Ministry of Railways
In spite of Covid Challenges, on 28th February 2021, Indian Railways surpasses last year's Cumulative freight loading for same period corresponding
As on 28 February 2021 Indian Railways cumulative freight loading was 1102.17 million tonnes for this year which is higher as compared to last years cumulative loading for the same period (1102.1 million tonnes)
On a month to month basis as well, as on 28th February, the loading for the month of February 2021 was 112.25 million tonnes ,which was almost 10 % higher than that as on February 28 of last year
Revenue upto February 28 was almost 8 % higher on a month to month basis and 1 % higher on a cumulative basis as well
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of loading, earning and speed in the month of February 2021 for Indian Railways
01 MAR 2021 4:46PM by PIB Delhi
In spite of Covid challenges, on 28th February 2021, Indian Railways surpassed last year's Cumulative freight loading for same period corresponding.
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of loading, earning and speed in the month of February 2021 as well for Indian Railways. Yesterday’s loading crossed 5 million tonnes.
As on 28 February 2021 Indian Railways cumulative freight loading was 1102.17 million tonnes for this year which is higher compare to last year for the same period(1102.1 million tonnes).
On a month to month basis, upto February 28 , 2021, Indian Railways loading was 112.25 million tonnes, which is almost 10 % higher compared to loading up to February 28 of last year. (102.21 million tonnes).
On day to day basis, on 28th February, 2021, the freight loading of Indian Railways was 5.23 million tonnes, which is 36% higher compare to last year’s loading for the same date (3.83 million tonnes).
The average speed of Freight Trains in the month of February 2021 was 46.09 kmph which is more than double as compare to last year for the same month (23.01 kmph). On 28th February, the average speed of freight trains was 47.51 kmph compare to 23.17 kmph last year for the same date which is also more than double.
Also in the month of February 2021 Indian Railways earned Rs. 11096.89 crores from freight loading which is 7.7% higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 10305.02 crores). On 28th February 2021 Indian Railways earned Rs. 509.44 crores from freight loading which is 34% higher compare to last year’s earnings for the same day (Rs. 378.56 crores).
It is worth mentioning that a number of concessions/discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive. Strong emergence of Business Development Units in Zones & Divisions, constant dialogue with the industry & logistics service providers , faster speed etc are adding to the robust growth of freight business for the Railways.
It may be noted that COVID 19 has been used by Indian Railways as an opportunity to improve all-round efficiencies and performances.

রেলৱে মন্ত্রালয়
কোবিদকী শীংনবশিং লৈজরবসু ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১দা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগী অপুনবা ফ্রৈৎ লোদিংদগী হেনখ্রে
ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবদা ইন্দিয়ন ৱেলৱেজকী অপুনবা ফ্রৈৎ লোদিং অসি চহি অসিগী ওইনা মিলিয়ন তন ১১০২.১৭ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা (মিলিয়ন তন ১১০২.১) হেন্না ৱাংখি
থা অমদগী থা অমগী ওইনদি ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১১২.২৫ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী ফেব্রুৱারী ২৮ ফাওবগী লোদিং (মিলিয়ন তন ১০২.২১) অসিগা চাংদম্নবদা ১০% হেন্না ৱাংখি
ফেব্রুৱারী ২৮ ফাওবগী রিভেন্যু অসি থা অমদগী থা অমগী ওইনা ৮%গী ময়াদা ৱাংবা হেনখি অমসুং অপুনবগী ওইনদু ১% হেন্না ৱাংখি
২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ফ্রৈৎকী মশিং অসি লোদিং, তানখিবা শেল অমসুং খোঙজেলতা মখা তানা চাউনা খোংজেল য়াংশিনখি
01 MAR 2021 4:46PM by PIB Imphal
কোবিদকী শীংনবশিং লৈজরবসু ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১দা অপুনবা ফ্রৈৎ লোদিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনখ্রে।
২০২১গী ফেব্রুৱারী থা লোইননা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ফ্রৈৎকী মশিং অসি লোদিং, তানখিবা শেল অমসুং খোঙজেলতা মখা তানা চাউনা খোংজেল য়াংশিনখি। ঙরাংগী লোদিং মিলিয়ন তন ৫ হেনখ্রে।
ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবদা ইন্দিয়ন ৱেলৱেজকী ফ্রৈৎ লোদিং অসি চহি অসিগী ওইনা মিলিয়ন তন ১১০২.১৭ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা (মিলিয়ন তন ১১০২.১) হেনখি।
থা অমদগী থা অমগী ওইনদি ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১১২.২৫ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী ফেব্রুৱারী ২৮ ফাওবগী লোদিং (মিলিয়ন তন ১০২.২১) অসিগা চাংদম্নবদা ১০% হেন্না ৱাংখি।
নোংমা অমদগী নোংমা অমগী ওইনদি ফেব্রুৱারী ২৮, ২০২১ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ৫.২৩ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী লোদিং (মিলিয়ন তন ৩.৮৩) অসিগা চাংদম্নবদা ৩৬% হেন্না ৱাংখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১গী থাদা ফ্রৈৎ ত্রেনশিংগী খোঙজেলগী চাংচৎ অসি পুংদা কিমি ৪৬.০৯ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগা (পুংদা কিমি ২৩.০১) চাংদম্নবদা শরুক অনি হেন্না হেনখি। ফেব্রুৱারী ২৮দা ফ্রৈৎ ত্রেনশিংগী খোঙজেলগী চাংচৎ অসি পুংদা কিমি ৪৭.৫১ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা নুমিৎগা চাংদম্নবদা পুংদা কিমি ২৩.১৭ ওইখি মসিসু শরুক অনি হেন্না হেনখি।
অমসুং ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রৈৎ লোদিংদগী লুপা করোর ১১০৯৬.৮৯ তানখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমদা তানখিবা (লুপা করোর ১০৩০৫.০২) অদুগা চাংদম্নবদা ৭.৭% হেনখি। ২০২১গী ফেব্রুৱারীদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রৈৎ লোদিংদগী লুপা করোর ৫০৯.৪৪ তানখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা নুমিৎতা তানখিবা (লুপা করোর ৩৮.৫৬) অদুগা চাংদম্নবদা ৩৪% হেনখি।
পানবদা য়াবদি রেলৱেজ ফ্রৈ মুফমেন্ত অসি হেন্না পুক্নিং চিংশিন্নিঙাই ওইনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা কনসেসন/দিসকাউন্ত মশিং কয়াসু পীরি। জোনশিং অমসুং দিবিজনশিংদা বিজিনেস দিবেলপমেন্ত য়ুনিৎশিং মশিং হেনগৎলকপা, ইন্দস্ত্রী অমসুং লোজিস্তিক্স সর্ভিস প্রোভাইদরশিংগা লোইননা লেপ্তনা দাইলোগ তৌবা, স্পীদকী খোঙজেল য়াংখৎহনবা অসিনা রেলৱেজকী ফ্রৈৎ বিজিনেস চাউনা খুমাং চাউশিনহনবদা মতেং ওইরি।
খঙজিনবা য়াবদি কোবিদ ১৯ অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ওল-রাউন্দ ইফিসিয়েন্সীশিং অমসুং পর্ফোর্মেন্সশিং ফগৎহন্নবা খুদোংচাবা অমা ওইনা শিজিন্নখি।