Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries more than 4 Lakh in the country, for the first time
Less than 3 Lakh daily New Cases consecutively for two days
Decline of 1,63,232 in Active Caseload in the last 24 hours
India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 18.44 Crore
More than 59 lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated, so far
18 MAY 2021 1:27PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, with the dedication and tireless effort of all the healthcare and frontline workers, India has recorded daily recoveries of more than 4 lakh COVID patients in a single day for the first time.
4,22,436 recoveries were registered in the last 24 hours.
Average Daily Recovery of more than 3,55,944 cases has been recorded in the last 14 days. The graph below depicts the Daily Recoveries in the last 14 days.
2,63,533 new cases were registered in the last 24 hours.
The daily new COVID cases being registered in India are now less than 3 Lakhs consecutively for the second day. A net decline of 1,63,232 cases is recorded in the active caseload in the last 24 hours.
India’s daily new cases trajectory and recovered cases is depicted below since 13th March 2021.
India’s cumulative recoveries have reached 2,15,96,512 today. The National Recovery Rate has grown further to touch 85.60%.
Ten states account for 75.77% of the new recoveries.
On the other front, India’s total Active Caseload has decreased to 33,53,765 today. It now comprises 13.29% of the country's total Positive Cases.
8 States cumulatively account for 69.01% of India’s total Active Cases.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has reached nearly 18.44 Cr today under the Phase-3 of the nationwide Vaccination Drive.
A total of 18,44,53,149 vaccine doses have been administered through 26,87,638sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 96,59,441 HCWs who have taken the 1st dose and 66,52,389 HCWs who have taken the 2nddose, 1,45,00,303 FLWs (1stdose), 82,17,075 FLWs (2nddose), 59,39,290 beneficiaries under 18-44 age group (1stdose), 5,76,64,616 (1stdose) and 92,43,104 (2nd dose) beneficiaries aged 45 to 60 years. 5,46,64,577 1stdose beneficiaries and 1,79,12,354 2nd dose beneficiaries of more than 60 years old.
HCWs
1st Dose
96,59,441
2nd Dose
66,52,389
FLWs
1st Dose
1,45,00,303
2nd Dose
82,17,075
Age Group 18-44 years
1st Dose
59,39,290
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
5,76,64,616
2nd Dose
92,43,104
Over 60 years
1st Dose
5,46,64,577
2nd Dose
1,79,12,354
Total
18,44,53,149
Ten states account for 66.70% of the cumulative doses given so far in the country.
6,69,884 beneficiaries of the age group 18-44 years received their first dose of COVID vaccine in the last 24 hours and cumulatively 59,39,290 across 36 States/UTs since the start of phase-3 of vaccination drive.
As on Day-122 of the vaccination drive (17th May, 2021), 15,10,418 vaccine doses were given. Across 14,447sessions, 12,67,201 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,43,217 beneficiaries received their 2nd dose of vaccine.
Ten States reported 74.54% of the new cases in last 24 hours. Karnataka has reported the highest daily new cases at 38,603, followed by Tamil Nadu with 33,075 new cases.
The National Mortality Rate currently stands at 1.10%.
4,329 deaths were reported in the last 24 hours.
Ten States account for 75.98% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (1000). Karnataka follows with 476 daily deaths.
In addition, the foreign aid of relief materials continues to be swiftly cleared, apportioned and sent to States/UTs to combat COVID-19. Cumulatively, 11,321 Oxygen Concentrators; 15,801 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 7,470 ventilators/Bi PAP; ~5.5 L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, so far.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা ইহান হানবা ওইনা নোংমদা মীওই লাখ ৪ হেন্না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে
থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ৩দগী হেন্না তানা লাকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেসলোদতা ১,৬৩,২৩২ তারকখ্রে
ভারতকি ভেক্সিন কাপ্পগী মশিং অসি কোতি ১৮.৪৪ হেনখ্রে
হৌজিক ফাওবদা, চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরি লাখ ৬৬ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে
18 MAY 2021 1:27PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী হেল্থকেয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্কর পুম্নমক্না থৱাই য়াওনা কৎথোক্তুনা অমসুং চোকথবা নাইদুনা হোৎনদুনা ফংলিবা লেন্দৱার্ক এচিবমেন্ত অমা ওইনা, লৈবাক অসিদা ইহান হানবা ওইনা নোংমদা মীওই লাখ ৪ হেন্না কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইচৎ অসিদগী মীওই ৪,২২,৪৩৬ ফবা ঙমখি৷
হৌখিবা নুমিৎ ১৪নি অসিদা চাংচৎতা নোংমদা কেস ৩,৫৫,৯৪৪ হেন্না লাইচৎ অসিদগী ফবা ঙমখ্রে৷ মখাদা পীরিবা গ্রাফ অসিনা হৌখিবা নুমিৎ ১৪নি অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইচৎ অসিদগী ফখিবা কেস মশিং অদু উৎলি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ২,৬৩,৫৩৩ লাকখি৷
থংননা অনিরকশুবা নুমিৎকি ওইনা নোংমদা অনৌবা কোবিদ কেস লাখ ৩দগী হেন্না তানা লাক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা এক্তিব কেসলোদতা ১,৬৩,২৩২ তারকখ্রে৷
২০২১গী মার্চ ১৩দগী হৌদুনা ভারতকি ওইনা নোংমদা লাকখিবা অনৌবা কেসশিংগী ত্রাজেক্তরী অমসুং লাইচৎ অসিদগী ফখিবগী কেস মশিং অদু মখাদা উৎলি৷
ভারতকি ওইনা লাইচৎ অসিদগী ফখিবগী মশিং অসি ঙসি পুন্না ২,১৫,৯৬,৫১২ য়ৌখ্রে৷ নেস্নেল রিকোভরী রেত অসি মখাতানা ৮৫.৬০% য়ৌবা ঙমখ্রে৷
লাইচৎ অসিদগী নৌনা ফরকখিবগী ৭৫.৭৭%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
অমরোমদা, ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অসি ঙসি ৩৩,৫৩,৭৬৫দা তারকখ্রে৷ হায়রিবা মশিং অসি ভারতকি পোজিতিব ওইখিবা অপুনবা কেস মশিংগী ১৩.২৯%নি৷
ভারতকি অপুনবা এক্তিব কেসকি ৬৯.০১%দি রাজ্য তরাগী ওইরি৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি ফেস-৩গী মখাদা লৈবাক অসিদা কাপখথিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ মশিং অদু ঙসি পুন্না কোতি ১৮.৪৪রোম য়ৌখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ২৬,৮৭,৬৩৮দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ১৮,৪৪,৫৩,১৪৯ কাপখ্রে৷ মসিগী মনুংদা অহানবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৬,৫৯,৪৪১ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখ্রবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৬,৫২,৩৮৯, এফ.এল.দবল্যু. ১,৪৫,০০,৩০৩(অহানবা দোজ), এফ.এল.দবল্যু. ৮২,১৭,০৭৫ (অনিশুবা দোজ), চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫৯,৩৯,২৯০ (অহানবা দোজ), চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৭৬,৬৪,৬১৬ (অহানবা দোজ) অমসুং ৯২,৪৩,১০৪না(অনিশুবা দোজ)কাপখি৷ চহি ৬০গী মথক্তা লৈরিবা বেনিফিসরী ৫,৪৬,৬৪,৫৭৭না অহানবা দোজ অমসুং ১,৭৯,১২,৩৫৪না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
ঐচ.সি.দবল্যু.
অহানবা দোজ
৯৬,৫৯,৪৪১
অনিশুবা দোজ
৬৬,৫২,৩৮৯
এফ.এল.দবল্যু.
অহানবা দোজ
১,৪৫,০০,৩০৩
অনিশুবা দোজ
৮২,১৭,০৭৫
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫৯,৩৯,২৯০
চহি কাংলুপ ৪৫-৬০ ফাওবগী মনুং
অহানবা দোজ
৫,৭৬,৬৪,৬১৬
অনিশুবা দোজ
৯২,৪৩,১০৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৫,৪৬,৬৪,৫৭৭
অনিশুবা দোজ
১,৭৯,১২,৩৫৪
অপুনবা
১৮,৪৪,৫৩,১৪৯
হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজকি ৬৬.৭০%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী ৬,৬৯,৮৮৪না কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিনেসন দ্রেইবকি ফেস-৩ অসি হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬তা ভেক্সিন পুন্না ৫৯,৩৯,২৯০ কাপখ্রে৷
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি ১২২শুবা নুমিৎ ফাওবদা (২০২১গী মে ১৭), ভেক্সিন দোজ ১৫,১০,৪১৮ কাপখ্রে৷ সেসন ১৪,৪৪৭তা, বেনিফিসরী ১২,৬৭,২০১না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং বেনিফিসরী ২,৪৩,২১৭না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাকখিবা অনৌবা কেসকি ৭৪.৫৪%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ কর্নতাকানা নোংমদা অনৌবা কেস খ্বাইদগী য়াম্না কেস ৩৮,৬০৩, তামিল নাদুনা মতুং ইন্দুনা অনৌবা কেস ৩৩,০৭৫ লাকখি৷
নেস্নেল মোর্তেলিতী রেত অসি হৌজিক ১.১০% ওই৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৪,৩২৯ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা শিখি৷
লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা নৌনা শিখিবগী ৭৫.৯৮%দি রাজ্য তরাদা ওইরি৷ মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী য়াম্না (১০০০) শিখি৷ কর্নতাকানা মতুং ইন্দুনা নোংমদা মীওই ৪৭৬ শিখি৷
অসিগীসু মথক্তা, মালেমগী লৈবাকশিংনা মতেং ওইনা পীরক্লিবা পোৎলমশিং অদু কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসি লান্থেংননবগীদমক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা থাখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা রোদ অমসুং এয়রগী খুৎথাংদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ১১,৩২১; ওক্সিজেন সিলিন্দর ১৫,৮০১; ওক্সিজেন জেনেরেসন প্লান্ত ১৯; ভেন্তিলেতর/বাই পাপ ৭,৪৭০; রেমদেসিভির লাখ~৫.৫রোম পুরকখ্রে৷