Ministry of Health and Family Welfare
India continues to follow trajectory of Steady Decline in Active Cases
National Recovery Rate now at 97.32%, amongst highest in the world
No new fatality in 17 States/UTs; No new cases in 6 States/UTs in the last 24 hours
More than 87 lakh beneficiaries vaccinated against COVID-19
16 FEB 2021 12:11PM by PIB Delhi
The Active Cases in the country are showing a consistent decline. India’s total Active Caseload has dropped to 1.36 lakh (1,36,872) today.
The present active caseload now consists of just 1.25% of India’s total Positive Cases.
More than 1.06 Cr (1,06,33,025) people have recovered so far. 11,805 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate of 97.32% is amongst the highest in the world. The difference between the recovered and active cases has further increased to 1,04,96,153 today.
In another positive development, 31 States/UTs have reported Recovery Rate more than the national average. Daman & Diu & Dadra & Nagar Haveli have a recovery rate of 99.88%.
Seventeen States/UTs reported no deaths in the last 24 hours. These are Lakshadweep, Sikkim, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Gujarat, Chandigarh, J&K (UT), Meghalaya, Ladakh (UT), Manipur, Haryana, A&N Islands, Rajasthan, Nagaland, Tripura, Arunachal Pradesh and D&D & D&N.
Also, 6 States/UTs have reported no new cases in the last 24 hours. These are Sikkim, Meghalaya, A&N Islands, Nagaland, Tripura and D&D & D&N.
As on 16th February, 2021, till 8:00 AM, the cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 in the country has surpassed 87 lakhs. The countrywide vaccination drive was launched by the Hon. Prime Minister on 16th Jan 2021.
87,20,822 beneficiaries have been vaccinated through 1,84,303 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,07,120 HCWs (1st dose), 1,60,291 HCWs (2nd dose) and 24,53,411 FLWs (1st dose).
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,847
182
4,029
2
Andhra Pradesh
3,61,814
14,630
3,76,444
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,28,613
3,862
1,32,475
5
Bihar
4,95,717
13,309
5,09,026
6
Chandigarh
9,212
144
9,356
7
Chhattisgarh
2,82,031
5,193
2,87,224
8
Dadra & Nagar Haveli
3,061
45
3,106
9
Daman & Diu
1,258
30
1,288
10
Delhi
2,02,125
4,047
2,06,172
11
Goa
13,166
517
13,683
12
Gujarat
6,90,074
9,278
6,99,352
13
Haryana
2,01,007
3,977
2,04,984
14
Himachal Pradesh
82,400
1,894
84,294
15
Jammu & Kashmir
1,45,600
1,849
1,47,449
16
Jharkhand
2,17,610
4,137
2,21,747
17
Karnataka
5,00,491
11,985
5,12,476
18
Kerala
3,67,367
3,570
3,70,937
19
Ladakh
2,904
77
2,981
20
Lakshadweep
1,776
0
1,776
21
Madhya Pradesh
5,75,728
0
5,75,728
22
Maharashtra
7,08,276
4,857
7,13,133
23
Manipur
25,452
319
25,771
24
Meghalaya
16,053
170
16,223
25
Mizoram
12,330
227
12,557
26
Nagaland
11,601
341
11,942
27
Odisha
4,16,756
10,034
4,26,790
28
Puducherry
6,320
193
6,513
29
Punjab
1,06,797
1,057
1,07,854
30
Rajasthan
6,18,919
8,791
6,27,710
31
Sikkim
8,543
0
8,543
32
Tamil Nadu
2,64,283
4,936
2,69,219
33
Telangana
2,79,237
14,205
2,93,442
34
Tripura
73,814
1,491
75,305
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,15,281
1,421
1,16,702
37
West Bengal
5,45,299
9,821
5,55,120
38
Miscellaneous
1,32,588
3,734
1,36,322
Total
85,60,531
1,60,291
87,20,822
As on Day-31 of the vaccination drive (15th February, 2021), a total of 4,35,527 beneficiaries were administered the vaccine. Out of which, 2,99,797 beneficiaries were vaccinated across 10,574 sessions for the first dose and 1,35,730 HCWs received the second dose of vaccine.
