Ministry of Health and Family Welfare
India registers unprecedented record in testing with more than 20 cr tests
Active Caseload drops under 1.5 lakh- the lowest in 8 months
Total number of vaccinated beneficiaries more than 54 lakhs
India is the fastest country to reach 5 million mark in COVID19 vaccination in 21 days
06 FEB 2021 12:04PM by PIB Delhi
India has registered an unprecedented record in the number of COVID-19 cumulative tests. It has crossed the landmark of 20 crore (20,06,72,589) total tests today.7,40,794 tests were conducted in the last 24 hours.
Progressive countrywide expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2369 testing labs in the country including 1,214 Government laboratories and 1,155 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
The cumulative positivity rate is also declining and presently pegged at 5.39%.
High level of comprehensive testing on a sustained basis has also resulted in bringing down the national positivity rate.
The higher daily testing combined with low daily cases have resulted in low positivity rate.
India’s total Active Caseload continues to follow a consistent downward slope. It has dropped to less than 1.5 lakh (1,48,590) today and is the lowest in 8 months.
The present active caseload now consists of just 1.37% of India’s total Positive Cases.
The country has seen less than 100 fatalities (95) in the last 24 hours.
As on 06thFebruary, 2021, till 08:00 AM, total number of vaccinated beneficiaries surpassed 54 lakhs (54,16,849) under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,161
2
Andhra Pradesh
2,72,190
3
Arunachal Pradesh
11,834
4
Assam
77,225
5
Bihar
3,54,360
6
Chandigarh
5,234
7
Chhattisgarh
1,50,487
8
Dadra & Nagar Haveli
1,214
9
Daman & Diu
674
10
Delhi
1,00,079
11
Goa
7,939
12
Gujarat
3,94,416
13
Haryana
1,37,706
14
Himachal Pradesh
51,555
15
Jammu & Kashmir
41,624
16
Jharkhand
85,580
17
Karnataka
3,60,592
18
Kerala
2,86,132
19
Ladakh
1,745
20
Lakshadweep
831
21
Madhya Pradesh
3,40,625
22
Maharashtra
4,34,943
23
Manipur
6,874
24
Meghalaya
6,213
25
Mizoram
10,555
26
Nagaland
4,515
27
Odisha
2,35,680
28
Puducherry
3,532
29
Punjab
72,855
30
Rajasthan
4,14,422
31
Sikkim
5,139
32
Tamil Nadu
1,57,324
33
Telangana
1,93,667
34
Tripura
37,359
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
70,292
37
West Bengal
3,44,227
38
Miscellaneous
60,507
Total
54,16,849
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a consistent and progressive increase.
India is the fastest country to reach the 5 million mark in COVID19 vaccination. This feat was achieved in merely 21 days. Several other countries have had a head start of more than 60 days in the COVID19 vaccination exercise.
In the last 24 hours, 4,57,404 people were vaccinated across 10,502 sessions. 1,06,303 sessions have been conducted so far. It includes 3,01,537 healthcare workers and 1,55,867 frontline workers.
India has also recorded a downfall in the daily new cases and an increase in recovered number of people. The Recovery Rate has reached nearly 97.19%. Total 1,05,10,796 people have recovered. 14,488 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
82.07% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 6,653 newly recovered cases. 3,573 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 506 in Tamil Nadu.
83.3% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,610. It is followed by Maharashtra with 2,628, while Tamil Nadu reported 489 new cases.
