Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload Declines for the Second Consecutive day
New Recoveries outnumber Daily New COVID Cases for the Second Consecutive day
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 17.5 Crore
More than 30 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated so far
12 MAY 2021 12:31PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has dipped to 37,04,099 today. It now comprises 15.87% of the country's total Positive Cases.
A net decline of 11,122 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours. This is the second consecutive day of decline in the active cases.
13 States cumulatively account for 82.51% of India’s total Active Cases.
The change in active cases for states in the last 24 hours is depicted in the graph below.
The graph below highlights the day-on-day change in the number of active cases in the past few weeks.
India’s cumulative recoveries stand at 1,93,82,642 today. The National Recovery Rate is 83.04%.
3,55,338 recoveries were registered in the last 24 hours.
New Recoveries outshines new daily cases for the second consecutive days.
Ten states account for 71.58% of the new recoveries.
Government of India is expeditiously delivering global aid to States/UTs under the “Whole of Government” approach, to augment their efforts in COVID management. 9,200 Oxygen Concentrators, 5,243 Oxygen Cylinders, 19 Oxygen Generation Plants, 5,913ventilators/ Bi PAP and ~3.44LRemdesivir vials received as part of global aid to India have been delivered/ dispatched to States and UTs to strengthen and supplement their COVID response, so far. The Union Government is ensuring a streamlined and fast delivery of the global aid to States and UTsthrough faster custom clearances, and use of air and road.
On the other hand, the cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 17.52 Cr today as the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive expands further.
A total of17,52,35,991vaccine doses have been administered through 25,47,534sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 95,82,449 HCWs who have taken the 1st dose and 65,39,376 HCWs who have taken the 2nddose, 1,41,49,634 FLWs (1stdose), 79,52,537 FLWs (2nddose), 30,44,463 beneficiaries under 18-45 age group (1stdose), 5,58,83,416 (1stdose) and 78,36,168 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,39,59,7721stdose beneficiaries and 1,62,88,176 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
95,82,449
2nd Dose
65,39,376
FLWs
1st Dose
1,41,49,634
2nd Dose
79,52,537
Age Group 18-44 years
1st Dose
30,44,463
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,58,83,416
2nd Dose
78,36,168
Over 60 years
1st Dose
5,39,59,772
2nd Dose
1,62,88,176
Total
17,52,35,991
Ten states account for 66.67% of the cumulative doses given so far in the country.
4,79,282 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 30,44,463 across 30 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive. Table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S. No.
States
Total
1
A & N Islands
1,099
2
Andhra Pradesh
812
3
Assam
1,22,442
4
Bihar
2,39,453
5
Chandigarh
2
6
Chhattisgarh
1,026
7
Delhi
4,21,487
8
Goa
1,344
9
Gujarat
3,56,297
10
Haryana
3,30,236
11
Himachal Pradesh
14
12
Jammu & Kashmir
29,659
13
Jharkhand
94
14
Karnataka
47,627
15
Kerala
586
16
Ladakh
86
17
Madhya Pradesh
48,985
18
Maharashtra
5,96,090
19
Meghalaya
4
20
Nagaland
4
21
Odisha
69,018
22
Puducherry
1
23
Punjab
4,835
24
Rajasthan
4,91,826
25
Tamil Nadu
19,810
26
Telangana
500
27
Tripura
2
28
Uttar Pradesh
2,17,292
29
Uttarakhand
34,157
30
West Bengal
9,675
Total
30,44,463
More than 24.4 lakh vaccination doses were administered in the last 24 hours.
As on Day-116 of the vaccination drive (11th May, 2021), 24,46,674 vaccine doses were given. Across 18,543 sessions, 10,92,452 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 13,54,222 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Date: 11thMay,2021 (Day-116)
HCWs
1stDose
17,147
2ndDose
32,699
FLWs
1stDose
90,338
2nd Dose
96,445
18-44 years
1st Dose
4,79,282
45 to 60 years
1stDose
3,58,076
2nd Dose
6,19,017
Over 60 years
1stDose
1,47,609
2nd Dose
6,06,061
Total Achievement
1stDose
10,92,452
2ndDose
13,54,222
3,48,421 new cases were registered in the last 24 hours.
Ten States reported 71.22% of the new cases in last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 40,956. It is followed by Karnataka with 39,510 while Kerala reported 37,290 new cases.
The graph below highlights the trajectory of daily new cases and daily tests being conducted in the country.
The National Mortality Rate currently stands at 1.09%.
