Ministry of Health and Family Welfare
India continues to follow trajectory of Steady Decline in Active Cases
National Recovery Rate now at 97.32%, amongst highest in the world
No new fatality in 17 States/UTs; No new cases in 6 States/UTs in the last 24 hours
More than 87 lakh beneficiaries vaccinated against COVID-19
16 FEB 2021 12:11PM by PIB Delhi
The Active Cases in the country are showing a consistent decline. India’s total Active Caseload has dropped to 1.36 lakh (1,36,872) today.
The present active caseload now consists of just 1.25% of India’s total Positive Cases.
More than 1.06 Cr (1,06,33,025) people have recovered so far. 11,805 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate of 97.32% is amongst the highest in the world. The difference between the recovered and active cases has further increased to 1,04,96,153 today.
In another positive development, 31 States/UTs have reported Recovery Rate more than the national average. Daman & Diu & Dadra & Nagar Haveli have a recovery rate of 99.88%.
Seventeen States/UTs reported no deaths in the last 24 hours. These are Lakshadweep, Sikkim, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Gujarat, Chandigarh, J&K (UT), Meghalaya, Ladakh (UT), Manipur, Haryana, A&N Islands, Rajasthan, Nagaland, Tripura, Arunachal Pradesh and D&D & D&N.
Also, 6 States/UTs have reported no new cases in the last 24 hours. These are Sikkim, Meghalaya, A&N Islands, Nagaland, Tripura and D&D & D&N.
As on 16th February, 2021, till 8:00 AM, the cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 in the country has surpassed 87 lakhs. The countrywide vaccination drive was launched by the Hon. Prime Minister on 16th Jan 2021.
87,20,822 beneficiaries have been vaccinated through 1,84,303 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,07,120 HCWs (1st dose), 1,60,291 HCWs (2nd dose) and 24,53,411 FLWs (1st dose).
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,847
182
4,029
2
Andhra Pradesh
3,61,814
14,630
3,76,444
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,28,613
3,862
1,32,475
5
Bihar
4,95,717
13,309
5,09,026
6
Chandigarh
9,212
144
9,356
7
Chhattisgarh
2,82,031
5,193
2,87,224
8
Dadra & Nagar Haveli
3,061
45
3,106
9
Daman & Diu
1,258
30
1,288
10
Delhi
2,02,125
4,047
2,06,172
11
Goa
13,166
517
13,683
12
Gujarat
6,90,074
9,278
6,99,352
13
Haryana
2,01,007
3,977
2,04,984
14
Himachal Pradesh
82,400
1,894
84,294
15
Jammu & Kashmir
1,45,600
1,849
1,47,449
16
Jharkhand
2,17,610
4,137
2,21,747
17
Karnataka
5,00,491
11,985
5,12,476
18
Kerala
3,67,367
3,570
3,70,937
19
Ladakh
2,904
77
2,981
20
Lakshadweep
1,776
0
1,776
21
Madhya Pradesh
5,75,728
0
5,75,728
22
Maharashtra
7,08,276
4,857
7,13,133
23
Manipur
25,452
319
25,771
24
Meghalaya
16,053
170
16,223
25
Mizoram
12,330
227
12,557
26
Nagaland
11,601
341
11,942
27
Odisha
4,16,756
10,034
4,26,790
28
Puducherry
6,320
193
6,513
29
Punjab
1,06,797
1,057
1,07,854
30
Rajasthan
6,18,919
8,791
6,27,710
31
Sikkim
8,543
0
8,543
32
Tamil Nadu
2,64,283
4,936
2,69,219
33
Telangana
2,79,237
14,205
2,93,442
34
Tripura
73,814
1,491
75,305
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,15,281
1,421
1,16,702
37
West Bengal
5,45,299
9,821
5,55,120
38
Miscellaneous
1,32,588
3,734
1,36,322
Total
85,60,531
1,60,291
87,20,822
As on Day-31 of the vaccination drive (15th February, 2021), a total of 4,35,527 beneficiaries were administered the vaccine. Out of which, 2,99,797 beneficiaries were vaccinated across 10,574 sessions for the first dose and 1,35,730 HCWs received the second dose of vaccine.
9,121 new cases were recorded in the last 24 hours.
80.54% of the new cases are from 5 States.
Maharashtra reported the highest daily new cases at 3,365. It is followed by Kerala with 2,884, while Tamil Nadu reported 455 new cases.
