Ministry of Petroleum & Natural Gas
Strategic Crude Oil Reserves
03 FEB 2021 2:07PM by PIB Delhi
Indian Strategic Petroleum Reserve Limited (ISPRL), a Government of India Special Purpose Vehicle, has established Strategic Petroleum Reserves (SPR) facilities with total capacity of 5.33 Million Metric Tonnes (MMT) at 3 locations, namely (i) Vishakhapatnam, (ii) Mangaluru and (iii) Padur. As per the consumption pattern of 2019-20, the total capacity is estimated to provide for about 9.5 days of crude oil requirement.
In addition, Oil Marketing Companies (OMCs) in the country have storage facilities for crude oil and petroleum products for 64.5 days, thus the current total national capacity for storage of crude oil and petroleum products currently is 74 days.
Taking advantage of low crude oil prices in April/May 2020, the Strategic Petroleum Reserves have been filled to full capacity, leading to notional savings of approximately INR 5000 crore.
Under Phase II of the SPR Programme, the Government has given ‘in principle’ approval in June 2018 for establishing two additional SPR facilities with total storage capacity of 6.5 MMT at two locations namely (i) Chandikhol in Odisha (4 MMT) and (ii) Padur in Karnataka (2.5 MMT). As per the consumption pattern of 2019-20, 6.5 MMT SPR capacity is estimated to provide for about additional 12 days of India’s crude oil requirement.
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
স্ত্রেতেজিক ক্রুদ ওইল রিজার্বশিং
03 FEB 2021 2:07PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ন রিজার্ব লিমিতেদ (আই.এস.পি.আর.এল.), ভারত সরকারগী স্পেসিএল পর্পজ বেহিকল অমা ওইরিবা অসিনা মফম ৩ (i) বিশাখপত্নম, (ii) মেঙ্গলুরু অমসুং (iii) পাদুরদা মিলিয়ন মেত্রিক তন (এম.এম.তি.) ৫.৩৩গী অপুনবা কেপাসিতী ওইবা স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ম রিজার্বশিংগী (এস.পি.আর.) ফেসলিতীশিং লিংখৎখ্রে। ২০১৯-২০গী কঞ্জুম্পসন পেতর্নগী মতুং ইন্না অপুনবা কেপাসিতী অসিন নুমিৎ ৯.৫গী মথৌ তাবা ক্রুদ ওইল পীবা ঙমগনি পান্নরি।
মসিগী মথক্তা লৈবাক অসিগী ওইল মার্কেতিং কম্পনীশিং (ও.এম.সি.শিং) অসিদা নুমিৎ ৬৪.৫কী ক্রুদ ওইল অমসুং পেত্রোলিয়ন প্রদক্তশিং থম্নবফী খুদোংচাবশিং লৈ, অসুম্না হৌজিক্কী ওইনা নুমিৎ ৭৪গী ক্রুদ ওইল অমসুং পেত্রোলিয়ন প্রদক্তশিং থম্নবগী লৈবাক অসিগী অপুনবা কেপাসিতী লৈ।
এপ্রিল/মে ২০২০দা ক্রুদ ওইলগী মমলশিং তাখিবা অদুগী খুদোংচাবা লৌরগা স্ত্রেতেজিক পেত্রোলিয়ম রিজার্বশিং মখোয়গী ফুল কাপাসিতীদা থলহনবা ঙমখি মসিনা লুপা করোর ৫০০০রোম তুংশিনবা ঙমহনখি।
এস.পি.আর. প্রোগ্রামগী ফেজ IIগী মখাদা সরকারনা মমফ অনিদা (i) ওরিশাগী চান্দিখোল (এম.এম.তি. ৪) অমসুং (ii) কর্নাতকাগী পদুর (এম.এম.তি. ২.৫). অপুনবা স্তোরেজ কেপাসিতী এম.এম.তি. ৬.৬কা লোইননা অহেনবা এস.পি.আর. ফেসিলিতী অনি লিংখৎনবা ২০১৮গী জুনদা ‘ইন প্রিন্সিপল’গী অয়াবা পীখি। ২০১৯-২০গী কঞ্জুম্পসন পেতর্নগী মতুং ইন্না এস.পি.আর. কেপাসিতী এম.এম.তি. ৬.৫ অসিনা অহেনবা নুমিৎ ১২গী মথৌ তাবা ক্রুদ ওইল পীবা ঙমগনি পান্নরি।
ই-পাউ অসি অইবা পাউখুম ওইনা ঙসি রাজ্য সভাদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পীখিবনি।