Ministry of Steel
Shri Dharmendra Pradhan says that metals and mining sector can play an important role in the making of an Aatmanirbhar Bharat
Urging the industry to take advantage of PLI scheme for the specialty steel, he calls for developing a new manufacturing ecosystem in the country.
24 FEB 2021 2:43PM by PIB Delhi
The Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan today said that metals and mining sector can play an important role in the making of an Aatmanirbhar Bharat. Speaking at the 58th National Metallurgists Day and at the 74th Annual Technical Meeting of the Indian Institute of Metals(IIM), he said that this is a vibrant and growing sector, and it holds tremendous amount of potential and promise of growth not only for the sector but for the economy as well.
Talking about Aatmanirbhar Bharat, he said that it does not mean an India which is isolated. Aatmanirbhar Bharat envisions grand, vibrant India, which does not only fulfil its requirements but also meets the expectations of the global community in the true spirit of Vasudhaiv Kutumbukam. He said that Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi from the temple of Indian democracy talked about the importance of wealth creators. “If the industry, Government, and academia all work together for the betterment of our society and nation, we can surely realize the vision of an Aatmanirbhar Bharat.”
Shri Pradhan said that Production linked scheme (PLI) has been announced for the specialty steel by the Government and this is a major reform in the sector for boosting the indigenous production. Inviting the industry to take full advantage of this path-breaking initiative, the Minister called upon for developing a new manufacturing ecosystem in the country.
The Minister said that the country is very rich in mineral resources. He said that the Government is very clear that the natural resources of the country belong to its citizens. “Thus, we adopted a transparent, accountable mechanism for allocation of natural resources.”
Shri Pradhan said that coming out of the COVID-19 pandemic, we are gradually moving towards more promising times. The past year was a test of our determination and what the country can do with collective efforts. He said that while dealing with the pandemic and ensuring the welfare of the poor is taken care, Honorable Prime Minister made a clarion call of building an Aatmanirbhar Bharat.
Describing the Budget 2021 as path-breaking, progressive and pro-growth, Shri Pradhan said that it provides unprecedented focus on infrastructure creation for future. He said that this will certainly result in increased demand for steel. Investments in core sectors like railways, roadways, and petroleum and natural gas, which have the potential for spurring demand for metals, has seen a healthy increase across the board.
The Minister said that there is a need to develop intellectual property and technology in the areas of advanced steels and alloys, so that the critical requirements are satisfied indigenously, and the export horizon expands. He said that the role of the R&D establishments and academic institutes in generating intellectual property and technologies is vital. “We are also working to create world class facility for metallurgical engineering and development of human resources for the steel sector. Centers of Excellence have been approved to be set up in IITs. Steel Research and Technology Mission of India has been set up to promote joint collaborative research projects of national importance in iron and steel sector.”
Congratulating the IIM for its platinum jubilee, the Minister said that it is a matter of pride that an institution, which was established in 1946, before independence of India, is still flourishing and contributing to the development of the country. He said that by creating an excellent spirit of collaboration, partnership and synergy between the three pillars of industry, academia and R&D, IIM has played an important role in the journey of India metallurgy and contributed immensely to nation building. He called upon the IIM to play a key role in developing technical acumen, bringing in innovation, developing skilled manpower in the steel industry. He urged for enhancing the existing strategy for indigenization and innovation to substantially enhance contribution to “Atmanirbhar Bharat”.

