Ministry of Commerce & Industry
Manipur CM Shri N Biren Singh lauds APEDA’s role in organizing buyer seller meet for local entrepreneurs in Imphal
25 FEB 2021 5:55PM by PIB Delhi
Manipur Chief Minister N Biren Singh today lauded the role of APEDA in supporting organization of conference cum buyer seller meet for local entrepreneurs at Imphal.
Inaugurating the meet, Shri Singh appreciated the role of Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA), for supporting the State Government in organizing the conference cum meet. He said that such programme would provide a platform for interaction of local entrepreneurs with potential buyers thereby increasing their exposure. This conference will also strengthen the Government’s aim of achieving self-reliance, the Chief Minister noted.
The meet was organized by Manipur Food Industries Corporation Limited and Department of Textiles, Commerce & Industry, Government of Manipur.
Speaking on the occasion, Shri Singh said that the State Government has been putting in tireless efforts to make Manipur a self-reliant state under Prime Minister Narendra Modi’s vision of Atmanirbhar Bharat. He further stressed that fruits and vegetables produced in the state are more nutritious and of different taste compared to that of other states in the Country.
Shri Singh stated that the Manipur government has started exporting black rice and other horticulture products in recent years. An outlet for organic products had been opened at Pune and the Manipur Government is planning to open such outlets in other metropolitan cities, he said. Such move not only provides better returns to farmers and entrepreneurs but also provide employment opportunities.
The inaugural of the conference was also attended by Shri P Vaiphei , Additional Chief Secretary, Shri RK Dinesh, Commissioner, Ms Sunita Rai , Assistant General Manager, APEDA and officials and entrepreneurs.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইম্ফালদা মফম অদুগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংগী বয়র সেল্লর মিত পাংথোকপদা অপেদানা লৌখিবা থৌদাং মনিপুরগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এন বিরেন্না থাগৎখ্রে
25 FEB 2021 5:55PM by PIB Imphal
ইম্ফালদা মফম অদুগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংগী মীফম অমসুং বয়র সেল্লর মিত পাংথোকপদা অপেদানা লৌখিবা থৌদাং মনিপুরগী চীফ মিনিস্তর শ্রী এন বিরেন্না থাগৎখ্রে।
থৌরম অদুদা হৌদোক্লদুনা, মীফম অমসুং বয়র সেল্লর মিত পাংথোক্নবা এগ্রিকলচরেল এন্দ প্রোসেস ফুদ প্রদক্স এক্সপোর্ত দিবলপমেন্ত ওথোরিতি(অপেদা)গী থৌদাং চীফ মিনিস্তরনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি অসিগুম্বা থৌরম অসিনা লমদম অসিগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংনা পোৎ-চৈ লৈগদবা মীওইশিংগা উন্নবগী মফম অমা পীদুনা মখোয়গী পোৎথোকশিং মশক খঙবা হেনগৎহনবা ঙমগনি। মসিগী মীফম অসিনা মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা সরকারগী পান্দম অদু ফংনবা হোৎনবদা মতেং পাংগনি।
মিত অদু মনিপুর ফুদ ইন্দস্ত্রিস কোর্পোরেসন লিমিতেদ অমসুং মনিপুর সরকারগী তেক্সতাইল, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি দিপার্তমেন্তনা শীনবনি।
থৌরম অদুদা চীফ মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অত্মানির্ভর ভারতকী পান্দম মখাদা মনিপুর মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা রাজ্য অমা ওইনা শেমগৎনবা রাজ্য সরকারনা চোকথবা লৈতনা থবক কয়া পায়খৎলি। লৈবাক অসিগী অতোপ্পা রাজ্যশিংগা চাংদম্নবদা রাজ্য অসিদা পুথোকপা উহৈ-ৱাহৈশিং অমসুং ইন্সাং-নাপীশিং মচি ওইবা অমসুং মহাও লৈবা হেল্লি।
চীফ মিনিস্তরনা হায়খি চহি খর অসিদা মনিপুর সরকারনা চাকহাও অমসুং হোর্তিকলচরগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপা হৌরে। ওর্গনিক পোৎথোকশিং য়োনফম অমা পুনেদা হাংদোক্লে অমসুং অতোপ্পা মেত্রো সহরশিংদা অসিগুম্বা য়োনফমশিং হাংদোক্নবা মনিপুর সরকারনা থৌরাং তৌরি। অসিগুম্বা খোথাং অসিনা লৌমীশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংদা শেন্দোং হেন্না ফংহনবা খক নত্তনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিংশু পীরে।
হৌদোকপগী থৌরম অদুদা এদিসনেল চীফ সেক্রেতরি শ্রী পি ৱাইফৈ, কমিসন্নর শ্রী আ.কে দিনেস, অপেদাগী এসিস্তেন্ত জেনেরেল মেনেজর সুনিতা রাই অমসুং ওফিসিএলশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং শরুক য়াখি।