Prime Minister's Office
PM Modi chairs meeting on Covid-19 situation with Chief Ministers of high burden states
If we work as one nation, there will not be any scarcity of resources: PM
Railways and Airforce being deployed to reduce travel time and oxygen tankers: PM
PM requests states to be strict with hoarding and black marketing of essential medicines and injections
Centre has provided more than 15 crore doses to the states free of cost: PM
Safety of hospitals should not be neglected: PM
Awareness must be increased to alleviate panic purchasing: PM
23 APR 2021 2:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi chaired high-level meeting on Covid-19 situation with Chief Ministers of 11 states and Union Territories which have reported maximum number of cases in recently.
Noting that the virus is affecting several states as well as Tier 2 and Tier 3 cities at once, PM Modi called for working together to fight the pandemic with collective power. He said the biggest basis of India’s success during the first wave of the pandemic was our united efforts and united strategy and reiterated that we will have to address this challenge in the same way.
PM Modi assured Centre’s full support to all the states and in this fight. He added that the Ministry of Health is also in touch with the states and is monitoring the situation closely and issuing necessary advices to the states from time to time.
On oxygen supply, PM Modi took note of the points raised by the states. He said there is a continuous effort to increase oxygen supply. All the concerned departments and ministries of the government are also working together. Industrial oxygen has also been diverted to meet immediate requirements.
PM Modi urged all states to work together and coordinate with one-another to fulfil requirements relating to medicines and oxygen. He urged the states to check hoarding and black marketing of oxygen and medicines. The PM said that every state should ensure that no oxygen tanker, whether it is meant for any state, is stopped or gets stranded. The Prime Minister urged the states to set up a high-level co-ordination committee to carry oxygen to different hospitals of the state. This Coordination Committee should ensure that as soon as there is allotment of oxygen from the centre, it can deliver oxygen as per requirement in different hospitals of the state immediately. PM informed the Chief Ministers that yesterday he chaired a meeting on oxygen supply and will be attending one today to discuss all the options for increasing the oxygen supply.
PM Modi stated that the central government is working on all possible options to reduce the travel time and turnaround time of oxygen tankers. For this, Railways has started Oxygen Express.Empty Oxygen tankers are also being transported by the Air-Force to reduce one way travel time.
The Prime Minister said that along with upgrading of resources, we have to focus on testing. He emphasized that widespread testing should be conducted so that people get the facility easily.
The PM remarked that our vaccination programme should not slow down in this situation. PM Modi mentioned that India is running the world’s largest vaccination programme and so far, more than 15 crore vaccine doses have been provided free of cost to the states by the Government of India. The campaign launched by the Central Government to provide free vaccine to all citizens above 45 years as well has Health-Care workers & Front-Line workers, will also continue in the same manner. From May 1, PM Modi added, the vaccine is going to be available to all citizens above 18 years of age. We will also need to work in mission mode to get more and more people vaccinated.
PM Modi said along with all measures for treatment of the patients, hospital safety is also very important. Expressing grief on recent incidents of oxygen leakage and fire at hospitals, PM Modi said the administrative staff of the hospital needs to be made more aware about the safety protocols.
PM Modi also urged the administration to continuously make people aware so that they do not indulge in panic buying. He said that with united efforts, we will be able to stop this second wave of the pandemic across the country.
Earlier, a presentation was given by Dr VK Paul, which highlighted the preparations being done to counter the new surge of infections. Dr Paul also presented the roadmap for increasing the medical facilities and targeted treatment of patients. He briefed everyone about Boosting of Medical infrastructure, teams and supplies; Clinical Management; Containment; Vaccination & Community engagement.
During the interaction, Chief Ministers of states briefed the PM about the steps being taken by respective State Governments in the current wave. They also noted that the directions given by the PM and the road map presented by NITI would help them plan their responses in a better way.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা য়াম্না কন্না চৈথেং লৈরিবা স্তেতশিংগী চীফ মিনিস্তরশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯গী ফম্বা মীফমদা চেয়র লৌখ্রে
ঐখোয়না লৈবাকসিগী অমত্তা ওইনা থবক তৌমিন্নরবদি, রিসোর্সকী অৱাৎপা লৈরোই: পি.এম.
রেলৱে অমসুং এয়রফোর্সশিংনা চৎথোক-চৎশিন অমসু ওক্সিজেনগী তেঙ্করগী পীবা মতম হন্থনবা থম্লি: পি.এম.
