Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. António Luís Santos da Costa, Prime Minister of the Portuguese Republic
16 MAR 2021 7:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone call today with His Excellency António Luís Santos da Costa, Prime Minister of the Portuguese Republic.
The two leaders reviewed the Covid-19 pandemic situation in the two countries. They noted the importance of quick and equitable distribution of vaccines for ending of the pandemic.
Prime Minister Modi briefed PM Costa on India’s vaccination drive, as well as the support extended by India to more than 70 countries so far. He assured that India would continue supporting the vaccination efforts of other countries to the best of its capacities.
The two leaders reviewed bilateral relations and expressed satisfaction at the positive momentum in the India-Portugal partnership in the last few years.
They also reviewed preparations for the first ever India-EU Leaders’ Meeting, scheduled to take place under the Portuguese Presidency of the EU in Porto in May 2021. Prime Minister Modi appreciated the role being played by Prime Minister Costa for strengthening the India-EU Strategic Partnership, and said that he was looking forward to meeting him in Porto.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পোর্তুগুইস রিপব্লিক্কী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. এন্তোনিয়ো লুইস সন্তোস দা কোস্তা অনিনা ফোন্দা ৱারি শানখ্রে
16 MAR 2021 7:17PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পোর্তুগুইস রিপব্লিক্কী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. এন্তোনিয়ো লুইস সন্তোস দা কোস্তা অনিনা ফোন্দা ৱারি শানখ্রে৷
লিদর অনি অসিনা লৈবাক অনি অসিদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিগী ফিভম অসি য়েংশিনখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসি লোইশিন্নবগীদমক ভেক্সিনশিং অসি অথুবা মতমদা য়েন্থোক্নবগী তঙাই ফদবা অদুগী মতাংদা মখোয়না খন্নখ্রে৷
ভারতকী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অমসুং হৌজিক ফাওবদা ভারত লৈবাক অসিনা লৈবাক ৭০ হেনবদা মতেং পীরিবা অসিগী মতাংদা পি.এম. কোস্তা অসিদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা তেল্লপনা ফোংদোকখ্রে৷ ভারতনা লেপ্পা লৈতনা মখাতানা অতোপ্পা লৈবাকশিং অসিদা ভেক্সিনশিং ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি৷
লিদর অনি অসিনা লৈবাক অনি অসিগী লৈরিবা বাইলেতরেল রিলেসনশিং য়েংশিনখ্রে অমসুং হৌখিবা চহী খরা অসিদা ইন্দিয়া-পোর্তুগল পার্তনরশিপ অসিদা পোজিতিব ওইবা মোমেন্তম ফংবা ঙমখিবা অসিদা অপেনবা ফোংদোকখি৷
২০২১গী মে থাদা পোর্তোদা ই.য়ু.গী পোর্তুগুইস প্রসিদেন্সীগী লুচিং মখাদা পাংথোক্নবা মতম লেপ্তুনা লৈরিবা ইহান হানবা ইন্দিয়া-ই.য়ু. লিদরশিংগী মীফম অদুগীদমক শেম-শারিবা অদু মখোয়নসু য়েংশিনখ্রে৷ ইন্দিয়া-ই.য়ু. স্ত্রাতিজিক পার্তনরশিপ অসি হেন্না মপাঙ্গল লৈন্নবগীদমক প্রধান মন্ত্রী কোস্তানা লৌরিবা থৌদাং অদু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা থাগৎখ্রে অমসুং মহাকপু পোর্তোদা উন্নবা মহাক্না য়াম্না কন্না হোৎনরি হায়না ফোংদোকখ্রে৷