Ministry of Women and Child Development
Initiatives for Women and Children
04 FEB 2021 6:12PM by PIB Delhi
Ministry of Women and Child Development in order to promote and enable women to access education, health and financial services, has taken initiatives which includes various legislations such as the Right of Children to Free and Compulsory Education Act, 2009, the Code on Wages, 2019, the Code on Social Security, 2020 etc. The Central Government also implements various schemes/ programmes such as Beti Bachao Beti Padhao, Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY), Janani Suraksha Yojana (JSY) and Janani Shishu Suraksha Karyakram (JSSK), National Health Mission (NHM), Swachh Bharat Mission, Scheme for Adolescent Girls, Samagra Shiksha, Udaan, Pradhan Mantri Gramin Digital Saksharta Abhiyan (PMGDISHA), Adolescence Education Programme, Digital Gender Atlas, Stand Up India (SUPI), Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana, Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY), Skill India Mission etc.
The Scheme of ICDS operates through a network of 7075 fully operational Projects and 13.86 lakhs AWCs. The services are currently provided to 8.94 crore beneficiaries. Further, the Ministry implements the scheme of Working Women Hostel to provide safe and conveniently located accommodation for working women, with day care facility for their children, wherever possible, in urban, semi urban, and rural areas. The Ministry also implements the National Creche Scheme to provide day care facilities for children (age group of 6 months-6 years) of working mothers.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Rajya Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী থৌরাংশিং
04 FEB 2021 6:12PM by PIB Imphal
নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না নুপীশিংবু এজুকেসন, হেল্থ অমসুং ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস ফংহন্নবা থৌগৎপা অমদি হোৎনবা ওইনা রাইৎ ওফ চিলদ্রেন তু ফ্রী এন্দ কম্পলসরী এজুকেসন এক্ত, ২০০৯, দি কোস ওন ৱেজেস, ২০১৯, দি কোদ ওন সোসিএল সেক্যুরিতী, ২০২০ অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা লেজিস্লেসনশিং য়াওবা থৌরাংশিং পাইখৎখ্রে। বেতি বচাও বেতি পরাও, প্রধান মন্ত্রী মত্রু ভন্দনা য়োজনা (পি.এম.এন.ভি.ৱাই.), জনানি সুরক্ষা য়োজনা (জে.এস.ৱাই.) অমসুং জনানি শিশু সুরক্ষা কর্য়াক্রম (জে.এস.এস.কে.), নেস্নেল হেল্থ মিসন (এন.ঐচ.এম.), স্বচ ভারত মিসন, স্কীম ফোর এদোলেস্সেন্ত গর্ল্স, সমাগ্রা শিক্ষা, উরান, প্রধান মন্ত্রী গ্রামিন দিজিতেল সক্ষর্তা অভিয়ান (পি.এম.জি.দি.আই.এস.ঐচ.এ.), এদোলেস্সেন্স এজুকেসন প্রোগ্রাম, দিজিতেল জেন্দর এৎলাস, স্তেন্দ অপ ইন্দিয়া (এস.য়ু.পি.আই.), প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা, প্রধান মন্ত্রী মুদ্রা য়োজনা (পি.এম.এম.ৱাই.), স্কিল ইন্দিয়া মিসন অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা স্কীমশিং/প্রোগ্রামশিং কেন্দ্র সরকারনা ইমপ্লিমেন্তসু তৌখ্রে।
আই.সি.দি.এস.কী স্কীম অসি মপুং ফানা মথৌ তৌরিবা প্রোজেক্ত ৭০৭৫ অমসুং এ.দবল্যু.সি. লাখ ১৩.৮৬কী নেৎৱার্ক অমগী খুত্থাংদা চল্লাইরি। সর্ভিসশিং অসি হৌজিক বেনিফিসরী করোর ৮.৯৪দা ফংহল্লি। সহর, সেমি-অর্বান অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা মফম লৈরবসি থবক তৌবী নুপীশিংগী অঙাংশিংগী দে কিয়র ফেসিলিতীগা লোইননা মখোয়বু খুদোংথিদবা অমসুং মফম চানা লৈফম পীনবা ৱার্কিং ৱুমেন হোস্তেলগী স্কীম মন্ত্রালয় অসিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। মন্ত্রালয় অসিনা থবক তৌবী মমাশিংগী মচাশিং (থা ৬তগী চহি ৬) দে কিয়র ফেসিলিতীশিং পীনবা নেস্নেল ক্রেচ স্কীম ইমপ্লিমেন্তসু তৌখ্রে।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা পীখিবনি।