Ministry of Commerce & Industry
Simplification of procedure for import of oxygen cylinders and cryogenic tankers/ containers
05 MAY 2021 6:18PM by PIB Delhi
The Government of India has reviewed the existing procedure of registration and approval of global manufacturers for importing oxygen cylinders and cryogenic tankers/ containers by Petroleum and Explosive Safety Organization (PESO). In view of the COVID pandemic, PESO shall not carry out physical inspection of global manufacturers' production facilities before grant of such registration and approval. Now, such approvals shall be granted online without any delay on submission of manufacturer’s particulars; ISO certificate of manufacturer; List of Cylinders/ Tankers/Containers, their specifications, drawings & batch number; Hydro test certificate and Third party inspection Certificate. In case of any clarification, Mr. S.D. Mishra, Controller of Explosives, PESO (Mobile No. 9725850352, email Id sdmishra@explosives.gov.in) and Dr. S.K.Singh, Controller of Explosives, PESO (Mobile No. 8447639102, email Id sksingh@explosives.gov.in) may be contacted.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ক্রাইয়োজেনিক তেঙ্করশিং/কন্তেনরশিং অমসুং ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং ইম্পোর্ত তৌনবগী থৌওং লাইথোকহনবা
05 MAY 2021 6:18PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম অমসুং এক্সপ্লোসিব সেফতী ওর্গনাইজেসন(পি.ই.এস.ও.)না ক্রাইয়োজেনিক তেঙ্করশিং/কন্তেনরশিং অমসুং ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং ইম্পোর্ত তৌনবগীদমক গ্লোবেল মেনুফেকচররশিংদগী এপ্রুবেল লৌনবা অমসুং রেজিস্ত্রেসনগী হৌজিক লৈরিবা থৌওং অদু ভারত সরকারনা য়েংশিনখ্রে৷ কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী য়েংলগা, অসিগুম্বা গ্রান্ত অমসুং এপ্রুবেল তৌদ্রিঙৈদা পেসো(পি.ই.ওস.ও.)না গ্লোবেল মেনুফেকচররগী প্রদক্সন ফেসিলিতীশিং অদু ফিজিকেল্লী ওইনা ইন্সপেক্সন চত্থররোই৷ হৌজিক্তি, মেনুফেকচররগী পার্তিকুলরশিং; মেনুফেকচররগী আই.এস.ও. সর্তিফিকেৎ; সিলিন্দরশিং/ তেঙ্করশিং/ কন্তেনরশিংগী লিস্ত, মখোয়গী স্পিসিফিকেসনশিং, দ্রোইংশিং অমসুং বেতচ নম্বর; হাইদ্রো তেস্ত সর্তিফিকেৎ অমসুং থর্দ পার্তী ইন্সপেক্সন সর্তিফিকেৎ হেক পীশিল্লকপগা থিন্থবা তৌদনা অসিগুম্বা এপ্রুবেলশিং অসি ওনলাইনগী খুৎথাংদা গ্রান্তেদ তৌরগনি৷ ক্লারিফিকেসন অমা হেক্তা লাকপা মতমদা, পেসোগী এক্সপ্লোসিবকী কন্ত্রোলর শ্রী এ.দি. মিশ্রা (মোবাইল নম্বর 9725850352, ইমেল আই.দি. sdmishra@explosives.gov.in) অমসুং পেসোগী এক্সপ্লোসিবকী কন্ত্রোলর দা. এস.কে. সিংহদা (মোবাইল নম্বর 8447639102, ইমেল আই.দি. sksingh@explosives.gov.in) কন্তেক তৌবা য়াগনি৷