Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari says deaths due to road accident deaths are becoming an alarming situation ; calls for efforts to reduce deaths due to road accidents by 50 % by 2025
09 FEB 2021 8:15PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Sh. Nitin Gadkari has called for all-round efforts by all stakeholders to ensure that deaths due to road accidents are reduced by 50% by 2025. Terming the situation as alarming, the Minister said we stand at number one position in road accidents in the world, ahead of US and China. He was inaugurating the Webinar series being launched by the International Road Federation, India Chapter, on the theme of “Road Safety Challenges in India & Preparation of an Action Plan” . Some 1.5 lakh people die, and more than 4.5 lakh people are injured in road accidents every year in the country – 415 deaths per day in road accidents. 3.14 per cent of national GDP is the socio-economic loss from these accidents, and 70% of the deaths are in the age group of 18 to 45 years old.
Outlining the efforts taken by his Ministry, Sh. Gadkari said improved engineering, education, enforcement, emergency care services are some of the steps taken to combat the problem. He said the Ministry is working on correcting the more than 5,000 accident black spots identified on the highway network, and more than 40,000 kms of roadway are being audited for safety.
He said the central government has proposed a state support programme to incentivise the states with Rs. 14,000 crores of funds, to improve road safety. Pointing out that road safety in mostly a behavioural issue, the Minister said it requires co-operative federalism to boost co-ordination right from block to taluka level
India is observing the Road Safety Month currently, to build awareness on road safety issues. The 12 Webinar series will cover all aspects of road safety, throughout this year.
>>>>>>>>>
BN : MS

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গাদকরিনা হায়রি লম্বীগী খুদোংথিবনা মরম ওইদুনা শিবা অরুবা ফিবম অমা য়ৌরক্লে; ২০২৫ ফাওবগী মনুংদা লম্বীগী খুদোংথিবনা মরম ওইদুনা শিবা চাদা ৫০ হন্থহন্নবা থবক পায়খৎনবা তকশিল্লি
09 FEB 2021 8:15PM by PIB Imphal
২০২৫ ফাওবগী মনুংদা লম্বীগী খুদোংথিবনা মরম ওইদুনা শিবা চাদা ৫০ হন্থহন্নবা থবক পায়খৎনবা মরী লৈনবশিংদা রোদ ত্রান্সপোর্তকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা তকশিল্লি। “ভারত্তা লম্বীগী খুদোংথিবা থোক্তনবা হোৎনবদা থেংনরিবা অৱাবশিং অমসুং এক্সন প্লান অমা শেম্বা” হায়বা হীরমদা ইন্তরনেসনেল রোদ ফেদেরেসন, ইন্দিয়া চেপ্তরনা শীনবা ৱেবিনার অমা মহাক্না হৌদোকখি। লৈবাক অসিদা চহি খুদিংগী লম্বীগী খুদোংথিবা থৌদোকশিংদা মীওই লাখ ১.৫ শিহল্লি অমসুং অমসুং মীওই লাখ ৪.৫ হেন্না শোকহনখি অমসুং নোংমদা লম্বীগী খুদোংথিবনা মরম ওইদুনা মীওই ৪১৫ শিহল্লি। হায়রিবা খুদোংথিবশিং অসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক্কী জি.দি.পিগী চাদা ৩.১৪ মাঙহল্লি অমসুং শিরিবশিংগী চাদা ৭০ হেন্না চহি ১৮দগী চহি ৪৫ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিংনি।
মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি অৱাবা অসি কোকহন্নবা ইঞ্জিনিয়ারিং, ইজুকেসন, ইনফোর্সমেন্ত, ইমর্জেন্সি কিয়ার সর্বিসগী থবকশিং ফগৎহল্লে। হায়ৱেজ পরিংদা খুদোংথিবা থোক্কনবা মফম ৫,০০০ হেন্না চুমথোক্নবা মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলি অমসুং অশোয়-অঙাম থোক্তনবা কিলোমিতর ৪০,০০০গী লম্বীশিং য়েংশিল্লে।
মহাক্না হায়খি লম্বীগী অশোই-অঙাম থোক্তনবা রাজ্যশিংদা মতেং পাংনবা লুপা কোতি ১৪,০০০গী ফন্দ লৈগদবা থৌরাং অমা হৌদোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলগনি। লম্বীদা অশোই-অঙাম থোকহন্দবা অসি লমচৎ-শাজৎকা মরী লৈনৈ অমসুং মসিগীদমক ব্লোক লেবেলদগী হৌরগা তালুকা লেবেল ফাওবা মতেং পাংনবা হেনগৎনবা কো-ওপরেতিপ ফেদেরেলিজম অমা দরকার ওই।
লম্বীগী খুদোংথিবা থোক্তনবা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা হৌজিক ভারতনা রোদ সেফতি মন্থ পাংথোক্লি। লম্বীগী খুদোংথিবা থোক্তনবা হিরমশিংদা চহি অসি চুপ্পা ৱেবিনার ১২ পাংথোক্কনি।