Ministry of Communications
Another initiative under Atmanirbhar Bharat - PLI scheme for Telecom Sector
Telecom manufacturing to get boost with outlay of ₹ 12195 Crores over 5 years leading to enhanced production of more than ₹ 2.4 Lakh Crores
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
17 FEB 2021 3:14PM by PIB Delhi
Pursuant to the extraordinary incentive of PLI being provided by Government of India in various sectors, the Cabinet today has approved the Production Linked Incentive (PLI) Scheme for Telecom and Networking Products.
This approval comes in wake of very encouraging success of PLI related to Mobile and component manufacturing, which was announced in April 2020 during the height of Covid pandemic. In spite of 31st July 2020 being the last date for applying, it received a resounding response. All major mobile component manufacturers of world are expanding their powerful footprints in India by making investments, starting exports and giving jobs to thousands of Indians.
Today’s Cabinet decision addresses another component of Atmanirbhar Bharat to make India a global hub of manufacturing telecom equipment including core transmission equipment, 4G/5G Next Generation Radio Access Network and Wireless Equipment, Access & Customer Premises Equipment (CPE), Internet of Things (IoT) Access Devices, Other Wireless Equipment and Enterprise equipment like Switches, Routers etc.
1. The scheme was finalized after widespread consultation with stakeholders like manufacturers, industry leaders and associations.
2. The core component of this scheme is to offset the huge import of telecom equipment worth more than Rs. 50 thousand crores and reinforce it with “Made in India” products both for domestic markets and exports.
3. The main features of this scheme are, as following: -
1. The scheme outlay is Rs. 12,195 Crores over five years.
2. The eligibility for the scheme will be subject to achievement of a minimum threshold of cumulative incremental investment and incremental sales of manufactured goods net of taxes.
3. Financial Year 2019-20 shall be treated as the Base Year for computation of cumulative incremental sales of manufactured goods net of taxes.
4. The incentive structure will be as below: -
Year 1
Year 2
Year 3
Year 4
Year 5
MSME
7%
7%
6%
5%
4%
Others
6%
6%
5%
5%
4%
1. For MSMEs, one percent (1%) higher incentive is proposed in year 1, year 2 and year 3.
2. Minimum Investment threshold for MSME has been kept at Rs. 10 Crores and for others at Rs. 100 Crores.
3. Once qualified, the investor will be incentivized up to 20 times of minimum investment threshold enabling them to utilize their unused capacity.
4. The Scheme will be operational from 1st April 2021.
1. This scheme also addresses local manufacturing in MSME category because Government desires MSMEs to play an important role in the telecom sector and come out as national champions.
2. This scheme will lead to incremental production of around ₹2.4 Lakh Crores with exports of around ₹2 Lakh Crores over 5 years. It is expected that scheme will bring investment of more than ₹3,000 crore and generate huge direct and indirect employment and taxes both.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
আত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা অতোপ্পা থৌরাং – তেলিকোম সেক্তরগী পি.এল.আই. স্কীম
চহি মঙাগী লুপা করোর ১২,১৯৫কী আউৎলেগা লোইননা তেলিকোম মেন্যুফেকচরিং চাউখৎহনদুনা লুপা করোর লাখ ২.৪ হেন্নবগী প্রদক্সন হেনগৎহল্লগনি
17 FEB 2021 3:14PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা পীরিবা পি.এল.আই.গী তোপ-তোপ্পা ইন্সেন্তিব অসিগী মখাদা মন্ত্রী-মন্দলনা ঙসি তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম অয়াবা পীখ্রে।
কোবিদ লাইচৎ কন্না শন্দোরক্লিঙৈ মনুং, ২০২০গী এপ্রিলদা মোবাইল অমসুং কম্পোনেন্ত মেন্যুফেকচরিংগা মরী লৈনবা পি.এল.আই. শীংথানিংঙাই ওইনা মাই পাকখিবা অসিগা ইরোইননা অয়াবা অসি পীখিবনি। ২০২০গী জুলাই ৩১দা এপ্লাই তৌবগী অরোইবা তাং ওইখ্রবসু মসিদা চাউনা মাই পাকপা ওইখি। মালেমগী মরু ওইবা মোবাইল কম্পোনেন্ত শারিবশিংনা ইনবেস্তমেন্তশিং তৌদুউনা, এক্সপোর্তশিং হৌদুনা অমসুং ভারত মচা লিশিং কয়াদা থবকশিং পীদুনা ভারত্তা মখোয়গী শক্তি অদু হেনগৎহল্লগনি।
কোর ত্রান্সমিসন ইক্বিপমেন্ত, ৪জি/৫জি. নেক্স জেনরেসন রেদিও এক্সেসনেৎৱার্ক অমসুং ৱায়রলেস ইক্বিপমেন্ত, এক্সেস অমসুং কস্তমর প্রেমিসেস ইক্বিপমেন্ত (সি.পি.ই.), ইন্তর্নেৎ ওফ থিংস (আই.ও.তি.) এক্সেস দিভাইসশিং, অতোপ্পা ৱায়রলেস ইক্বিপমেন্ত অমসুং স্বিৎচশিং, রুতরশিং অসিনচিংবা ইন্তর্প্রাইস য়াওনা তেলিকোম ইক্বিপমেন্ত শান্নবা ভারত অসি মালেমগী হব অমা ওইহন্নবা ঙসি মন্ত্রী-মন্দলগী মীফমনা আত্মানির্ভর ভারতকী অতোপ্পা হিরম অসিগী মতাংদসু ৱারেপ লৌখ্রে।
১. স্কীম অসি মেন্যুফেচর্রশিং, ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং অমসুং এসোসিএসনশিংগী স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা কুপ্না খন্নরবা মতুংদা ৱারেপ লৌখিবনি।
২. স্কীম অসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি লুপা করোর লিশিং ৫০ হেনবগী তেলিকোম ইম্পোর্ত চাউনা তৌরিবা অসি হন্থহনদুনা দোমেস্তিক মার্কেৎশিং অমসুং এক্সপোর্ত অনিমক্তা “মেক ইন ইন্দিয়া” প্রদক্তশিং শিজিন্নহনবা অসিনি।
৩. স্কীম অসিগী মপুং ওইবা ফীচরশিং মখাদা পীরি: -
1. স্কীম অসিগী আউৎলে অসি চহি মঙাগী মতমগী ওইনা লুপা করোর ১২,১৯৫নি।
2. স্কীম অসিগী ইলিজিবিল ওইনবা অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল ইনবেস্তমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা গুদশিংগী তেক্সশিংগী নেৎ অদুগী অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল সেল্সকী মিনিমম থ্রেসহোল্দ য়ৌবা ওইগদবনি।
3. শেনবা চহি ২০১৯-২০ অসি মেন্যুফেকচর তৌরবা গুদশিংগী তেক্সশিংগী নেৎ অদুগী অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল সেল্স হোৎপদা বেজ ইয়র ওইনা লৌগদবনি।
4. ইন্সেন্তিব স্ত্রকচর অদু মখাদা পীরিবা অসি ওইগনি: -
অহানবা চহি
অনিশুবা চহি
অহুমশুবা চহি
মরিশুবা চহি
মঙাশুবা চহি
এম.এস.এম.ই.
৭%
৭%
৬%
৫%
৪%
অতোপ্পশিং
৬%
৬%
৫%
৫%
৪%
৪.
1. এম.এস.এম.ই.শিংগী ওইনদি অহানবা, অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা চহিদা ইন্সেন্তিব চাদা অমা (১%) হেন্না প্রপোজ তৌখি।
2. এম.এস.এম.ই.গী ওইনদি মিনিমম ইনবেস্তমেন্ত থ্রেসহোল্দ অসি লুপা করোর ১০ ওইহনখ্রে অমসুং অতোপ্পাশিংগীনা লুপা করোর ১০০ ওইহনখ্রে।
3. ক্বালিফাইদ ওইরবদি ইনবেস্তর অদু মখোয়গী শিজিন্নদবা কেপাসিতী অদু শিজিন্নবা ঙমহন্নবা মিনিমম ইনবেস্তমেন্ত থ্রেসহোল্দ অদু শরুক ২০ ফাওবা ইন্সেন্তিভাইজ তৌগনি।
4. স্কীম অসি ২০২১গী এপ্রিল ১দগী চৎনবা হৌগনি।
৫. সরকারনা এম.এস.এম.ই.শিংবু তেলিকোম সেক্তরদা মরু ওইবা থৌদাং লৌহনবা অমদি নেস্নেল চেম্পিয়ন ওইহনবা পাম্বনা মরম ওইরগা স্কীম অসিনা এম.এস.এম.ই. কেতগোরীদা লোকেল মেন্যুফেকচরিং থৌগৎকনি।
৬. স্কীম অসিনা চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর লাখ ২রোমগী এক্সপোর্তশিং তৌহনবগা লোইননা লুপা লাখ ২.৪রোমগী ইনক্রিমেন্তেল প্রদক্সন লৈহনগনি। স্কীম অসিনা লুপা করোর ৩,০০০গী ইনবেস্তমেন্ত লাকহনগনি অমসুং হকথেংননা অমদি নকোইননা থবক অমসুং তেক্স অনিমক্তা চাউনা কান্নবা পীরগনি হায়না পানরি।