Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Annual Work Plan 2021-22 of DARPG
04 FEB 2021 12:09PM by PIB Delhi
The Budget Allocations for DARPG (Department of Administrative Reforms &Public Grievances) for 2021-22 stands at Rs. 15 crores under scheme and Rs. 30 crores under non-scheme.
The following activities will be taken up by the DARPG in 2021-22.
1. Civil Services Day 2021 will be celebrated on April 21, 2021
2. Prime Minister’s Awards for Excellence in Public Administration 2021 will be conferred on October 31, 2021
3. The National e-Governance Awards 2021 shall be conferred along with the National e-Governance Conference at a date to be announced separately.
4. The DARPG shall conduct 4 Regional Conferences for knowledge dissemination and replication of best administrative practices.
5. Projects will be taken up under the State Collaboration Initiative Scheme for helping States adopt the award-winning practices.
6. Promote e-Office in Central Ministries and Attached/ Subordinate/ Autonomous Offices.
7. Modernization of Government offices
8. CPGRAMS Reforms to be implemented in Central Ministries/ State Governments with focus on timely disposal of public grievances.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দি.এ.আর.পি.জি.গী চহীগী ৱর্ক প্লান ২০২১-২২
04 FEB 2021 12:09PM by PIB Imphal
২০২১-২২গী ওইনা দি.এ.আর.পি.জি. (দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম্স এন্দ পব্লিক গ্রীভান্সেস)কী বদজেতকী চাকথুং স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ১৫ অমদি নন-স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৩০ ওইরে‍।
মখাদা পীরিবা থবক থৌরমশিং অসি দি.এ.আর.পি.জি.না ২০২১-২২দা পায়খৎকনি‍।
১ সিভিল সর্ভিসেস দে ২০২১ এপ্রিল ২১, ২০২১দা পাঙথোক্কনি‍।
২ প্রাইম মিনিস্তর্স এৱার্দ ফোর এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন ২০২১ ওক্তোবর ৩১, ২০২১দা লান্থোক্কনি‍।
৩ নেসনেল ই-গভর্নেন্স এৱার্দ ২০২১ তোঙান্না লাউথোরক্কদবা তারিখ অমদা নেসনেল ই-গভর্নেন্স কন্ফরেন্সকা লোয়ননা লান্থোক্কনি‍।
৪ দি.এ.আর.পি.জি.না লৌশিং শন্দোকপা অমসুং খ্বাইদগী ফবা লৈঙাক্লোনগী থৌওং শন্দোকপগীদমক রিজনেল কন্ফরেন্স ৪ পাঙথোক্কনি‍।
৫ স্তেতশিংবু মনা ফংবা য়াবা থৌওংশিং লৌশিনবদা মতেং পাংননবা স্তেত কোলাবোরেতিব স্কিমগী মখাদা প্রোজেক্তশিং পায়খৎকনি‍।
৬ কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং অমদি এতেচ/ সবওর্দিনেত/ ওতোনোমস ওফিসশিংদা ই-ওফিস য়োকখৎপা‍।
৭ লৈঙাক্কী ওফিসশিং মতমগা চুনহনবা‍।
৮ মীয়ামগী ৱাকৎশিং মতম চানা ৱারোইশিন পুরকপদা মীৎয়েঙ থমদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং/ স্তেত লৈঙাকশিংদা সি.পি.জি.আর.এ.এম.এস. রিফোর্মশিং পায়খৎকনি‍।