9,121 new cases were recorded in the last 24 hours.
80.54% of the new cases are from 5 States.
Maharashtra reported the highest daily new cases at 3,365. It is followed by Kerala with 2,884, while Tamil Nadu reported 455 new cases.
81 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 70.37% of the new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (23). Kerala follows with 13 daily deaths and Punjab has reported 10 new deaths.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতে অনুসৰণ কৰিছে সক্ৰিয় ৰোগীৰ দ্ৰুত অৱনমনৰ ধাৰা
ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ এতিয়া ৯৭.৩২%, পৃথিৱীৰ ভিতৰতে অন্যতম সৰ্বাধিক
২৪ ঘণ্টাত ১৭খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত নতুনকৈ মৃত্যুৰ তথ্য নাই, ৬খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত নাই নতুন আক্ৰান্ত
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ৮৭লাখৰো অধিক হিতাধিকাৰীক প্ৰতিষেধক প্ৰদান
16 FEB 2021 12:11PM by PIB Guwahati
দেশত নিৰন্তৰ ভাবে সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা অৱনমিত হোৱাৰ তথ্য উপলব্ধ হৈছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ১.৩৬লাখ(১,৩৬,৮৭২)লৈ হ্ৰাস পাইছে।
দেশৰ মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ শতাংশ হাৰ এতিয়া হৈছেহি ১.২৫%।
দেশত এই পৰ্যন্ত ১.০৬কোটিৰো অধিক (১,০৬,৩৩,০২৫)লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ১১,৮০৫গৰাকী লোকক আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিচত চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে। আজিৰ তাৰিখত ভাৰতৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৯৭.৩২% বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে, এই হাৰ পৃথিৱীৰ ভিতৰতে অন্যতম সৰ্বাধিক বুলিও প্ৰতিপন্ন হৈছে। আৰোগ্য লাভ কৰোতা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান বৃদ্ধি হৈ আজি হৈছেগৈ ১,০৪,৯৬,১৫৩ গৰাকী।
আন এক ইতিবাচক কথা হ’ল আজিৰ তাৰিখত দেশৰ ৩১খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ অধিক বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে। ইফালে, দমন আৰু দিউ তথা দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলীৰ আৰোগ্যৰ হাৰ এই মুহূৰ্তত হৈছেগৈ ৯৯.৮৮%।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ১৭খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত নতুনকৈ কোনো মৃত্যুৰ তথ্য লাভ কৰা নাই। সেয়া হৈছে লাক্ষাদ্বীপ, ছিক্কিম, হিমাচল প্ৰদেশ, উত্তৰাখণ্ড, গুজৰাট, চণ্ডীগড়, জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, লাডাখ(ইউটি), মণিপুৰ, হাৰিয়াণা,আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, ৰাজস্থান, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা, অৰুণাচল প্ৰদেশ, দমন আৰু দিউ, দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী।
আনহাতে, ৬খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত যোৱা ২৪ ঘণ্টাত নাই নতুন আক্ৰান্তৰ তথ্য। সেয়া হৈছে ছিক্কিম, মেঘালয়, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা, দমন আৰু দিউ, দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী।
ইফালে, ১৬ ফেব্ৰুৱাৰী ২০২১ৰ পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত দেশৰ স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী আৰু আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীৰ ক’ভিড-১৯ বিৰোধী টীকাকৰণৰ সংখ্যাই ৮৭লাখৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিছে। উল্লেখ্য, যোৱা ১৬ জানুৱাৰী, ২০২১ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশ জুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰিছিল।
আজি পুৱা ৮বজা পৰ্যন্ত অনুষ্ঠিত ১,৮৪,৩০৩টা টীকাকৰণ অধিৱেশনত ৮৭,২০,৮২২গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰিছে। এইসকলৰ মাজত ৬১,০৭,১২০(প্ৰথম পালি)গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী, ১,৬০,২৯১(দ্বিতীয় পালি)গৰাকী আৰু ২৪,৫৩,৪১(প্ৰথম পালি)আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী আছিল।
ক্ৰমিক নং
No.
