Ministry of Coal
Steps taken by the Government to achieve the target of augmentation of coal production capacity
11 FEB 2021 12:18PM by PIB Delhi
Government has taken the following steps to achieve the target of augmentation of coal production capacity:
1. Single Window Clearance System has been launched.
2. Guidelines for procedure and approval of mining plan has been simplified.
3. Auctioning of coal mines for commercial sale of coal started.
4. Regular review and monitoring of allocated coal mines in the past.
5. Holding of Monitoring Committee meetings headed by Secretary (Coal) and concerned Chief Secretary of the state for early operationalisation of coal mines allocated.
6. Improving evacuation efficiency & capacity and construction of new railway lines.
7. Establishment of new washeries to enhance clean coal.
In addition to above, Coal India Limited has taken following specific steps:
1. Capacity addition through approval of new & expansion PRs.
2. Capacity addition through special dispensation in EC under clause 6(2) of EIA 2006.
3. Enhancing capacity through marginal schemes and OC patches.
4. Capacity augmentation through deployment of MDO.
5. Use of state-of-art technology in OC mines
6. Use of Mass Production Technology (MPT) in UG mines wherever feasible.
7. All out efforts are being made at all levels for overcoming constraints like possession of non-forest land, diversion of forest land and other statutory clearances.
This information was given by Union Minister of Coal Shri Pralhad Joshi in a written reply in Lok Sabha yesterday.

কোইলা মন্ত্রালয়
কয়লা পুথোকপা হেনগৎহন্নবা থমখিবা পান্দম ফংনবা সরকারনা পায়খৎখিবা থবকশিং
11 FEB 2021 12:18PM by PIB Imphal
কয়লা পুথোকপা হেনগৎহন্নবা থমখিবা পান্দমশিং ফংনবা মখাগী থবকশিং অসি সরকারনা পায়খৎলে:
১. শিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়ারেন্স সিস্তেম হৌদোক্লে।
২. কয়লা পেক্নবগী থবক্কী চৎন-কাংলোনশিং অমসুং অয়াবা পীনবগী থবকশিং লাইথোকহল্লে।
৩. শেন্দোং তান্নবা কয়লা য়োন্নবা কয়লা পেক্নবা নিলাম লাউবগী থবক হৌরে।
৪. মমাঙদা নিলাম লাউখ্রবা কয়লা মাইনশিং চাংনাইনা য়েংশিল্লি।
৫. পীথোকখ্রবা কয়লাগী মাইনশিং অথুবদা থবক হৌনবা রাজ্যগী মরী লৈনবা চীফ সেক্রেতরি অমসুং সেক্রেতরি(কয়লা)না লুচিংদুনা মোনিতরিং কমিতিশিংগী মীফম পাংথোক্লি।
৬. অনৌবা রেলৱেজ লাইনশিং শেমগৎপগী থবক ফগৎলে।
৭. কয়লা মশা নানবা হেনগৎনবা অনৌবা কয়লা চামফমশিং লিংখৎলে।
মথক্কী থবকশিং অসিগী মথক্তা, কোএল ইন্দিয়া লিমিতেদনা মখাগী থবকশিং অসি পায়খৎলে:
১. অনৌবা পি.আরশিং অয়াবা পীদুনা অমসুং হন্নগী পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা পোৎথোক হেনগৎহনবা
২. ই.আই.এ ২০০৬গী ক্লোজ ৬(২)গী মখাদা ই.সিদা কেপাসিতি হেনগৎহনবা
৩. মার্জিনেল স্কিমশিং অমসুং ও.সি পেতচেশিংগী খুৎথাংদা পোৎথোক হেনগৎহনবা
৪. এম.দি.ও শীজিন্নদুনা পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহনবা
৫. ও.সি মাইনশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা
৬. য়ু.জি মাইনশিংদা মাস প্রদক্সন তেক্নোলোজি(এম পি তি) শীজিন্নবা
৭. উমং নত্তবা লম লৌশিনবা, উমংগী লম খাইদোকপা অমসুং অতোপ্পা অয়াবশিং লৌবদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা থবকশিং পায়খৎলে।
ৱাফম অসি ঙরাং লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা কয়লাগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী প্রালহাদ জোসিনা ফোঙদোকখিবনি।