Ministry of Home Affairs
Scheme for Security of Border Areas
09 FEB 2021 6:49PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs is implementing various projects for creation of infrastructure under Border Infrastructure and Management (BIM) Scheme to secure the border areas which inter-alia include construction of border roads, Border Out Posts (BOPs), border fencing and floodlights.
Funds under the BIM scheme are allocated for different borders. Details of funds provided under the scheme to secure borders with Bangladesh, Bhutan, Myanmar and China since 2014 are as under:-
(Rs. in crore)
S. No.
Border
Funds provided
2014-
15
2015-
16
2016-
17
2017-
18
2018-
19
2019-
20
2020-21 (Revised Estimate)
1.
Indo- Bangladesh
722.25
672.93
700.70
1152.80
1019.55
996.53
651.76
1.
Indo- Bhutan
10.34
33.82
20.76
20.02
11.34
10.31
9.88
1.
Indo- Myanmar
18.31
9.80
23.00
5.00
6.27
20.00
20.38
1.
Indo- China
182.31
425.25
229.94
211.38
270.13
351.89
237.93
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Lok Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙমখৈ লমদমশিংগী সেক্যুরিতীগীদমক স্কিম
09 FEB 2021 6:49PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয়না ঙমখৈগী লম্বীশিং, বোর্দর আউত পোস্তশিং, বোর্দর ফেন্সিং অমসুং ফ্লদলাইতশিংগী কন্সত্রক্সন য়াওনা ঙমখৈগী লমদমশিং সেক্যুর তৌনবা বোর্দর ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ মেনেজমেন্তকী মখাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবাগীদমক তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
তোঙান তোঙানবা বোর্দরশিংগীদমক বি.আই.এম.গী মখাদা ফন্দশিং এলোকেৎ তৌখ্রে। ২০১৪দগী হৌরগা বঙ্গলাদেশ, ভুতান, ম্যানমার অমসুং চাইনাগী ঙমখৈ সেখ্যুর তৌনবা স্কিমগী মখাদা ফংহনখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
(লুপা করোরদা)
সেরিএল নম্বর
ঙমখৈ
ফন্দ ফংহনখিবা
২০১৪-
১৫
২০১৫-
১৬
২০১৬-
১৭
২০১৭-
১৮
২০১৮-
১৯
২০১৯-
২০
২০২০-২১ (রিভাইজ এস্তিমেৎ)
1.
ইন্দো-বঙ্গাদেশ
৭২২.২৫
৬৭২.৯3
৭০০.৭০
১১৫২.৮০
১০১৯.৫৫
৯৯৬.৫3
৬৫১.৭৬
1.
ইন্দো-ভুতান
১০.3৪
33.৮২
২০.৭৬
২০.০২
১১.3৪
১০.3১
৯.৮৮
1.
ইন্দো-ম্যানমার
১৮.3১
৯.৮০
২3.০০
৫.০০
৬.২৭
২০.০০
২০.3৮
1.
ইন্দো-চাইনা
১৮২.3১
৪২৫.২৫
২২৯.৯৪
২১১.3৮
২৭০.১3
3৫১.৮৯
২3৭.৯3
ৱাফম অসি গৃহ মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যনন্দ রাইনা ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহংগী অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।