Ministry of Health and Family Welfare
Kerala, Maharashtra, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat record an upsurge in Active Cases
Cabinet Secretary to Review with 8 States/UTs showing rise in cases
27 FEB 2021 11:46AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has reached 1,59,590 today. India’s present active caseload now stands at 1.44% of India’s total Positive Cases.
6 States – Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat- have shown a surge in new cases in the last 24 hours. Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,333. It is followed by Kerala with 3,671 while Punjab reported 622 new cases.
16,488 new cases were registered in the last 24 hours. 85.75% of the new cases are from 6 States and UTs.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
In the last two weeks, Kerala has shown the maximum decline in the number of active cases, from 63,847 on 14th February to 51,679 today, while Maharashtra has shown the highest rise in active cases in the same period, from 34,449 on 14th of February to 68,810 currently.
Cabinet Secretary will chair a high level review meeting today with the States/UTs exhibiting a surge in cases including Telangana, Maharashtra, Chhattisgarh, MP, Gujarat, Punjab, J&K and West Bengal.
A total of 1,42,42,547 vaccine doses have been administered through 2,92,312 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 66,68,974 HCWs (1st dose), 24,53,878 HCWs (2nd dose) and 51,19,695 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
6,134
2,422
8,556
2
Andhra Pradesh
5,29,607
1,39,337
6,68,944
3
Arunachal Pradesh
25,379
6,741
32,120
4
Assam
1,95,906
27,675
2,23,581
5
Bihar
5,60,158
79,212
6,39,370
6
Chandigarh
20,890
1,712
22,602
7
Chhattisgarh
3,77,834
51,791
4,29,625
8
Dadra & Nagar Haveli
5,352
432
5,784
9
Daman & Diu
2,371
287
2,658
10
Delhi
3,72,906
37,053
4,09,959
11
Goa
18,722
2,072
20,794
12
Gujarat
8,33,722
1,67,448
10,01,170
13
Haryana
2,21,841
71,983
2,93,824
14
Himachal Pradesh
1,01,504
20,924
1,22,428
15
Jammu & Kashmir
2,40,817
16,255
2,57,072
16
Jharkhand
2,84,371
23,837
3,08,208
17
Karnataka
6,04,954
2,13,768
8,18,722
18
Kerala
4,82,445
1,04,866
5,87,311
19
Ladakh
9,226
829
10,055
20
Lakshadweep
2,368
710
3,078
21
Madhya Pradesh
6,50,684
1,60,632
8,11,316
22
Maharashtra
10,41,947
1,60,233
12,02,180
23
Manipur
52,420
2,545
54,965
24
Meghalaya
30,465
1,726
32,191
25
Mizoram
21,997
5,659
27,656
26
Nagaland
29,806
5,497
35,303
27
Odisha
4,60,554
1,58,267
6,18,821
28
Puducherry
9,920
1,224
11,144
29
Punjab
1,54,449
36,351
1,90,800
30
Rajasthan
7,98,447
2,24,760
10,23,207
31
Sikkim
16,951
1,361
18,312
32
Tamil Nadu
3,88,896
56,432
4,45,328
33
Telangana
2,89,772
1,30,019
4,19,791
34
Tripura
89,449
21,529
1,10,978
35
Uttar Pradesh
11,70,925
3,10,058
14,80,983
36
Uttarakhand
1,42,340
19,446
1,61,786
37
West Bengal
9,61,416
1,44,765
11,06,181
38
Miscellaneous
5,81,724
44,020
6,25,744
Total
1,17,88,669
24,53,878
1,42,42,547
As on Day-42 of the vaccination drive (27th February, 2021), total 7,64,904 vaccine doses were given. Out of which, 3,49,020 beneficiaries were vaccinated across 13,397 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 4,20,884 HCWs received 2nd dose of vaccine.
Eight States account for 62.75% of the cumulative second dose vaccinations in India. Uttar Pradesh alone accounts for 12.64% (3,10,058) of the total second dose vaccinations in India.
9 States/UTs have administered the first vaccine dose to less than 60% of the registered healthcare workers. These are Arunachal Pradesh, Tamil Nadu, Delhi, Telangana, Ladakh, Chandigarh, Nagaland, Punjab and Puducherry.
12 States/UTs have reported vaccination coverage of more than 65% of the Frontline Workers. These are Ladakh, Uttarakhand, Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Odisha, Tripura, Madhya Pradesh, Gujarat, Lakshadweep, Rajasthan, Kerala and Dadra & Nagar Haveli.
12 States/UTs have reported vaccination coverage of less than 40% of the Frontline Workers. These are Puducherry, A&N Islands, Meghalaya, Assam, Tamil Nadu, Manipur, Arunachal Pradesh, Telangana, Punjab, Nagaland, Goa and Mizoram.
A total of 1.07 Cr (1,07,63,451) people has recovered so far. 12,771 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate at 97.17% is amongst the highest in the world.
84.79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 4,936 newly recovered cases. 4,142 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 642 in Karnataka.
113 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States/UTs account for 82.3%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (48). Punjab follows with 15 daily deaths and Kerala reported 14 deaths in the last 24 hours.
Seventeen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Gujarat, Odisha, Chandigarh, Jharkhand, Himachal Pradesh, Puducherry, Manipur, Mizoram, Lakshadweep, Ladakh (UT), Sikkim, D&D & D&N, A&N Islands, Tripura, Meghalaya, Nagaland and Arunachal Pradesh.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেরেলা, মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজরাত্তা রেকোর্দ ওইনা এক্তিব কেসশিং হেনগৎলক্লে
কেসশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্য/য়ু.তি. ৮গা লোইননা কেবিনিৎ সেক্রেতরীনা য়েংশিল্লগনি
27 FEB 2021 11:46AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুন্না এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ১,৫৯,৫৯০ য়ৌখ্রে। ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.৪৪% নি।
রাজ্য ৬তা –মহারাস্ত্র, কেরেলা, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজাত – হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা উবা ফংখ্রে। অনৌবা কেস ৮,৩৩৩গা লোইননা মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লি। মসিগী মতুংদা কেরেলাদা কেস ৩,৬৭১ অমরোমদা পঞ্জাবতা অনৌবা কেস ৬২২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৪৮৮ রেজিস্তর তৌখ্রে। অনৌবা কেসশিংগী ৮৫.৭৫%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদা রাজ্য নিপান্না ত্রেজেক্তরীদা মথক কাখৎলক্লি।
হৌখিবা চয়োল অনিদা কেরেলানা ফেব্রুৱারী ১৪দগী ৬৩,৮৪৭ ওইরম্বদগী ঙসি ৫১, ৬৭৯ ওইদুনা এক্তিব কেসশিংগী মশিংদা চাউনা হন্থরক্লি উৎখ্রে অমরোমদা চপ মান্নবা মতম অসিগী মনুংদা মহারাস্ত্রনা ফেব্রুৱারী ১৪দা ৩৪,৪৪৯ ওইরম্বদগী হৌজিক-হৌজিক ৬৮,৮১০ ওইদুনা এক্তিব কেসশিং খ্বাইদগী ৱাংলে হায়বা উৎখ্রে।
তেলঙ্গনা, মহারাস্ত্র, ছত্তিসগর, এম.পি. গুজরাত, জে অমসুং কে অমদি ৱেস্ত বেঙ্গল য়াওনা কেসশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ঙসি অৱাংবা থাক্কী য়েংশিন মীফম অমা পাঙথোক্কনি।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবা সেসন ২,৯২,৩১২গী খুত্থাংদা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিন দোজ অসি ১,৪২,৪২,৫৪৭ শুখ্রে। মসিদা ঐচ.দবল্যু.সি. ৬৬,৬৮,৯৭৪ (অহানবা দোজ), ঐচ.দবল্যু.সি. ২৪,৫৩,৮৭৮(অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৫১,১৯,৬৯৫ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যুশিংদা বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৬,১৩৪
২,৪২২
৮,৫৫৬
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৫,২৯,৬০৭
১,৩৯,৩৩৭
৬,৬৮,৯৪৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৫,৩৭৯
৬,৭৪১
৩২,১২০
৪
অসাম
১,৯৫,৯০৬
২৭,৬৭৫
২,২৩,৫৮১
৫
বিহার
৫,৬০,১৫৮
৭৯,২১২
৬,৩৯,৩৭০
৬
চান্দিগর
২০,৮৯০
১,৭১২
২২,৬০২
৭
ছত্তিসগর
৩,৭৭,৮৩৪
৫১,৭৯১
৪,২৯,৬২৫
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,৩৫২
৪৩২
৫,৭৮৪
৯
দামন অমসুং দীয়ু
২,৩৭১
২৮৭
২,৬৫৮
১০
দিল্লী
৩,৭২,৯০৬
৩৭,০৫৩
৪,০৯,৯৫৯
১১
গোৱা
১৮,৭২২
২,০৭২
২০,৭৯৪
১২
গুজরাত
৮,৩৩,৭২২
১,৬৭,৪৪৮
১০,০১,১৭০
১৩
হরিয়ানা
২,২১,৮৪১
৭১,৯৮৩
২,৯৩,৮২৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১,০১,৫০৪
২০,৯২৪
১,২২,৪২৮
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,৪০,৮১৭
১৬,২৫৫
২,৫৭,০৭২
১৬
ঝার্খন্দ
২,৮৪,৩৭১
২৩,৮৩৭
৩,০৮,২০৮
১৭
কর্নাতকা
৬,০৪,৯৫৪
২,১৩,৭৬৮
৮,১৮,৭২২
১৮
কেরেলা
৪,৮২,৪৪৫
১,০৪,৮৬৬
৫,৮৭,৩১১
১৯
লদাখ
৯,২২৬
৮২৯
১০,০৫৫
২০
লক্ষদীপ
২,৩৬৮
৭১০
৩,০৭৮
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৫০,৬৮৪
১,৬০,৬৩২
৮,১১,৩১৬
২২
মহারাস্ত্র
১০,৪১,৯৪৭
১,৬০,২৩৩
১২,০২,১৮০
২৩
মনিপুর
৫২,৪২০
২,৫৪৫
৫৪,৯৬৫
২৪
মেঘালয়
৩০,৪৬৫
১,৭২৬
৩২,১৯১
২৫
মিজোরাম
২১,৯৯৭
৫,৬৫৯
২৭,৬৫৬
২৬
নাগালেন্দ
২৯,৮০৬
৫,৪৯৭
৩৫,৩০৩
২৭
ওরিশা
৪,৬০,৫৫৪
১,৫৮,২৬৭
৬,১৮,৮২১
২৮
পুদুচেরী
৯,৯২০
১,২২৪
১১,১৪৪
২৯
পঞ্জাব
১,৫৪,৪৪৯
৩৬,৩৫১
১,৯০,৮০০
৩০
রাজস্থান
৭,৯৮,৪৪৭
২,২৪,৭৬০
১০,২৩,২০৭
৩১
সিক্কিম
১৬,৯৫১
১,৩৬১
১৮,৩১২
৩২
তামিল নাদু
৩,৮৮,৮৯৬
৫৬,৪৩২
৪,৪৫,৩২৮
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮৯,৭৭২
১,৩০,০১৯
৪,১৯,৭৯১
৩৪
ত্রিপুরা
৮৯,৪৪৯
২১,৫২৯
১,১০,৯৭৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৭০,৯২৫
৩,১০,০৫৮
১৪,৮০,৯৮৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৪২,৩৪০
১৯,৪৪৬
১,৬১,৭৮৬
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯,৬১,৪১৬
১,৪৪,৭৬৫
১১,০৬,১৮১
৩৮
অতোপ্পশিং
৫,৮১,৭২৪
৪৪,০২০
৬,২৫,৭৪৪
অপুনবা
১,১৭,৮৮,৬৬৯
২৪,৫৩,৮৭৮
১,৪২,৪২,৫৪৭
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৪২নি শুবা নুমিৎতা (ফেব্রুৱারী ২৭, ২০২১) পুন্না বেক্সিন দোজ ৭,৬৪,৯০৪ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১৩,৩৯৭গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৩,৪৯,০২০দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৪,২০,৮৮৪দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
ভারত্তা অপুনবা অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখিবগী ৬২.৭৫%দি রাজ্য নিপান্না ওইখি। ভারত্তা কাপখিবা অনিশুবা দোজকী অপুনবগী ১২.৬৪% (৩,১০,০৫৮)দি উত্তর প্রদেশ খক্তদগী ওইখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ৯দা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৬০%দগী তানা বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি – অরুনাচল প্রদেশ, তামিল নাদু, দিল্লী, তেলঙ্গনা, লদাখ, চান্দিগর, নাগালেন্দ, পঞ্জাব অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৬৫%দগী হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি – লদাখ, উত্তরাখন্দ, ছত্তিসগর, হিমাচল প্রদেশ, ওরিশা, ত্রিপুরা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, লক্ষদীপ, রাজস্থান, কেরেলা অমদি দদ্রা অমসুং নগর হবেলীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৪০%দগী তানা বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি পুদুচেরী, এ অমসুং এন্দ ঈথৎশিং, মেঘালয়, অসাম, তামিল নাদু, মনিপুর, অরুনাচল প্রদেশ, তেলঙ্গনা, পঞ্জাব, নাগালেন্দ, গোৱা অমসুং মিজোরমনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৭ (১,০৭,৬৩,৪৫১) ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১২,৭৭১ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। ভারতকী নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.১৭% য়ৌদুনা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৪.৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৯৩৬কা লোইননা মহারাস্ত্রনা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা মীওই ৪,১৪২ অমসুং কর্নাতকাদা ৬৪২ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১১৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৮২.৩%দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৪৮)। পঞ্জাবতা লৈখিদবা ১৫ অমসুং কেরেলাদা লৈখিদবা ১৪গী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭তা কোবিদ১৯গা মরী লৈননা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদি গুজরাত, ওরিশা, চান্দিগর, ঝার্খন্দ, হিমাচল প্রদেশ, পুদুচেরী, মনিপুর, মিজোরাম, লক্ষদীপ, লদাক(য়ু.তি.), সিক্কিম, দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন, এ অমসুং এন ঈথৎশিং, ত্রিপুরা, মেঘালয়, নাগালেন্দ অমসুং অরুনাচল প্রদেশ অসিনি।