স্তীল মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না মেতল্স অমসুং মাইনিং সেক্তরনা আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইহন্নবা হোৎনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌবা ঙমগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে
ইন্দস্ত্রীদা স্পেসিএল্তী স্তীলগীদমক পি.এল.আই. স্কীমগী কান্নবা লৌনবা হায়রদুনা মহাক্না লৈবাক অসিদা অনৌবা মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা ফোঙদোকখ্রে
24 FEB 2021 2:43PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ন অমসুং নেচরেল গ্যাস এন্স স্তেলগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না মেতল্স অমসুং মাইনিং সেক্তরনা আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইহন্নবা হোৎনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌবা ঙমগনি হায়না ঙসি ফোঙদোকখ্রে। ৫৮শুবা জাতিগী মেতল্লর্জিস্তশিংগী নুমিৎ অমসুং ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ মেতল্স (আই.আই.এম.)গী ৭৪শুবা এন্যুএল তেক্নিকেল মীফমদা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায় মসি আশা লৈবা অমসুং চাউখৎলক্লিবা সেক্তর অমনি অমসুং মসিনা সেক্তর অসিদা খক্তা নত্তনা শেন্মীৎলোনগী ওইনসু মতিক-ময়াই চাউনা লৈ অমসুং চাউখৎহনবা ঙমগনি।
আত্মানির্ভর ভারতকী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায় মসিনা তোখাই তাবা ভারত অমা হায়বা নত্তে। আত্মানির্ভর ভারতনা অচৌবা, আশানা থনবা ভারত ওইথোকহনবা পাম্মি, মসিনা ভারতকী মথৌ তাবশিং থুংহনবা খক্তা নত্তনা ৱসুধৈৱ কুতুম্বকমগী অশেংবা ৱাখল্লোন ওইরিবা মালেম মীয়ামগী ওইনা অনীংবশিং থুংহনবা হায়বা অসিসু থুংহনগনি। মহাক্না হায় ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ভারতকী দেমোক্রেসীগী লাইশঙদগী লন শেমগৎলিবশিংগী মরু ওইবা অদুগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। “করিগুম্বা ইন্দস্ত্রী, সরকার অমসুং একাদেমিয়ানা পুন্না ঐখোয়গী খুন্নাই অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎহন্নবগীদমক পুন্না হোৎনবা তারবদু ঐখোয়না শোইদনা আত্মানির্ভর ভারতকী মঙলান অসি মঙ ফাওনবা ঙমগনি।”
শ্রী প্রধান্না হায় সরকারনা স্পেসিএল্তী স্তীলগীদমক প্রদক্সন লিঙ্ক স্কীম (পি.এল.আই.) লাউথোকখ্রে অমসুং মসি ইন্দিজিনস প্রদক্সন হেনগৎহন্নবা সেক্তর অসিগী অচৌবা রিফোর্ম অমনি। ইন্দস্ত্রীদা অনৌবা থৌরাং অসিগী খুদোংচাবা মপুং ফানা লৌনবা বর্তন তৌরদুন মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা অনৌবা মেন্যুফেকচরিংগী ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে।
মন্ত্রীনা হায় লৈবাক অসিদা মিনরেল রিসোর্সেস য়াম্না লৈ। সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা নেচরেল রিসোর্সশিং অসি প্রজাশিংগীনি হায়বা ময়েক শেংনা খংঙি। “মসিনা মরম ওইরগা ঐখোয়না নেচরেল রিসোর্সশিং এল্লোকেসন তৌবগী মনুং-মপান ফাউবা উবা, মপুং ফানা থৌদাং লৌবা ঙম্বা মেকানিজম অমা শিজিন্নখি।”
শ্রী প্রধান্না হায় কোবিদ-১৯ লাইচৎতগী ফগৎলকপা অসি ঐখোয়না তপ্না-তপ্না হেন্না খুদোংচারবা পুংফমশিং তম্না চংশিল্লি। হৌখিবা চহি অসি ঐখোয়না অখাং কনবা অমসুং লৈবাক অসিনা পুন্না হোৎনদুনা করি তৌবা ঙম্বগে হায়বগী চাংয়েং অমনি। মহাক্না হায় লাইচৎ অসি লাকশিনবদা অমসুং লায়রবশিংগী য়াইফনবা হোৎনবা অসিদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা আত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি।
২০২১গী বজেৎ অসি অমুক্তা থোকখিদ্রিবা, খুমাং চাউশিনবা অমসুং গ্রোথ লৈহনগদবা অমনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা শ্রী প্রধান্না হায় মসিনা মমাংদা অমুক ওইখিদ্রিবা মওংদা তুংলমচৎকী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মীৎয়েং থমখি। মহাক্না হায় মসিনা শোইদনা স্তীলগী দিমেন্দ হেনগৎহল্লগনি। মেতলশিংগী দিমান্দ হেনগৎহনবগী মতিক-য়াই চেল্লিবা তেলৱেজ, রোদৱেজ অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অসিগুম্বা মরু ওইবা সেক্তরশিংদা ইনবেস্তমেন্তশিং তৌবা অসি চাউনা হেনগৎপা উবা ফংলে।
মন্ত্রীনা হায় মরু ওইনা মথৌ তারিবশুং অসি ইন্দিজিনস ওইনা থুংহন্নবা অমসুং এক্সপোর্তকী লম অসি চাউথোক্নবা এদভান্স স্তীলশিং অমসুং এল্লোইশিংগী লমশিংদা ইনতেলচ্যুএল প্রোপর্তী অমসুং তেক্নোলোজী দিবেলপ তৌবা মথৌ তাই। মহাক্না হায় ইনতেকচ্যুএল প্রোপর্তী অমসুং তেক্নোলোজীশিং শেমগৎপদা আর এন্দ দি ইস্তাব্লিশমেন্তশিং অমসুং একাদেমিক ইন্সতিত্যুতশিংগী থৌদাং মরু ওই। “ঐখোয়না স্তীল সেক্তরদা মেতল্লর্জিকেল ইঞ্জিনীয়রিং অমসুং হ্যুমেন রিসোর্সেস দিবেলপ তৌনবা মালেমগী থাক্কী ফেসিলিতী লৈহন্নবসু থবক পাইখৎলি। আই.আই.তি.শিংদা সেন্তর্স ওফ এক্সিলেন্স লিংখৎনবা অয়াবা পীখ্রে। আইরন অমসুং স্তীল সেক্তরদা জাতিগী মরু ওইবা পুন্না চুংশিন্নবা রিসর্চ প্রোজেক্তশিং থৌগৎনবা স্তীল রিসর্চ এন্দ তেক্নোলোজী মিসন ওফ ইন্দিয়া লিংখৎখ্রে।”
আই.আই.এম.দা মাগী চহি ৭০শুবগী কুমওন অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা মন্ত্রীনা হায় ভারতনা নীংখা-তমদ্রিঙৈ মমাং, ১৯৪৬তা লিংখৎখিবা ইন্সতিত্যুত অমা হৌজিকসু মতিক-মঙাল লৈনা লৈরিবা অমসুং লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা শরুক তম্লিবা অসি য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওই। মহাক্না হায় ইন্দস্ত্রী, একাদেমিয়া অমসুং আর এন্দ দি হায়রিবা অসিগী য়ুম্বী অহুমগী মরক্তা কোল্লাবোরেসন, পার্তনরশিপ অমসুং সীনর্জীগী মরক্তা অফবা মরী অমা শেমগৎতুনা আই.আই.এম.না ভারতকী মেতল্লর্জীগী খোঙচৎতা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি অমসুং লৈবাক অসি শেমগৎপদা চাউনা মতেং পাংখি। মহাক্না আই.আই.এম.না তেক্নিকেলগী ওইবা অচুম্বা ফীরেপ লৌবদা, ইন্নোবেসন পুথোকপদা, স্তীল ইন্দস্ত্রীদা স্কিল লৈবা মেনপাৱর হেনগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হৌজিক লৈরিবা ইন্দিজিনাইজেসন অমসুং ইন্নোবেসনগী লালোং অসি ফগৎহনদুনা “আত্মানির্ভর ভারত”তা মতেং চাউনা পাংবা হেনগৎনবা ফোঙদোকখ্রে।