Ministry of Health and Family Welfare
Union Government allocates supply of Remdesivir to 19 States/UTs with High Burden of COVID cases
Manufacturers mapped to States to smoothen the Supply Chain
NPPA and the National Regulator to monitor movement and demand
21 APR 2021 9:40PM by PIB Delhi
Various steps have been taken by Government of India to address the emerging issues for effective management of the recent unprecendented spike in COVID19 cases across various States and UTs. These pro-active measures taken by the Union Government under a ‘whole of government’ are also being regularly reviewed and monitored at the highest level.
The escalation of serious COVID19 patients in hospitals for effective clinical management has also resulted in anincrease in the demand of Remdesivir. While the States have been advised to promote judicious use of the drug which is listed as an Investigational Therapy by the Health Ministry, they have also been advised to take action against possible hoarding and black marketing of the drug.
Keeping in mind the sudden surge in demand in the country for Remdesivir Injection required for Covid-19 therapy, the manufacturing capacity of domestic Remdesivir manufacturers has been ramped up. All support is being extended to manufacturers by the government in this endeavour. The production capacity is being ramped up from current level of 38 lakh vials per month to 74 lakh vials per month, and 20 additional manufacturing sites have been approved. Export of Remdesivir has also been prohibited on 11th April,2021 in order to shore up domestic supplies.
To further address reports of shortages in certain regions of the country and facilitate smooth inter-state supply of Remdesivir, Ministry of Health and Family Welfare in coordination with Department of Pharmaceuticals has made an interim allocation of Remdesivir for 19 States/UTs for the period up to 30th April, 2021.
Remdesivir being an investigational therapy drug given in acute and severe versions of COVID-19 where oxygen support is a must, this allocation pertains to 14 States to which medical oxygen is allocated and 5 other states where the high volume of supplies are being observed.
State-wise Allocation of Remdesivir for 21st to 30th April
S No.
States under O2 Allocation
Guidance on Allocation
Zydus Cadila
Hetero
Mylan
Cipla
Syngene / Sun
Jubilant
Dr. Reddys
Total Allocation
1
Chhattisgarh
48,250
16,000
20,000
9,000
2,000
1,250
48,250
2
Delhi
61,825
20,400
22,000
4,000
5,000
7,500
3,000
61,900
3
Gujarat
163,559
120,000
14,500
15,000
8,000
5,000
1,000
163,500
4
Haryana
29,441
20,000
4,000
3,000
2,500
29,500
5
Andhra Pradesh
58,881
18,000
30,000
5,000
6,000
59,000
6
Karnataka
25,352
17,400
1,000
6,000
1,000
25,400
7
Kerala
16,192
1,000
-
11,100
1,000
3,000
16,100
8
Madhya Pradesh
92,411
15,000
30,000
20,000
10,000
6,000
10,000
1,400
92,400
9
Maharashtra
269,218
50,000
50,000
32,000
92,400
23,000
16,000
5,800
269,200
10
Punjab
13,412
4,000
2,000
2,400
3,000
2,000
13,400
11
Rajasthan
26,169
10,000
1,000
10,000
3,000
2,500
26,500
12
Tamil Nadu
58,881
20,000
14,400
19,000
5,000
500
58,900
13
Uttar Pradesh
122,833
50,000
22,000
11,000
11,000
4,800
24,000
122,800
14
Uttarakhand
13,575
7,000
-
1,500
5,000
13,500
Total
1,000,000
292,400
212,900
184,400
163,500
55,700
67,000
24,450
1,000,350
States not under O2 allocation
-
-
15
Telangana
21,551
9,000
9,000
500
3,000
21,500
16
West Bengal
27,321
10,000
7,500
1,000
3,500
2,400
1,000
2,000
27,400
17
Odisha
11,107
1,000
4,500
1,600
1,500
2,500
11,100
18
Bihar
24,604
14,000
6,500
1,000
2,000
1,000
24,500
19
Jharkhand
15,417
10,000
1,650
500
2,000
1,000
15,150
Total
100,000
35,000
29,150
13,100
9,000
2,400
6,000
5,000
99,650
Grand Total
1,100,000
327,400
242,050
197,500
172,500
58,100
73,000
29,450
1,100,000
The allocation includes bulk purchases made by the States as well as supplies through private distribution channels. This initial allocation is dynamic and will be reviewed constantly in consultation with the States, to ensure all needs can be met within the available supplies.
1. All States not covered by the above-mentioned allocation will be considered for allocation when their supply orders are placed with the manufacturers.
1. The manufacturers have been advised to consider supply orders already made to them, geographical proximity with a State and terms of supply and give inputs for mapping of manufacturers to states for the allocated volumes. Resultant mapping is attached herewith.
1. Manufacturers have been directed to manufacture and dispatch the supplies as per the agreed State allocation and mapping. They may be asked to balance supplies to the Government and distribution channel.