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ
সংখ্যা
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয় পালি
Total Doses মুঠমুঠমুঠমুঠ
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
3,847
182
4,029
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
3,61,814
14,630
3,76,444
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
16,613
1,574
18,187
4
অসম
1,28,613
3,862
1,32,475
5
বিহাৰ
4,95,717
13,309
5,09,026
6
চণ্ডীগড়
9,212
144
9,356
7
চত্তিশগড়
2,82,031
5,193
2,87,224
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
3,061
45
3,106
9
দমন আৰু দিউ
1,258
30
1,288
10
দিল্লী
2,02,125
4,047
2,06,172
11
গোৱা
13,166
517
13,683
12
গুজৰাট
6,90,074
9,278
6,99,352
13
হাৰিয়াণা
2,01,007
3,977
2,04,984
14
হিমাচল প্ৰদেশ
82,400
1,894
84,294
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
1,45,600
1,849
1,47,449
16
ঝাৰখণ্ড
2,17,610
4,137
2,21,747
17
কৰ্ণাটক
5,00,491
11,985
5,12,476
18
কেৰালা
3,67,367
3,570
3,70,937
19
লাডাখ
2,904
77
2,981
20
লাক্ষাদ্বীপ
1,776
0
1,776
21
মধ্য প্ৰদেশ
5,75,728
0
5,75,728
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
7,08,276
4,857
7,13,133
23
মণিপুৰ
25,452
319
25,771
24
মেঘালয়
16,053
170
16,223
25
মিজোৰাম
12,330
227
12,557
26
নাগালেণ্ড
11,601
341
11,942
27
ওড়িশা
4,16,756
10,034
4,26,790
28
পুডুচেৰী
6,320
193
6,513
29
পাঞ্জাৱ
1,06,797
1,057
1,07,854
30
ৰাজস্থান
6,18,919
8,791
6,27,710
31
ছিক্কিম
8,543
0
8,543
32
তামিল নাডু
2,64,283
4,936
2,69,219
33
তেলেংগাণা
2,79,237
14,205
2,93,442
34
ত্ৰিপুৰা
73,814
1,491
75,305
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
9,16,568
18,394
9,34,962
36
উত্তৰাখণ্ড
1,15,281
1,421
1,16,702
37
পশ্চিম বংগ
5,45,299
9,821
5,55,120
38
অন্যন্য
1,32,588
3,734
1,36,322
মুঠ
85,60,531
1,60,291
87,20,822
টীকাকৰণৰ ৩১সংখ্যক দিন(১৫ ফেব্ৰুৱাৰী,২০২১)টোত মুঠ ৪,৩৫,৫২৭গৰাকী লোকক টীকা প্ৰদান কৰা হৈছে। আজি সম্পন্ন হোৱা ১০,৫৭৪টা অধিৱেশনত ইয়াৰে ২,৯৯,৭৯৭গৰাকী হিতাধিকাৰীয়ে প্ৰথম পালি আৰু ১,৩৫,৭৩০গৰাকী স্বাস্থ্য সেৱা কৰ্মীয়ে টীকাৰ দ্বিতীয়টো পালি গ্ৰহণ কৰিছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৯,১২১গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৮০.৫৪%ই ৫খন ৰাজ্যৰ।
এইক্ষেত্ৰতো মহাৰাষ্ট্ৰই সৰ্বাধিক ৩,৩৬৫গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ২,৮৮৪ আৰু ৪৫৫গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু তামিল নাডু।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ৮১গৰাকী লোকে মৃত্যু সাৱটাৰ তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
মৃত্যু সাৱটা ৭৮.৩% মৃতকেই ৫খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ২৩গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালাত ১৩গৰাকী আৰু পঞ্জাৱত ১০গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে।