Ministry of Health and Family Welfare
CoWIN digital Portal Reconfigured to Reflect Change in Dose Interval of Covishield Vaccine to 12-16 weeks
Already Booked Online appointments for 2nd Covishield Dose will remain Valid; NOT being cancelled by COWIN
Beneficiaries advised to reschedule appointment for 2nd dose of Covishield in alignment with Enhanced Duration between Two Doses
16 MAY 2021 6:11PM by PIB Delhi
The COVID Working Group chaired by Dr N K Arora had recommended extension of the gap between the first and second doses of COVISHIELD vaccine to 12-16 weeks. This has been accepted by Government of India on 13th May 2021.
Government of India has communicated this change to States and UTs. The CoWIN digital portal has also been reconfigured to reflect this extension of interval for two doses of Covishield to 12-16 weeks.
However, there have been reports in s a section of the media suggesting that people who had pre-booked their appointment for the second dose in less than 84 days on CoWIN are being turned back from vaccination centres without getting the second dose of Covishield.
It is clarified that the requisite changes have now been done in the CoWIN digital portal. As a result, further online or on-site appointments will not be possible if the period after 1st dose date for a beneficiary is less than 84 days.
Additionally, already booked online appointments for 2nd dose of Covishield will remain valid and are not being cancelled by COWIN. Further, the beneficiaries are advised to reschedule their appointments for a later date beyond the 84th day from the date of 1st dose vaccination.
The Union Government has reiterated to the States and UTs that the online appointments booked for 2nd dose of COVISHELD prior to this change of the interval between the two doses of Covishield, must be honoured.
The Union Health Ministry has advised the Sates/UTs that the field staff may be instructed that, if such beneficiaries do come for vaccination, the second Covishield dose must be administered and they must not be turned away. They have also been advised to undertake awareness activities to inform the beneficiaries about this change.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোভিশিল্দ দোজ অনি কাপ্পগী মরক্তা লৈরিবা মতম অসি চয়োল ১২-১৬তা শাংদোক্লিবা অসি খঙহন্নবা কোৱিন দিজিতেল পোর্তেলসু শেমদোকখ্রে
কোভিশিল্দগী অনিশুবা দোজ কাপ্ননবগীদমক মাংজৌননা ওনলাইন এপোইন্তমেন্তশিং লৌখ্রবশিংদি অদুমক ভেলিদ ওইরগনি অমসুং কোৱিননা কেন্সেল তৌরোই
দোজ অনি কাপ্পগী মরক্তা লৈরিবা মতম শাংদোকহনবা অসিগা মরী লৈননা কোভিশিল্দগী অনিশুবা দোজ কাপ্ননবগীদমক অমুক হন্না এপোইন্তমেন্ত লৌননবা বেনিফিসরিশিংদা খঙহনখ্রে
16 MAY 2021 6:11PM by PIB Imphal
দা. এন.কে. অরোরানা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা কোবিদ ৱার্কিং গ্রুপনা কোভিশিল্দ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্পগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদু চয়োল ১২-১৬ ফাওবা শাংদোক্নবা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে৷ ৱাফম অসি ২০২১গী মে ১৩দা ভারত সরকারনসু অয়াবা পীখ্রে৷
লাক্লিবা অহোংবা অসিগীদমক ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা পাউ ফাওনখ্রে৷ কোভিশিল্দ দোজ অনি কাপ্পগী মরক্তা লৈরিবা মতম অসি চয়োল ১২-১৬তা শাংদোক্লিবা অসি খঙহন্নবা কোৱিন দিজিতেল পোর্তেলসু অমুক হন্না শেমদোকখ্রে৷
অদুমওইনমক, কোৱিনদা হৌখিবা নুমিৎ ৮৪নি অসিদা অনিশুবা দোজ কাপ্ননবগীদমক মখোয় মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত মাংজৌননা প্রিবুক তৌখ্রবা মীওইশিং কোভিশিল্দগী অনিশুবা দোজ অসি কাপ্তনা ভেক্সিনেসন সেন্তরশিং অসিদগী হল্লকহল্লে হায়না মেদিয়াগী সেক্সন অমদা রিপোর্তশিং লাকখ্রে৷
হৌজিক্তি রিক্বুইসাইত চেঞ্জেস অসি কোৱিন দিজিতেল পোর্তেলদা পাংথোক্লে হায়না শেংদোরকখ্রে৷ মসিনা মরম ওইদুনা, করিগুম্বা পেরিয়র্দ অদু বেনিফিসরি অমনা অহানবা দোজ কাপলুবা তাং অদুদগী নুমিৎ ৮৪নিগী মনুংদা লৈরবদি মখাতানা ওনলাইন নত্রগা ওন-সাইত এপোইন্তমেন্তশিং লৌবা য়াররোই৷
মসিগীসু মথক্তা, কোভিশিল্দগী অনিশুবা দোজ কাপ্ননবগীদমক মাংজৌননা ওনলাইন এপোইন্তমেন্তশিং লৌখ্রবশিংদি অদুমক ভেলিদ ওইরগনি অমসুং কোৱিননা কেন্সেল তৌরোই৷ মখাতানা, অহানবা দোজকি ভেক্সিন কাপখিবা নুমিৎ অদুদগী হৌদুনা ৮৪নি শুবা নুমিৎকি মতুং তারকপা নুমিৎ অমদা অমুক হন্না মখোয় মখোয়গী এপোইন্তমেন্তশিং লৌননবা বেনিফিসরিশিংদা খঙহনখ্রে৷
কোভিশিল্দগী দোজ অনিগী মরক্তা থম্লিবা মতম অসিগী মতাংদা অহোংবা লাক্ত্রিঙৈগী মমাংদা কোভিশিল্দগী অনিশুবা দোজ কাপ্ননবগীদমক ওনলাইন এপোইন্তমেন্তশিং লৌখ্রবশিংদি হান্না য়ানখিবগী মতুং ইন্না শোইদনা কাপ্পদবনি হায়না কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কয়ারক হন্না খঙহনখ্রে৷
করিগুম্বা অসিগুম্বা বেনিফিসরিশিং অসিনা ভেক্সিন কাপ্পা লাক্লবদি, অনিশুবা কোভিশিল্দ ভেক্সিন অদু শুংশোই শোইদনা কাপকদবনি অমসুং মখোয়শিং অদু ভেক্সিন কাপ্তনা হলহল্লোইদবনি হায়ানা ফিল্দ স্তাফশিং অসিদা খঙহন্নবা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খঙহনখ্রে৷ মসিগী অহোংবা অসিগী মতাংদা বেনিফিসরিশিং অসিদা খঙহন্নবা এৱার্নেস এক্তিবিতীশিং পাংথোক্নবা মখোয়দসু খঙহনখ্রে৷