Prime Minister's Office
English rendering of Prime Minister's address at Orakandi Thakurbari, Bangladesh
27 MAR 2021 5:15PM by PIB Delhi
Joy Hari Bol! Joy Hari Bol!
Hari Bol! Hari Bol! Joy Hari Bol!
The honorable representatives of the Government of Bangladesh, Minister of Agriculture, Dr. Mohammed Abdur Razzaqe ji, Mr. Sheikh Selim ji, Lieutenant Colonel Muhammad Farooq Khan Ji, representing the tradition and values of Shri Sri Harichand Thakur ji and my colleague in Indian Parliament and my friend, Mr. Shantanu Thakur ji, representatives of All India Matua Federation from India, my sisters and brothers and all respected colleagues with special reverence in Shri Shri Harichand Thakur Ji!
To all of you Namoshkar!
Today, with the grace of Shri Shri Harichand Thakur Ji, I have had the privilege of saluting this holy place of Orakandi Thakurbari. I bow at the feet of Shri Shri Harichand Thakur Ji and Shri Shri Guruchand Thakur Ji.
I was talking to some dignitaries here, they said, "Who thought that the Prime Minister of India would ever come to Orakandi. Today I feel the same way as my millions of brothers and sisters of 'Matua Sect' living in India come to Orakandi and feel. When I came here today, I have touched this virtuous land on their behalf also.
I had been waiting for this day, for this holy occasion since many years. In the year 2015, for the first time when I visited Bangladesh as Prime Minister, I expressed my desire to come here. My wish, my desire has been fulfilled today.
I have always been getting love and affection from the followers of Shri Shri Harichand Thakur Ji and the warmth of his family. I also consider the effect of his blessings behind my visit to Thakurbari today.
I remember, when I went to Thakur Nagar in West Bengal, my Matua brothers and sisters gave me a lot of love as a family member. Particularly, the affinity of 'Boro-Maa' (elder mother), her blessings like a mother, have been the precious moments of my life.
From Thakur Nagar in West Bengal to Thakurbari in Bangladesh, there is the same reverence, same faith, and same experience.
I have brought love and best wishes to you on behalf of the 130 crore brothers and sisters of India on the National Festival of Bangladesh. Congratulations to all of you on the completion of 50 years of Bangladesh's independence, warm greetings.
During the National Day programme in Dhaka yesterday, I saw a wonderful tableau of Bangladesh's valour, the culture that this wonderful country has preserved and of which you are a very prominent part.
Before I came here, I went to the 'Shamadhi Shodhou' of the Jatir Pita Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman and paid floral tributes. The leadership of Sheikh Mujibur Rahman, his vision and his faith in the people of Bangladesh is commendable.
Today, just as the India-Bangladesh governments are strengthening the natural relations between the two countries, culturally, the same thing has been done for decades by Thakurbari and Shri Harichand Thakur Ji.
In a way, this place is a pilgrimage to the spiritual relations between India and Bangladesh. Our relationship is a people-to-people relationship, a heart-to-heart relationship.
Both India and Bangladesh want to see the progress of the entire world through their progress. Both countries want stability, love and peace instead of instability, terror and unrest in the world.
This value was given to us by Shri Shri Harichand Thakur Dev Ji. Shri Shri Harichand Ji had dedicated his life for the values which the whole world talks about and the values that humanity dreams of. The great poet Shri Mahanando Haldar has written in Sri Sri Guruchand Chorito-
तपशील जाति माधुज्ज जा किछु होयचे।
हॉरीचन्द कल्पवृक्ष सॉकली फेलेछे॥
Which means, whatever the exploited, afflicted, dalit, deprived society has achieved, whatever it is, it is the result of Kalpavriksha like Shri Shri Harichand Ji.
On the path shown by Shri Shri Harichand Ji, we are moving towards a common, harmonious society today. He started working for women's education and their social participation in that era. Today, we are witnessing the efforts of women empowerment grow all over the world.
When we understand the messages of Shri Shri Harichand Thakur, reciting ‘Hori-Leela-Amrito’, it seems as if he had already seen the centuries ahead. He had a divine vision, a supernatural intellect.
Even in that era of slavery, he told the society what is the path of our real progress. Today, be it India or Bangladesh, we are building our future with the same mantras of social solidarity, harmony, touching new dimensions of development.
Friends,
The life of Shri Shri Harichand Dev Ji has given us another lesson. Not only he gave a message of divine love, but also made us aware of our duties. He told us that the struggle against oppression and misery is also meditation.
Today, lakhs and crores of followers of Shri Harichand Dev Ji, whether in India, in Bangladesh or elsewhere, are following his path, cooperating in resolving whatever crisis humanity is facing.
I am fortunate to have Shantanu Thakur Ji supporting the legacy of Shri Shri Harichand Thakur Ji, as my colleague in Parliament in India. Although younger than me, but I get to learn a lot from him. The reason for this is that he has embodied the great teachings of Shri Shri Harichand Thakur Ji in his life. He is very diligent. He strives day and night for betterment of people in the society.
Friends,
The motivation of Shri Harichand Dev Ji is very important for resolving the common challenges facing India and Bangladesh today. The two countries must face all challenges together. This is our duty; this is the way for the welfare of crores of people of these two countries.
During the Corona pandemic, both India and Bangladesh have proved their strength. Today, both countries are firmly fighting this pandemic, together. As a duty, India wants that 'Made in India' vaccines reach the citizens of Bangladesh as well.
Sri Sri Harichand Ji always supported modernity and change. I am told that when the pandemic crisis started, all of you in Orakandi adopted technology, organized online kirtan, increased social confidence. It shows that the inspiration of Sri Sri Harichand teaches us to move ahead in every difficult situation.
His successor, Shri Sri Guruchand Thakur Ji, has a huge role in bringing the teachings of Sri Sri Harichand Dev ji to the people, uniting the Dalit-afflicted society. Sri Sri Guruchand Ji gave us the formula of 'Bhakti, Kriya and Gyana'.
Sri Sri Guruchand Chowrito says:
अनुनाता जाति माजे शिख्खा बिस्तारित।
आग्या करेन हॉरि चान्द तारे बीधिमॉते॥
That is, Harichand ji has ordered us to facilitate education to the weaker section of the society. Shri Guruchand ji obeyed this order of Harichand ji all his life. He made tireless efforts, especially for the education of daughters.
Today, it is a privilege of every Indian to connect here in Bangladesh with the efforts of Shri Guruchand Ji. The education campaign in Orakandi will now have the support from people of India too.
The Government of India will upgrade the girls' middle school in Orakandi, adding new modern facilities. Also, a primary school will be established here by the Government of India.
This is a tribute to Sri Sri Harichand Thakur Ji on behalf of crores of Indians. We are also grateful to the Government of Bangladesh, who is cooperating with us in this work.
Our siblings of Matua community celebrate 'Baroni Shnan Utshab' every year on the auspicious occasion of the birth anniversary of Sri Sri Harichand Thakur Ji. A large number of devotees from India come to Orakandi to participate in the festival. Efforts will be made on the part of the Government of India to make these pilgrimages easier for my brothers and sisters of India. We are also committed to grand events and various works reflecting the glorious history of the Matua community in Thakur Nagar.
Friends,
India today is moving forward with this mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas', and Bangladesh is its 'Shoho Jatri'. At the same time, Bangladesh is presenting a strong example of development and change to the world today and India is your 'Shoho Jatri' in these efforts.
I am confident, with the blessings of Sri Sri Harichand Dev ji, with the inspiration of Shri Shri Guruchond Dev Ji, both of our countries will achieve these common goals in this span of the 21st century. India and Bangladesh will continue to guide the world on the path of progress and love.
With these best wishes, thank you very much heartily to all of you!!
Joy Bangla, Jai Hind,
Long live India-Bangladesh friendship!
Joy Hori-Bol ! Joy Hori-Bol!
Hori-Bol! Hori-Bol! Joy Hori-Bol !
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বঙ্গলাদেশকী ওরাকান্দী থাকুরবারীদা থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
27 MAR 2021 5:15PM by PIB Imphal
জয় হরি হোল! জয় হরি হোল!
হরি হোল! হরি হোল!জয় হরি হোল!
বঙ্গলাদেশ সরকারগী ইকাই খুম্নরবা মীহুৎশিং, লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী, দা. মোহম্মদ অব্দুর রজ্জাকজী, শ্রী শেখ সেলিমজী, লেফ্তিনেন্ত কর্নেল মুহ্ম্দ ফারুগ খানজী, ভারতকী পার্লিয়ামেন্তগী ঐহাক্কা থবক তৌমিন্নরিবশিং অমসুং ঐহাক্কী মরুপ শ্রী শ্রী হরিচন্দ্র থাকুরজী চৎনবী অমসুং অফবশিং মশক তাক্লিবা শ্রী শান্তনু থাকুরজী, ভারত্তগী লাকপা ওল ইন্দিয়া মতুৱা ফেদরেসনগী মীহুৎশিং, শ্রী শ্রী হরিচন্দ্র থাকুরজীদা অখন্নবা ইকাই খুম্নবা উৎলিবা ঐহাক্কী ইচিল-ইনাওশিং অমসুং ইকাই খুম্নরবামুপশিং!
ময়াম পুম্নমকপু খুরুমজরি!
ঙসি শ্রী শ্রী হরিচন্দ্র থাকুরগী থৌজালগা লোইননা ঐহাক্না ওরাকান্দী থাকুবারীগী শেংলবা লাইফম অসিদা খুরুমজবগী খুংদোংচাবা ফংজরি। ঐহাক্না শ্রী শ্রী হরিচন্দ্র থাকুরজী অমসুং শ্রী শ্রী গুরুচান্দ থাকুরজীগী খুয়া খাদা ইকোক নোন্না খুরুমজরি।
মফম অসিদা মশক নাইবা মীওই খরগা ৱারী শাবদা মখোয়না হায়, কনানা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা ওরাকান্দীদা লাক্কনি খল্লুগনি। ঐহাক্ন ঙসি ভারত্তা লৈরিনা ‘মতুৱা কাংলুপ’কী ইচিল-ইনাও করোর কয়ানা ওরাকান্দীদা লাক্লে হায়না ফাওই। ঙসি মফম অসিদা ঐহাক্না লাকপদা, ঐহাক্না শেংলবা লমদম অসি মখোয়গী মহুৎ শিন্দুনা শোকখি।
ঐহাক্না নুমিৎ অসি, শেংলবা থৌরম অসি চহি কয়াদগী ঙাইজরক্তুনা লাকখি। ২০১৫দা অহানবা ওইনা ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা বঙ্গলাদেশতা লাকখিবা মতমদা ঐহাক্না মফম অসিদা লাক্নিংবগী অপাম্বা ফোঙদোক্লমখি। ঐহাক্কী অপাম্বা অদু ঙসিদা থুংজরে।
ঐহাক্না মতম চুপ্পদা শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীবু তুংইন্নরিবা মীওইশিং অমসুং মহাক্কী ইমুং-মনুংদগী মীনুংশি অমসুং থৌজাল ফংজদুনা লাকখি। ঙসি থাকুরবারীদা ঐহাক্না লাকপা ফংজরিবা অসিসু মহাক্কী থৌজালনি হায়না ঐহাক্না লৌজৈ।
ঐহাক্না নীংশিংলি, ৱেস্ত বেঙ্গলগী থাকুর নগরদা ঐহাক্না চৎপা মতমদা ঐহাক্কী মতুৱা ইচিল-ইনাওশিংনা মখোয়গী ইমুংগী মীওই অমগুম্না ঐহাকপু নুংশিনা লোইনবিখি। মরু ওইনা ‘বোরো-মা’ (ইমা অহল)না ইমা অমগুম্না মহাক্কী থৌজাল পীবি মদু ঐহাক্কী পুন্সিগী খ্বাইদগী অতাংবা মীকুপ অমনি।
ৱেস্ত বেঙ্গলগী থাকুর নগরদগী বঙ্গলাদেশকী থাকুরবারী ফাওবদা চপ মান্নবা ভক্তি, চপ মান্নবা থাজবা অমসুং চপ মান্নবা অৱা-নুংঙাই ফংজখি।
ঐহাক্না বঙ্গলাদেশকী জাতিগী নুমিৎকী থৌরম অসিদা ভারতকী ইচিল-ইনাও করোর ১৩০গী মহুৎ শিন্দুনা নখোয়দা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। বঙ্গলাদেশনা নীংতম্বা ফংখিবা চহি ৫০ মপুং ফাবদা ঐহাক্না ময়াম পুম্নমক্তা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি, য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ঙরাং ধাকাদা পাঙথোকপা জাতিগী নুমিৎকী থৌরমদা ঐহাক্না লৈবাক অসিনা য়োকখৎতুনা থম্লিবা চৎনবী, বঙ্গলাদেশকী মথৌনা-মরিংজেলগী ফজরবা তেব্লো অমা উজখি অমসুং নখোয়না হায়রিবা অসিগী য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমা ওইরি।
মফম অসিদা লাক্ত্রিঙৈ মমাংদা ঐহাক্না জাতির পিতা বাঙ্গোবৌন্ধু শেখ মুজিবুর রাহমানগী ‘সমাধি শোধৌ’দা চৎতুনা হৈকৎ-লৈকৎ থমখি। শেখ মুজিবুর রাহমানগী লুচিং পুরেল, মহাক্কী মঙলান অমসুং মহাক্না বঙ্গলাদেশকী মীয়ামদা থমখিবা থাজবা অসি শিংথানিংঙাইনি।
ঙসি ভারত-বঙ্গলাদেশ সরকারশিংনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা মহৌশাগী মরীশিং অসি চেৎশিনহন্নবা হোৎনরিবা অসি চৎনবী অমা ওইনা চপ মান্নবা থবক অসি চহি কয়াদগী থাকুরবারী অমসুং শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীনা পাঙথোক্তুনা লাকখি।
অমরোমদদি মফম অসি ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশকী লৈরিবা স্পিরিচ্যুলগী মরীশিংগী ওইনদি লাইফম অমনি। ঐখোয়গী লৈনরিবা মরী অসি মীয়ামগা মীয়ামগগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অমনি, থম্মোই অমগা থম্মোই অমগগী লৈনরিবা মরী অমনি।
ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিমক্না মখোয়গী চাউখৎ-থৌরাংগী খুত্থাংদা মালেম পুম্বনা চাউখৎপা উবা পাম্মি। লৈবাক অনিমক্না তংদু লৈতদবা, অকি-অখংগী মহুৎতা তংদু লৈতবা, নুংশি চান্নবা অমসুং শান্তি পাম্মি।
মমল য়াম্লবা গুন অসি ঐখোয়দা শ্রী শ্রী হারীচন্দ দেবজীনা পীবিরমখি। শ্রী শ্রী হারীচন্দজীনা মালেম পুম্বনা শোন্নরিবা মমল য়াম্লবা গুনশিং অমসুং মীওইবা খুন্নাইনা পাম্লিবা গুনশিং অদুগীদমক মহাক্কী পুন্সি কত্থোকখি। মহা কবি শ্রী মহানান্দো হালদারনা শ্রী শ্রী গুরুচান্দ চারিতোদা অসুম্না ইরমখি-
তপশীল জাতি মাধুজ্জ জা কিছূ হোয়চে।
হারীচন্দ কল্পৱর্শ সোকলী ফেলেছে।।
মসিগী অর্থদি কান্নবা ফংদ্রবা, অৱাবা, দলিদ, শোত্থরবা খুন্নাইনা ফংখিবা অমা হেক্তা ওইরবসু মদু শ্রী শহরী হারীচন্দজীগুম্বা কল্পৱর্শগী মহৈনি।
শ্রী শ্রী হারীচন্দজীনা তাকপীখিবা লম্বীদা ঐখোয়না চপ মান্নবা, শান্তি লৈবা খুন্নাই অমগীদমক ঙসি চংশিল্লি। মহাক্না নুপীশিংগী এজুকেসন অমসুং চহিচা অদুদা মখোয়না খুন্নাইগী থবক-থৌরমদা শরুক য়ান্নবা থবক পাইখৎপা হৌখি। ঙসি ঐখোয়না মালেম পুম্বদা নুপীশিংদা শক্তি পীনবা হোৎনবা উবা ফংলে।
শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরনা পীখিবা পাউজেল অদু ঐখোয়না খঙলবা মতমদা, ‘হোরী-লীলা-অমৃতো’ থীবা মতমদা মহাক্না মাংদা লৈরিবা চহিচা অসি হান্নদগী উখিবগুম্না তৌখি। মহাক্না শান্না উবা ঙমখি, ঈশ্বরগী ৱাখল্লোন চেনবা গুম্না তৌখি।
মীনাই-নাইথাংগী চহিচাদসু মহাক্না খুন্নাইদা তশেংবা চাউখৎপা ঙম্নবগী লম্বী তাকখি। ঙসি ভারত নত্ত্রগা বঙ্গলাদেশ ওইরবসু ঐখোয়না খুন্নাইদা অমত্তা ওইবগী ফীরেপ, নুংশি-চান্নবা, চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা পন্দুপ য়ৌবা হায়রিবা চপ মান্নবা লাইৱাশিং অসিগা লোইননা ঐখোয়গী তুংলমচৎ শেমগৎলি।
মরুপশিং,
শ্রী শ্রী হারীচন্দ দেবজীগী পুন্সিনা ঐখোয়দা অতোপ্পা পরা পীখি। মহাক্না নুংশিবগী পাউজেল অমা পীবতা নত্তনা ঐখোয়গী থৌদাংশিংসু মশক খঙহনখি। মীওৎ-মীনৈ অমসুং অৱা-অনাগী ময়োক্তা মেদিতেসন তৌগদবনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকপিরমখি।
ঙসি শ্রী হারীচন্দ দেবজীগী ভক্তা লাখ অমসুং করোর কয়ানা ভারত্তা ওইরবসু, বঙ্গলাদেশতা ওইরবসু নত্ত্রগা অতোপ্পা মফমদা ওইরবসু মহাক্না তাকপীরম্বা লম্বীদা চৎলি, মীওইবা খুন্নাইনা মায়োক্নরিবা খুদোংথিবা মতেং পাংনদুনা কোকহল্লি।
শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীগী লেগেসীবু শৌগৎলিবা শান্তনু থাকুরজীবু ভারতকী পার্লিয়ামেন্তদা ঐহাক্কা থবক তৌমিন্নবা ফংজবা ঐহাক্কী লাইবক ফবনি। ঐঙোন্দগী চহী নৌজরবদি মঙোন্দগী ঐহাক্না কান্নরবা কয়া তমশিনজবা ফংঙি। মসিগী মরমদি মহাক্কী পুন্সি অসি শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীগী অথোইবা পাউতাকশিংনা থল্লি। মহাক অসি মথৌ মশক য়াম্না খংঙি। মহাক্না খুন্নাই অসিগী মীয়ামগী য়াইফনবা অয়ুক নুংথিল নাইদনা হোৎনখি।
মরুপশিং,
শ্রী হারীচন্দ দেবজীনা পীরিবা ইথিল অসি ঙসি ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশনা মায়োক্নরিবা মান্নবা শিংনবশিং কোকহনবদা য়াম্না মরু ওই। লৈবাক অনিমক্না শিংনবশিং অসি পুন্না মায়োক য়ামিন্নবা তঙাই ফদে। মসি ঐখোয়গী থৌদাংনি; মসি লৈবাক অনিমক্কী মীওই করোর কয়াগী য়াইফনবা লম্বীনি।
কোরোনাগী লাইচৎ মনুংদা ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশ অনিমক্না মখোয়গী মথৌনা উৎখ্রে। ঙসি লৈবাক অনিমক্না লাইচৎ অসি খোঙফম চেৎনা পুন্না মায়োক্নরি। মশাগী মথৌদাং ওইনা ভারতনা ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ বেক্সিনশিং বঙ্গলাদেশকী নাগরিকশিংদসু য়ৌহনবা পাম্মি।
শ্রী শ্রী হারীচন্দজীনা মতম চুপ্পদা মোদর্নিতী অমসুং অহোংবা হায়বা অসি শৌগৎতুনা লাকখি। লাইচৎকী খুদোংথিবা হৌখিবা মতমদা ওরাকান্দীদা লৈরিবা নখোয় পুম্নমক্না তেক্নোলোজী শিজিন্নখি, ওনলাইন কীর্তন পাঙথোকখি, খুন্নাইদা থাজবা হেনগৎহনখি হায়না ঐঙোন্দা তম্লকখি। মসিনা তাক্লি মদুদি শ্রী শ্রী হারীচন্দনা পীখিবা ইথিলনা ঐখোয়না অৱাবা তারবা মতমদা মাংদা চাংশিনবা ঙমহল্লি।
মহাক্কী মফম শিলহৌবা শ্রী শ্রী গুরুচন্দ থাকুরকীনা শ্রী শ্রী হারীচন্দ দেবজীনা তাকপীরম্বশিং মীয়ামদা য়ৌহনবদা, দলিত অমসুং শোত্থরবা খুন্নাই পুনশিনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। শ্রী শ্রী গুরুচন্দজীনা ঐখোয়দা ‘বক্তি, ক্রিয়া অমসুং জ্ঞান’গী লাইৱা অসি তাকপীখি।
