Ministry of Youth Affairs and Sports
The government has included 21 new disciplines for Central Government Jobs under sports quota: Shri Kiren Rijiju
08 FEB 2021 2:32PM by PIB Delhi
The Government has included 21 new sports disciplines including ‘Mallakhamb’ and ‘Sepak Takraw’ in the list of sports disciplines which qualify for recruitment of meritorious sports persons to any post in Group 'C' in Ministries/Department of Government of India. The details of newly included sports disciplines are as under:
Sl. No.
Name of Sports Disciplines
Sl. No.
Name of Sports Disciplines
1.
Baseball
1.
Body-Building
1.
Cycle Polo
1.
Deaf Sports
1.
Fencing
1.
Kudo
1.
Mallakhamb
1.
Motor Sports
1.
Net Ball
1.
Para Sports (for sports discipline included in para-Olympics and Para Asian Games)
1.
Pencak Silat
1.
Shooting Ball
1.
Roll Ball
1.
Rugby
1.
Sepak Takraw
1.
Soft Tennis
1.
Tenpin Bowling
1.
Triathlon
1.
Tug-of-war
1.
Wushu
1.
Tennis Ball Cricket
This information was given by Minister of State for Youth Affairs & Sports Shri Kiren Rijiju in a written reply in Rajya Sabha today.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
সরকারনা স্পোর্তস কোতাগী মখাদা কেন্দ্র সরকারগী থবক চংবদা অনৌবা দিসিপ্লিন ২১ হাপচিল্লে: শ্রী কিরেন রিজিজু
08 FEB 2021 2:32PM by PIB Imphal
সরকারনা ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রীশিং/বিভাগশিংদা গ্রুপ ‘সি’দা পোস্ত অমা হেক্তদা মেরিতোরিয়স স্পোর্ত পর্সনশিংগী রিক্রুইৎমেন্তকীদমক ক্বালিফাই ওিবা স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিংগী পরিংদা ‘মল্লাখম্ভ’ অমসুং ‘সেপাক তাক্রৌ’ য়াওনা অনৌবা স্পোর্তস দিসিপ্লিন ২১ হাপচিল্লে। নৌনা হাপচিল্লবা স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
সেরিএল নম্বর
স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিংগী মমিং
সেরিএল নম্বর
স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিংগী মমিং
1.
বেজবোল
1.
বোদী বিলদিং
1.
সাইকল পোলো
1.
দেফ স্পোর্তস
1.
ফেন্সিং
1.
কুদো
1.
মল্লাখম্ভ
1.
মোতোর স্পোর্তস
1.
নেৎ বোল
1.
পরা স্পোর্তস (পরা-ওলেম্পিক অমসুং পরা-এসিয়ান গেম্সকী মনুং চনবা স্পোর্তস দিসিপ্লিনশিংগীদমক)
1.
পেনকাক সিলাত
1.
শুতিং বোল
1.
রোল বোল
1.
রগবী
1.
সেপাক তাক্রৌ
1.
সোফ তেনিস
1.
তেনপিন বোলিং
1.
ত্রাইথলোন
1.
তগ-ওফ-ৱার
1.
ৱুশু
1.
তেনিস বোল ক্রিক্কেৎ
ইনফোর্মেসন অসি য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজুনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।