4,205 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 73.17% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (793). Karnataka follows with 480 daily deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ তারকখ্রে
থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা নৌনা লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা নৌনা লাকপা কেস মশিংদগী হেনখ্রে
ভারতকি ভেক্সিন কাপ্পগী মশিং পুন্না কোতি ১৭.৫ হেনখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ৩০ হেন্না ভেক্সিন কাপখ্রে
12 MAY 2021 12:31PM by PIB Imphal
ভারতকি অপুনবা এক্তিবকেসলোদ অসি ঙসি ৩৭,০৩,০৯৯ য়ৌরে৷ হায়রিবা মশিং অসি লৈবাক অসিদা নারিবা অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১৫.৯৭%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেসলোদতা কেস ১১,১২২ তারকখ্রে৷ এক্তিব কেস মশিংদগী তারক্লে হায়না পল্লিবা মশিং অসি থংননা লৈবা অনিরকশুবা নুমিৎতা থোকপনি৷
ভারতকি লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী ৮২.৫১%দি রাজ্য ১৩গী ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রাজ্যশিংদা ওইরকখিবা এক্তিব কেস মশিংগী অহোংবা অদু মখাগী গ্রাফ অসিদা উৎলি৷
মখাগী গ্রাফ অসিনা হৌখিবা চয়োল খরা অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা হোংলকখিবা এক্তিব কেস মশিং অদু উৎলি৷
ভারতকি ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী অপুনবা মশিং অদু ঙসি ১,৯৩,৮২,৬৪২ য়ৌরে৷ নেস্নেল রিকোভরী রেত অসি ৮৩.০৪%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩,৫৫,৩৩৮ লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে৷
থংননা লৈবা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকখিবগী মশিংনা নৌনা লাক্লিবা কেস মশিংদগী হেনখ্রে৷
লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকখিবগী ৭১.৫৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
ভারত সরকারনা “হ্বোল ওফ গভর্মেন্ত” এপ্রোচকি মখাদা মালেম অসিদগী মতেং ওইনা পিরকখিবা পোৎলমশিং অদু লেপ্পা লৈতনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লি৷ হৌজিক ফাওবদা কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা লেপ্পা লৈতনা লান্থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংবা ওইনা ভারতনা মালেম অসিদগী লৈবাকশিংদগী ফংখিবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৯,২০০, ওক্সিজেন সিলিন্দর ৫,২৪৩, ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৯, ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৫,৯১৩ অমসুং রেমদেসিভির ~লাখ ৩.৪৪ য়েন্থোকখ্রে৷ কেন্দ্র সরকারনা ফাস্তর কস্তমস ক্লিয়রেন্স, এয়র অমসুং রোদ শিজিন্নদুনা মালেম অসিদগী লৈবাকশিংদগী মতেং ওইনা পিরক্লিবা পোৎলমশিং অসি খোংজেল য়াংনা তপথবা তৌদনা য়েন্থোক্লি৷
অমরোমদা, নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি ফেস-৩ মখা চত্থরকপা অসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি কোতি ১৭.৫২ য়ৌখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকি মতুং ইন্না সেসন ২৫,৪৭,৫৩৪দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ১৭,৫২,৩৫,৯৯১ কাপখ্রে৷ অহানবা দোজ কাপখিবা হেল্থকেয়র ৱার্কর(ঐচ.সি.দবল্যু)৯৫,৮২,৪৪৯, অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু ৬৫,৩৯,৩৭৬, অহানবা দোজ কাপখিবা এফ.এল.দবল্যু. ১,৪১,৪৯,৬৩৪, অনিশুবা দোজ কাপখিবা এফ.এল.দবল্যু. ৭৯,৫২,৫৩৭ অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈরিবা অহানবা দোজ কাপখিবা মীওই ৩০,৪৪,৪৬৩, চহি ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা অহানবা দোজ কাপখিবা মীওই ৫,৫৮,৮৩,৪১৬ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা মীওই ৭৮,৩৬,১৬৮, চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা অহানবা দোজ কাপখিবা মীওই ৫,৩৯,৫৯,৭৭২ অমসুং অনিশুবা দোজ ওইনা মীওই ১,৬২,৮৮,১৭৬ ভেক্সিন কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৫,৮২,৪৪৯
অনিশুবা দোজ
৬৫,৩৯,৩৭৬
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৪১,৪৯,৬৩৪
অনিশুবা দোজ
৭৯,৫২,৫৩৭
চহি ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৩০,৪৪,৪৬৩
চহি ৪৫-৬০গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৫,৫৮,৮৩,৪১৬
অনিশুবা দোজ
৭৮,৩৬,১৬৮
চহি ৬০ হেনবগী
অহানবা দোজ
৫,৩৯,৫৯,৭৭২
অনিশুবা দোজ
১,৬২,৮৮,১৭৬
অপুনবা
১৭,৫২,৩৫,৯৯১
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজকি ৬৬.৬৭%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরি ৪,৭৯,২৮২না কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং য়ু.তি./রাজ্য ৩০দা কাপখিবা অপুনবা মশিং অদুনা ৩০,৪৪,৪৬৩নি৷ মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংনা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
অপুনবা
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১,০৯৯
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮১২
৩
অসাম
১,২২,৪৪২
৪
বিহার
২,৩৯,৪৫৩
৫
চান্দিগর্হ
২
৬
ছত্তিশগর
১,০২৬
৭
দিল্লি
৪,২১,৪৮৭
৮
গোৱা
১,৩৪৪
৯
গুজরাত
৩,৫৬,২৯৭
১০
হরিয়ানা
৩,৩০,২৩৬
১১
হিমাচল প্রদেশ
১৪
১২
জম্মু অমসুং কশ্মীর
২৯,৬৫৯
১৩
ঝর্খন্দ
৯৪
১৪
কর্নতাকা
৪৭,৬২৭
১৫
কেরলা
৫৮৬
১৬
লদাখ
৮৬
১৭
মধ্য প্রদেশ
৪৮,৯৮৫
১৮
মহারাস্ত্র
৫,৯৬,০৯০
১৯
মেঘালয়
৪
২০
নাগালেন্দ
৪
২১
ওরিশা
৬৯,০১৮
২২
পুদুচেরী
১
২৩
পঞ্জাব
৪,৮৩৫
২৪
রাজস্থান
৪,৯১,৮২৬
২৫
তামিল নাদু
১৯,৮১০
২৬
তেলঙ্গনা
৫০০
২৭
ত্রিপুরা
২
২৮
উত্তর প্রদেশ
২,১৭,২৯২
২৯
উত্তরখন্দ
৩৪,১৫৭
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯,৬৭৫
অপুনবা
৩০,৪৪,৪৬৩
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ২৪.৪ হেন্না কাপখ্রে৷
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ১১৬শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী মে ১১), ভেক্সিন দোজ ২৪,৪৬,৬৭৪ কাপখ্রে৷ সেসন ১৮,৫৪৩দা, বেনিফিসরী ১০,৯২,৪৫২না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ১৩,৫৪,২২২না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
তাং: ২০২১গী মে ১১ (১১৬শুবা নুমিৎ)
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১৭,১৪৭
অনিশুবা দোজ
৩২,৬৯৯
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯০,৩৩৮
অনিশুবা দোজ
৯৬,৪৪৫
চহি ১৮-৪৪গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৪,৭৯,২৮২
চহি ৪৫-৬০গী মনুংদা লৈবা
অহানবা দোজ
৩,৫৮,০৭৬
অনিশুবা দোজ
৬,১৯,০১৭
চহি ৬০ হেনবগী
অহানবা দোজ
১,৪৭,৬০৯
অনিশুবা দোজ
৬,০৬,০৬১
অপুনবা এচিবমেন্ত
অহানবা দোজ
১০,৯২,৪৫২
অনিশুবা দোজ
১৩,৫৪,২২২
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৩,৪৮,৪২১ লাকখি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা লাকখিবা কেসকি ৭১.২২%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
মহারাস্ত্র রাজ্যদা অনৌবা কেস ৪০,৯৫৬ লাক্তুনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস লাকপা রাজ্য ওইরি৷ কর্নতাকানা অনৌবা কেস ৩৯,৫১০ অমসুং কেরলানা কেস ৩৭,২৯০ লাক্তুনা মতুং ইল্লি৷
লৈবাক অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিং অমসুং নুংতি নুমিৎ খুদিংগী তৌরিবা তেস্ত মশিংগী ত্রেজেক্তরী অদু মখাগী গ্রাফ অসিনা উৎলি৷
হৌজি হৌজিক লৈরিবা নেস্নেল মোর্তালিতী রেত অসি ১.০৯%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪,২০৫ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখি৷
লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা নৌনা শিখিবা মশিংগী ৭৩.১৭%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷ মহারাস্ত্র রাজ্যদা মীওই ৭৯৩ শিদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা রাজ্য ওইরি৷ কর্নতাকানা মতুং ইন্দুনা নোংমদা মীওই ৪৮০ শিখি৷