Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Revised Cost Estimates for strengthening of Transmission and Distribution in Arunachal Pradesh and Sikkim
16 MAR 2021 3:59PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, in a major step towards economic development of the States of Arunachal Pradesh and Sikkim through strengthening of Intra - State Transmission and Distribution systems has approved the Revised Cost Estimate (RCE) of Comprehensive Scheme for Strengthening of Transmission & Distribution in Arunachal Pradesh and Sikkim at an estimated cost of Rs. 9129.32 crore.
The scheme is being implemented through POWERGRID, a Public Sector Undertaking (PSU) under Ministry of Power in association with Sikkim and Arunachal Pradesh and is targeted to be commissioned in phased manner by December 2021 for awarded scope of works and 36 months from RCE approval for un-awarded packages. After commissioning, the created transmission and distribution system will be owned and maintained by the respective State Utilities.
The main objective of the scheme is Government commitment for the total economic development of Arunachal Pradesh and Sikkim and to strengthen the Intra-State Transmission & Distribution Infrastructure in the states by providing grid connectivity to remote distant locations.
Implementation of this scheme will create a reliable power grid and improve States' connectivity to the upcoming load centers, and thus extend the benefits of the grid connected power to the villages and towns including the remote and border areas and all categories of consumers of beneficiaries in Arunachal Pradesh and Sikkim.
The scheme shall also increase the per capita power consumption of these States, and shall contribute to the total economic development.
Implementing agencies are hiring a considerable number of local manpower during their construction works, generating a lot of employment for skilled and unskilled local manpower.
Further after Completion, since the assets are new establishments, additional local manpower will be required for Operation & Maintenance as per standard norms, generating considerable additional local employment opportunities for States.
Background:
The scheme was initially approved in December, 2014 as a Central Sector Plan Scheme of Ministry of Power and the entire cost of the scheme will be borne by the Government of India through the Plan Scheme of Ministry of Power.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
অরুনাচল অমসুং সিক্কিমদা ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন হেন্না ফনা পাংথোক্ননবগীদমক কেবিনেতনা রিবাইস কোস্ত ইস্তিমেতশিং অয়াবা পীখ্রে
16 MAR 2021 3:59PM by PIB Imphal
ইন্ত্রা-স্তেত ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমশিং হেন্না ফহন্দুনা অরুনাচল অমসুং সিক্কিম রাজ্যশিংদা শেল-থুমগী ফিভম চাওখৎপা মাইকৈ অমদা পুরক্নবা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা ইকোনোমিক এফিয়র্স্কী মতাংদা ফমখিবা কেবিনেত কম্মিতী অসিনা অরুনাচল অমসুং সিক্কিমদা ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন হেন্না নিংথীনা পাংথোক্নবা চাওরাক্না লুপা কোতি ৯১২৯.৩২গী শেনফম থাদনবা কমপ্রিহেন্সিব স্কিমগী রিবাইস কোস্ত ইস্তিমেত(আর.সি.ই.) অদু অয়াবা পীখ্রে৷
স্কিম অসি সিক্কিম অমসুং অরুনাচল প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগা খুৎশম্নরগা পৱার মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা পব্লিক সেক্তর আন্দরতেক্কিং(পি.এস.য়ু.) অমা ওইরিবা পৱারগ্রিদকী খুৎথাংদা চৎনরি অমসুং মসি এৱার্দেদ স্কোপ ওফ ৱার্কশিং অসিগী ওইনা ২০২১গী দিসেম্বর থা ফাওবগী মনুংদা ফেস নাইবা মওং অমদা চৎন্নবা পান্দম থম্লি অমসুং অন-এৱার্দেদ পেকেজশিং অসিগী ওইনা আর.সি.ই. এপ্রুবেলগা লোইননা থা ৩৬ চৎন্নবা পান্দম থম্লি৷ কম্মিসন তৌরবা মতুংদা শেম্লবা ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম অদু মরী লৈনবা স্তেত য়ুতিলিতীশিংনা চলাইদুনা য়েংশিল্লগনি৷
অরুনাচল প্রদেশ অমসুং সিক্কিম রাজ্যশিং অসিদা শেল-থুমগী ফিভম কা হেন্না ফগৎনবা সরকার অসিনা হোৎনবা অমসুং রাজ্যশিং অসিদা লৈরিবা য়াম্না মনুং হঞ্জিনবা অথাপ্পা মফমশিং অসি শম্নহন্দুনা রাজ্যশিং অসিদা ইন্ত্রা-স্তেত ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা হোৎনবা অসিনা স্কিম অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা ওবজেক্তিব ওই৷
মসিগী স্কিম অসি চৎনরকপা অসিনা অফবা চৎনবা য়াবা পৱার গ্রিদ অমা শেম্লগনি অমসুং রাজ্যশিং অসি লাক্কদৌরিবা লোদ সেন্ত্ররশিং অসিদা হেন্না কন্নেক্তিবিতী লৈহন্দুনা অরুনাচল প্রদেশ অমসুং সিক্কিমদা লৈরিবা বেনিফিসরী কঞ্জুমরশিংগী কাংলুপ পুম্নমক অমসুং ঙমখৈগী মফমশিং অমসুং মনুং হঞ্জিনবা মফমশিং য়াওনা খুঙ্গংশিং অমসুং শহর মচাশিং অসিদা গ্রিদ কন্নেক্তেদ পৱারগী কান্নবশিং অদু ফংহল্লগনি৷
স্কিম অসিনা রাজ্যশিং অসিগী পর কেপিতা পৱার কঞ্জম্পসন অদুসু হেনগৎহল্লগনি অমসুং শেল-থুমগী ফিভম ফগৎহনবদা চাওনা শরুক য়ারগনি৷
ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিং অসিনা মখোয়গী কন্সত্রক্সন ৱার্কশিং অসি শেমগৎ-শাগৎপা মতমদা লোকেল মেনপৱার কয়া অমা শিজিন্নখি, মসিনা স্কিল অমসুং অনস্কিল লোকেল মেনপৱারশিংদা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া অমা ফংহনখি৷
থবক অসি মপুং ফানা লোইশিল্লবা মতুংদা, এসেতশিং অসি অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্তশিং ওইবনা মরম ওইদুনা স্তেন্দর্দ নোর্মশিংগী মতুং ইন্না ওপরেসন অমসুং মেন্তিনেন্স তৌননবগীদমক অহেনবা লোকেল মেনপৱার দরকার ওইরগনি, মসিনা রাজ্যশিং অসিদা লৈরিবা মীওইশিং অহেনবা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি৷
বেক্তগ্রাউন্দ:
স্কিম অসি হৌদোরকপা মতমদা পৱার মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল সেক্তর প্লান স্কিম অমা ওইনা ২০১৪গী দিসেম্বর থাদা এপ্রুব তৌখি অমসুং স্কিম অসিগী মপুং ওইনা শিজিন্নগদবা শেলশিং অদু পৱার মন্ত্রালয়গী প্লান স্কিমগী খুৎথাংদা ভারত সরকারনা থাদরগনি৷