1. All States may place their supply orders to manufacturers, if not already done, either by Government purchase or distribution channel, within the above-mentioned State-wise allocation and manufacturer-wise mapping.
1. In case any State does not require or is unable to fully utilize its allocation before 30th April, that would be available for reallocation to other States as per their requirement.
1. The States may immediately appoint State Nodal officers for Remdesivir who will be responsible for unrestricted and timely movement of Remdesivir within their States as per the above-mentioned allocation and mapping.
1. Control Room set up by National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) shall be responsible for monitoring the operations as per the allocations. A Whatsapp group comprising Nodal officers of States to coordinate unhindered movement of Remdesivir within the country is being created. Liaison Officers of the Remdesivir manufacturers and officials of Ministry of Home Affairs, Dept of Pharmaceuticals, National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) and Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO) would be part of this Group for day to day monitoring and coordination.

|
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅତ୍ୟଧିକ କୋଭିଡ ମାମଲା ଥିବା ୧୯ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ରେମଡେସିଭିର ଆବଣ୍ଟନ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର
ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ସହଜ କରିବା ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ କମ୍ପାନିମାନଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ସହ ଯୋଡ଼ା ଯାଇଛି ଯୋଗାଣ ଓ ଚାହିଦା ତଦାରଖ କରିବେ ଏନପିପିଏ ଓ ଜାତୀୟ ନିୟାମକ
21 APR 2021 9:40PM by PIB Bhubaneswar
: ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କୋଭିଡ-୧୯ ମାମଲା ଅହେତୁକ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ବେଳେ ଏହାର ପ୍ରଭାବୀ ପରିଚାଳନା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ସମସ୍ୟାର ପ୍ରତିକାର ସକାଶେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଉଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଉଥିବା ଏହିସବୁ ସକ୍ରିୟ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ନିୟମିତ ଭବେ ଉଚ୍ଚତମ ସ୍ତରରେ ସମୀକ୍ଷା ଏବଂ ତଦାରଖ କରାଯାଉଛି ।
ହସ୍ପିଟାଲଗୁଡ଼ିକରେ ଗୁରୁତର କୋଭିଡ-୧୯ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଫଳପ୍ରଦ କ୍ଲିନିକାଲ ପରିଚାଳନା ସକାଶେ ଦେଶରେ ରେମଡେସିଭିର ଚାହିଦା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଏହି ଔଷଧର ନ୍ୟାୟସଙ୍ଗତ ବ୍ୟବହାରକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି, ଯାହାକୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ଏକ ‘ଅନୁସନ୍ଧାନମୂଳକ ଥେରାପି’ ଭାବେ ତାଲିକାଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । ଏଥିସହ ଉକ୍ତ ଔଷଧର କଳାବଜାର ଏବଂ ବେଆଇନ ମହଜୁଦ ବିରୋଧରେ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ନେବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଇଛି ।
କୋଭିଡ-୧୯ ଥେରାପି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ରେମଡେସିଭିର ଇଂଜେକସନର ଚାହିଦା ଦେଶରେ ହଠାତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଘରୋଇ ରେମଡେସିଭିର ଉତ୍ପାଦନକାରୀ କମ୍ପାନିଗୁଡ଼ିକର ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି । ଏହି କ୍ରମରେ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ କମ୍ପାନିଗୁଡ଼ିକୁ ସମସ୍ତ ସମର୍ଥନ ଯୋଗାଇ ଦେଉଛନ୍ତି । ଏବେ ମାସକୁ ୩୮ ଲକ୍ଷ ଭାଏଲ ବା ଶିଶିର ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ଥିବା ବେଳେ ଏହାକୁ ୭୪ ଲକ୍ଷକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଉଛି, ଏବଂ ୨୦ଟି ଅତିରିକ୍ତ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ସାଇଟକୁ ଅନୁମୋଦନ ଦିଆଯାଇଛି । ଘରୋଇ ଯୋଗାଣକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ ପାଇଁ ୨୦୨୧ ଏପ୍ରିଲ ୧୧ରେ ରେମଡେସିଭିରର ରପ୍ତାନି ଉପରେ ରୋକ ଲଗାଯାଇଛି ।
ଦେଶର କେତେକ ଅଞ୍ଚଳରେ ରେମଡେସିଭିର ଅଭାବ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ରିପୋର୍ଟକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏହାର ଅନ୍ତଃରାଜ୍ୟ ଯୋଗାଣକୁ ସୁବ୍ୟବସ୍ଥିତ କରିବା ଲାଗି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ ବିଭାଗ ସହ ସମନ୍ୱୟରେ ୨୦୨୧ ଏପ୍ରିଲ ୩୦ ଅବଧି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୯ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ରେମଡେସିଭିରର ଅନ୍ତରୀଣ ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି ।
କୋଭିଡ-୧୯ର ଗୁରୁତର ଭର୍ସନ ଏବଂ ଯେଉଁ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରୋଗୀ ପାଇଁ ଅକ୍ସିଜେନ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରି ହୋଇଥାଏ, ସେଥିପାଇଁ ରେମଡେସିଭିରକୁ ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନମୂଳକ ଥେରାପି ଔଷଧ ଭାବେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥାଏ, ତେଣୁ ଏହି ଆବଣ୍ଟନ ସେହି ୧୪ ରାଜ୍ୟ ପାଇଁ କରାଯାଇଛି, ଯେଉଁମାନଙ୍କୁ ମେଡିକାଲ ଅକ୍ସିଜେନ ମଧ୍ୟ ଆବଣ୍ଟିତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ୫ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟରେ ଯେଉଁଠି ଏହାର ଯୋଗାଣ ନେଇ ଉଚ୍ଚ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଭବ କରାଯାଉଛି ।
ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ବୃହତ କ୍ରୟ ଏବଂ ଘରୋଇ ବିତରଣ ଚ୍ୟାନେଲ ଜରିଆରେ ହେଉଥିବା ଯୋଗାଣ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଆବଣ୍ଟନ ଅନ୍ତଭୁକ୍ତ । ଏହି ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଆବଣ୍ଟନ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ଏବଂ ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ସହ ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଉଛି, ଯଦ୍ଦ୍ୱାରା ଉପଲବ୍ଧ ଯୋଗାଣ ମଧ୍ୟରେ ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଯାଇ ପାରିବ ।
State-wise Allocation of Remdesivir for 21st to 30th April
S No.
States under O2 Allocation
Guidance on Allocation
Zydus Cadila
Hetero
Mylan
Cipla
Syngene / Sun
Jubilant
Dr. Reddys
Total Allocation
1
Chhattisgarh
48,250
16,000
20,000
9,000
2,000
1,250
48,250
2
Delhi
61,825
20,400
22,000
4,000
5,000
7,500
3,000
61,900
3
Gujarat
163,559
120,000
14,500
15,000
8,000
5,000
1,000
163,500
4
Haryana
29,441
20,000
4,000
3,000
2,500
29,500
5
Andhra Pradesh
58,881
18,000
30,000
5,000
6,000
59,000
6
Karnataka
25,352
17,400
1,000
6,000
1,000
25,400
7
Kerala
16,192
1,000
-
11,100
1,000
3,000
16,100
8
Madhya Pradesh
92,411
15,000
30,000
20,000
10,000
6,000
10,000
1,400
92,400
9
Maharashtra
269,218
50,000
50,000
32,000
92,400
23,000
16,000
5,800
269,200
10
Punjab
13,412
4,000
2,000
2,400
3,000
2,000
13,400
11
Rajasthan
26,169
10,000
1,000
10,000
3,000
2,500
26,500
12
Tamil Nadu
58,881
20,000
14,400
19,000
5,000
500
58,900
13
Uttar Pradesh
122,833
50,000
22,000
11,000
11,000
4,800
24,000
122,800
14
Uttarakhand
13,575
7,000
-
1,500
5,000
13,500
| |
Total
1,000,000
292,400
212,900
184,400
163,500
55,700
67,000
24,450
1,000,350
| |
States not under O2 allocation
-
-
15
Telangana
21,551
9,000
9,000
500
3,000
21,500
16
West Bengal
27,321
10,000
7,500
1,000
3,500
2,400
1,000
2,000
27,400
