Prime Minister's Office
PM chairs a high level meeting on Covid and vaccination related situation
Testing has gone up from around 50 lakh tests per week in early March to around 1.3 crore tests per week now
Localised containment strategies are the need of the hour: PM
PM instructed that testing needs to be scaled up further in areas with high test positivity rates
PM asks for augmentation of healthcare resources in rural areas to focus on door to door testing & surveillance.
Empower ASHA & Anganwadi workers with all necessary tools to boost fight in rural areas: PM
Important to ensure proper distribution of oxygen supply in rural areas: PM
Necessary training should be provided to health workers in the operation of ventilators & other equipment: PM
15 MAY 2021 2:28PM by PIB Delhi
PM chaired a high-level meeting to discuss the Covid and vaccination related situation in the country. Officials briefed the PM on the current Covid related situation in the country. PM was briefed that testing has gone up rapidly in the country, from around 50 lakh tests per week in early March to around 1.3 crore tests per week now. They also informed the PM about the gradually decreasing test positivity rate and increasing recovery rate. It was discussed that cases which had gone over 4 lakh cases per day are now coming down as a result of the efforts by healthcare workers, state governments and central government.
Officials gave a detailed presentation on the state & district level situation of Covid, testing, oxygen availability, healthcare infrastructure, vaccination roadmap.
PM said that localised containment strategies are the need of the hour specially for states where TPR in districts is high. The Prime Minister instructed that testing needs to be scaled up further, with use of both RT PCR and Rapid Tests, especially in areas with high test positivity rates. PM said that states should be encouraged to report their numbers transparently without any pressure of high numbers showing adversely on their efforts. PM asked for augmentation of healthcare resources in rural areas to focus on door to door testing & surveillance. He also spoke about empowering ASHA & Anganwadi workers with all necessary tools. PM asked for guidelines to be made available in easy language along with illustrations for home isolation and treatment in rural areas.
The Prime Minister directed that a distribution plan for ensuring oxygen supply in rural areas should be worked out, including through provision of Oxygen Concentrators. The Prime Minister added that necessary training should be provided to health workers in the operation of such equipment, and power supply should be ensured for smooth operation of such medical devices.
The Prime Minister took serious note of some reports about ventilators lying unutilized in storage in some states and directed that an immediate audit of installation and operation of ventilators provided by the Central Government should be carried out. The Prime Minister added that refresher training for properly operating ventilators should be provided to healthcare workers if necessary.
PM said that India’s fight against Covid has been guided throughout by scientists and subject experts and will continue being guided by them.
Officials briefed PM about the vaccination process and the state-wise coverage of 45+ population. The roadmap for future vaccine availability was also discussed. He directed officials to work closely with states to ramp up the speed of vaccination.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কোবিদ অমসুং বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা ফীভমগী মতাংদা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
মার্চকী অঙনবা শরুক্তা চয়োল অমদা তেস্ত লাখ ৫০রোম তৌরম্বদগী হৌজিক চয়োল অমদা তেস্ত করোর ১.৩রোম তৌদুনা তেস্ত তৌবা হেনখৎখ্রে
লোকেলাইজ কন্তেনমেন্তগী লাংলোংশিং অসি হৌজিক য়াম্না তঙাই ফদবা ওইরে: পি.এম.
পি.এম.না তেস্ত পোজিতিবিতী রেৎশিং ৱাংবা মফমশিংদা মখা তানা তেস্ত তৌবা হেনগৎহনবা মথৌ তাই হায়না পাউতাক পীখ্রে
পি.এম.না য়ুমথোং খুদিংদা চৎতুনা তেস্ত তৌবা অমসুং সির্ভিলেন্স চত্থবদা মীৎয়েং চংনবা খুঙ্গংগী মফমশিংদা হেল্থকিয়র রিসোর্সশিং চাউথোক্নবা খঙহনখ্রে
খুঙ্গংগী মফমশিংদা লান্থেংনবা হেনগৎহন্নবা মথৌ তাবা খুৎলাই পুম্নমক্কা লোইননা আশা অমসুং অঙ্গনৱাদী ৱর্করশিং এম্পাৱর তৌগদবনি: পি.এম.
খুঙ্গংগী মফমশিংদা ওক্সিজেন সপ্লাই নীংথিজনা য়েন্থোকবা ঙমহনবা মরু ওই: পি.এম.
ভেন্তিলেতরশিং অমসুং অতৈ ইক্বিপমেন্তশিং চল্লাইনবা হেল্থ ৱর্করশিংদা মথৌ তাবা ত্রেনিং পীগদবনি: পি.এম.
15 MAY 2021 2:28PM by PIB Imphal
পি.এম.না লৈবাক অসিগী কোবিদ অমসুং বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা ফীভমগী মতাংদা খন্ননবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। ওফিসিএলশিংনা পি.এম.দা লৈবাক অসিদা হৌজিক কোবিদকা মরী লৈননা ওইরিবা ফীভম অসিগী মতাংদা পাউদমখ্রে। পি.এম.দা মার্চকী অঙনবা শরুক্তা চয়োল অমদা তেস্ত লাখ ৫০রোম তৌরম্বা অদু হৌজিক চয়োল অমদা তেস্ত করোর ১.৩রোম তৌদুনা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং লেপ্তপনা হেনগৎলক্লি হায়না পাউদমখ্রে। মখোয়না পি.এম.দা তেস্ত পোজিতিবিতী রেৎশিং তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি অমদি রিকভরী রেৎ হেনগৎলক্লি হায়নসু খঙহনখ্রে। নোংমদা কেস লাখ ৪ হেন্না হেল্লম্বা অদু হৌজিক হন্থরক্লিবা অসি হেল্থকিয়র ৱর্করশিং, রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারনা হোৎনরিবশিং অসিগী ফলনি হায়না খন্নখ্রে।
ওফিসিএলশিংনা কোবিদ, তেস্ত তৌবা, ওক্সিজেন লৈবা-লৈতবা, হেল্থকিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর, বেক্সিনেসন রোদমেপকী মতাংদা রাজ্য অমসুং জিলাগী থাক্তা লৈরিবা ফীভমগী মতাংদা অকুপ্পা ৱারোল য়াওবা প্রজেন্তেসন অমা উৎখ্রে।
পি.এম.না হায় অখন্ননা জিলাশিংদা তি.পি.আর. ৱাংবা রাজ্যশিংগী ওইনা লোকেলাইজ কন্তেনমেন্তগী লালোংশিং অসি হৌজিক য়াম্না তঙাই ফদবা ওইরে। প্রধান মন্ত্রীনা তেস্ত পোজিতিবিতী রেৎশিং ৱাংবা মফমশিংদা মরু ওইনা আর.তি.-পি.সি.আর. অমসুং রেপিদ তেস্তশোং শিজিন্নদুনা তেস্ত তৌবা অসি মখা তানা হেনগৎহনবা মথৌ তাই হায়না য়াথং পীখ্রে। পি.এম.না মশিং ৱাংখৎলক্লিবা অসিনা মখোয়না হোৎনরিবা অসি অরেম্বা তারে হায়বগী মখল অমতগী প্রেসর লৈতনা মশিং অদু অরোৎপা লৈতনা রিপোর্ত তৌনবা রাজ্যশিংদা থৌগৎকদবনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। পি.এম.না য়ুমথোং খুদিংদা চৎতুনা তেস্ত তৌবা অমসুং সর্ভিলেন্স চত্থনবা মীৎয়েং থমদুনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা হেল্থকিয়র রিসোর্সশিং চাউথোকহন্নবা খঙহনখ্রে। মহাক্না মথৌ তাবা খুৎলাই পুম্নমক শিজিন্নদুনা আশা অমসুং অঙ্গনৱাদী ৱর্করশিং এম্পাৱর তৌনবগী মতাংদসু ফোঙদোকখ্রে। পি.এম.না খুঙ্গংগী মফমশিংদা হোম আইসোলেসন তৌবা অমসুং লায়েংবগী মতাংদা অরাইবা লোলদা শন্দোক্না তাকপা গাইদলাইনশিং শেম্নবা খঙহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিংগী প্রোবিজন য়াওনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা ওক্সিজেন সপ্লাই ফংহন্নবা দিস্ত্রিব্যুসন প্লান অমা শেমদোক্তুনা থম্নবা পাউতাক পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় ইক্বিপমেন্ত চল্লাইনবা হেল্থ ৱর্করশিংদা মথৌ তাবা ত্রেনিং পীগদবনি অমসুং অসিগুম্বা মেদিকেল দিভাইসশিং মথৌ তৌবদা অপনবা থোক্তনবা পাৱর সপ্লাই পীগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য খরগী স্তোরেজতা ভেন্তিলেতরশিং শিজিন্নদনা তাদুনা লৈরি হায়না ফোঙখিবা রিপোর্ত খরা অদু হকচিন্না লৌখি অমসুং কেন্দ্র সরকারনা পীথখিবা ভেন্তিলেতরশিং অদু ইন্সতোলেসন তৌনবা অমসুং শিজিন্ননবা খুদক্তা ওদিৎ অমা চত্থনবা য়াথং পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় করিগুম্বা মথৌ তারবদি ভেন্তিলেতরশিং নীংথিজনা চল্লাইনবা হেল্থকিয়র ৱর্করশিংদা রিফ্রেশর ত্রেনিং পীগদবনি।
পি.এম.না হায় ভারতনা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা অসি মতম পুম্বদা সাইন্তিস্তশিং অমসুং লম অসিদা খঙহৈরবশিংদা লমজিংদুনা লাকখি অমসুং মখোয়না মখা তানা লমজিংখিগনি।
ওফিসিএলশিংনা পি.এম.দা বেক্সিনেসনগী থৌওং অমসধং রাজ্য-রাজ্যগী চহি ৪৫+কী চহি কাংলুপকী কভরেজকী মতাংদা পাউদমখ্রে। তুংদা বেক্সিন ফংহন্নবগী মতাংদা রোদমেপসু খন্নখ্রে। মহাক্না ওফিসিএলশিংদা রাজ্যশিংগী খুৎশম্নদুনা বেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা পাউতাক পীখ্রে।