পি.এম. মোদীনা হোর্দিং অমসুং তঙাইফদনা চংদবা য়াদবা হিদাক-লাংথক অমসুং ইঞ্জেক্সনশিংদা ব্লেক মার্কেতিং অসিদা য়াম্না চেকশিন্নবা হায়খি
সেন্তরনা দোজ করোর ১৫ হেনবা অমা স্তেতশিংদা লেম্না পীখি: পি.এম.
হোস্পিতাল শোই-ঙাম্দনা থম্বা অসি থৌওইদবা তৌরোইদবনি: পি.এম.
পাওজেল কয়া পীদুনা অকিবা হন্থনবা হেনগৎহনগদবনি: পি.এম.
23 APR 2021 2:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্তা মশীং য়াম্না কেস লৈবগী রিপোর্ত লাকখিবা স্তেত ১১ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী চীফ মিনিস্তরশিংগা কোবিদ-১৯গী ফিবমগী মতাংদা ফম্বা অৱাংবা থাক্কী মিতিংদা চেয়র লৌখ্রে।
ভাইরস অসিনা অমুক্তদা স্তেত কয়া অমা লোয়ননা তাইয়র ২ অমসুং তাইয়র ৩ সবরশিং অসিদা শন্দোরক্লিবা অসিদা পি.এম. মোদীনা পল্লদুনা হায় মদুদি লায়চৎ অসি পুন্না হোৎনমিন্নদুনা অপুনবা শক্তি অমগা লোয়ননা লান্থেংনদবনি। মহাকনা হায় অহানবা ৱেব অসিদা ভারতনা মায় পাকখিবা অসি পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিননি অমসুং অপুনবা লালোং অমসুং হন্না হায়খি মদুদি ঐখোয় পুন্না অৱাবা অসি হায়রিবা অসিগা চপ মান্ননা মায়োক্নগদবনি।
পি.এম. মোদীনা স্তেত পুম্বদা অমসুং লান্থেং অসিদা অঙম্বা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি হেলথ মিনিস্তরনা স্তেতশিং অসিগা পাউ ফাওনরি অমসুং ফিভম অসিবু য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং মতম-মতমগী মতুং ইন্না মরুওইবা পাওতাক কয়া অমা পীরি।
ওক্সিজেন পীবা অসিদা, পি.এম. মোদীনা স্তেতশিংনা পীরকপা পোইন্তশিং লৌশিল্লি। মহাক্না হায় মদুদি ওক্সিজেন হেন্না ফংহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। মরী লৈনবা দিপার্তমেন্ত অমসুং মিনিস্ত্রীশিংনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। ইন্দস্ত্রীগী ওইবা ওক্সিজেনশিং অসিসু খুদক্কী ওইবা তঙাইফদবা মেন্নবা ওন্থোক্লি।
পি.এম. মোদীনা স্তেত পুম্বা পুন্না থবক তৌমিন্নবা তকশিনখি অমসুং হিদাক-লাংথক অমসুং ওক্সিজেনগী মরী লৈনবা তঙাইফদবশিং ফংনবা অমগা অমগা মতেং পীননবা তকশিনখি। মহাক্না স্তেতশিংদা হোর্দিং অমসুং ওক্সিজেন অমসুং হিদাক-লাংথক্তা ব্লেক মার্কেতিং তৌবা য়েংশিন্নবা তকশিনখি। পি.এম.না হায় মদুদি স্তেত অমতনা ওক্সিজেন ফংদবা লৈহল্লোইদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা স্তেত খুদিংদা স্তেতশিং অসিগী হোস্পিতাল পুম্বদা ওক্সিজেন ফংন্নবা অৱাংবা থাক্কী কো-ওর্দিনেসন কমিতী অমা লিংখৎননবা তকশিনখি। ওর্দিনেসন কমিতী অসিনা হোস্পিতালশিংদা তঙাইফদবা লৈরকপা মতমদা সেন্তরদগী হের ফংবগা য়ৌহনগদবনি। পি.এম.না চীফ মিনিস্তরশিং অসিদা খঙহনখি মদুদি মহাক্না ওক্সিজেন পীবা অসিগী ঙরাং তৌখিবা মিতিংদা চেয়র লৌই হায়না অমসুং ওক্সিজেন পীবা অসি হেনগৎনবা খন্নবা মিতিং অমদা শরুক য়াগনি।