17
Odisha
11,107
1,000
4,500
1,600
1,500
2,500
11,100
18
Bihar
24,604
14,000
6,500
1,000
2,000
1,000
24,500
19
Jharkhand
15,417
10,000
1,650
500
2,000
1,000
15,150
| |
Total
100,000
35,000
29,150
13,100
9,000
2,400
6,000
5,000
99,650
| |
Grand Total
1,100,000
327,400
242,050
197,500
172,500
58,100
73,000
29,450
1,100,000
୧. ଉପରେ ଦର୍ଶାଯାଇଥିବା ଆବଣ୍ଟନ ତାଲିକାରେ ଆସୁ ନ ଥିବା ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟଙ୍କୁ ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ସେତେବେଳେ ବିଚାର କରାଯିବ, ଯେତେବେଳେ ସେମାନେ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ କମ୍ପାନି ନିକଟରେ ସେମାନଙ୍କ ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ଅର୍ଡର ରଖିବେ ।
୨. ଉତ୍ପାଦନକାରୀଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ଯେ ସେମାନେ ପୂର୍ବରୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ଯୋଗାଣ ଅର୍ଡର ଉପରେ ବିଚାର କରିବେ, ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ଆବଣ୍ଟିତ ମାତ୍ରା ସନ୍ଦର୍ଭରେ ଗୋଟିଏ ରାଜ୍ୟର ଭୌଗୋଳିକ ନିକଟତା ଏବଂ ଯୋଗାଣ ସର୍ତ୍ତ ସହିତ ଉତ୍ପାଦନକାରୀକୁ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିର ମାନଚିତ୍ର ସୂଚନା ମଧ୍ୟ ଦିଆଯାଇଛି । ପରିଣାମୀ ମାନଚିତ୍ରଣ ଏଥିସହ ସଂଲଗ୍ନ କରାଯାଇଛି ।
୩. ଉତ୍ପାଦକାରୀଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟର ଆବଣ୍ଟନ ଏବଂ ମାନଚିତ୍ରଣ ଅନୁସାରେ ଉତ୍ପାଦନ ଓ ଯୋଗାଣ କରିବା ଲାଗି ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି । ସେମାନଙ୍କୁ ସରକାର ଏବଂ ବିତରଣ ଚ୍ୟାନେଲ ନିମନ୍ତେ ଯୋଗାଣରେ ସନ୍ତୁଳନ ରଖିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଇ ପାରିବ ।
୪. ଉପରେ ଦର୍ଶାଯାଇଥିବା ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ ମାନଚିତ୍ରଣ ମଧ୍ୟରେ, ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଉତ୍ପାଦନକାରୀଙ୍କୁ ନିଜର ଯୋଗାଣ ଅର୍ଡର ଦେଇପାରିବେ, ଯଦି ସେମାନେ ଏହାକୁ ସରକାରୀ କ୍ରୟ ଅଥବା ବିତରଣ ଚ୍ୟାନେଲ ଜରିଆରେ ପୂର୍ବରୁ କରି ନ ଥିବେ ।
୫. ଯଦି କୌଣସି ରାଜ୍ୟକୁ ଏପ୍ରିଲ ୩୦ ପୂର୍ବରୁ ନିଜ ନିଜର ଆବଣ୍ଟନର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଉପଯୋଗ କରିବା ଆବଶ୍ୟକତା ନ ହୁଏ ଅଥବା ଏହାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଉପଯୋଗ ପାଇଁ ଅସମର୍ଥ, ତେବେ ଉକ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ଏହାକୁ ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇ ପାରିବେ ।
୬. ରାଜ୍ୟ ରେମଡେସିଭିର ପାଇଁ ତୁରନ୍ତ ରାଜ୍ୟ ନୋଡାଲ ଅଧିକାରୀ ନିଯୁକ୍ତ କରିପାରିବେ, ଯିଏ କି ଉପରେ ଦର୍ଶାଯାଇଥିବା ଆବଣ୍ଟନ ଓ ମାନଚିତ୍ରଣ ଅନୁସାରେ ରେମଡେସିଭିରର ଅବାଧ ଓ ସମୟାନୁସାରେ ଉପଲବ୍ଧତା ପାଇଁ ଉତ୍ତରଦାୟୀ ହେବେ ।
୭. ନ୍ୟାସନାଲ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ ପ୍ରାଇସିଙ୍ଗ ଅଥରିଟି (ଏନପିପିଏ) ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାପିତ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରୁମ, ଆବଣ୍ଟନ ଅନୁସାରେ ପରିଚାଳନା ତଦାରଖ ପାଇଁ ଦାୟିତ୍ୱବଦ୍ଧ ହେବ । ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ରେମଡେସିଭିରର ଅବାଧ ଯୋଗାଣକୁ ବଳବତ୍ତର ରଖିବା ପାଇଁ ସମନ୍ୱୟ ଲାଗି ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ନୋଡାଲ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କର ଏକ ହ୍ୱାଟସଆପ ଗ୍ରୁପ ତିଆରି କରାଯାଉଛି । ରେମଡେସିଭିର ଉତ୍ପାଦନକାରୀଙ୍କର ସମ୍ପର୍କ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଫାର୍ମାସୁ୍ୟଟିକାଲ ବିଭାଗ, ନ୍ୟାସନାଲ ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ ପ୍ରାଇସିଙ୍ଗ ଅଥରିଟି (ଏନପିପିଏ) ଏବଂ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଡ୍ରଗ୍ସ ଷ୍ଟାଣ୍ଡାର୍ଡ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ଅର୍ଗାନାଇଜେସନ (ସିଡିଏସସିଓ)ର ଅଧିକାରୀ ମଧ୍ୟ ଦୈନନ୍ଦିନର ତଦାରଖ ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ନିମନ୍ତେ ଏହି ହ୍ୱାଟସଆପ ଗ୍ରୁପରେ ସାମିଲ ହେବେ ।