Six States/UTs account for 81.05% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (40). Kerala follows with 19 daily deaths and Chhattisgarh with 8. Only two states have registered a double digit daily casualty count.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা তেস্ত করোর ২০ হেন্না তৌখিবগা লোইননা তেস্তিংদা অমুক্তা থমখিদ্রিবা রেকোর্দ থমখ্রে
এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৫কী মখাদা লৈখ্রে – থা ৮ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং পুন্না লাখ ৫৪ হেনখ্রে
নুমিৎ ২১নিদা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অসিদা মিলিয়ন ৫ য়ৌবা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ভারতনা ওইরে
06 FEB 2021 12:04PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ হেনগৎলক্লিবা তেস্তশিংগী মশিংদা ভারতনা অমুক্তা থমখিদ্রিবা রেকোর্দ অমা রেজিস্তর ওইখ্রে। ঙসি অপুনবা তেস্তশিং করোর ২০ (২০,০৬,৭২,৫৮৯)গী পন্দুপ লানখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৭,৪০,৭৯৪ পাঙথোকখ্রে।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লৈবাক অসিনা লেপ্পা লৈতনা চাউথোরকখিবনা তেস্ত তৌবগী মশিং খঙৱাং ৱাংখৎহনখিবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। সরকারগী লেবোরেতরী ১,২১৪ অমসুং লনাই লেবোরেতোরী ১,১৫৫ য়াওনা লৈবাক অসিগী তেস্তিং লেব ২৩৬৯ য়াওনা নুংতিগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি চাউনা হেনগৎহনখি।
অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি হন্থরক্লি অমসুং হৌজিক ৫.৩৯% ওইরি।
লেপ্পা লৈতনা পাঙথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী তেস্তিং অসিনা লৈবাক্কী পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহনবদসু মতেং ওইখি।
নুংতিগী ওইনা পাঙথোকপা তেস্তকী মশিং ৱাংবগা লোইননা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং হন্থরকপনা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহনবা ঙমখি।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদনা মখা তানা লেপ্পা লৈতনা মখারোমদা কুমথরক্লি। ঙসি মসি লাখ ১.৫ (১,৪৮,৫৯০) দা হন্থখ্রে অমসুং থা ৮ অসিদা খ্বাইদগী তাবা ওইখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.৩৭% ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা শীখিবা ১০০দগী (৯৫) তাখি।
ফেব্রুৱারী ০৬, ২০২১গী অয়ুক পুং ০৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরমগী মখাদা বেক্সিন কাপখিবা অপুনবা বেনিফিসরী লাখ ৫৪ (৫৪,১৬,৮৪৯) হেনখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,১৬১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৭২,১৯০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১১,৮৩৪
৪
অসাম
৭৭,২২৫
৫
বিহার
৩,৫৪,৩৬০
৬
চান্দিগর
৫,২৩৪
৭
ছত্তিসগর
১,৫০,৪৮৭
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
১,২১৪
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৬৭৪
১০
দিল্লী
১,০০,০৭৯
১১
গোৱা
৭,৯৩৯
১২
গুজরাত
৩,৯৪,৪১৬
১৩
হরিয়ানা
১,৩৭,৭০৬
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৫১,৫৫৫
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪১,৬২৪
১৬
ঝার্খন্দ
৮৫,৫৮০
১৭
কর্নাতকা
৩,৬০,৫৯২
১৮
কেরেলা
২,৮৬,১৩২
১৯
লদাখ
১,৭৪৫
২০
লক্ষদীপ
৮৩১
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৪০,৬২৫
২২
মহারাস্ত্র
৪,৩৪,৯৪৩
২৩
মনিপুর
৬,৮৭৪
২৪
মেঘালয়
৬,২১৩
২৫
মিজোরাম
১০,৫৫৫
২৬
নাগালেন্দ
৪,৫১৫
২৭
ওরিশা
২,৩৫,৬৮০
২৮
পুদুচেরী
৩,৫৩২
২৯
পঞ্জাব
৭২,৮৫৫
৩০
রাজস্থান
৪,১৪,৪২২
৩১
সিক্কিম
৫,১৩৯
৩২
তামিল নাদু
১,৫৭,৩২৪
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৯৩,৬৬৭
৩৪
ত্রিপুরা
৩৭,৩৫৯
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭০,২৯২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৪৪,২২৭
৩৮
অতোপ্পশিং
৬০,৫০৭
অপুনবা
৫৪,১৬,৮৪৯
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংখ্রে।
ভারতনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনদা মশিং মিলিয়ন ৫ য়ৌখিবা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইরি। মসি শুপ্নগী নুমিৎ ২১নি খক্তদা পাঙথোকপা ঙমখি। কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসি অতোপ্পা লৈবাক কয়ানা নুমিৎ ৬০গী মমাংদগী হৌখ্রবনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ১০,৫০২ পাঙথোক্তুনা মীওই ৪,৫৭,৪০৪ বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,০৬,৩০৩ পাঙথোকখ্রে। মসিদা হেল্থ কিয়র ৱার্কর ৩,০১,৫৩৭ অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্কর ১,৫৫,৮৬৭ য়াওখি।
ভারতনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদা হন্থরকপা অমসুং নাবা ফগৎলকপা মীওইগী মশিং হেনগৎলকপগী রেকোর্দ তৌখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.১৯%গী ময়া য়ৌখ্রে। পুন্না মীওই ১,০৫,১০,৭৯৬ ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৪,৪৮৮ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮২.০৭% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৬,৬৫৩গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্র(৩,৫৭৩) অমসুং তামিল নাদু(৫০৬) ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৩.৩%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬তগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৬১০গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ২,৬২৮, অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৮৯ রিপোর্ত তৌখ্রে।
নুংতিগী শীখিবা অসিগী ৮১.০৫% দি রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৪০)। কেরেলাদা ১৯ অমরোমদা ছত্তিসগরদা ৮ শীদুনা মতুং ইন্নখ্রে। রাজ্য অনি খক্তনা শীখিবগী অসি দবল দিজিৎ ওইবগী রেজিস্তর তৌখ্রে।