পি.এম. মোদীনা হায় মদুদি সেন্ত্রেল সরকার অসিনা ওক্সিজেন তেঙ্কর চৎথতোক-চৎশিন তৌবগী মতম হন্থনবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনরি। মসিগীদমক, রেলৱেনা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস হৌদোকখ্রে। অহাংবা ওক্সিজেন তেঙ্করশিং অসিনা মতম কন্নবা এয়রফোর্সনা হোল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি রিসোর্সশিং অসি ফগৎহনবগা, ঐখোয়না চাংয়েং তৌবদা মিয়েং চংগদবনি। মহাক্না মরুওইবা পীরদুনা হায় মদুদি মীয়াম্না য়াম্না লায়না খুদোংচাবা অসি ফংনবা পাক-শন্না তেস্তিং তৌগদবনি।
পি.এম.না হায়খি মদুদি অসিগুম্বা ফিভম অসিদা ভেক্সিনেসন অসি তপথহল্লোইদবনি। পি.এম. মোদীনা পল্লি মদুদি ইন্দিয়ানা মালেমদা ভেক্সিনেসনগী থৌরম অসি খ্বায়দগী চাওবা ওইরি অমসুং হৌজিকফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩ লেম্না স্তেতশিংদা ইন্দিয়া সরকারনা পীখি। সেন্ত্রেল সরকারনা চহি ৪৫গী মথক্তা লৈবশিং লোয়ন-লোয়ননা হেলথ কেয়র অমসুং ফ্রন্ত-লাইন্দা থবক তৌরিবশিং লেম্না ভেক্সিন পীরিবা অসি চপ মান্ননা চৎথগনি। মে ১দগী, পি.এম.না মখা তাখি, ভেক্সিন অসি চহি ১৮গী মথক্তা লৈবা নাগরিক পুম্বা ফংলগনি। ঐখোয়না পান্দম অমগা লোয়ননা মীপুম খুদিংমক ভেক্সিন অসি ফংহনবা তাই।
পি.এম. মোদীনা হায় অনাবাশিং অসি লায়েংনবা লৌখৎলিবা খোঙথাং অসিগা লোয়ননা হোস্পিতাল অসিসু চেকশিনবা অসি য়াম্না মথৌ তাই। হন্দক্তা হোস্পিতালদা ওক্সিজেন য়ুবা অমসুং মৈনা চাকখিবা অসিদা অৱাবা ফোংদোক্তুনা, পি.এম. মোদীনা হায় মদুদি হোস্পিতালগী এদমিনিস্ত্রেতিব স্তাফশিং অসিনা প্রোতোকোলশিং অসি হেন্না খঙবা মথৌ তাই।
পি.এম. মোদীনা এদমিনিস্ত্রেসন্দা মীয়াম্বু ৱাখল তাহন্দুনা অকিবা পোকহন্দনবা তকশিনখি। মহাক্না হায়খি পুন্না হোৎনমিন্নদুনা, লৈবাক শিনবা থুংবা অসিদা শন্দোক্লিবা অনিশুবা ৱেবকী লায়চৎ অসি থিংবা ঙমগনি।
হান্ননা, দাঃ ভি.কে. পোলনা প্রজেন্তেসন অমা পীখি, হায়রিবা অসিদা লায়না অসিগী নৌনা হেনগৎলক্লিবা অসি থেংননবা শেম-শাবা উৎখি। দাঃ ভি.কে. পোলনা মেদিকেলগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা অমসুং অনাবশিং লায়েংনবা পান্দম উৎখি। মহাক্না মীপুম খুদিংবু মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর, তীম অমসুং সপ্লাই হেনগৎহনবা; ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত; লাকশিনবা; ভেক্সিনেসন অমসুং কম্ম্যুনিতী ইনগেজমেন্ত শম্লপ্না হায়খি।
উন্নবা অসিদা, স্তেতকী চীফ মিনিস্তরশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা হৌজিক ওইরিবা ৱেব অসিগী মরী লৈনবা স্তেত সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংগী মরমদা হায়খি। মখোয়না হায়খি মদুদি পি.এম.না লমজিংবিবা অমসুং এন.আই.তি.আই.না পীবা রোদমেপ্না মখোয়গী থৌরাংদা হেন্না কান্নবা পীরি।