Ministry of Health and Family Welfare
One of the highest globally, India’s Recovery Rate now nearly 97%
31 States/UTs with less than 5,000 Active Cases
More than 23.5 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
28 JAN 2021 11:02AM by PIB Delhi
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached nearly 97%. India’s recovery rate is one of the highest globally.
1,03,73,606 people have recovered. 14,301 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
India’s total Active Caseload has dropped to less than 1.75 lakh (1,73,740) today. The active caseload now consists of just 1.62% of India’s total Positive Cases.
Following the national trend of sustained decline in active cases, 31 States/UTs have recorded less than 5,000 Active Cases.
78% of the active cases are concentrated in five states viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, Karnataka and West Bengal.
As on 28th January, 2021, till 7:30 AM, more than 23.5 lakh (23,55,979) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 3,26,499 people were vaccinated across 6,102 sessions. 42,674 sessions have been conducted so far.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2,385
2
Andhra Pradesh
1,63,727
3
Arunachal Pradesh
7,307
4
Assam
19,945
5
Bihar
89,074
6
Chandigarh
2,355
7
Chhattisgarh
51,647
8
Dadra & Nagar Haveli
345
9
Daman & Diu
320
10
Delhi
39,764
11
Goa
2,311
12
Gujarat
94,524
13
Haryana
1,09,782
14
Himachal Pradesh
14,054
15
Jammu & Kashmir
16,331
16
Jharkhand
24,020
17
Karnataka
2,67,811
18
Kerala
82,970
19
Ladakh
818
20
Lakshadweep
746
21
Madhya Pradesh
1,31,679
22
Maharashtra
1,79,509
23
Manipur
2,855
24
Meghalaya
3,249
25
Mizoram
6,142
26
Nagaland
3,973
27
Odisha
1,78,227
28
Puducherry
1,813
29
Punjab
44,708
30
Rajasthan
2,37,137
31
Sikkim
1,320
32
Tamil Nadu
82,039
33
Telangana
1,30,425
34
Tripura
19,698
35
Uttar Pradesh
1,23,761
36
Uttarakhand
14,690
37
West Bengal
1,58,193
38
Miscellaneous
46,325
Total
23,55,979
77.84% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 7 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,006 newly recovered cases. 2,556 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 944 in Karnataka.
11,666 daily new cases registered in the last 24 hours.
81.96% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,659. It is followed by Maharashtra with 2,171, while Tamil Nadu reported 512 new cases.
123 deaths recorded in the last 24 hours.
Seven States/UTs account for 75.61% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (32). Kerala follows with 20 daily deaths and Punjab with 10.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥତା ହାର 97%, ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବାଧିକ
31 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 5000 ରୁ କମ୍ ରହିଛି
ଦେଶରେ 23.5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି
28 JAN 2021 11:02AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଦେଶରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୭% ପାଖାପାଖି ରହିଛି । ଭାରତର ସୁସ୍ଥତା ହାର ଏବେ ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବାଧିକ ରହିଛି ।
୧,୦୩,୭୩,୬୦୬ ଜଣ ଏ ପର୍ଯର୍୍ୟନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୪,୩୦୧ ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଫେରିଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୧.୭୫ ଲକ୍ଷ (୧,୭୩,୭୪୦)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଭାରତର ମୋଟ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର ୧.୬୨% ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ।
ଜାତୀୟ ଧାରାକୁ ବଜାୟ ରଖି ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଜାରି ଥିବାରୁ ୩୧ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୫୦୦୦ ରୁ କମ୍ ରହିଛି ।
ମୋଟ ସକ୍ର୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୭୮% ଅଛନ୍ତି, ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟ; ;କରଳ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ।
୨୦୨୧ ଜାନୁଆରୀ ୨୮ ତାରିଖ ସକାଳ ୭ ଟା ୩୦ ମିନିଟ ସୁଦ୍ଧା ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୨୩.୫ ଲକ୍ଷ (୨୩,୫୫,୯୭୯) ଜଣଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୬,୧୦୨ ସେସନେରେ ୩,୨୬,୪୦୯ ଜଣଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରାଯାଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୪୨,୬୭୪ ସେସନ୍ ହୋଇଛି ।
କ୍ର.ନଂ. ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛନ୍ତି
୧. ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପ ୨୩୮୫
୨. ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ ୧,୬୩,୭୨୭
୩. ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ୭,୩୦୭
୪. ଆସାମ ୧୯,୯୪୫
୫. ବିହାର ୮୯,୦୭୪
୬. ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ ୨,୩୫୫
୭. ଛତିଶଗଡ଼ ୫୧,୬୪୭
୮. ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଳି ୩୪୫
୯. ଦାମନ ଏବଂ ଡିଉ ୩୨୦
୧୦. ଦିଲ୍ଲୀ ୩୯,୭୬୪
୧୧. ଗୋଆ ୨,୩୧୧
୧୨. ଗୁଜରାଟ ୯୪, ୫୨୪
୧୩. ହରିଆନା ୧,୦୯,୭୮୨
୧୪. ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ୧୪,୦୫୪
୧୫. ଜମ୍ମୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀର ୧୬,୩୩୧
୧୬. ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ୨୪,୦୨୦
୧୭. କର୍ଣ୍ଣାଟକ ୨,୬୭,୮୧୧
୧୮. କେରଳ ୮୨,୯୭୦
୧୯. ଲଦାଖ ୮୧୮
୨୦. ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ ୭୪୬
୨୧. ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ୧,୩୧,୬୭୯
୨୨. ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ୧,୭୯,୫୦୯
୨୩. ମଣିପୁର ୨,୮୫୫
୨୪. ମେଘାଳୟ ୩,୨୪୯
୨୫. ମିଜୋରାମ ୬,୧୪୨
୨୬. ନାଗାଲାଣ୍ଡ ୩,୯୭୩
୨୭. ଓଡ଼ିଶା ୧,୭୮,୨୨୭
୨୮. ପୁଡୁଚେରୀ ୧,୮୧୩
୨୯. ପଞ୍ଜାବ ୪୪,୭୦୮
୩୦. ରାଜସ୍ଥାନ ୨,୩୭,୧୩୭
୩୧. ସିକିମ ୧,୩୨୦
୩୨. ତାମିଲନାଡ଼ୁ ୮୨,୦୩୯
୩୩. ତେଲଙ୍ଗାନା ୧,୩୦,୪୨୫
୩୪. ତ୍ରିପୁରା ୧୯,୬୯୮
୩୫. ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ୧,୨୩,୭୬୧
୩୬. ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ ୧୪,୬୯୦
୩୭. ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ୧,୫୮,୧୯୩
୩୮. ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ୪୬,୩୨୫
ମୋଟ ୨୩,୫୫,୯୭୯
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୭୭.୮୪% ଆସିଛି ୭ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ର୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୦୦୬ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୨୫୫୬ ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକେରେ ୯୪୪ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ୧୧,୬୬୬ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ଏଥିରୁ ୮୧.୯୬% ଆସିଛି ୬ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୫୬୫୯ ଜଣ ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୨୧୭୧ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ ୫୧୨ ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୧୨୩ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ।
ଏଥିରୁ ୭୫.୬୧% ମୃତୁ୍ୟ କେବଳ ହୋଇଛି ୭ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୨ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ ୨୦ ଜଣ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ ୧୦ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ।