Ministry of Health and Family Welfare
Kerala, Maharashtra, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat continue to report an upsurge in COVID New Cases
In series of High Level Review meetings, Centre advises States to maintain Strict Vigil, not let their
Guard Down and undertake measures for Effective Containment and Management of COVID
Multi-Disciplinary High Level Central teams rushed to States/UTs witnessing spike in cases
28 FEB 2021 11:18AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has reached 1,64,511 today. India’s present active caseload now stands at 1.48% of India’s total Positive Cases.
6 States – Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat- have shown a surge in new cases in the last 24 hours. 86.37% of the new cases are from these six States
16,752 new cases were registered in the last 24 hours. Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,623. It is followed by Kerala with 3,792 while Punjab reported 593 new cases.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
The Centre has been engaging with the States and UTs exhibiting higher caseload of active cases and those reporting a spike in the daily new COVID cases. The Cabinet Secretary chaired a high-level review meeting yesterday with the States/UTs exhibiting a surge in cases including Telangana, Maharashtra, Chhattisgarh, MP, Gujarat, Punjab, J&K and West Bengal.
Cabinet Secretary reiterated that States need to maintain a continued rigorous vigil in terms of containing the spread and not squander away the gains of the collective hard work of the last year. They were advised not to lower their guard, enforce COVID Appropriate Behaviour and deal firmly with violations. It was strongly underlined that they need to follow effective surveillance strategies in respect of potential super spreading events. Need for effective testing, comprehensive tracking, prompt isolation of positive cases and quick quarantine of close contacts were also strongly emphasized.
The Centre has also deputed high-level multi-disciplinary teams to Kerala, Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal, Chhattisgarh, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat and Jammu and Kashmir (UT) to ascertain reasons for the surge and coordinate with the State Health Departments in COVID-19 control and containment measures.
On the front of COVID Vaccination, a total of 1,43,01,266 vaccine doses have been administered through 2,92,312 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 66,69,985 HCWs (1st dose), 24,56,191 HCWs (2nd dose) and 51,75,090 FLWs (1st dose).
India is all set to start the second phase of Covid-19 vaccination on March 1st, 2021 for those who are over 60 years of age and for people aged 45 and above with specified co-morbid conditions. To ramp up the Covid-19 vaccination capacity, around 10,000 private hospitals under Ayushman Bharat PMJAY and more than 600 private hospitals under the Central Government Health Scheme will be utilized. Other private hospitals empanelled under State Govts. Health Insurance Scheme can also participate as Covid-19 Vaccination Centres (CVCs).
The list of CGHS empanelled hospitals that can be used by States/UTs as COVID-19 vaccination Centres can be found here: https://www.mohfw.gov.in/pdf/CGHSEmphospitals.xlsx
The list of Ayushman Bharat-PMJAY empanelled hospitals that can be used by States/UTs as COVID-19 Vaccination Centres can be accessed here:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/PMJAYPRIVATEHOSPITALSCONSOLIDATED.xlsx
A total of 1.07 Cr (1,07,75,169) people has recovered so far. 11,718 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours.
84.19% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,650 newly recovered cases. 3,648 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 491 in Tamil Nadu.
113 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 84.96% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). Kerala follows with 18 daily deaths andPunjabreported11 deaths in the last 24 hours.
Nineteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Uttar Pradesh, Andhra Pradesh, J&K (UT), Odisha, Goa, Chandigarh, Himachal Pradesh, Assam, Lakshadweep, Manipur, Sikkim, Ladakh (UT), Mizoram, Meghalaya, Tripura, Nagaland, A&N Islands, D&D & D&N and Arunachal Pradesh.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেরেলা, মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজরাত্তা মখা তানা অনৌবা কোবিদ কেসশিং হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি
অৱাংবা থাক্কী য়েংশিন মীফমশিং মথং-মথং পাঙথোক্তুনা কেন্দ্রনা রাজ্যশিংদা অকনবা চেকশিল থৌরাং লৌখৎনবা অমসুং কোমথোকপা তৌদনবা অমদি মপুং ফানা লাকশিন্নবা অমসুং কোবিদকী মেনেজমেন্ত তৌনবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা পাউতাক পীখ্রে
কেসশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রগী অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী তীমশিং থাজিনখ্রে
28 FEB 2021 11:18AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুন্না এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ১,৬৪,৫১১ য়ৌখ্রে। ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.৪৮% নি।
রাজ্য ৬তা –মহারাস্ত্র, কেরেলা, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজাত – হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেসশিং ৱাংখৎলকপা উবা ফংখ্রে। অনৌবা কেসশিংগী ৮৬.৩৭%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৭৫২ রেজিস্তর তৌখ্রে। অনৌবা কেস ৮,৬২৩গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না মখা তানা রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলাদা ৩,৭৯২ অমরোমদা পঞ্জাবতা অনৌবা কেস ৫৯৩ থেংনবগী রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদা রাজ্য নিপান্না ত্রেজেক্তরীদা মথক কাখৎলক্লি।
কেন্দ্রনা এক্তিব কেসশিংগী কেসলোদ ৱাংলিবা অমসুং নুংতিগী ওইনা থেংনবা অনৌবা কোবিদ কেসশিংদা ৱাংখৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লিবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা লোইননা থবক পাইখৎমিন্নরি। তেলঙ্গনা, মহারাস্ত্র, ছত্তিসগর, এম.পি. গুজরাত, পঞ্জাব, জে অমসুং কে অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল য়াওনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা পাঙথোকপা অৱাংবা থাক্কী য়েংশিন মীফম অমদা কেবিনিৎ সেক্রেতরীনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা লাইনা শন্দোকপা লাকশিন্নবা মখা তানা অকনবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা অমসুং হৌখিবা চহিদগী পুন্না কন্না হোৎনমিন্নদুনা ফংলকখিবা কান্নবশিং অসি অরেম্বা তাহন্নদনবা রাজ্যশিংদা অমুক হন্না নীংশিংখ্রে। রাজ্যশিংদা চেকশিনবা লেপ্তনবা, কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা অমসুং মসি থুগাইবশিং হকচিন্না লৌনবা পাউতাক পীখ্রে। রাজ্যশিংনা য়াম্না খোঙজেল য়াংনা শন্দোক্লিবা অসি য়েংলগা মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থনবা অমসুং ত্রেকিংগী লালোংশিং পাইখৎনবা অকনবা ৱাফম থমখ্রে। মপুং ফানা তেস্ত তৌবা, পাক শন্না ত্রেক ঔবা, পোজিতিব কেসশিং খুদক্তা আইসোলেসন তৌবা অমসুং নকশিন্নরুবা মীওইশিং থুনা ক্বারন্তাইন তৌনবা খঙহনখ্রে।
কেন্দ্রনা কেরেলা, মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল, ছত্তিসগর, পঞ্জাব, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির (য়ু.তি.)দা কোবিদ১৯ কেসশিংগী মশিং হন্দক ৱাংখৎলক্লিবা অসিগী মরমশিং খঙদোক্নবা অমসুং রাজ্যগী হকশেল বিভাগশিংগা লোইননা খুৎশম্নদুনা কোবিদ১৯ কন্ত্রোল তৌবা অমসুং লাকশিন্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎমিন্ননবা অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী তীমশিং থাজিনখ্রে।
কোবিদ বেক্সিনেসনগী লমদনা, প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবা সেসন ২,৯২,৩১২গী খুত্থাংদা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিন দোজ অসি ১,৪৩,০১,২৬৬ শুখ্রে। মসিদা ঐচ.দবল্যু.সি. ৬৬,৬৮,৯৮৫ (অহানবা দোজ), ঐচ.দবল্যু.সি. ২৪,৫৬,১৯১ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৫১,৭৫,০৯০ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
ভারতনা মার্চ ১, ২০২১দগী চহি ৬০গী মথক অমসুং পীরিবা কো-মোর্বিদকী কন্দিসনশিং অসিগা লোইনরিবা চহি ৪৫গী মথক্কী মীওইশিংগী কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা ফেজ হৌনবা শেম শারে। কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী চাং হেনগৎহন্নবা আয়ুশ্মান ভারত পি.এম.জে.এ.আই.গী মখাদা লৈবা চাউরাক্না লনাই হোস্পিতাল ১০,০০০ অমসুং কেন্দ্র সরকারগী হকশেলগী স্কীমগী মখাদা লনাই হোস্পিতাল ৬০০ হেনবা অসি শিজিন্নগনি। রাজ্য সরকারশিংগী হেল্থ ইন্সুরেন্স স্কীমগী মখাদা ইম্পেনেল তৌবা অতোপ্পা লনাই হোস্পিতালশিংনা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন সেন্তরশিং (সি.ভি.সি.) ওইনা শরুক য়াগনি।
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন সেন্তরশিং ওইনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা শিজিন্নবা য়াগদবা সি.জি.ঐচ.এস.কী ইম্পেনেল তৌবা হোস্পিতালশিংগী লিস্ত মসিদা য়াওরি: https://www.mohfw.gov.in/pdf/CGHSEmphospitals.xlsx
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন সেন্তরশিং ওইনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা শিজিন্নবা য়াগদবা আয়ুশ্মান ভারত পি.এম.জে.এ.আই.গী ইম্পেনেল তৌবা হোস্পিতালশিংগী লিস্ত মসিদা য়াওরি: https://www.mohfw.gov.in/pdf/PMJAYPRIVATEHOSPITALSCONSOLIDATED.xlsx
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই করোর ১.০৭ (১,০৭,৭৫,১৬৯) ফগৎখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১১,৭১৮ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৪.১৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৬৫০গা লোইননা মহারাস্ত্রনা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা মীওই ৩,৬৪৮ অমসুং তামিল নাদুদা ৪৯১ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১১৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৮৪.৯৬%তি রাজ্য তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৫১)। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা লৈখিদবা ১৮ অমসুং পঞ্জাবতা লৈখিদবা ১১গী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৯তা কোবিদ১৯গা মরী লৈননা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদি উত্তর প্রদেশ, অন্ধ্র প্রদেশ, জে অমসুং কে (য়ু.তি.), ওরিশা, গোৱা, চান্দিগর, হিমাচল প্রদেশ, অসাম, লক্ষদীপ, মনিপুর, সিক্কিম, লদাক(য়ু.তি.), মিজোরাম, মেঘালয়, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, ঝার্খন্দ, এ অমসুং এন ঈথৎশিং, দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অমসুং অরুনাচল প্রদেশ অসিনি।