JAN 2021 3:03PM by PIB Delhi
To improve telecom connectivity in hilly areas, Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), the PSU under Ministry of Power, has recently signed an agreement with Himachal Pradesh State Electricity Board Ltd. (HPSEBL) in Shimla (H.P.) for utilization of 500 Kms of OPGW Telecom network. This is in addition to the existing 350 Kms of OPGW laid on HPSEBL Extra High Voltage (EHV) lines already being used in the state to boost its connectivity. This total 850 Kms long telecom network will enable POWERGRID Telecom to reach remote areas of Kangra, Una, Mandi, Kullu, Bilaspur, Sirmour, Palampur, Sundernagar, Banikhet, Amb, Paonta Sahib, Nahan etc.
Due to rough weather conditions, landslides and difficult terrains, the state had been facing limited telecom network reach, and this will give much needed connectivity to remote areas of the state.
Through this OPGW Network, Telecom Service providers will be able to provide uninterrupted mobile/Internet services to the people of the state.
POWERGRID has created over 67,500 km of OFC network connecting over 1000 plus locations across the country carrying traffic in multiple of 10G/100G in rings. The POWERGRID OFC network covers all the important towns & cities of the country along with the hilly & difficult terrains of J&K and North Eastern Region. The Company has also provided the domestic leg of International Connectivity to Bhutan and Nepal, and proposed connectivity to Bangladesh up to the Indian border to International Long Distance (ILD) Licensees.
About POWERGRID
POWERGRID, a ‘Maharatna’ CPSE under Ministry of Power, Government of India and Central Transmission Utility (CTU) of India, is India’s principal power transmission company and also one of the largest power transmission utilities in the world. POWERGRID’s vast transmission network comprises of ~168,140 circuit kilometers of transmission lines, 252 EHVAC & HVDC substations with transformation capacity of about 420,630 MVA, spread across the country. This network has been consistently maintained at an average availability of >99%. The Company’s shares are listed on the BSE and the NSE and are a part of S&P BSE SENSEX and NIFTY.

পাৱর মন্ত্রালয়
হিমাচল প্রদেসকী চীংগী লমশিংদা তেলিকোমগী কন্নেক্সন ফগৎহন্নবা রাজ্য সরকারনা পৱারগ্রিদকা য়ানচে খুৎয়েক পীনরে
20 JAN 2021 3:03PM by PIB Imphal
চীংগী লমশিংদা তেলিকোমগী খুদোংচাবশিং ফগৎহন্নবা, কিলোমিতর ৫০০গী ও.পি.জি.দব্লিউ তেলিকোম নেতৱার্ক শীজিন্ননবা পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু পৱার গ্রিদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদনা হন্দক হিমাচল প্রদেস স্তেৎ ইলেকত্রিসিতি বোর্দ লিমিতেৎকা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। রাজ্য অসিদা তেলিকোমগী থবক ফগৎহন্নবা কিলোমিতর ৩৫০গী ও.পি.জি.দব্লিউদা হৌজিক শীজিন্নরিবা হিমাচল প্রদেস স্তেৎ ইলেকত্রিসিতি বোর্দ লিমিতেৎ এক্সত্রা হায় ভোলতেচগী লাইনশিংগী মথক্তা হন্দক্কী অসি হাপচিল্লকপনি। অপুনবা কিলোমিতর ৮৫০গী পৱারগ্রিদ তেলিকোম লাইন অসিনা কনগ্রা, উনা, মান্দি, কুল্লু, বিলাসপুর, সিরমৌর, পালামপুর, সুন্দরনাগর, বানিখেত,অম্ব, পাউন্তা সাহিব অমসুং নহানগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা তেলিকোমগী খুদোংচাবশিং য়ৌহনবা ঙম্লগনি।
অকনবা নোং-চিংগী ফিবমশিং, চীং নিংখাইবা অমসুং অঙম্বা চীংমায়শিং ওইবনা তেলিকোমগী নেতৱার্ক য়ৌহনবদা রাজ্য অসিনা খুদোংচাদবা থেংনরি অমসুং পায়খৎলিবা থবক অসিনা রাজ্য অসিগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা তেলিকোম নেতৱার্ক য়ৌহনগনি।
মসিগী ও.পি.জি.দব্লিউ নেতৱার্ক অসিগী খুৎথাংদা, তেলিকোম সর্বিস পীরিবা কম্পেনিশিংনা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা তৎপা লৈতবা মোবাইল/ইন্তরনেৎকী খুদোংচাবশিং ফংহনবা ঙম্লগনি।
পৱারগ্রিদনা কিলোমিতর ৬৭,০০০ হেনবগী ও.এফ.সি নেতৱার্ক শেমগৎতুনা লৈবাক শীনবা থুংনা তোঙান-তোঙানবা মফম ১০০০ হেন্না শম্নদুনা রিংশিংদা ১০জি/১০০জিগী ত্রাফিক পুরি। জে অমসুং কে অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী চীং অমসুং খুদোংথিবা মফমশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী মরুওইবা সহরশিং পৱারগ্রিদ ও.এফ.সি নেতৱার্কনা শম্নরি। ভুতান অমসুং নেপালগা মালেমগী ওইনা শম্নবা অমসুং ভারতকী ঙমখৈদগী বঙ্গলাদেস ফাওবা শম্নবগী ইন্তরনেসনেল লোং দিসতেন্স লাইসেন্সিগী থবকশিং ভারত মনুংগী ওইনা কম্পেনি অসিনা পাংথোক্লি।
পৱারগ্রিদকী মরমদা
ভারত সরকারগী পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ‘মহারত্ন’ সি.পি.এস.ই অমা ওইরিবা অমসুং ভারতকী সেন্ত্রেল ত্রান্সমিসন য়ুতিলিতি(সি তি য়ু) পৱারগ্রিদ অসি ভারতকী মরুওইবা পৱার ত্রান্সমিসন কম্পেনি অমনি অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা পৱার ত্রান্সমিসন য়ুতিলিশিংগী মনুংদা অমনি। পৱারগ্রিদকী সর্কুইত কিলোমিতর ১৬৮,১৪০গী ত্রান্সমিসন লাইনশিং লৈরি, ৪২০,৬৩০ এম.ভি.এগী ত্রান্সফোর্মেসনগী শক্তি লৈবা ই.ঐচ.ভি.এ.সি অমসুং ঐচ.ভি.দি.সি সবস্তেসন ২৫২ লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরি। কম্পেনি অসিগী নেতৱার্ক অসি চাংচত্তা মৈ চাদা ৯৯ লেপ্তনা ফংহল্লি। বি.এস.ই অমসুং এন.এস.ইদা কম্পেনি অসিগী সিয়ারশিং লিস্ততা য়াওরে অমসুং এস এন্দ পি বি.এস.ই সেনসেক্স অমসুং নিফতিগী শরুক অমনি।