Prime Minister's Office
Indian cricket team's recent victory has an inspiring message for the youth
22 JAN 2021 1:24PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that biggest transformation with regard to Aatmnirbhar Bharat is in the realm of instinct, action and reaction which is in sync with the mood of today’s youth. He was addressing the 18th Convocation of Tezpur University, Assam today through video conferencing.
The Prime Minister elaborated on the concept of Aatmnirbhar Abhiyan. He explained while this movement is about change in resources, physical infrastructure, technology and economic and strategic might, the biggest transformation is in the realm of instinct, action and reaction which is in sync with the mood of today’s youth.
The Prime Minister said today’s young India has a distinctive way of taking on challenges. He used the recent performance of the young Indian cricket team in Australia to illustrate his point. The Indian cricket team faced so many challenges. They suffered crushing defeat yet recovered equally fast and won the next match. The Players showed determination despite injuries. They took the challenge head on and looked for fresh solutions instead of getting frustrated by difficult conditions. There were inexperienced players but their morale was high and they grabbed the opportunity given to them. They overpowered a better team with their talent and temperament.
The Prime Minister stressed that this stellar performance of our players is important not just from the point of view of the sports field. Shri Modi listed important life lessons from the performance. First, we should have faith and confidence in our ability; second, a positive mindset begets positive results. Third and most important lesson, said the Prime Minister, is – if one is facing two options, one safe and the other is an option of a difficult victory, one must surely explore the option of victory. There is no harm in occasional failure and one should not refrain from taking the risks. We need to be proactive and fearless. If we overcome the fear of failure and unnecessary pressure, we will emerge fearless. This new India, confident and dedicated to goals, is evident not only in the cricket field, all of you are part of this picture, the Prime Minister told the Students.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়ন ক্রিকেৎ তীম্না হন্দক্তা মায় পাকখিবা অসিনা নহাশিংদা পুক্নিং থৌগৎপগী পাউজেল অমা পীরি
22 JAN 2021 1:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি খ্বায়দগী চাওবা অওনবা অসি আত্মানির্ভর ভারতকী মায়কৈদা ঙসিগী নহাশিং অসিনা মশাগী ওইজরকপা লমদা, তৌথোরকপা অমসুং পায়খৎলকপা থবক অসিনা পুরকপনি। মহাক্না ১৮শুবা তেজপুর য়ুনিভর্সিতি,আসমগী কোনভোকেসন্দা ভিদিও কনফরেন্সিং ওইনা ৱা ঙাংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা আত্মানির্ভর আভিয়ানগী ৱাখল্লোন্দা শন্দোক্না তাকখি। মহাক্না তাকখি মদুদি চংশিল্লিবা খোঙজং অসি অহোংবা অমা পুরক্নবা মদুদি রিসোর্স, ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর, তেক্নোলোজি অমসুং ইকোনোমিক অমসুং স্ত্রাতেজিক মাইত, খ্বায়দগী চাওবা অওনবা অসি ঙসিগী নহাশিং অসিনা মশাগী ওইজরকপা লমদা লৈরিবা অপাম্বা অসিনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ঙসিগী ইন্দিয়াগী নহাশিং অসি অৱাবা থেংনবদা থোইদোকপা অমা লৈজৈ। মহাক্না হন্দক্তা ওস্ত্রালিয়াদা মায় পাকখিবা নহা ওইরিবা ক্রীকেৎ তীম্না মখোয়না উৎথোরকপা অসিদা খুদম পীদুনা তাকখি।ইন্দিয়ন ক্রীকেৎ তীম্না অৱাব কয়া অমা মায়োক্নখি। মখোয়না মায়থিবা য়াবা কয়া অমা থেংনখি অদুবু য়াম্না থুনা চপ মান্ননা হন্দোক্তুনা অমসুং মেতস অদুবু মায় পাকখি। শান্নরোইশিং অসিনা অশোক-অপন কয়াগী মথক্তা তৌদবা য়াদে হায়বা উৎখি। মখোয়না অৱাবশিং অসি মখোকথক্তা হাপ্তুনা শান্নখি অমসুং অরুবা তানফম কয়াদা অনৌবা আশাগী পাম্বৈ কয়াগা লোয়ননা শান্নখি। মসিদা হান্না শান্নখিদ্রিবা শান্নরোই কয়া অমা য়াওরি অদুবু মখোয়গী মোরেল অসিনা য়াম্না ৱাংবা অমসুং মখোয়বা পীরিবা খুদোংচাবা অসি লৌহৌনবা হোৎনৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মখোয়না উৎথোরকখিবা স্তার ওইবগী মওং অসি শান্নবগী লম খক্তা নত্তে। শ্রী মোদীনা পুন্সিদা মরুওইবশিং অসি মখোয়না উৎথোরকখিবা অসিদগী লিস্ত শেমখি। অহানবদা, ঐখোয়না ঐখোয়গী তৌবা ঙম্বা অসিদা থাজবা থমগদবনি; অনিশুবদা পোজিব ওইবা ৱাখলনা অফবা পুরকই। অহুমশুবদা অমসুং খ্বায়দগী লুবা অসি, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কনাগুম্বা অমনা খনগদব অসি অনি শুরবা, অমনা শোইদবা মফম ওইবা অমনা থোইবা ওইগদবা অসিদা থৌইবা ওইগদবা অসিদা খনগদবনি। মতম খরগী মায়থিবদা অশোকপা করিশু লৈতে অমসুং ঐখোয়না খুদোংথিবা য়াব য়াওরবশু কিরোইদবনি। ঐখোয়না মাংলোম চংশিনবা অমসুং কিদবা অমা চংই।করিগুম্বা মচা অমগী অকিবা অসি লানবা ঙম্লবা, ঐখোয়না অকিবা কয়া অমা লানবা ঙমগনি। মসিগী অনৌবা ইন্দিয়া, থাজবা লৈরিব অমসুং পান্দমদা পুক্নিং চংলিবা, অসি ক্রীকেৎ খক্তগী নত্তে অদোম পুম্বা পিকচর অসিগী শরুক অমনি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ছাত্রশিংদা হায়।