Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Bangladesh
25 MAR 2021 6:11PM by PIB Delhi
I will be visiting Bangladesh on 26-27 March 2021, at the invitation of Her Excellency Prime Minister Sheikh Hasina.
I am happy that my first foreign visit after the onset of the COVID-19 pandemic will be to our friendly neighbouring country, with which India shares deep cultural, linguistic and people-to-people ties.
I look forward to my participation at the National Day celebrations tomorrow, which will also commemorate the birth centenary of the Father of the Nation of Bangladesh, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman. Bangabandhu was one of the tallest leaders of the last Century, whose life and ideals continue to inspire millions. I look forward to visiting Bangabandhu’s Samadhi in Tungipara to pay my respects to his memory.
I also look forward to offering prayers to Goddess Kali at the ancient Jashoreshwari Kali Temple, one of the 51 Shaktipeeths in the Puranic tradition.
I am particularly looking forward to my interaction with representatives of the Matua community at Orakandi, from where Sri SriHarichandra Thakur ji disseminated his pious message.
I will be having substantive discussions with Prime Minister Sheikh Hasina, following our very productive virtual meeting in December last year. I also look forward to my meeting with His Excellency President Abdul Hamid, and to interactions with other Bangladeshi dignitaries.
My visit will not only be an occasion to convey appreciation for Bangladesh’s remarkable economic and developmental strides under Prime Minister Sheikh Hasina’s visionary leadership, but also to commit India’s abiding support for these achievements. I will also express India’s support and solidarity for Bangladesh's fight against COVID-19.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মহাক্কী বঙ্গলাদেশকী খোঙচৎ মাংওইননা চলমদাইগী ৱারোল
25 MAR 2021 6:11PM by PIB Imphal
ঐহাক বঙ্গলাদেশতা ২০২১ মার্চকী ২৬-২৭তা হার এক্সেলেন্সি প্রধান মন্ত্রী শৈখ হাসিনানা বার্তোন তৌরক্তুনা চৎকদৌরি।
ঐহাক্না হরাওবা ফাওই মদুদি কোবিদ-১৯ লায়চৎ থোকখ্রবা মতুংদা ঐহাক্কী মীরমগী ওইবা খোঙচৎ অসি ভারতনা য়াম্না চেৎনা সংস্কৃতী, লিঙ্গুইস্তিক অমসুং মীয়ামগী ওইবা মরী লৈনরিবা ঐখোয়গী য়ুম্লোনবা লৈবাক অমা ওইবা অসিনি।
ঐহাক্না হয়েং নেস্নেল দেগী থৌরম হায়রিবা অসিদা বঙ্গলা লৈবাক্কী জাতিগী মপা বঙাবন্ধু শৈখ মুজিবুর রাহমনগী মপোক কুমোনগী নিংশিং থৌরম অসিদা শরুক য়াননবা ঙাইরি। বঙাবন্ধু হৌখিবা চহিচা অসিদা খ্বায়দগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংগী মনুংদা মীওই মিল্লিয়ন কয়া অমবু মহাক্কী পুন্সি অমসুং ৱাখল্লোলনা পুক্নিং থৌগৎখিবা মীওই অমনি। ঐহাক্না তুঙিপারাদা লৈবা বঙাবন্ধুগী সমাধিদা চৎতুনা মহাক্কী হৌখিবা থৌদোক কয়াদা ইকাই খুম্ননবা ঙাইরি।
ঐহাক্না পুরানিক ত্রেদিসন্দা শক্তিপীথ ৫১গী মনুংদা অমা ওইরিবা থায়নগী জাশোরেশ্বোরি কালি মন্দিরগী কালি লাইরেম্বীদা খুরম্নবা ঙাইদুনা লৈরি।
ঐহাক্না অখন্ননা শ্রী শ্রীহরিচন্দ্র থাকুর জীনা মহাক্কী লাইনিং-লাইশোলগী ওইবা পাওজেল শন্দোকখিবা মফম ওরাকান্দিদা লৈবা মাতুৱা কাংলুপকী মীহুৎশিংগা উন্নবা ঙাইদুনা লৈরি।
ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী শৈখ হাসিনাগা লোয়ননা ঐখোয়গী য়াম্না কান্নবা ফংখিবা হৌখিবা চহিগী দিসেম্বরদা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবা মিতিং অসিগী মখা তারকপা ওইনা য়াম্না মরুওইবা ৱা খন্নগনি। ঐহাক্না হিস এক্সেলেন্সি প্রসিদেন্ত অবদুল হামিদ অমসুং অতৈ অতোপ্পা বঙ্গলাদেশকী দিগ্নতরীশিংগা উন্ননবা ঙাইদুনা লৈরি।
ঐহাক্কী খোঙচৎ অসিনা প্রধান মন্ত্রী শৈখ হাসিনাগী মিয়েং শাল্লবা লুচিং মখাদা শিংথানিঙাই ওইরবা ইকোনোমিক অমসুং চাওখৎ থৌরাং অসিদা থাগৎপা খক্তা নত্তে অদুবু ইন্দিয়ানা মায় পাকপা অসিদা মতম শাংনা মতেং পীনবা ৱাফম থম্বনি। ঐহাক্না বঙ্গলাদেশকী কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা ইন্দিয়ানা মতেং অমসুং অমত্তা ওইবা অসি ফোংদোক্কনি।