Ministry of Women and Child Development
Mahila E-Haats
05 FEB 2021 4:23PM by PIB Delhi
“Mahila E-haat”, is an online marketing platform for women entrepreneurs. Government has promoted platforms such as Government e-Market Place (GeM) and e-market place managed by National Small Industries Corporation (NSIC) to support the entrepreneurs. The list of vendors registered at Mahila E-haat has been allocated to Ministry of Food Processing Industries, Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises and Ministry of Commerce and Industry to facilitate their market linkage. The State wise list of women entrepreneurs registered at "Mahila E-haat" is Annexed.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Shri Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Lok Sabha today.
****
BY/TFK
Annexure
Name of State/UT
No. of women entrepreneurs registered under Mahila E-haat
Andhra Pradesh
05
Assam
02
Bihar
03
Chhattisgarh
15
Delhi
36
Goa
01
Gujarat
12
Haryana
09
Jharkhand
07
Karnataka
12
Kerala
35
Madhya Pradesh
37
Maharashtra
54
Meghalaya
07
Odisha
03
Punjab
07
Rajasthan
09
Tamil Nadu
08
Telangana
09
Uttar Pradesh
33
West Bengal
17
TOTAL
321

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
মহিলা ই-হাত
05 FEB 2021 4:23PM by PIB Imphal
“মহিলা ই-হাত” হায়বসি নুপী ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংগী ওনলাইন মার্কেতিং প্লেতফোর্ম অমনি‍। লৈঙাক্না ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংদা ঙাক্লৌ পীননবা নেসনেল স্মোল ইন্দস্ত্রিজ কোর্পোরেসন (এন.এস.আই.সি.)না চলাইবা গভর্নমেন্ত ই-মার্কেত প্লেস (জি.ই.এম.) অমসুং ই-মার্কেতনচিংবা ফম্পাকশিং য়োকখৎলি‍। মহিলা ই-হাত্তা রেজিস্তর তৌরবা ভেন্দরশিংগী লিস্ত কৈথেলগা শম্নহন্নবা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়, মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজেজ মন্ত্রালয় অমদি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়দা এলোকেত তৌখ্রে‍। স্তেত স্তেতকী ওইনা “মহিলা ই-হাত”তা রেজিস্তর তৌরবা নুপী ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিংগী লিস্ত হাপ্লি‍।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা ৱুমেন এন্দ চাইল্দ দেভেলপমেন্ত মন্ত্রী শ্রীমতি স্ম্রিতি জুবিন ইরানিনা পীখিবনি‍।
****
BY/TFK
এনেক্সচর
স্তেত/য়ু.তি.গী মমিং
মহিলা ই-হাতকী মখাতা রেজিস্তর তৌরবা নুপী ওন্ত্রপ্রিন্যুর মশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
০৫
অসাম
০২
বিহার
০৩
ছত্তিসগর
১৫
দিল্লী
৩৬
গোৱা
০১
গুজরাত
১২
হরিয়ানা
০৯
ঝার্খন্দ
০৭
কর্নাতকা
১২
কেরলা
৩৫
মধ্য প্রদেশ
৩৭
মহারাস্ত্র
৫৪
মেঘালয়া
০৭
ওরিসা
০৩
পঞ্জাব
০৭
রাজস্থান
০৯
তামিল নাদু
০৮
তেলঙ্গনা
০৯
উত্তর প্রদেশ
৩৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৭
অপুনবা
৩২১