Ministry of Road Transport & Highways
Green tax to be imposed on older vehicles soon, to clean up the environment by phasing out unfit and polluting vehicles
Revenue collected through the tax will be used for tackling pollution
25 JAN 2021 5:53PM by PIB Delhi
The Union Minister for Road Transport and Highways Sh. Nitin Gadkari has approved a proposal to levy a “Green Tax” on old vehicles which are polluting the environment. The proposal will now go to the states for consultation before it is formally notified. The main principles to be followed while levying the Green Tax are :
• Transport vehicles older than 8 years could be charged Green Tax at the time of renewal of fitness certificate, at the rate of 10 to 25 % of road tax;
• Personal vehicles to be charged Green Tax at the time of renewal of Registration Certification after 15 years;
• Public transport vehicles, such as city buses, to be charged lower Green tax;
• Higher Green tax (50% of Road Tax) for vehicles being registered in highly polluted cities
• Differential tax, depending on fuel (petrol/diesel) and type of vehicle;
• Vehicles like strong hybrids, electric vehicles and alternate fuels like CNG, ethanol,LPG etc to be exempted;
• Vehicles used in farming, such as tractor, harvestor, tiller etc to be exempted;
• Revenue collected from the Green Tax to be kept in a separate account and used for tackling pollution, and for States to set up stateof-art facilities for emission monitoring
The benefits of the “Green Tax” could be :
• To dissuade people from using vehicles which damage the environment
• To motivate people to switch to newer, less polluting vehicles
• Green tax will reduce the pollution level, and make the polluter pay for pollution.
The Minister also approved the policy of deregistration and scrapping of vehicles owned by Government department and PSU, which are above 15 years in age. It is to be notified, and will come into effect from 1st April, 2022.
It is estimated that commercial vehicles, which constitute about 5% of the total vehicle fleet , contribute about 65-70% of total vehicular pollution. The older fleet, typically manufactured before the year 2000 constitute less that 1 % of the total fleet but contributes around 15% of total vehicular pollution. These older vehicles pollute 10-25 times more than modern vehicles.
>>>>>>>>>>>>>>>
BN: MS: MR

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
তাঙ্কক নাইনা য়াদ্রবা অমসুং মৈখু চেনবা গারিশিং থিংজিন্দুনা অকোয়বগী ফিবম লু-নান্না থম্নবা, অথুবা মতমদা অমনবা গারিশিং গ্রিন তেক্স লৌরগনি
তেক্স অসিদগী কারকপা শেনফম পোল্লুসন লাকশিনবদা শীজিন্নগনি
25 JAN 2021 5:53PM by PIB Imphal
অকোয়গী ফিবম, নুংশিৎ মোৎহনবা অমনবা গারিশিংগী “গ্রিন তেক্স” লৌনবা থৌরাং অমা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারিনা অয়াবা পীরে। মসি লাউথোক্ত্রিঙৈ মমাঙদা ৱা খন্ননবা হৌজিক থৌরাং অসি রাজ্যশিংদা শীন্নরগনি। গ্রিন তেক্স লৌবগী মরুওইবা ৱাখল্লোলশিং মখাদা লৈরে:
• ফিতনেস সর্তিফিগেত রিনিউ তৌবা মতমদা চহি ৮ হেল্লবা ত্রান্সপোর্ত গারিশিংদা রোদ তেক্স চাদা ১০দগী চাদা ২৫ ফাওবা লৌগনি;
• লনাই গারিশিং চহি ১৫গী মতুংদা রেজিস্ত্রেসন সর্তিফিগেত রিনিউ তৌবা মতমদা গ্রিন তেক্স লৌগনি;
• মীয়ামগী গারিশিং হায়বদি সিতি বসশিংদা গ্রিন তেক্স হন্থনা লৌগনি;
• নুংশিৎ য়াম্না শেংদবা সহরশিংদা গারিশিং রেজিস্তার তৌবদা গ্রিন তেক্স(রোদ তেক্সকী চাদা ৫০) ৱাংনা লৌগনি;
• থাউ মখলশিং(পেত্রোল/দিজল)অমসুং গারি মখলগী মতুংইন্না তোঙান-তোঙানবা তেক্স লৌগনি;
• হায়ব্রিদ গারিশিং, ইলেকত্রিক গারিশিং অমসুং সি.এন.জি, ইথানোল, এল.প.জিগী গারিশিং কোমথোক্কনি;
• লৌ উবদা শীজিন্নবা গারিশিং হায়বদি ত্রেক্তরশিং, হাসভেস্তরশিং অমসুং তিল্লরশিং কোমথোক্কনি;
• গ্রিন তেক্সতগী খোমগৎলকপা শেনফমশিং তোখাইবা একাউন্ত অমদা থমগনি অমসুং পোল্লুসন লাকশিন্নবা অমসুং মৈখু থাদোরকপা য়েংশিন্নবা রাজ্যশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং লিংখৎপদা শীজিন্নগনি
“গ্রিন তেক্স”কী কান্নবশিং :
• অকোয়গী ফিবম শোকহনবা গারিশিং মীয়াম্না শীজিন্নবা হন্থহনবা
• অনৌবা, মৈখু য়াম্না থোক্তবা গারিশিং শীজিন্ননবা মীয়াম পুক্নিং থৌগৎপা
• গ্রিন তেক্সনা পোল্লুনগী থাক হন্থহনগনি অমসুং মৈখু থাংহল্লিবশিংনা পোল্লুসনগী তেক্স পীগনি
চহি ১৫ হেল্লবা সরকারগী দিপার্তমেন্ত অমসুং পি.এস.য়ুগী গারিশিং রেজিস্ত্রেসন ককপা অমসুং কোঞ্চাক ওনহলখিনবা থৌশিল মিনিস্তরনা অয়াবা পীরে। মসি নোতিস থোক্লগনি অমসুং ২০২২গী এপ্রিল ১দগী চৎনবা হৌরগনি।
শেন তানবদা শীজিন্নরিবা অপুনবা গারিগী চাদা ৫ রোম্না অপুনবা গারিনা থোকহনবা পোল্লুসনগী চাদা ৬৫-৭০ রোম ওইহল্লি। অপুনবা গারিগী চাদা ১গী মখা ২০০০গী মমাঙদা শাখিবা অরিবা গারিশিংনি অমসুং গারিনা থোকহনবা পোল্লুসন চাদা ১৫ রোম মতেং পাংলি। হায়রিবা অরিবা গারিশিং অসিনা অনৌবা গারিশিংদগী শরুক ১০-২৫ হেন্না মৈখু থাংহল্লি।