Ministry of Health and Family Welfare
India’s Recovery Rate touches 97%; 11,858 recoveries in the last 24 hours
Daily New Cases and deaths continue to follow a downward slide
More than 37.5 lakh beneficiaries vaccinated against COVID19
01 FEB 2021 12:11PM by PIB Delhi
With a consistent rise in cumulative recoveries, India’s Recovery Rate has reached 97%, one of the highest globally. India’s total Active Caseload has dropped to 1.68 lakh (1,68,235) today. The active caseload now consists of just 1.56% of India’s total Positive Cases.
A total of 1,04,34,983 people have recovered so far. 11,858 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. The higher number of recoveries via-a-vis new cases has widened the gap between recovered and active cases to more than 1 crore (10,266,748).
India’s Daily New Cases continue to follow a downward trajectory. From an all-time high of 96,551 on 11th September, 2021, the country’s daily new positive cases have come down to 11,427 on 1st February,2021.
Country’s Daily new Deaths have fallen below the 120 mark. 118 deaths were recorded in the last 24 hours.
As on 1st February, 2021, till 8:00 AM, more than 37.5 lakh (37,58,843) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 14,509 people were vaccinated across 253 sessions. 69,215 sessions have been conducted so far.
S. No.
States/UTs
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,651
4
Assam
38,106
5
Bihar
1,48,293
6
Chandigarh
3,447
7
Chhattisgarh
72,704
8
Dadra & Nagar Haveli
692
9
Daman & Diu
391
10
Delhi
56,818
11
Goa
4,117
12
Gujarat
2,47,891
13
Haryana
1,25,977
14
Himachal Pradesh
27,734
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
40,860
17
Karnataka
3,15,370
18
Kerala
1,65,171
19
Ladakh
1,128
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
2,69,064
23
Manipur
3,987
24
Meghalaya
4,324
25
Mizoram
9,346
26
Nagaland
3,993
27
Odisha
2,06,424
28
Puducherry
2,736
29
Punjab
57,499
30
Rajasthan
3,30,797
31
Sikkim
2,020
32
Tamil Nadu
1,05,821
33
Telangana
1,68,606
34
Tripura
29,796
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
31,228
37
West Bengal
2,43,143
38
Miscellaneous
52,120
Total
37,58,843
86.47% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,730 newly recovered cases. 1,670 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 523 in Tamil Nadu.
11,427 daily new cases registered in the last 24 hours.
80.48% of the new cases are from 5 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,266. It is followed by Maharashtra with 2,585, while Karnataka reported 522 new cases. Top two states, Kerala and Maharashtra cumulatively contributed 68.71% of new daily cases.
Six States/UTs account for 76.27% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 21 daily deaths and West Bengal with 9.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭% য়ৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা ১১,৮৫৮ নাবা ফগৎখ্রে
নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অমসুং শীখিবশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী লাখ ৩৭.৫ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
01 FEB 2021 12:11PM by PIB Imphal
মথং-মথং চিনশিনদুনা ফগৎলকপশিং লেপ্পা লৈতনা ৱাংখৎলকপগা লোইননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭% য়ৌখ্রে, মসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা অমনি। ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ১.৬৮ (১,৬৮,২৩৫) দা হন্থখ্রে। এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.৫৬% খক্তা ওইখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ১,০৪,৩৪,৯৮৩ নাবা ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১১,৮৫৮ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। নাবা ফগৎলকপশিংগী মশীং ৱাংখৎলকপা অমরোমদনা অনৌবা কেসশিং হন্থরকপা অসিনা ফগৎখিবা অমদি এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা অসি হেনগৎলক্তুনা করোর ১ (১০,২৬৬,৭৪৮) হেনখ্রে।
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা কেসশিংগী ত্রেজেক্তরী অসি লেপ্পা লৈতনা কুমথরক্লি। সেপ্তেম্বর ১১, ২০২০দা খ্বাইদগী ৱাংদুনা ৯৬,৫৫১ ওইখিবা অদু লৈবাক অসিগী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা পোজিতিব কেসশিং অসি ফেব্রুৱারী ১, ২০২১দদি ১১,৪২৭দা হন্থরকখ্রে।
লৈবাক অসিগী নুংতিগী নৌনা শীবা অসি ১২০গী মার্কতগী খুমথখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ১১৮ রেকোর্দ তৌখ্রে।
ফেব্রুৱারী ১, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৩৭.৫ (৩৭,৫৮,৮৪৩) বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ২৫৩দা মীওই ১৪,৫০৯ বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ৬৯,২১৫ পাঙথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৭২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৬৫১
৪
অসাম
৩৮,১০৬
৫
বিহার
১,৪৮,২৯৩
৬
চান্দিগর
৩,৪৪৭
৭
ছত্তিসগর
৭২,৭০৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৬৯২
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৩৯১
১০
দিল্লী
৫৬,৮১৮
১১
গোৱা
৪,১১৭
১২
গুজরাত
২,৪৭,৮৯১
১৩
হরিয়ানা
১,২৫,৯৭৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৭,৭৩৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৪০,৮৬০
১৭
কর্নাতকা
৩,১৫,৩৭০
১৮
কেরেলা
১,৬৫,১৭১
১৯
লদাখ
১,১২৮
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহারাস্ত্র
২,৬৯,০৬৪
২৩
মনিপুর
৩,৯৮৭
২৪
মেঘালয়
৪,৩২৪
২৫
মিজোরাম
৯,৩৪৬
২৬
নাগালেন্দ
৩,৯৯৩
২৭
ওরিশা
২,০৬,৪২৪
২৮
পুদুচেরী
২,৭৩৬
২৯
পঞ্জাব
৫৭,৪৯৯
৩০
রাজস্থান
৩,৩০,৭৯৭
৩১
সিক্কিম
২,০২০
৩২
তামিল নাদু
১,০৫,৮২১
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৬৮,৬০৬
৩৪
ত্রিপুরা
২৯,৭৯৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩১,২২৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,৪৩,১৪৩
৩৮
অরোপ্পশিং
৫২,১২০
অপুনবা
৩৭,৫৮,৮৪৩
নৌনা ফগৎলকপা কেসশিংগী ৮৬.৪৭% দি রাজ্য/য়ু.তি ১০দগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৭৩০ নৌনা ফগৎলকপগা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশীং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ১,৬৭০ নাবা ফগৎখ্রে অমদি তামিল নাদুদা ৫২৩ ফগৎখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী ওইনা থেংনবা কেস ১১,৪২৭ রেজিস্তর তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০.৪৮% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৫দগী ওইখ্রে।
অনৌবা কেস ৫,২৬৬গা লোইননা কেরেলানা মখা তানা নুংতিগী থেংনবা কেস মশীং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখ্রে। ২,৫৮৫গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্নখ্রে অমরোমদা কর্নাতকাদা অনৌবা কেস ৫২২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মকোক্তা লৈরিবা রাজ্য অনি, কেরেলা অমসুং মহারাস্ত্রনা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং মথং-মথং হেনগৎলকপদা ৬৮.৭১% শরুক তম্লি।
নৌনা শীখিবগী Six States/UTs account for ৭৬.২৭% দি রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৪০) কেরেলাদা ২১ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা ৯ ওইদুনা মতুং ইন্নখ্রে।