PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
03 MAY 2021 5:51PM by PIB Delhi
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
On a steadily growing path, over 3 Lakh Recoveries in the last 24 hours
• The number of COVID tests conducted across the country has crossed 29.16 cr today. 29,16,47,037 have been conducted as on date.India’s cumulative recoveries now stand at 1,62,93,003 today.
• The National Mortality Rate has been falling and currently stands at 1.10% and is continuously declining.
• Three States/UTs have not reported any COVID-19 deaths in the last 24 hours. These are D&D & D&N, Lakshadweep and Arunachal Pradesh.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715615
Govt. of India has so far provided more 16.54 crore vaccine doses to States/UTs Free of Cost
Government of India has so far provided nearly 16.54 crore vaccine doses (16,54,93,410) to States/UTs Free of Cost. Of this, the total consumption including wastages is15,79,21,537doses (as per data available at 8 am today).More than 75 lakh COVID Vaccine doses (75,71,873) are still available with the States/UTs to be administered.Furthermore, more than 59lakh (59,70,670) vaccine doses will be received in addition by the States/UTs within the next 3 days.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715621
PM authorises keys decisions to boost availability of medical personnel to fight COVID-19
The Prime Minister reviewed the growing need of adequate human resources for responding to the COVID-19 pandemic in the country today. Many important decisions were taken which will significantly boost availability of medical personnel in Covid duty
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715667
Facing once in century challenge head on, 20 Oxygen Expresses complete their journey, delivering 1125 MT (approx.) LMO in 76 tankers
Overcoming all hurdles and finding new solutions, Indian Railways is continuing its journey of bringing relief by delivering Liquid Medical Oxygen(LMO) to various states across the country. So far, Indian Railways has delivered 1125 MT (approx.) of LMO in 76 tankers to various states across the country. 20 Oxygen Expresses have already completed their journey and 7 more loaded Oxygen Express are on the run carrying 422 MT (approx.) of LMO in 27 tankers. It is Indian Railways endeavour to deliver as much LMO as possible in the shortest time possible to the requesting states.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715644
Ayush Ministry takes steps to increase availability of AYUSH 64 across the country
Polyherbal drug AYUSH 64 found very useful in treating mild to moderate cases of Covid 19 in clinical trials.Repurposing of AYUSH- 64, the polyherbal Ayurvedic medicine, for treating of COVID-19 has been one of the most significant developments in this area. AYUSH- 64 was originally developed in 1980 for treatment of malaria, and it complies with all regulatory requirements and quality and pharmacopoeial standards.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715692
Ad hoc Exemption from IGST on imports of specified COVID-19 relief material donated from abroad
Central Government has vide Ad hoc exemption Order number 4/2021 dated 3rd May, 2021 has granted exemption from IGST on import of such goods received free of cost for free distribution for covid relief.This exemption shall apply till 30th June, 2021. It would also covers goods already imported but lying uncleared on the date of its issuance of exemption i.e. today.
For Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715668
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
Kerala: The state government has issued orders declaring strict restrictions across the state from tomorrow in view of the surge in Covid cases. Only essential services will be allowed in the state. The restrictions will be in place till May 9. All state-central government offices, other self-governing offices, essential service departments, officials and people engaged in Covid preventive activities will not be covered under the restrictions. Transportation of medical oxygen will be ensured. The state Cabinet which met today decided to take a decision on imposing of lockdown after Sunday. Kerala recorded 31,950 Covid-19 cases yesterday, pushing the caseload to 16,38,769. The active cases touched 3,39,441. Test positivity rate was 28.37 per cent. The death toll has risen to 5,405. Meanwhile, 3353 people today took first dose of vaccine and 8983 second dose.
Tamil Nadu: TN on Saturday reported 20,768 fresh Covid cases with 153 deaths; there were 1,20,444 active cases in the state while 17,576 people were discharged from hospitals. Till date 60,46,284 have been vaccinated across the State, of which 46,79,186 received first dose and 13,67,098 received second dose. According to Chennai Corporation data, as many as 3,03,531 persons have recovered in the city, which is 89 per cent recovery rate as of Sunday morning.
Karnataka:State reported 37,733 fresh Covid cases, 217 deaths yesterday. The state's Covid tally stood at 16,01,865 whereas there are 4,21,436 active cases. As many as 11,64,398 people were discharged cumulatively including 21,149 on Sunday in the state. Bengaluru urban district accounted for 21,199 fresh cases and 64 deaths. The State government has devised an action plan by roping in final-year medical and nursing students to help the state combat the coronavirus pandemic better. As per the decision taken by CM Yediyurappa after a meeting with stakeholders of top private medical hospitals in the state, the government will use the services of final year nursing, pharmacy, physiotherapy, hospital management students, Ayush doctors, and dentists for Covid duty. Chief Minister assigned district responsibility to six ministers.
Andhra Pradesh: The State reported 23,920 new Covid-19 cases after testing 1,14,299 samples with 83 deaths, while 11,411 got discharged during the last 24 hours. A total of 66,96,306 doses of Covid vaccine have been administered in the state as on yesterday, which include 51,76,374 first dose and 15,19,932 second doses. State Health Minister said that the government was taking measures to bring 120 MT of oxygen by flights from Angul in Odisha. Efforts such as procuring more cryogenic tankers, increasing oxygen storage capacity, establishing PSA (Pressure Swing Adsorption) plants are being made to strengthen the infrastructure for movement of oxygen. He further said that a Covid Care Center was being set up under every revenue division in the state. The State government has decided to postpone the Intermediate examinations scheduled to be held from May 5 to 23 in the wake of High Court's intervention due to prevailing Covid-19 situation.
Telangana: A total of 5,695 new daily cases and 49 fatalities were reported on Sunday taking the cumulative number of positive cases in the state to 4,56,485 and deaths to 2,417. Now, the fatality rate in the state is reported as 0.52 percent. The total number of Active Cases in the state now stands at 80,135. The State Government has decided to include Steroids in the Home Isolation Kits being distributed to the people tested positive and in Home Isolation.
Assam: 2,385 persons (10.01%) tested positive for COVID-19 on Sunday, while 30 persons succumbed to the virus, which is the highest single-day death toll this year so far, Health minister HimantaBiswaSarma on Sunday evening tweeted.
Manipur: 575 new cases in 48 hrs. The cumulative number of people who have been vaccinated in the state reached 2,07,765.The State Health Society has issued protocols to be maintained at COVID Vaccination Centres (CVCs) in view of the eagerness for vaccination among the public and increased Covid cases in the State.
Meghalaya: Meghalaya on Sunday registered a grim record of the highest single-day spike ever with 321 fresh COVID-19 cases, taking the total number of active cases to 1,821.Five more deaths were reported. The number of fatalities from the infection now stands at 179.The state also witnessed 154 recoveries from the infection and the total number of recoveries now stands at 15,429.
Nagaland: Nagaland registered 216 new COVID-19 cases, 3 deaths on Sunday. Active cases are 1529 and total positive cases are 14,350. The Railways placed 10 COVID-19 isolation coaches at Dimapur Railway Station. Each coach has 16 beds equipped with medical provisions.
Tripura: The State government has announced new Night Curfew timing from 6 PM to 5AM in view of the daily increase in cases. Yesterday 247 people were tested positive while on April 25 Positive case was 98.
Sikkim: The number of active cases of novel Coronavirus in Sikkim now stands at 1,808 with 489 new cases reported here in the last two days - Saturday and Sunday. Also, over the weekend, two more lives were lost to the virus. The Sikkim Health Minister took a review 0f the state’s COVID-19 preparedness, and reassured people that government is prepared for the challenge.
Maharashtra: The strict restrictions imposed in Maharashtra are resulting in stabilising the rising number of Covid-19 patients. Mumbai which was once considered as the hotbed of the pandemic is continuously showing improvement after the implementation of restrictions. The positivity rate of the metropolis has come down significantly during last seven days and it has reduced the burden on the health facilities of the state. Maharashtra has maintained the top position in COVID-19 vaccination in country. Yesterday, 46, 693 citizens were vaccinated in the state in 592 sessions. The state is facing shortage of COVID-19 vaccines due to which very few citizens have been inoculated in the last few days.
Gujarat: After a spate in cases for weeks, Gujarat on Sunday reported a decline in the number of fresh coronavirus infections and fatalities. A total of 12,978 new cases were recorded on the day, which is the lowest since April 22, when 13,105 cases were reported. Gujarat reported 153 Covid-related deaths in the previous 24 hours. The Gujarat government has extended interest waiver on repayment of crop loan from the cooperative sector till 30th June 2021. This was announced by the Chief Minister Vijay Rupani in view of the second wave of Covid-19 in the state.
Rajasthan: The state on Sunday witnessed a record 18,298 Covid infections and 159 deaths taking the overall cases to 6,33,951 and casualties to 4,558. The state transport department issued an order on Sunday inviting applications for tankers on rent for transportation of liquid oxygen. A six-member committee has also been constituted, which will decide on the rental fee as and when the application reaches them.The State Government has started the procedure to procure oxygen concentrators from China and Russia. The Government wants to procure 10,000 concentrators in two phases from China and 1,100 from Russia.
