Department of Space
India has launched 328 satellites from 33 different countries till date: Dr Jitendra Singh
Private participation in space activities will lead to development of cutting edge Technologies, new applications & services: Dr Jitendra Singh
10 FEB 2021 4:18PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh said that Rs 900 Crore was allocated to ISRO for F.Y. 2020-21for developing capacity for launching of satellites. In a written reply to a question in the Lok Sabha, he said that the Department of Space has been involved in launching satellites of foreign countries since long. Total number of satellites launched till date is 328 from 33 different countries and the revenue earned till date is 25 M USD and 189 M Euros. Moreover, Government of India has established NewSpace India Limited (NSIL), a PSU under Department of Space to commercially launch satellites and become financially self-reliant.
ISRO is striving towards achieving Atmanirbharta in the field of capacity development in launching satellites; therefore, no policy is envisaged for seeking foreign cooperation in this direction.
In another related question, Dr Jitendra Singh said that ISRO facilities are extended to Indian industries and academia for testing their space systems. Satellites from M/s. Space Kidz India and M/s. Syzygy Space Technologies have undergone testing at UR Rao Satellite Centre, ISRO. He said, participation of private sector in space activities in India is expected to result in development of cutting edge Technologies, new applications & services. Overall it will make a bigger impact on space economy, he added.
The Minister said that Government has analysed the issues and concerns about national security while allowing Private companies to participate in space activities and appropriate measures have been taken by means of establishing Indian National Space Promotion and Authorisation Center (IN-SPACe), an independent nodal agency to authorize, monitor and regulate space activities in the country.

শুন্দ্রংগী বিভাগ
ইন্দিয়ানা হৌজিক ফাওবদা লৈবাক ৩৩দগী সেতেল্লাইত ৩২৮ থাগৎখি: দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
স্পেসকী থৌওংশিংদা লনাইগী ওইবা শরুক য়াওশিল্লকপা অসিনা তেক্নোলোজি খম থেংনা চাওখৎপা, অনৌবা এপ্লিকেসন অমসুং থবকশিং চাওখৎপদা লমজিংলি: দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
10 FEB 2021 4:18PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রীবেন্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি লুপা করোর ৯০০ অমা আই.এস.আর.ও.দা ২০২০-২১গী ফাইনান্সিএল চহিগী ওইনা সেতেল্লাইত থাগৎপগী ঙম্বগী চাং হেনগৎনবা হাপখি। ৱাহং অমগী অইবা পাউখুমদা মহাক্না হায় মদুদি স্পেস দিপার্তমেন্তনা মীরমগী সেতেল্লাইত থাগৎপদা য়াওদুনা মতম কয়াদগী য়াওদুনা লাক্লি। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক মখল ৩৩দগী সেতেল্লাইত ৩২৮ পুন্না থাগৎখি অমসুং হৌজিক ফাওবদা তাল্লিবা অসি ২৫ এম য়ু.এস.দি. অমসুং এম. যুরোস ১৮৯ ওইরি। অদুদা নত্তনা ভারত সরকারনা স্পেস দিপার্তমেন্তগী মখাদা পি.এস.য়ু. অমা ন্যু. স্পেস ইন্দিয়া লিমিতেৎ (এন.এস.আই.এল.) অমা লিংখৎতুনা শেল থুমগী ওইনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্লি।
আই.এস.আর.ও. সেতেল্লাইত থাগৎতুনা চাওখৎপগী খোঙথাং অসিদা আত্মানির্ভর ভারত ফংনবা হোৎনরি; মরম অদুনা মীরমগী ওইবা পোলিসি অমত্তা হৌজিক ফাওবা মিয়েং অমত্তা থমদ্রি।
অতোপ্পা মরী লৈনবা ৱাহং অমদা, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি আই.এস.আর.ও. খুদোংচাবা অসি ইন্দিয়াগী ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং একাদেমিয়াদা স্পেস সিস্তেম অসি চাংয়েং তৌনবা পীরি। এম./এস. স্পেস কিদজ ইন্দিয়া অমসুং এম./এস. সাইজিজি স্পেস তেক্নোলোজিনা সেতেল্লাইত অসি য়ু.আর. রাও সেতেল্লাইত সেন্তর, আই.এস.আর.ও. দা চাংয়েং অসি চৎথরি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি সরকারনা নেস্নেল সেক্যুরিতিগী মরমদা হিরমশিং নৈনরি অমসুং লনাইগী কম্পনিশিং অসি থৌওংশিং অসিদা শরুক য়াহল্লি অমসুং লৌফম থোকপা খোঙথাং কয়া অমা ইন্দিয়ন নেস্নেল স্পেস প্রেমোসন অমসুং ওথোরাইজেসন সেন্তর (আই.এন.-এস.পি.এ.সি.ই)না লৌখৎলি, হায়রিবা অসি মরোমদোম লেপচবা নোদাল এজেন্সি অসিনা ওথোরাইজ, য়েংশিনবা অমসুং চাং মান্নহনবনি।