Ministry of Finance
Centre releases Rs. 8923.8 crore to Panchayats in 25 States
Release of grant advanced in view of COVID-19 pandemic
09 MAY 2021 10:35AM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance,yesterday released an amount of Rs. 8,923.8 crore to 25 States for providing grants to the Rural Local Bodies (RLBs). The grants are meant for all the three tiers of Panchayati Raj Institutions – village, block and district.
The amount released on Saturday is the first instalment of the ‘Untied Grants’ for the year 2021-22. It may be utilised by the RLBs, among other things, for various prevention and mitigation measures needed to combat the COVID-19 pandemic. Thus, it will augment resources to the three tiers of Panchayats for fighting the contagion. The state-wise amount of the grant released is enclosed.
As per the recommendations of the 15th Finance Commission, the 1stinstalment of untied grants was to be released to the States in the month of June, 2021. However, in view of the ongoing COVID-19 pandemic situation and at the recommendation of the Ministry of Panchayati Raj, the Ministry of Finance has decided to release the grant in advance of the normal schedule.
Moreover, the 15thFinance Commission had imposed certain conditions for release of untied grants. The conditions include online availability of accounts of a certain percentage of Rural Local Bodies in the public domain. But taking into consideration the prevailing circumstances, this condition has been waived for release of the first instalment of untied grants.
State-wise details of 1st instalment of Rural Local Bodies untied grants released for the year 2021-22
S. No.
Name of State
Amount (Rs. in crore)
1
Andhra Pradesh
387.8
2
Arunachal Pradesh
34
3
Assam
237.2
4
Bihar
741.8
5
Chhattisgarh
215
6
Gujarat
472.4
7
Haryana
187
8
Himachal Pradesh
63.4
9
Jharkhand
249.8
10
Karnataka
475.4
11
Kerala
240.6
12
Madhya Pradesh
588.8
13
Maharashtra
861.4
14
Manipur
26.2
15
Mizoram
13.8
16
Odisha
333.8
17
Punjab
205.2
18
Rajasthan
570.8
19
Sikkim
6.2
20
Tamil Nadu
533.2
21
Telangana
273
22
Tripura
28.2
23
Uttar Pradesh
1441.6
24
Uttarakhand
85
25
West Bengal
652.2
Total
8923.8

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা রাজ্য ২৫গী পঞ্চায়তশিংদা লুপা কোতি ৮৯২৩.৮ রিলিজ তৌখ্রে
কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংলগা গ্রান্ত এদভান্স রিলিজ তৌখ্রে
09 MAY 2021 10:35AM by PIB Imphal
ফাইনান্স মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা রুরেল লোকেল বোদীশিংদা(আর.এল.বি.শিং) গ্রান্তশিং ফংহন্ননবগীদমক রাজ্য ২৫দা ঙরাং লুপা কোতি ৮,৯২৩.৮গী শেনফম রিলিস তৌখ্রে৷ গ্রান্ত অসি পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংগী তাইয়র অহুমমক্তা-ভিলেজ, ব্লোক অমসুং জিলাদা ফংহল্লগনি৷
থাংজা নুমিৎতা রিলিস তৌখিবা শেনফম অসি ২০২১-২২ চহিগী ওইনা লৈরিবা ‘অন্তাইদ গ্রান্তশিং’গী অহানবা ইন্সতোলমেন্তনি৷ হায়রিবা গ্রান্ত অসি কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ লান্থেংনবা মতমদা দরকার ওইরিবা খোংথাংশিং লৌখৎপদা অমসুং তোঙান তোঙানবা প্রিবেন্সনগী হিরমশিংদা আর.এল.বি.শিংনা শিজিন্নরবা য়াই৷ অসুম্না, মসিনা লৌনগনবা লাইচৎ অসি লান্থেংননবগীদমক পঞ্চয়তিশিংগী লৈরিবা তাইয়র অহুম অসিদা রিসোর্চ হেনগৎহল্লবা য়াই৷ রিলিস গ্রান্ত অসিগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা চাকথুম অদু পীরি৷
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না, অন্তাইদ গ্রান্তগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত অদু ২০২১গী জুন থাদা রাজ্যশিংদা রিলিস তৌগদবনি৷ অদুমওইনমক, হৌজিক লৈরিবা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎকী ফিভম অসি য়েংলগা অমসুং পঞ্চয়তি রাজ মন্ত্রালয়গী রিকম্মেন্দেসনগী মতুং ইন্না, ফাইনান্স মন্ত্রালয়না গ্রান্ত অসি মশাগী লৈরিবা নোর্মেল স্কেদ্যুলদগী ঙনখৎনা রিলিস তৌনবা ৱারেপখিবনি৷
অসিগীসু মথক্তা, ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসননা অন্তাইদ গ্রান্তশিং অসি থাদোক্ননবগীদমক অখন্নবা কন্দিসনশিং খরা থমখ্রে৷ থম্লিবা কন্দিসনশিং অদুগী মনুং চল্লিবা অদুদি-পব্লিক দোমেনদা রুরেল লোকেল বোদীশিংগী অখন্নবা পর্সেন্তেজ খরগী একাউন্তশিং ওনলাইনদা ফংহনবা অসিনি৷ হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসিগী মতাংদা মুন্না খন্নরবা মতুংদা, মসিগী কন্দিসন অসি অন্তাইদ গ্রান্তগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত রিলিস তৌননবগীদমক কোমথোকখ্রে৷
২০২১-২২ চহিগী ওইনা রিলিস তৌখিবা রুরেল লোকেল বোদীস অন্তাইদ গ্রান্তগী অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য মমিং
শেনফম(লুপা কোতি)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩৮৭.৮
২
অরুনাচল প্রজেশ
৩৪
৩
অসাম
২৩৭.২
৪
বিহার
৭৪১.৮
৫
ছত্তিশগর
২১৫
৬
গুজরাত
৪৭২.৪
৭
হরিয়ানা
১৮৭
৮
হিমাচল প্রদেশ
৬৩.৪
৯
ঝর্খন্দ
২৪৯.৮
১০
কর্নতাকা
৪৭৫.৪
১১
কেরলা
২৪০.৬
১২
মধ্য প্রদেশ
৫৮৮.৮
১৩
মহারাস্ত্র
৮৬১.৪
১৪
মনিপুর
২৬.২
১৫
মিজোরাম
১৩.৮
১৬
ওরিশা
৩৩৩.৮
১৭
পঞ্জাব
২০৫.২
১৮
রাজস্থান
৫৭০.৮
১৯
সিক্কিম
৬.২
২০
তামিল নাদু
৫৩৩.২
২১
তেলঙ্গনা
২৭৩
২২
ত্রিপুরা
২৮.২
২৩
উত্তর প্রদেশ
১৪৪১.৬
২৪
উত্তরখন্দ
৮৫
২৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৫২.২
অপুনবা
৮৯২৩.৮