Ministry of Health and Family Welfare
India becomes fastest in the world to reach 70 lakh vaccinations against COVID19 in only 26 days
17 States/UTs report NO Covid19 Death in the last 24 hours
India’s Active Cases per million population amongst the lowest globally
11 FEB 2021 11:37AM by PIB Delhi
With yet another significant achievement, India has become the fastest country in the world to achieve over 70 lakh vaccinations against Covid-19.
India accomplished this feat in only 26 days, while it took 27 days for the US and 48 days for the UK to reach the same figures. India has also been the fastest to touch the 6 million mark a few days back.
As on 11thFebruary, 2021, till 8 AM, more than 70 lakh (70,17,114) beneficiaries have received the vaccination under the countrywide COVID19 vaccination exercise.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3,413
2
Andhra Pradesh
3,35,268
3
Arunachal Pradesh
13,480
4
Assam
1,10,977
5
Bihar
4,30,307
6
Chandigarh
6,903
7
Chhattisgarh
2,16,784
8
Dadra & Nagar Haveli
2,326
9
Daman & Diu
1,030
10
Delhi
1,46,789
11
Goa
9,961
12
Gujarat
6,14,530
13
Haryana
1,83,529
14
Himachal Pradesh
66,101
15
Jammu & Kashmir
74,219
16
Jharkhand
1,60,492
17
Karnataka
4,64,485
18
Kerala
3,26,246
19
Ladakh
2,536
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
4,31,702
22
Maharashtra
5,73,681
23
Manipur
13,747
24
Meghalaya
9,760
25
Mizoram
11,046
26
Nagaland
7,167
27
Odisha
3,61,623
28
Puducherry
4,770
29
Punjab
91,669
30
Rajasthan
5,59,990
31
Sikkim
7,808
32
Tamil Nadu
1,97,392
33
Telangana
2,58,122
34
Tripura
52,908
35
Uttar Pradesh
6,73,542
36
Uttarakhand
90,483
37
West Bengal
4,27,042
38
Miscellaneous
74,366
Total
70,17,114
The total cumulative vaccination coverage of 70,17,114 includes 57,05,228 healthcare workers (HCWs) and 13,11,886 frontline workers (FLWs). 1,43,056 sessions have been conducted so far.
4,05,349 beneficiaries (HCWs- 94,890 and FLWs- 3,10,459) were vaccinated on Day-26 (10th Feb 2021) across 8,308 sessions.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has shown a progressive increase.
13 States/UTs have vaccinated over 65% of the registered healthcare workers (HCWs). Bihar leads with over 79% of the registered HCWs vaccinated.
7 States/UTs have reported less than 40% vaccinations of the registered healthcare workers (HCWs). Puducherry has recorded the lowest vaccination performance of 17.5%.
India’s fight against Covid-19 is bringing daily successes on other fronts as well. 17 States/UTs have not reported any deaths in the last 24 hours. These are Telangana, Gujarat, Assam, Haryana, Odisha, Uttarakhand, Meghalaya, Nagaland, Lakshadweep, Ladakh (UT), Sikkim, Manipur, Mizoram, A&N Islands, Tripura, Arunachal Pradesh and D&D & D&N (UT).
The country has recorded 1,42,562 active cases in the last 24 hours.The total positive cases of the country now comprise merely 1.31% of the total cases. India’s active cases per million population (104) is amongst the lowest in the world.
12,923 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours in the country. 11,764 new recoveries were registered in the same period.
National Recovery Rate (97.26%) continues to be one of the highest globally.
The total recovered cases are 1,05,73,372. The gap between active cases and recovered cases is continuously increasing and stands at 1,04,30,810.
83.20% of the newly recovered cases against Covid-19 are recorded in 6 States. Kerala has contributed the highest number to the newly recovered cases (5,745), followed by Maharashtra (2,421) and Gujarat (495).
85.11% of the new cases are from 6 States.
Kerala has reported the highest daily new cases at 5,980. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 3,451and 479 new cases, respectively.
108 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Seven States account for 79.63% of these.
Maharashtra reported the maximum casualties at 30. It is followed by Kerala with 18 new daily deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ২৬নি খক্তদা কোবিদ১৯ ঙাকথোক্নবা বেক্সিন কাপ্পা লাখ ৭০ য়ৌখিবা মালেমগী খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা ভারতনা ওইরে
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭দা লৈখিদবগী রিপোর্ত লাক্তে
ভারতকী মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনবা এক্তিব কেসশিং অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী তাখ্রে
11 FEB 2021 11:37AM by PIB Imphal
শীংথানিঙাই ওইবা অতোপ্পা মাই পাকপা অমগা লোইননা মালেমদা ভারতনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা বেক্সিন কাপ্পা লাখ ৭০ হেনদুনা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইরে।
ভারতনা মাই পাকপা অসি শুপ্নগী নুমিৎ ২৬নি ফংবা ঙমখি, অমরোমদা চপ মান্নবা মশিং অসি য়ৌবদা য়ু.এস.না নুমিৎ ২৭ অমদি য়ু.কে.না নুমিৎ ৪৮চংখি। নুমিৎ খরনিগী মমাংদা ভারতনা মিলিয়ন ৬ য়ৌবদসু খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা ওইখি।
ফেব্রুৱারী ১১, ২০২১গী অয়ুক পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসিগী মখাদা বেনিফিসরী লাখ ৭০ (৭০,১৭,১১৪) হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৪১৩
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৩৫,২৬৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৩,৪৮০
৪
অসাম
১,১০,৯৭৭
৫
বিহার
৪,৩০,৩০৭
৬
চান্দিগর
৬,৯০৩
৭
ছত্তিসগর
২,১৬,৭৮৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২,৩২৬
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,০৩০
১০
দিল্লী
১,৪৬,৭৮৯
১১
গোৱা
৯,৯৬১
১২
গুজরাত
৬,১৪,৫৩০
১৩
হরিয়ানা
১,৮৩,৫২৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৬৬,১০১
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৭৪,২১৯
১৬
ঝার্খন্দ
১,৬০,৪৯২
১৭
কর্নাতকা
৪,৬৪,৪৮৫
১৮
কেরেলা
৩,২৬,২৪৬
১৯
লদাখ
২,৫৩৬
২০
লক্ষদীপ
৯২০
২১
মধ্য প্রদেশ
৪,৩১,৭০২
২২
মহারাস্ত্র
৫,৭৩,৬৮১
২৩
মনিপুর
১৩,৭৪৭
২৪
মেঘালয়
৯,৭৬০
২৫
মিজোরাম
১১,০৪৬
২৬
নাগালেন্দ
৭,১৬৭
২৭
ওরিশা
৩,৬১,৬২৩
২৮
পুদুচেরী
৪,৭৭০
২৯
পঞ্জাব
৯১,৬৬৯
৩০
রাজস্থান
৫,৫৯,৯৯০
৩১
সিক্কিম
৭,৮০৮
৩২
তামিল নাদু
১,৯৭,৩৯২
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৫৮,১২২
৩৪
ত্রিপুরা
৫২,৯০৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৬,৭৩,৫৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
৯০,৪৮৩
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,২৭,০৪২
৩৮
অতোপ্পশিং
৭৪,৩৬৬
অপুনবা
৭০,১৭,১১৪
পুন্না বেক্সিন কাপখিবা ৭০,১৭,১১৪ অসিদা হেলথকিয়র ৱার্কর ৫৭,০৫,২২৮ অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্কর ১৩,১১,৮৮৬ য়াওখি। হৌজিক ফাওবদা সেসন ১,৪৩,০৫৬ পাঙথোকখ্রে।
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ২৬নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১০, ২০২১) অসিদা সেসন ৮,৩০৮ পাঙথোক্তুনা বেনিফিসরী ৪,০৫,৩৪৯ (ঐচ.সি.দবল্যু.-৯৪,৮৯০ অমসুং এফ.এল.দবল্যিু.- ৩,১০,৪৫৯) বেক্সিন কাপখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩দা রেজিস্তর তৌখিবা হেলথকিয়র ৱার্কর ৬৫% হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। বিহারনা রেজিস্তর তৌখিবা হেলথকিয়র ৱার্কর ৭৯% হেন্না বেক্সিন কাপতুনা মাংজিল থাখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ৭তা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং ৪০%দগী তানা বেক্সিন কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিদা পুদুচেরীনা ১৭.৫% ওইদুনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইখ্রে।
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লাঞ্জং অসিনা অতোপ্পা লমশিংদসু নুংতিগী মাই পাকপা পুরক্লি। রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদি তেলঙ্গনা, গুজরাত, অসাম, হরিয়ানা, ওরিশা, উত্তরাখন্দ, মেঘালয়, নাগালেন্দ, লক্ষদীপ, লদাখ (য়ু.তি.), সিক্কিম, মনিপুর, মিজোআম, এ অমসুং এন ইথৎ, ত্রিপুরা, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন হায়রিবশিং অসিনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস ১,৪২,৫৬২ রিকোর্দ তৌখি। লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসি হৌজিক অপুনবা কেসশিংগী শুপ্নগী ১.৩১% ওইরি। ভারতকী এক্তিব কেস পর মিলিয়ন পোপুলেসন (১০৪) অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১২,৯২৩ রেকোর্দ তৌখি। হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা নৌনা. ১১,৭৬৪ ফগৎপগী রেজিস্তর তৌখি।
লৈবাক্কী নাবা ফগৎলকপগী চাং (৯৭.২৬%)অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
পুন্না ফগৎখিবা কেস অসি ১,০৫,৭৩,৩৭২ শুখ্রে। এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি অমসুং ১,০৪,৩০,৮১০ শুখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৩.২০% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে। নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৭৪৫গা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,৪২১ অমসুং গুজরাত্তা মীওই ৪৯৫ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৫.১১%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬তগী ওইখি।
কেস ৫,৯৮০গা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৩,৪৫১ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৭৯ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিবা ১০৮ রিপোর্ত তৌরকখি। নৌনা লৈখিদবগী ৭৯.৬৩%দি রাজ্য তরেৎতগী ওইখি।
মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৩০)। কেরেলাদা ১৮ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌখি।