Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation and lays foundation stone of key projects of oil and gas sector in Tamil Nadu
Over Rs. 50,000 Crore worth oil and gas projects have been approved for implementation in Tamil Nadu in last 6 years: PM
Our Government is sensitive to the concerns of the middle class: PM
We have planned to spend seven and a half lakh crores in creating oil and gas infrastructure over five years:PM
17 FEB 2021 5:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation of key projects of the oil and gas sector in Tamil Nadu today via video conferencing. Prime Minister dedicated to the nation the Ramanathapuram – Thoothukudi natural gas pipeline and Gasoline Desulphurisation Unit at Chennai Petroleum Corporation Limited, Manali. He also laid the foundation stone of Cauvery Basin Refinery at Nagapattinam. Governor and Chief Minister of Tamil Nadu, and Union Minister for Petroleum and Natural Gas were present on the occasion.
The Prime Minister raised the issue of India importing over 85 percent of oil and 53 per cent of gas to meet the demand in 2019-20. He asked, can a diverse and talented nation like ours be so energy import dependent? He stressed had we focused on these subjects much earlier, our middle class would not be burdened. Now, it is our collective duty to work towards clean and green sources of energy, reduce energy dependence. “Our Government is sensitive to the concerns of the middle class”, he emphasized.
To achieve this India is now increasing the focus on ethanol to help farmers and consumers.There is a focus on furthering usage of solar power to become a leader in the sector.Public transport is being encouraged and alternative sources like LED Bulbs are being embraced to enable huge savings for middle class households, The Prime Minister said.
The Prime Minister asserted that while India is working to meet the growing energy demand, It is also reducing our energy import dependence and diversifying import sources. For this capacity is beingbuilt. In 2019-20, India was 4th in the world in refining capacity. About 65.2 million tonnes of petroleum products have been exported.This number is expected to rise even further, said the Prime Minister.
Talking about overseas presence of Indian oil and gas companies in 27 countries The Prime Minister said that have investments worth approximately Rupees two lakh seventy thousand crore.
Touching upon the ‘One Nation One Gas Grid’ vision, the Prime Minister said “we have planned to spend seven and a half lakh crores in creating oil and gas infrastructure over five years. A strong emphasis has been laid on the expansion of city gas distribution networks by covering 407 districts.”
The Prime Minister informed that consumer focused schemes like Pahal and PM UjjwalaYojana are helping every Indian household access this gas.95% of Tamil Nadu’s LPG customers have joined the PAHAL Scheme. Over 90% of the active customers get direct subsidy transfer. Under the UjjwalaYojana, over 32 lakh BPL households in Tamil Nadu have been given new connections. Over 31.6 lakh households benefited from free refills under the PM GaribKalyanYojana, informed the Prime Minister.
The Prime Minister pointed out that Indian Oil’s 143 Km long natural gas pipeline from Ramanathapuram to Tuticorin being launched today will monetisethe gas from ONGC gas fields. This is a part of a larger natural gas pipeline project being developed at a cost of Rs. 4,500 crore. It will benefit Ennore,Thiruvallur, Bengaluru, Puducherry, Nagapattinam, Madurai andTuticorin.
These gas pipeline projects would also enable the development of City Gas projects which are being developed at 10 districts in Tamil Nadu at an investment of Rs.5,000 Crore. The gas from ONGC field will now be delivered to Southern Petrochemical Industries Corp Limited Tuticorin . This pipeline is going to supply of natural gas as feedstock at a cheaper cost to SPIC for manufacturing fertiliser. Feedstock will now be continuously available with no storage requirements. This is expected to result in saving in the range of Rs.70 toRs.95 Crores in cost of production annually.This will also bring down the final cost of production of fertilizer, said the Prime Minister.
Prime Minister expressed the country’s plan to increase gas share in our energy basket from 6.3 percent currently to 15 per cent.
Enumerating the benefits for local cities the Prime Minister said the CPCL’s new refinery at Nagapattinam anticipates about 80% indigenous sourcing of materials and services.The refinery is going to boost development of transport facilities, downstream petrochemical industries and ancillary and small scale industriesin the region
Dwelling on India’s stress on increasing the share of energy from renewable sources. By 2030, 40% of all energy will be generated from green energy sources, said the Prime Minister. He said CPCL’s new Gasoline desulphurisationUnit at its refinery in Manali inaugurated today is another effort for a greener future
In the past six years, over Rs. 50,000 Crore worth oil and gas projects have been approvedfor implementation in Tamil Nadu. In the same period, over Rs 9100 crores worth projects sanctioned before 2014 were completed. In addition, over Rs 4,300 crore worth projects are in the pipeline.All the projects in Tamil Nadu are a result of joint efforts of our consistent policies and initiatives for sustainable growth of India, Shri Modi concluded.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুং তমখ্রে
হৌখিবা চহি ৬ অসিদা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং লুপা করোর ৫০,০০০গী মথক্তা হাপ্নবা অয়াবা পীখ্রে
ঐখোয়গী সরকারনা মিদ্দল ক্লাসকীদমক য়াম্না চেকশিন্না লৌই: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়না চহি মঙা অসিদা করোর লুপা লাখ তরেৎ অমসুং মখায় অমা থাও অমসুং গ্যাসকী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাদিং তৌনবা থৌরাং তৌরি: প্রধান মন্ত্রী
17 FEB 2021 5:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা রামানাথাপুরম – থুথুকুরি নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইন অমসুং মানালিগী, চেনাই পেত্রোলিম কোওপরেসন লিমিতেৎ গেসোলিন দিসলফরাইজেসন য়ুনিৎ অসি কৎখ্রে।মহাক্না নাগাপতিনমদা কবেরী বেসিন রিফাইনরীগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। তামিল নাদুগী রাজ্যপাল অমসুং চীফ মিনিস্তর অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মায়োক্নরিবা অসি পুখৎলকখি মদুদি ২০১৯-২০দা ইন্দিয়ানা মীরমদগী থাংদা চাদা ৮৫ অমা অমসুং গ্যাস্তা চাদা ৫৩ অমা শিজিন্নবা কোন্নবা পুশিল্লকখি। মহাক্না হংখি মদুদি মখল য়াম্না লৈরবা অমসুং হৈ-শিংলবা ঐখোয়গুম্বা লৈবাক অমনা ইনর্জি পুশিল্লকপগী মীপাল তাংগদরা? মহাক্না মরুওইনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না অসিগুম্বা হীরম অসিদা হান্ননা মিয়েং থম্লমলবদি মিদ্দল ক্লাসশিং অসি পোৎলুম পুরম্লোই। হৌজিক্তি ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নদুনা অনানবা অমসুং অশংবা ইনর্জিদা চংদুনা ইনর্জি অসিগী মীপাল তাংবা হন্থহনবা অসি ঐখোয়গী ইথৌনি। “ঐখোয়গী সরকারনা মিদ্দল ক্লাসকীদমক য়াম্না চেকশিন্না লৌই” হায়না মহাক্না মরুওইবা পীখি।
মসি ফংননবা ইন্দিয়ানা হৌজিক লৌমী অমসুং কঞ্জুমরশিংগীদমক ইথানোলদা মিয়েং চংবা হৌরে। সেক্তর অসিদা মকোক্তা লৈনবা সোলার পৱারদা মখা তানা শিজিন্ননবা মিয়েং চংলি। মীয়ামগী ওইবা ত্রান্সপোর্ত অসিশু পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী ইমুংশিংদা অতোপ্পা পাম্বৈ মদুদি এল.ই.দি. বলব য়াম্না শিজিন্নদুনা হেন্না ইনর্জি কন্নবা হোৎনশি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ইন্দিয়া অসিনা ইনর্জি অসিগী শিজিন্নবা কোন্নবা হোৎনরিঙৈ অসিদা, ইনর্জি মীপাল তাংবা অসি হন্থরক্লি। মসিগীদমক মথৌ কয়া অমা পীরি। ২০১৯-২০দা, ইন্দিয়া অসি মালেমদা রিফাইন্নিং পুথোকপদা ৪শুবদা লৈখি। পেত্রোল্লিয়মগী পোত্থোক চাওরাক্না তোন মিল্লিয়ন ৬৫.২ লোম মীরমদা পুথোকখি। মসিগী মশীং অসি মখা তানা হেনগৎলকখিগনি হায়না আশা তৌই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি।
শমু্দ্রগী ৱাংমদা লৈরিবা ইন্দিয়াগী থাও অমসুং গ্যাস কম্পনি লৈবাক ২৭ অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি শেলথং অসি লুপা করোর লাখ অনি লিশিং ৭০লোম ওইরি।
‘ৱান নেসন ৱান গ্যাস গ্রীদ’ অসিগাী মিয়েং অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি, “ঐখোয়না চহি মঙা অসিদা করোর লুপা লাখ তরেৎ অমসুং মখায় অমা থাও অমসুং গ্যাসকী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাদিং তৌনবা থৌরাং তৌরি। য়াম্না কনবা মরুওইবা পীদুনা সহরশিং অসি গ্যাস পীদুনা দিস্ত্রীক্ত ৪০৭ য়ৌনা শন্দোক্নবা থাদরি”।
প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি মদুদি মসিগী গ্যাস অসি ইন্দিয়াগী ইমুং খুদিংদা কঞ্জুমরশিংনা স্কীমশিং মদুদি পাহল অমসুং পি.এম. উজালা য়োজনা অসিনা মতেং পীরি। তামিল নাদুগী এল.পি.জি. কস্তম্মরশিং ৯৫%অমনা পাহল স্কীম অসি য়াওরি। ৯০% অমদি হকথেংননা সবসিদি ফংলি। উজালা য়োজনা স্কীমগী মখাদা তামিল নাদুদা বি.পি.এল. ইমুং লাখ ৩২মুক অনৌবা কন্নেক্সন পীখ্রে। পি.এম. গরীব কালয়ান য়োজনাগী মখাদা ইমুং লাখ ৩১.৬কী মথক্তা লেম্না রিফিল তৌবগী কান্নবা ফংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি মদুদি ঙসি হৌদোকখিবা ইন্দিয়ন ওইলগী কিলোমিতর ১৪৩ শাংবা রামানাথাপুরমদগী তুতিকোরিন ফাওবা তিংলিবা নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইন অসিনা ও.এন.জি.সি. গ্যাস ফিলদদগী গ্যাস শেনফম কয়া অমা কারক্কনি।
মসিগী গ্যাস পাইপলাই প্রোজেক্ত অসিনা হায়বদি তামিল নাদুগী দিস্ত্রীক্ত ১০দা লুপা করোর ৫,০০০ থাদদুনা চাওখৎ খোঙথাং লৌখৎলিবা অসিনা সহরদা গ্যাস প্রোজেক্ত কয়া অমা চাওখৎহনবা ঙম্লগনি। মসিগী গ্যাস পাইপলাই অসিনা অহোংবা মমল অমদা পীদুনা এস.পি.আই.সি.দা পীদুনা হার শুংবদা শিজিন্নগনি। ফীস্তোক অসি হৌজিক মরাং কাইনা ফংলে। মসিনা চহিদা লুপা করোর ৭০ দগীনা ৯৫ ফাওবা তুংশিনবগী পারি। মসিনা হার পুথোকপগী অরোইবা মমল ওইগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি লৈবাক অসিগী ইনর্জি শিজিন্নবগী শরুক অসি ৬.৩ পর্সেন্তদগী হৌজিক্কী ওইনা ১৫ পর্সেন্তদ ওইরি।
লোকেলগী সহরশিং অসিনা কান্নবা মথং মথং পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি নাগাপাত্তিনামদা লৈরিবা সি.পি.সি.এল.গী অনৌবা রিফাইনরী অসিনা ৮০% ইরমদমগী ওইনা পারি। রিফাইনরী অসিনা ত্রান্সপোর্তকী কান্নবা, দাউন্দস্ত্রীম পেত্রোকেমিকেল ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং মফম অসিদা চাওখৎপদা মতেং পীগনি।
ইন্দিয়াগী রিনেৱেবলগী লমদগী ইনর্জিগী শরুক অসি মরু ওইবা পীরি। ২০৩০দা, ইনর্জিগী ৪০% অমা অশংবা ইনর্জিদগী পুথোক্লবা য়ারি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না হায় মানালিদা ঙসি হৌদোকখিবা সি.পি.সি.এল.গী অনৌবা গেসোলিন দিসলফরাইজেসন য়ুনিৎ অসিনা অতোপ্পা তুংগী ওইবা অশংবা শাফু অমা ওইরগনি।
হৌখিবা চহি ৬ অসিদা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং লুপা করোর ৫০,০০০গী মথক্তা হাপ্নবা অয়াবা পীখ্রে। চপ মান্নবা মতমদা, লুপা করোর ৯১০০ হেনবা প্রোজেক্ত অমা ২০১৪গী মমাংদা কাইথখ্রে।মখা তানা,লুপা করোর ৪,৩০০ চংবা প্রোজেক্ত পাইপলাইন্দা পীখ্রে। তামিল নাদুদা পীখিবা প্রোজেক্ত পুম্বা অসি ইন্দিয়গী লেঙদবা চাওখৎপা অমা পুরক্নবা হোৎনরিবা ঐখোয়গী লেপ্পা লৈতবা পোলিসি অমসুং খোঙথাং অসিগী মহৈনি হায়না শ্রী মোদীনা লোইশিনখি।