শ্রী শ্রী গুরুচান্দ চারিতোনা হায়রম্মি:
অনুনাতা জাতি মাজে শিখখা বোস্তারিদ।
আগ্যা করেন হোরি চান্দ তারে বীধিমাতে ॥
মদুদি, হারীচন্দজীনা ঐখোয়দা খুন্নাইদগী শোত্থরবা শরুক্তা এজুকেসন ফংহন্নবা য়াথং পীখি। শ্রী গুরুচন্দজীনা হারীচন্দজীনা পীখিবা য়াথং অসি মহাক্কী পুন্সিদা ঙাক্তুনা চৎখি। মহাক্না চোকথবা লৈতনা হোৎনখি মরু ওইনা ইচানুপীশিংগী এজুকেসন ফংহন্নবা হোৎনখি।
ঙসি শ্রী গুরুচন্দজীনা হোৎনখিবশিং অদুগা লোইননা ভারত মচা খুদিংমক্না বঙ্গলাদেশতা লাকপা ফংজবা অসি লৈবাক ফবনি। ওরাকান্দীদা চত্থরিবা এজুকেসনগী কেম্পেন অসিদা হৌজিক্তি ভারতকী মীয়ামদগীসু মতেং ফংলগনি।
ভারত সরকারনা ওরাকান্দীদা লৈরিবা নুপীমচাশিংগী মিদ্দল স্কুল অসি অপগ্রেৎ তৌদুনা অনৌবা মতমগা চুন্নরবা ফেসিলিতীশিং হাপচিল্লগনি। লোইননা মফম অসিদা ভারত সরকারনা প্রাইমরী স্কুল অমসু লিংখৎলগনি।
মসি ভারত মচা করো কয়াগী মহুৎ শিন্দুনা শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীদা কৎচবা ইকাই খুম্নবা অমনি। থবক অসি পাইখৎপদা শাহজোক পীবিরকখিবা বঙ্গলাদেশ সরকারবুসু ঐখোয়না তৌবিমল খঙবা উৎচরি।
চহী খুদিংগী শ্রী শ্রী হারীচন্দ থাকুরজীগী মপোক কুমওনগী য়াইফরবা নুমিৎতা ঐখোয়গী মাতুৱা কাংলুপকী ইচিল-ইনাওশিংনা ‘বারোনী শ্নান উৎশব’ পাল্লন তৌদুনা লাক্লি। ভারত্তগী মশিং য়াম্লবা ভক্তাশংনা ওরাকান্দীদা লাক্তুনা কুহ্মৈ অসিদা শরুক য়ারি। ভারত সরকানা লাইফম অসিদা ঐখোয়গী ভারতকী ইচিল-ইনাওশিংনা চৎবদা খুদোংচানবা হোৎনগনি। ঐখোয়না থাকুর নগরদা মতুৱা কাংলুপকী নীংথিজবা পুৱারী অসি উৎনবা অচৌবা থৌরমশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা থবকশিং পাইখৎখি।
মরুপশিং,
ভারতনা ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাদ, সবকা বিশ্বাস’ অমসুং বঙ্গলাদেশনা ‘শোহো জাত্রি’ হায়বা লাইৱাগা লোইননা ঙসি মাংদা চংশিল্লি। মসিগা ইরোইননা বঙ্গলাদেশনা ঙসি মালেমদা চাউখৎপা অমসুং অওনবগী অচেৎপা খুদম অমা উৎলি অমসুং হোৎনবা অসিদা ভারতনা নখোয়গী ‘শোহো জাত্রি’ ওইরি।
শ্রী শ্রী হারীচন্দ দেবজীগী থৌজালশিং অমসুং শ্রী শ্রী গুরুচন্দ দেবজীগী ইথিলগা লোইননা ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক্না ২১শুবা চহিচাদা মান্নবা পান্দমশিং অসি ফংবা ঙমগনি। ভারত অমসুং বঙ্গলাদেশনা মালেমদা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং নুংশি চান্নবগী লম্বী অসিদা মখা তানা লমজিংগনি।
য়াইফ-পাউজেলশিং অসিগা লোইননা ঐহাক্না ময়াম পুম্নমকপু য়াম্না থাগৎচরি!!
জয় বঙ্গলা, জয় হিন্দ,
ভারত-বঙ্গলাদেশকী মরু ওইবগী মরী অসি তুংকোইবা ওইরসনু!
জয় হোরী-বোল ! জয় হোরী-বোল!
হোরী-বোল! হোরী-বোল! জয় হোরী-বোল!