Madhya Pradesh: Madhya Pradesh Chief Minister Shivraj Singh Chouhan has directed officials to pay special attention to high-positivity districts of the state. The Chief Minister has said that with the efforts of everyone, the slogans- 'My village-Corona-free village', 'My locality-Corona-free locality' and 'My city-Corona-free city’ should be made successful. 15 districts of the state including Tikamgarh, Shivpuri, Datia , Anuppur Singrauli ,Narsinghpur, Sidhi, Katni ,Gwalior, Niwari ,Sehore Bhopal, Dindori, Betul and Morena have an average positivity rate of more than 25% for 7 days.
Chhattisgarh: A total of 56 lakh 22 thousand 933 vaccine doses have been administered in Chhattisgarh. Timely availability of beds for COVID patients in the hospitals of Raipur is being ensured. The situation of prevention and treatment of COVID infection is presently better than before.In Chhattisgarh, a total of 8810 people have died due to Covid so far, which is 1.18 percent. Out of 7 lakh 44 thousand 602 confirmed cases in Chhattisgarh, currently 1 lakh 21 thousand 99 are active and 6 lakh 14 thousand 693 people have recovered.
Goa: The lockdown, which came into force in the evening of April 29, will continue till 6 am on May 3, will not be extended, but strict restrictions will be enforced till 6 am on May 10. The state imposed the lockdown in an attempt to break the chain of COVID infection. With 2030 new cases, 52 deaths and 1255 recoveries active covid count of Goa at 24,607.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
03 MAY 2021 5:51PM by PIB Imphal
• তপ্ন-তপ্ন ফগৎলকপগী লম্বীদা চংশিল্লক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই লাখ ৩ হেন্না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে
• পি.এম.না কোবিদ-১৯ মাই পাক্না লান্থেংননবা মেদিকেল পর্সোনেলগী মশিং অসি হেনগৎহন্নবা মরু ওইবা ৱারেপশিং লৌখ্রে
• সেঞ্চুরিগী খ্বাইদগী চাউবা শিংনবা মায়োক্নদুনা, ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ২০ মখোয়গী খোংচৎ মপুং ফাখ্রে, তেঙ্কর ৭৬তা এল.এম.ও.(চাওরাক্না) এম.তি. ১১২৫ পুরকখ্রে
• মপান লৈবাকশিংদগী দোনেত তৌরক্লিবা অখন্নবা কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েল পুশিল্লকপদা আই.জি.এস.তি.দগী এদ হোক এগজেম্পসন তৌবা
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
তপ্ন-তপ্ন ফগৎলকপগী লম্বীদা চংশিল্লক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই লাখ ৩ হেন্না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে
· লৈবাক অসিদা তৌখিবা কোবিদ তেস্তকী মশিং অসি ঙসি কোতি ২৯.১৬ লানখ্রে৷ ঙসি ফাওবদা তেস্ত ২৯,১৬,৪৭,০৩৭ তৌখ্রে৷ হৌজিক ভারতকী ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকপগী মশিং অসি ঙসি ১,৬২,৯৩,০০৩ য়ৌরে৷
· নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি তপ্ন-তপ্ন তারক্লি অমসুং হৌজিক হৌজিক্কি ওইনা ১.১০% ওইদুনা লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি৷
· হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য/য়ু.তি. অহুম্না কোবিদনা মরম ওইদুনা মী অমতা শিখিবা লৈতে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ মখোয়শিং অদুদি দি. অমসুং দি. অমসুং দি অমসুং এন, লক্সদ্বীপ অমসুং অরুনাচল প্রদেশনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715615
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিংদা/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১৬.৫৪ হেন্না লেম্না য়েন্থোকখ্রে
মসিগী মনুংদা মাংখিবশিং য়াওনা শিজিন্নখিবা অপুনবা মশিং অসি দোজ ১৫,৭৯,২১,৫৩৭(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)নি৷ ভোক্সিন দোজ লাখ ৭৫ হেন্না(৭৫,৭১,৮৭৩) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা শিজিন্ননবা লৈরি৷ লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা দোস লাখ ৫৯ হেন্না(৫৯,৭০,৬৭০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715621
পি.এম.না কোবিদ-১৯ মাই পাক্না লান্থেংননবা মেদিকেল পর্সোনেলগী মশিং অসি হেনগৎহন্নবা মরু ওইবা ৱারেপশিং লৌখ্রে
ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা চত্থরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংনবা মতমদা হ্যুমেন রিসোর্চ হেন্না-হেন্না মরু ওইরক্লিবা অসিগী মতাংদা য়েংশিনখ্রে৷ কোবিদ দ্যুতিদা মেদিকেল পর্সোনেলগী মশিং অসি কা হেন্না হেনগৎহন্নবা য়াম্না মরু ওইবা ৱারেপ কয়া অমা লৌখ্রে
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715667
সেঞ্চুরিগী খ্বাইদগী চাউবা শিংনবা মায়োক্নদুনা, ওক্সিজেন এক্সপ্রেস ২০ মখোয়গী খোংচৎ মপুং ফাখ্রে, তেঙ্কর ৭৬তা এল.এম.ও.(চাওরাক্না) এম.তি. ১১২৫ পুরকখ্রে
খুদোংথিবা পুম্নমক থেংনদুনা অমসুং অনৌবা সোলুসনশিং পুথোক্তুনা, ইন্দিয়ন রেলৱেনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা লিক্বুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন(এল.এম.ও.) ফংহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংলি৷ হৌজিক ফাওবদা, ইন্দিয়ন রেলৱেনা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা তেঙ্কর ৭৬তা এল.এম.ও. (চাওরাক্না) এম.তি. ১১২৫ পুরক্তুনা ফংহনখ্রে৷ ওক্সিজেন এক্সপ্রেসেস ২০না মখোয় মখোয়গী খোংচৎ মাংজৌননা মপুং ফাখ্রে অমসুং অহেনবা ওক্সিজেন এক্সপ্রেসেস ৭না তেঙ্কর ২৭তা এল.এম.ও. (চাওরাক্না ) এম.তি. ৪২২ পুদুনা লাক্লি৷ ইন্দিয়ন রেলৱেনা অতেনবা মতমদা ওক্সিজেন দরকার লৈরিবা রাজ্যশিংদা এল.এম.ও. মতিক চানা ফংহন্নবা হোৎনরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715644
অয়ুশ মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিদা অয়ুশ ৬৪গী হিদাক হেন্না ফংহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎখ্রে
ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিংদা মাইল্দদগী মোদরেত ফাওবা নারিবা কোবিদ ১৯ পেসেন্তশিং লাইয়েং চত্থবদা পোলিহর্বেল দ্রগ অয়ুশ ৬৪ কান্নরম্লে৷ কোবিদ লাইয়েং চত্থনবগীদমক পোলিহর্বেল অয়ুর্বেদিক মেদিসিন অয়ুশ ৬৪ অমুক হন্না পুথোরকপা অসি হিরম অসিদা অচৌবা মাই পাকপা অমনি৷ তশেংবদি অয়ুশ-৬৪ হিদাক অসি মেলরিয়া লাইয়েংনবা ১৯৮০দা পুথোরকখিবনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715692
মপান লৈবাকশিংদগী দোনেত তৌরক্লিবা অখন্নবা কোবিদ-১৯ রিলিফ মেতরিয়েল পুশিল্লকপদা আই.জি.এস.তি.দগী এদ হোক এগজেম্পসন তৌবা
২০২১গী মে ৩দা থোকখিবা কেন্দ্র সরকারগী এদ হোক এগজেম্পসন ওর্দর নম্বর ৪/২০২১না কোবিদ রিলিফকিদমক লেম্না য়েন্থোক্নবগীদমক লেম্না মতেং পাংলক্লিবা অসিগুম্বা পোৎলমশিং অসি পুশিল্লকপা মতমদা আই.জি.এস.তি. লৌদনবা ওর্দর থোকখ্রে৷ মসিগী এগজেম্পসন অসি ২০২১গী জুন ৩০ ফাওবা চৎনরগনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1715668
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
কেরলা :
রাজ্য সরকার অসিনা কোবিদকী কেস কা হেন্না হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা হয়েংদগী রাজ্য অসিদা অকানবা অথিংবশিং থম্লগনি হায়না ওদর থোকখ্রে৷ রাজ্য অসিদা তঙাই ফদবা সর্ভিসশিং খক্তমক তৌবা য়ারগনি৷ হায়রিবা অথিংবশিং অসি মে ৯ ফাওবা চৎনরগনি৷ থম্লিবা অথিংবশিং অসিগী মনুংদা রাজ্য-কেন্দ্র সরকারগী ওফিস পুম্নমক, অতোপ্পা সেল্ফ-গভর্নিং ওফিসশিং, তঙাই ফদবা সর্ভিস পীরিবা দিপার্তমেন্তশিং, কোবিদ প্রিবেন্তিব এক্তিবিতীশিং পাংথোক্লিবা ওফিসিয়েলশিং অমসুং মীয়ামশিং মনুং চল্লোই৷ মেদিকেল ওক্সিজেন পুথোক-পুশিন তৌবা য়াগনি৷ ঙসি ফমখিবা রাজ্যগী কেবিনেৎ অদুনা নোংমাইজিংগী মতুংদা লোকদাউন থম্নবা ৱারেপ অমা লৌনবা খন্নখ্রে৷ কেরলাদা ঙরাং কোবিদ কেস ৩১,৯৫০ লাক্তুনা অপুনবা কোবিদ কেস অসি ১৬,৩৮,৭৬৯ য়ৌখ্রে৷ এক্তিব কেস ওইনা ৩,৩৯,৪৪১ লৈরি৷ পোজিতিব ওইবগী চাং অসি চাদা ২৮.৩৭নি৷ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিবগী চাং অসি ৫,৪০৫ য়ৌখ্রে৷ অদুগা অমরোমদা ঙসি মীওই ৩৩৫৩না ভেক্সিনগী অহানবা দোজ অমসুং মীওই ৮৯৮৩না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
তামিল নাদু:
তামিল নাদুনা অনৌবা কোবিদ কেস ২০,৭৬৮ রিপোর্ত তৌরকখি অমসুং নৌনা মীওই ১৫৩ শিখি; রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১,২০,৪৪৪ লৈরি অমসুং মীওই ১৭,৫৭৬না লাইচৎ অসিদগী নাবা ফরক্তুনা হোস্পিতালশিংদগী দিচার্জ তৌখ্রে৷ ঙসি ফাওবদা, রাজ্য অসিদা মীওই ৬০,৪৬,২৮৪ ভেক্সিন কাপখ্রে, মসিগী মনুংদা মীওই ৪৬,৭৯,১৮৬না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই ১৩,৬৭,০৯৮না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ চেন্নাই কোর্পোরেসন দাতাগী মতুং ইন্না, নোংমাইজিং নুমিৎকী অয়ুক ফাওবদা, শহর অসিদা মীওই ৩,০৩,৫৩১ লাইচৎ অসিদগী ফরকপা ঙমদুনা লাইচৎ অসিদগী ফরকপগী চাং অসি চাদা ৮৯ য়ৌখ্রে৷
কর্নতাকা:
ঙরাং রাজ্য অসিদা অনৌবা কোবিদ কেস ৩৭,৭৩৩ লাকখি অমসুং মীওই ২১৭ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে৷ রাজ্য অসিদা লৈরিবা কোবিদ কেস অসি পুন্না ১৬,০১,৮৬৫নি, হৌজিক হৌজিক এক্তিব কেস ওইনা ৪,২১,৪৩৬ লৈরি৷ নোংমাইজিংগী অয়ুক্তা মীওই ২১,১৪৯ দিচার্জ তৌখিবা অসি য়াওনা রাজ্য অসিদা পুন্না দিচার্জ তৌখিবা মীওই মশিং অসি ১১,৬৪,৩৯৮নি৷ বেঙ্গলুরু আর্বান দিস্ত্রিক্তা অনৌবা কেস ২১,১৯৯ লাকখি অমসুং মীওই ৬৪ লৈখিদ্রে৷ রাজ্য অসিনা কোরোনা লাইনা-লাইচৎ থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংন্নবা অরোইবা চহিদা তম্লিবা মেদিকেল অমসুং নর্সিং মহৈরোইশিং অসি শিজিন্নদুনা হেন্না শাফবা ফিভম অমদা পুরক্নবা রাজ্য সরকারনা এক্সন প্লান অমা শেমখ্রে৷ রাজ্য অসিদা লৈরিবা মকোকথোংবা প্রাইভেৎ মেদিকেল হোস্পিতালশিংগী স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা মীফম অমা ফম্লবা মতুংদা মুখ্য মন্ত্রী য়েদিয়ুরপ্পানা লৌখিবা ৱারেপ অদুগী মতুং ইন্না, সরকার অসিনা কোবিদ দ্যুতিগীদমক অরোইবা চহিদা তম্লিবা নর্সিং, ফার্মাসী, ফিজিওথেরাপী, হোস্পিতাল মেনেজমেন্তগী মহৈরোইশিং, অয়ুশ দোক্তরশিং অমসুং দেন্তিস্তশিংগী সর্ভিস শিজিন্নরগনি৷ মুখ্য মন্ত্রীনা জিলাগী থৌদাং অদু মন্ত্রী তরুক্তা শিন্নখ্রে৷
ন্ধ্র প্রদেশ:
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্য অসিদা সেম্পল ১,১৪,২৯৯ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কোবিদ কেস ২৩,৯২০ লাকখ্রে অমসুং মীওই ৮৩ শিখ্রে, মীওই ১১,৪১১না লাইচৎ অসিদগী ফরক্তুনা দিচার্জ তৌখ্রে৷ ঙরাং ফাওবদা রাজ্য অসিদা কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ ৫১,৭৬,৩৭৪ অমসুং অনিশুবা দোজ ১৫,১৯,৯৩২ য়াওনা পুন্না ভেক্সিন দোজ ৬৬,৯৬,৩০৬ কাপখ্রে৷ সরকার অসিনা ওরিশাগী অনগুলদগী ফ্লাইতকী মতেং লৌদুনা ওক্সিজেন এম.তি. ১২০ পুশিল্লক্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎলে হায়না রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ ওক্সিজেন পুথোক-পুশিন নুংঙাইনবগীদমক লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি হেন্না নিংথিনা লৈহন্নবা থবকশিং খুদম ওইনা ক্রাইওজেনিক তেঙ্করশিং হেন্না শিজিন্নবা, ওক্সিজেন স্তোরেজ কেপাসিতী হেনগৎহনবা, পি.এস.এ.(প্রেসর স্বিং এদজোর্পসন) প্লান্তশিং শেমগৎলি৷ রাজ্য অসিদা লৈরিবা রেবিন্যু দিভিজন খুদিংগী মখাদা কোবিদ ক্যের সেন্তর অমা শেমগৎলে হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী ফিভম অসিগী মতুং ইন্না হাই কোর্তকী ইন্তরবেন্সন অসি য়েংলগা মে ৫দগী ২৩ ফাওবা পাংথোক্কনি হায়না মতম লেপতুনা লৈরিবা ইন্তরমেদিয়েত এগজামিনেসনশিং অদু মতম য়ৈথোক্তুনা থম্নবা রাজ্য সরকারনা ৱারেপখ্রে৷
তেলঙ্গনা:
নোংমাইজিং নুমিৎতা অনৌবা কেস ৫,৬৯৫ লাক্তুনা অমসুং মীওই ৪৯ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিদুনা, রাজ্য অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অসি ৪,৫৬,৪৮৫ ওইরে অমসুং লাইচৎ অসিদগী শিখিবনা ২,৪১৭ য়ৌরে৷ হৌজিক্তি, রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিনা শিহল্লিবা মশিং অসি চাদা ০.৫২ ওইরে হায়না রিপোর্ত তৌরকখি৷ হৌজিক রাজ্য অসিদা লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৮০,১৩৫নি৷
অসাম:
নোংমাইজিং নুমিৎতা মীওই ২,৩৮৫(১০.০১%) পোজিতিব ওইখি অমসুং মীওই ৩০না লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে, হায়রিবা মশিং অসি হন্দক চহি অসিগী ওইনা লাইচৎ অসিনা খ্বাইদগী হেন্না ৱাংনা শিহনখিবা নুমিৎ ওইরি হায়না নোংমাইজিং নুমিৎকি নুমিদাংৱাইরমদা হকশেলগী মন্ত্রী হিমন্ত বিস্ব সর্মনা স্বিত তৌদুনা থাদোরকখি৷
মনিপুর:
পুং ৪৮দা অনৌবা কেস ৫৭৫ লাকখি৷ রাজ্য অসিদা ভেক্সিন কাপখিবা মীশিং অসি পুন্না ২,০৭,৭৬৫ য়ৌরে৷ রাজ্য অসিদা কোবিদ নাবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অমসুং মীয়াম্না ভেক্সিন কাপ্পা ফংহৌনবা হোৎনরিবা অসি য়েংলগা, স্তেত হেল্থ সোসাইতীনা কোবিদ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিং অসিদা (সি.ভি.সি.শিং)চৎনগদবা প্রোতোকোলশিং ফোংখ্রে৷
মেঘলয়:
নোংমাইজিং নুমিৎতা মেঘলয়দা অনৌবা কোবিদ কেস ৩২১ লাক্তুনা রাজ্য অসিদা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা নুমিৎ ওইদুনা অপুনবা এক্তিব কেস অসি ১,৮২১ ওইরে৷ নৌনা মীওই মঙা শিখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখিবগী মশিং অসি ১৭৯ ওইরে৷ রাজ্য অসিদা লাইচৎ অসিদগী নৌনা ১৫৪ নাবা ফরক্তুনা, লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী অপুনবা মশিং অসি ১৫,৪২৯নি৷
নগালেন্দ:
নোংমাইজিং নুমিৎতা নগালেন্দদা অনৌবা কোবিদ কেস ২১৬ লাকখি অমসুং মীওই ৩ লৈখিদ্রে৷ এক্তিব কেস ওইনা ১৫২৯ লৈরি অমসুং অপুনবা পোজিতিব ওইখিবা মশিংনা ১৪,৩৫০ ওইরে৷ রেলৱেনা দিমাপুর রেলৱে স্তেসনদা কোবিদ-১৯ আইসোলেসন কোচ ১০ থমখ্রে৷ কোচ খুদিংমক্তা মেদিকেল প্রোবিজনশিং নিংথিনা ইক্বুইপ তৌরবা ফমুং ১৬-১৬ লৈ৷
ত্রিপুরা:
রাজ্য অসিদা নুমতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা কোবিদকী কেস হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা নুমিদাংৱাইরমগী পুং ৬তগী অয়ুক্কী পুং ৫ ফাওবা নৌনা নুমিদাং থম্লে হায়না রাজ্য সরকারনা লাওথোকখ্রে৷ ঙরাং মীওই ২৪৭ কোবিদ পোজিতিব ওইখি অমসুং এপ্রিল ২৫দা লৈখিবা কোবিদ পোজিতিব কেস মশিংনা ৯৮ ওইখি৷
সিক্কিম:
হৌখিবা নুমিৎ নিনি-থাংজা অমসুং নোংমাইজিং নুমিৎতা রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৪৮৯ লাক্তুনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি হৌজিক ১,৮০৮ য়ৌরে৷ অদুগীসু মথক্তা নুমিৎ নিনি অসিদা ভাইরস অসিনা মরম ওইদুনা মীওই অনি অমগা লৈখিদ্রে৷ সিক্কিমগী হকশেল মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা লৌখৎলিবা কোবিদ-১৯গী চেকশিন থৌরাং অদু য়েংশিনখ্রে অমসুং সরকার অসিনা লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংননবা শেম-শাদুনা লৈরি হায়না মীয়ামদা থাজবা পীখ্রে৷
মহারাস্ত্র:
মহারাস্ত্র রাজ্যদা য়াম্না চেকশিন্না থম্লিবা অথিংবশিং অসি রাজ্য অসিদা কোবিদ নাবা পেসেন্তগী মশিং হেনগৎলকপগীনি৷ মমাংগী মতমদা লাইচৎ অসিগী হোতবেদনি হায়না লৌনরম্বা মু্ম্বাই শহর অসি ঙসিদি রাজ্য অসিদা থম্লিবা অথিংবশিং অসিনা মরম ওইদুনা লেপ্পা-লৈতনা রাজ্য অসিগী ফিভম ফগৎলক্লি৷ হৌখিবা নুমিৎ তরেৎনি অসিদা মেত্রোপোলিস অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি অশুক্কী মতিক তানা হন্থরকখ্রে অমসুং মসিনা রাজ্য অসিগী হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা পীরম্বা পোৎলুম অদু হন্থহনবা ঙমখ্রে৷ মহারাস্ত্রনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন খ্বাইদগী য়াম্না কাপ্পা রাজ্য ওইরি৷ ঙরাং রাজ্য অসিগী সেসন ৫৯২দা মীওই ৪৬,৬৯৩ কোবিদ ভেক্সিন কাপখি৷ হৌজিক হৌজিক রাজ্য অসিদা কোবিদ ভেক্সিনগী অৱাৎপা লৈরে৷
গুজরাত:
চয়োল কয়া অমা কোবিদ কেস ৱাংনা হেনগৎলুরবা মতুং অসিদা, নোংমাইজিং নুমিৎ অসিদা গুজরাত রাজ্যদা অনৌবা কোবিদ লাকপগী অমসুং শিখিবগী মশিং অসি হন্থরকখ্রে৷ নুমিৎ অসিদা অনৌবা কেস পুন্না ১২,৯৭৮ লাকখি, হায়রিবা মশিং অসি এপ্রিল ২২দা কোস ১৩,১০৫ রিপোর্ত তৌরকখিবা নুমিৎ অদুদগী হৌদুনা ঙসি ফাওবদা খ্বাইদগী নেম্বা মশিং ওইখি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা গুজরাততা নৌনা মীওই ১৫৩ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখি৷
রাজস্থান:
নোংমাইজিং নুমিৎতা রাজ্য অসিদা নৌনা মীওই ১৮,২৯৮ পোজিতিব ওই অমসুং মীওই ১৫৯ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদবা অসিনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস মশিং অসি ৬,৩৩,৯৫১ য়ৌরে অমসুং শিখিবা মশিংনা ৪,৫৫৮ য়ৌরে৷ স্তেত ত্রান্সপোর্ত দিপার্তমেন্তনা অৱাইমল পীদুনা লিক্বুইদ ওক্সিজেন পুথোক-পুশিন তৌনবগীদমক তেঙ্করশিংগী এপ্লিকেসন কৌবগী ওর্দর অমা থোকখ্রে৷ অৱাইমলগী শেনফম অদু লেপ্ননবা মীওই তরুক্না শাবা কম্মিতী অমা শেমখ্রে৷ রাজ্য সরকার অসিনা চাইনা অমসুং রসিয়াদগী ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং লৌননবা থবকশিং পাইখৎখ্রে৷ সরকার অসিনা চাইনাদগী ফেস অনি থোক্না কন্সেন্ত্রেতর ১০,০০০ অমসুং রসিয়াদগী ১,১০০ লৌশিনবা পম্মী৷
মধ্য প্রদেশ:
রাজ্য অসিগী পোজিতিব কা হেন্না ওইরিবা জিলাশিং অসিদা অখন্নবা মীৎয়েং চংনবা মধ্য প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শিবরাজ সিংহ চৌহননা ওফিসিয়েলশিংদা খঙহনখ্রে৷ মীয়াম পুন্না হোৎনমিন্নদুনা 'ঐগী খুঙ্গং-কোরোনা-ফ্রী ওইরবা খুঙ্গং', 'ঐগী লৈকাই-কোরোনা-ফ্রী ওইরবা লৈকাই' অমসুং 'ঐগী শহর-কোরোনা-ফ্রী ওইরবা শহর’ হায়বা খোল্লাউ অসি মাই পাকহনগদবনি হায়না মুখ্য মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ তিকামগার, শিবপুরি, দাতিয়া, অনুপ্পুর সিঙ্গরোলি, নার্শিঙ্গপুর, সিধি, কতনি, গ্বালিয়র, নিৱারি, সেহোর ভোপাল, দিন্দোরি, বিতুল অমসুং মোরেনা য়াওনা রাজ্য অসিগী জিলা ১৫না নুমিৎ ৭নিগী ওইনা চাংচৎতা পোজিতিব ওইখিবগী মশিং অসি ২৫% হেনখ্রে৷
ছত্তিশগর:
ছত্তিশগরদা ভেক্সিন দোজ পুন্না লাখ ৫৬ লিশিং ২২ অমসুং ৯৩৩ কাপখ্রে৷ রাইপুরগী হোস্পিতালশিংদা কোবিদ পোসেন্তশিং অসিগীদমক ফমুংশিং মতিক চানা লৈরি৷ রাজ্য অসিদা লৌখৎলিবা চেকশিন থৌরাং অমসুং কোবিদ নারবা মীওইশিং লাইয়েং চত্থবগী মওং অসি হান্নদগী হেন্না য়াম্না নিংথিনা পাংথোক্লি৷ ছত্তিশগরদা, হৌজিক ফাওবদা লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা পুন্না মীওই ৮৮১০ শিখ্রে, হায়রিবা মশিং অসি চাদা ১.১৮৷ ছত্তিশগরদা লৈরিবা কনফর্ম তৌরবা কেস মশিং লাখ ৭ লিশিং ৪৪ অমসুং ৬০২ অসিগী মনুংদা, হৌজিক হৌজিক লাখ ১ লিশিং ২১ অমসুং ৯৯ এক্তিব কেস ওইনা লৈরি অমসুং মীওই লাখ ৬ লিশিং ১৪ অমসুং ৬৯৩না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে৷
গোৱা:
রাজ্য অসিদা এপ্রিল ২৯গী নুমিদাংৱাইরমদগী তৌদুনা লাক্লিবা লোকদাউন অদু মে ৩গী অয়ুক পুং ৬ ফাওবা চত্থরগনি, লোকদাউন মখাতানা থম্লরোই অদুমওইনমক মে ১০গী অয়ুক পুং ৬ ফাওবা অকনবা অথিংবশিং থম্লগনি৷ কোবিদ লাইচৎ শন্দোকপগী চেন অসি থুগাইনবা রাজ্য অসিনা লোকদাউন অসি থমখিবনি৷ নৌনা কেস ২০৩০ লাকখ্রে, মীওই ৫২ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিহনখ্রে অমসুং মীওই ১২৫৫না লাইচৎ অসিদগী নাবা ফরক্তুনা কোবিদকী এক্তিব কেস মশিং অসি ২৪,৬০৭ ওইরি৷
মরুওইবা ত্বীৎশিং
✅Ad hoc Exemption from IGST on imports of specified COVID-19 relief material donated from abroad
✅As customs duty is already exempt , these imports will not attract any customs duty or IGST
(1/4)
Read more ➡️https://t.co/YkENrOqWux pic.twitter.com/QyaVw2V8JK
— Ministry of Finance (@FinMinIndia) May 3, 2021
ফেক্তচেক