81 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 70.37% of the new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (23). Kerala follows with 13 daily deaths and Punjab has reported 10 new deaths.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মখা তানা এক্তিব কেসশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপগী ত্রেজেক্তরী ঙাক্না চৎলি
লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৭.৩২% ওইদুনা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরে রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা নৌনা লৈখিদবা থেংবখিদ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ৬তা অনৌবা কেস অমত্তা থেংনখিদ্রে কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা বেনিফিসরী লাখ ৮৭ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
16 FEB 2021 12:11PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপা উরি। ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ঙসি লাখ ১.৩৬ (১,৩৬,৮৭২) দা হন্থখ্রে।
হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.২৫% ওইরি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৬ (১,০৬,৩৩,০২৫) হেন্না নাবা ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১১,৮০৫ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৩২% ওইদুনা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবশিংগী মরক্তা চল্লি।
নাবা ফগৎখ্রবা অমদি এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি মখা তানা হেনগৎলক্তুনা ঙসি ১,০৪,৯৬,১৫৩ শুখ্রে।
অতোপ্পা পোজিতিব ওইবা দিবেলমেন্ত অমদা, রাজ্য/য়ু.তি. ৩১না নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎ অসিদগী হেন্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। দামন অমসুং দিয়ু অমদি দদ্রা অমসুং নাগর হবেলিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৯.৮৮% ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদা লক্ষদীপ, সিক্কিম, হিমাচল প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, গুজরাত, চান্দিগর, জে অমসুং কে (য়ু.তি.), মেঘালয়, লদাখ (য়ু.তি.), মনিপুর, হরিয়ানা, এ অমসুং এন ইথৎশিং, রাজস্থান, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অসিনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ৬তা অনৌবা কেসশিং অমত্তা রিপোর্ত তৌরকখিদ্রে। মখোয় অদুদি সিক্কিম, মেঘালয়, এ অমসুং এন ইথৎ, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অসিনি।
ফেব্রুৱারী ১৬, ২০২১ ফাওবগী অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্লিবা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী থৌরম অসিগী মখাদা মথং-মথং হেনগৎলক্লিবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মশিং অসি লাখ ৮৭ হেনখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্লিবা বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী ১৬, ২০২১দা হৌদোকখিবনি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮ ফাওবগী প্রোবিজনেসল রিপোর্তকী মতুং ইননা সেসন ১,৮৪,৩০৩গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৮৭,২০,৮২২ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬১,০৭,১২০ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৬০,২৯১ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ২৪,৫৩,৪১১ (অহানবা দোজ) য়াওখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৮৪৭
১৮২
৪,০২৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৬১,৮১৪
১৪,৬৩০
৩,৭৬,৪৪৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৬,৬১৩
১,৫৭৪
১৮,১৮৭
৪
অসাম
১,২৮,৬১৩
৩,৮৬২
১,৩২,৪৭৫
৫
বিহার
৪,৯৫,৭১৭
১৩,৩০৯
৫,০৯,০২৬
৬
চান্দিগর
৯,২১২
১৪৪
৯,৩৫৬
৭
ছত্তিসগর
২,৮২,০৩১
৫,১৯৩
২,৮৭,২২৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩,০৬১
৪৫
৩,১০৬
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,২৫৮
৩০
১,২৮৮
১০
দিল্লী
২,০২,১২৫
৪,০৪৭
২,০৬,১৭২
১১
গোৱা
১৩,১৬৬
৫১৭
১৩,৬৮৩
১২
গুজরাত
৬,৯০,০৭৪
৯,২৭৮
৬,৯৯,৩৫২
১৩
হরিয়ানা
২,০১,০০৭
৩,৯৭৭
২,০৪,৯৮৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮২,৪০০
১,৮৯৪
৮৪,২৯৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৪৫,৬০০
১,৮৪৯
১,৪৭,৪৪৯
১৬
ঝার্খন্দ
২,১৭,৬১০
৪,১৩৭
২,২১,৭৪৭
১৭
কর্নাতকা
৫,০০,৪৯১
১১,৯৮৫
৫,১২,৪৭৬
১৮
কেরেলা
৩,৬৭,৩৬৭
৩,৫৭০
৩,৭০,৯৩৭
১৯
লদাখ
২,৯০৪
৭৭
২,৯৮১
২০
লক্ষদীপ
১,৭৭৬
০
১,৭৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,৭৫,৭২৮
০
৫,৭৫,৭২৮
২২
মহারাস্ত্র
৭,০৮,২৭৬
৪,৮৫৭
৭,১৩,১৩৩
২৩
মনিপুর
২৫,৪৫২
৩১৯
২৫,৭৭১
২৪
মেঘালয়
১৬,০৫৩
১৭০
১৬,২২৩
২৫
মিজোরাম
১২,৩৩০
২২৭
১২,৫৫৭
২৬
নাগালেন্দ
১১,৬০১
৩৪১
১১,৯৪২
২৭
ওরিশা
৪,১৬,৭৫৬
১০,০৩৪
৪,২৬,৭৯০
২৮
পুদুচেরী
৬,৩২০
১৯৩
৬,৫১৩
২৯
পঞ্জাব
১,০৬,৭৯৭
১,০৫৭
১,০৭,৮৫৪
৩০
রাজস্থান
৬,১৮,৯১৯
৮,৭৯১
৬,২৭,৭১০
৩১
সিক্কিম
৮,৫৪৩
০
৮,৫৪৩
৩২
তামিল নাদু
২,৬৪,২৮৩
৪,৯৩৬
২,৬৯,২১৯
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,২৩৭
১৪,২০৫
২,৯৩,৪৪২
৩৪
ত্রিপুরা
৭৩,৮১৪
১,৪৯১
৭৫,৩০৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৯,১৬,৫৬৮
১৮,৩৯৪
৯,৩৪,৯৬২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,১৫,২৮১
১,৪২১
১,১৬,৭০২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৪৫,২৯৯
৯,৮২১
৫,৫৫,১২০
৩৮
অতোপ্পশিং
১,৩২,৫৮৮
৩,৭৩৪
১,৩৬,৩২২
অপুনবা
৮৫,৬০,৫৩১
১,৬০,২৯১
৮৭,২০,৮২২
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩১নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১৫, ২০২১) অসিদা বেনিফিসরী ৪,৩৫,৫২৭ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১০,৫৭৪ গী খুত্থাংদা অহানবা দোজ ওইনা বেনিফিসরী ২,৯৯,৭৯৭ অমসুং অনিশুবা দোজকী ওইনা ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৩৫,৭৩০ বেক্সিন কাপখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৮দা অনৌবা কেস ৯,১২১ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০.৫৪%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৫দগী ওইখ্রে।
কেস ৩,৩৬৫কা লোইননা মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা কেরেলাদা ২,৮৮৪ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৫৫ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ৮১ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৭০.৩৭%দি রাজ্য মঙাদগী ওইখ্রে।
মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (২৩)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৩ অমসুং পঞ্জাবতা নৌবা লৈখিদবা ১০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।