Prime Minister's Office
The country is moving forward inspired by Guru Gobind Singh JI's ideals: PM Modi
20 JAN 2021 3:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi bowed to Guru Gobind Singh ji on his Prakash Purab. He greeted the nation on this auspicious occasion. He was speaking after releasing financial assistance to over 6 lakh beneficiaries in UP under Pradhan Mantri Awas Yojana – Gramin, through video conference today.
The Prime Minister wished the beneficiaries and extended greetings on the occasion of Prakash Purab. He said that he feels that Guru Sahib has been very kind to him and given him ample opportunity to serve him. Guru Sahib’s life and message inspires us to take on the challenges while following the path of service and truth. This level of strength and courage emanates from the spirit of service and truth, and the country is moving on this path, shown by Guru Gobind Singh Ji, said Shri Modi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁରୁ ଗୋବିନ୍ଦ ସିଂ ଜୀଙ୍କ ଆଦର୍ଶରେ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇ ଦେଶ ଆଗକୁ ବଢୁଛି – ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 JAN 2021 3:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବ ଅବସରରେ ଗୁରୁ ଗୋବିନ୍ଦ ସିଂ ଜୀଙ୍କୁ ପ୍ରଣିପାତ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଶୁଭ ଅବସରରେ ସେ ଦେଶକୁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରଧାନମମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଯୋଜନା – ଗ୍ରାମୀଣ ଅଧୀନରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର 6 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବା ପରେ ସେ ଏହା କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବର ଶୁଭ ଆଶିଷ କାମନା କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗୁରୁ ସାହେବ ତାଙ୍କ ପ୍ରତି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଦୟାଶୀଳ ହୋଇଛନ୍ତି ଏବଂ ତାଙ୍କ ସେବା କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଯଥେଷ୍ଟ ସୁଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି ବୋଲି ସେ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି । ଗୁରୁ ସାହେବଙ୍କ ଜୀବନ ଏବଂ ବାର୍ତ୍ତା ଆମକୁ ସେବା ଏବଂ ସତ୍ୟର ପଥ ଅନୁସରଣ କରିବା ବେଳେ ସମ୍ମୁଖକୁ ଆସୁଥିବା ସମସ୍ତ ଆହ୍ଵାନକୁ ଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଉଛି । ଏହି ସ୍ତରର ଶକ୍ତି ଏବଂ ସାହସ ସେବା ଏବଂ ସତ୍ୟର ଆତ୍ମା ଠାରୁ ଉତ୍ପନ୍ନ ହୋଇଛି ଏବଂ ଗୁରୁ ଗୋବିନ୍ଦ ସିଂ ଜୀ ଦର୍ଶାଇଥିବା ପଥରେ ଦେଶ ଗତି କରୁଛି,” ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।