Ministry of Health and Family Welfare
Maharashtra, Kerala, Punjab, Tamil Nadu & Gujarat witness an upsurge in Daily New Cases
Caution advised to States showing High Active Cases
Nearly 1.5 crore vaccine doses administered against COVID19
No new COVID19 Fatality reported in 19 States/UTs in the last 24 hours
02 MAR 2021 12:06PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload stands at 1.68 lakh (1,68,358) today as the country added 12,286 new cases in the last 24 hours. The country’s present active caseload now consists of 1.51% of India’s total Positive Cases.
80.33% of the new cases are from 5 States.
Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 6,397. It is followed by Kerala with 1,938 while Punjab reported 633 new cases. Two states, Maharashtra and Kerala alone account for 67.84% of total active cases.
The Centre is continuously engaging with the States and UTs manifesting higher caseload of active cases and those reporting a rise in the daily new COVID cases. States/UTs have been advised to maintain a continued rigorous vigil for containing the spread of COVID-19. Need for effective testing, comprehensive tracking, prompt isolation of positive cases and quick quarantine of close contacts are strongly emphasized.
Eight states are displaying an upward trajectory in daily new cases.
Five States cumulatively account for 84.16% of the total active cases in the country. Maharashtra alone accounts for 46.82% of India’s total active cases, followed by Kerala with 28.61%.
Six States/UTs have a weekly Positivity Rate higher than the national average of 2.00%. Maharashtra leads all the states with a weekly positivity rate of 10.02%.
A total of 1,48,54,136 vaccine doses have been administered as per the provisional report till 7 am today. These include 67,04,613 Healthcare workers (HCW)s who got 1st dose, 25,97,799 HCWs (2nd dose) and 53,44,453 Frontline workers (FLW)s who got 1st dose, 24,279 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 1,82,992 beneficiaries aged more than 60 years.
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the Frontline Workers (FLWs) started on 2nd Feb 2021.
More than 1.07 Cr (1,07,98,921) people has recovered so far. 12,464 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours. India’s Recovery Rate at 97.07% continues to be amongst the highest in the world.
86.55% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,754 newly recovered cases. 3,475 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 482 in Tamil Nadu.
91 deaths were reported in the last 24 hours.
Six States account for 85.71% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (30). Punjab follows with 18 daily deaths. Kerala reported13 deaths.
Nineteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are West Bengal, Gujarat, Rajasthan, Andhra Pradesh, Odisha, Jharkhand, Uttarakhand, Bihar, Lakshadweep, Ladakh (UT), Sikkim, Tripura, Manipur, Mizoram, Meghalaya, Nagaland, A&N Islands, D&D & D&N and Arunachal Pradesh.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মহারাস্ত্রা, কেলরা, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজরাত্তা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস হেনগৎলকপা উবা ফংলি
এক্তিব কেস য়াম্না ৱাংনা লৈবা স্তেতশিংদা চেকশিন্নবা পাউতাক পীখ্রে
কোবিদ ১৯গী মায়োক্তা বেক্সিন দোজ ১.৫ পীনবা থৌরাং তৌরি
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৯দা অনৌবা কোবিদনা মরম ওইরগা শিখিবগী রিপোর্ত লাকত্রি
02 MAR 2021 12:06PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস ১২,২৮৬ হেনগৎলকপনা ঙসি ইন্দিয়াগী ওইবা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ১.৬৮ (১,৬৮,৩৫৮) দা লৈরি। ইন্দিয়াগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসিদগী লৈবাক অসিগী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ১.৫১% নি।
৮০.৩৩% অনৌবা কেস অমদি স্তেত মঙাদগিনি।
মহারাস্ত্রানা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ৬,৩৯৭ লৈদুনা খ্বায়দগী ৱাংবগী রিপোর্ত লৈরি। অনৌবা কেসশিংদা কেরলানা ১,৯৩৮ অমদি পঞ্জাবনা ৬৩৩ ওইদুনা মতু ইল্লি। মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলা স্তেত অনি অসি খক্তদা অপুনবা এক্তিব কেসতগী ৬৭.৮৪% ওইরি।
সেন্তরনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিনা এক্তিব কেসকী কেসলোদ হেনগৎলকপা অমসুং কোবিদকী কেস অসি নৌনা নুমিৎ খুদিংগী হেনগৎলকপগী রিপোর্ত উৎলিবা অসিদা য়েংশিন্দুনা লৈরি। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা মখা তানা কোবিদ-১৯ শন্দোরক্লিবা অসি নম্থনবা পাউতাক পীরি। মতিক চাবা তেস্তিং তৌবা, খুমাং চাওশিনবা ত্রেক্কিং তৌবা, পোজিতিব কেসশিং নাইতোম থম্বা অমসুং শোক্ন শম্নরুবশিং অথুবা মতমদা ক্বারেতাইন তৌনবা য়ম্না কনবা মরুওইবা পীরি।
স্তেত নিপাল অমদি নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেসশিং উৎলি।
লৈবাক অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি স্তেত মঙানা ৮৪.১৬% ওইরি। মহারাস্ত্রা মথন্তনা অপুনবা ইন্দিয়াগী এক্তিব কেস লোদ ৪৬.৮২% অমসদি কেরলানা ২৮.৬১% ওইদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেত/য়ু.তি. ৬ অমনা চয়োল অমদা পোজিতিব ওইবা অসিনা লৈবাক্কী ওইবা চাংচৎ ২.০০%দগী হেল্লি। মহারাস্ত্রানা স্তেত খুদিংদগী হেন্দুনা ১০.০২% ওইদুনা চৎলি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবদা বেক্সিন ১,৪৮,৫৪,১৩৬অমা বেনিফিসরীশিংদা পীখ্রে। মসিদা অহানবা দোজতা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৭,০৪,৬১৩, অনিশুবা দোজতা ঐচ.সি.দবল্যু. ২৫,৯৭,৭৯৯ অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৫৩,৪৪,৪৫৩ অহানবা দোজতা চহি ৪৫ শুরবশিংদা ২৪,২৭৯ অমসুং চহি ৬০ শুরবশিংদা ১,৮২,৯৯২ য়াওরি।
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অসিগী অনিশুবা দোজ অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ১৩দা অহানবা দোজতা নুমিৎ ২৮ মপুং ফাখ্রবশিংগীদমক পীবা হৌখিবনি। ফ্রন্তলাইন ৱার্কর (এফ.এল.দবল্যু.) শিংগী বেক্সিনেসন অসি২০২১গী ফেব্রুৱারীগী ২দগী হৌখিবনি।
হৌজিক ফাওবদা মীওই করোর ১.০৭ (১,০৭,৯৮,৯২১) হেন্না নাবা ফখ্রে। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ১২,৪৬৪ ফরগা হনখ্রে। ইন্দিয়াগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসিনা ৯৭.০৭% ওইদুনা মালেম অসিদা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
অনৌবা ফগৎলকপা ৮৬.৫৫% অমদি স্তেত ৬তা লৈবা উরি।
অনৌবা ফগৎলকপদা মহারাস্ত্রাদা নোংমগী নুমিৎতা ৫,৭৫৪ অনাবা ফগৎসক্তুনা খ্বায়দগী মশীং য়াম্বা ওইনা রিপোর্ত তৌরি। কেরলানা মীওই ৩,৪৭৫ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা ফগৎলক্লি তামিল নাদুনা ৪৮২ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা মীওই ৯১ শিবগী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেস তরুক্তা অনৌবা শিবা ৮৫.৭১% ওইরি। মহারাস্ত্রাদা য়াম্না কা হেন্না শিবা উরি (৩০)।
পঞ্জাবনা ১৮ শিদুনা মতুং ইল্লি অমসুং কেরলানা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা ১৩ শিবগী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা স্তেত/য়ু.তি. ১৯দা কোবিদ-১৯না শিবগী পাউদম লৈত্রি। মখোয় অদুদি ৱেস্ত বেঙ্গাল, গুজরাত, রাজস্থান, আন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, পুদুচেরী, আসাম, মনিপুর, সিক্কিম, মিজোরাম, নাগালেন্দ, আরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, লক্ষদ্বীপ, মেঘালায়া, লদাখ (য়ু.তি.), আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ, উত্তরাখন্দ অমসুং দি. অমসুং.দি. অমসুং দি.এন.