Prime Minister's Office
English rendering of PM’s Address during interaction with State & District officials on Covid-19 management
18 MAY 2021 3:58PM by PIB Delhi
Friends,
All of you have worked very hard and continue to do so while battling the second wave of corona. There are many of you who, despite being corona positive themselves, continued to look after the situation in your districts. It also encouraged others in the districts and who drew inspiration from you. There are many who could not visit their homes for many days and meet their families. Many have also lost important members of their families and their close ones. In the midst of this difficult situation, you have given top priority to your duty.I have just had the opportunity to hear experiences of many of our colleagues. Well, I have a lot of people in front of me. It has not been possible for everyone (to share their experiences), but everyone had something new and innovative and they found ways in their own way. This is the biggest endeavourfor success in how you use a basic idea locally. There have been several remarkable innovations. Those who could not tell about their experiences must have something important to share. This is my request to all of you to send me in writing without any hesitation what you consider you did exceptionally. I will also consider how best to use your experiences in other districts, because your efforts and innovations should be of use to the country also. And I am sure all the issues that have come before me today will be of great use to us. Therefore, I will wait for your suggestions. I appreciate your every effort.
Friends,
There are different challenges according to the districts in our country. In a way, every district has its own challenges. You understand the challenges of your district in a much better way. Therefore, when your district wins, it means the country wins,when your district defeats corona, the country defeats corona.Therefore, every district and every village should have this temperament that they will keep their villages free of corona. The people of the villages should take this resolution. I was surprised the last time the arrangements made by people in villages. They did not know how to cope with this and there was no lockdown in the agriculture sector. The best part is that the villagers started farming with social distancing also. You would recall the last time how the people in the villages took the message seriously and modified it according to their needs. This is the strength of the villages. I have seen that even today many villages have managed very well as far as meetings are concerned. One or two people go out for the requirement of the entire village, they bring the essential items and distribute them in the village. And even if any guest comesfrom the village, he is made to sit outside the house initially. The village has its own strengthwhich is put to use accordingly. I would like to say that all of you have a very important role in this war against corona. You are in a way field commander in this war. As in any war,it is the field commander who gives shape to a big plan, fights that battle on the ground and decides according to the situation. Today, all of you are handling the leadership as an important field commander in this fight. What are our weapons against this virus? The weapons are – local containment zones, aggressive testing and ensuring correct information to the people. The ease of access to the information as to how many beds are available in hospitals and where they are available is of great convenience to the people. Similarly, whether it is curbing black marketing, strict action against such people, or mobilizing frontline workers by keeping their morale high, your efforts as a field commander energisethe entire district. Frontline workers are always inspired by your conduct and action and their confidence grows further.I would like to say one more thing to you. If you think that the policy formulated by the government needs any innovation at the district level and it will give strength to the policy, then you have a free hand. Do it. If these innovationsare according to the local needs of your district, do it accordingly.If you feel that your innovation is beneficial for the state or for the entire country, share it with the government also. Share the feedback without any hesitation if you think there is need for any improvement in policies from your experiences in view of the rapidly changing circumstances. Because this battle is such that if we all think together and come together with new ideas collectively only then we can win over it.
Friends,
The success of your district can set an example and help the rest of the districts. We have to adopt whatever are the best practices to deal with corona. Many of your colleagues will be in districts where corona infection is now ebbing after reaching peak. Many of your colleagues will be in districts where the battle against corona will now be easier as you strengthen your strategy by learning from your experiences.
Friends,
At present, the corona infection figures are going down in many states. They are also increasing in many states. Friends, we need to be more vigilant amidst the declining figures. In almost every meeting in the last one year, I have insisted that our fight is to save each and every life. Our responsibility is also to prevent the spread of infection and this is possible only if we are aware of the proper scale of the infection.It is important to constantly emphasize testing, tracking, isolation, treatment and COVID appropriate behavior. We have to pay a lot of attention to rural and remote areas in this second wave of corona. The on-field experience of all of you and your skills are going to be of great use.
We also have to increase awareness in villages and link them with the facilities for treatment of COVID. In the midst of an increasing number of cases and limited resources, our greatest priority is to provide proper solutions to people's expectations. In the midst of all the challenges, we have to make efforts keeping in mind the person at the bottom of the society. We have to strengthen the systems so that help is extended to him to alleviate his suffering. When even a single person from the administration reaches this very large section, contacts him and listens to him, his faith grows in the system. His strength to fight the disease increases manifold. As we see, when the people from the administration take oxymetre and medicines to the family living in the home isolation, enquire about them, the family members feel encouraged that they are not left alone.
Friends,
Apart from COVID, you also have to take care of the 'Ease of Living' of every citizen of your district. We have to prevent infection and simultaneously ensure uninterrupted essential supplies of daily life.Therefore, while ensuring the complete adherence to the guidelines issued for local containment zones, we also have to ensure that the poor suffer the least. No citizen should suffer.
Friends,
Oxygen plants are being set up at a rapid pace in hospitals in every district of the country under the PM CARES Fund. These plants have also started functioning in many hospitals. As we heard about Chandigarh just now and how beneficial it proved to be. Therefore, I request you to complete all necessary work where these plants are to be allotted so that these oxygen plants are set up quickly. The better the Oxygen Monitoring Committee works in the hospitals, oxygen will be used more properly.
Friends,
Vaccination is a powerful means in the fight against COVID. Therefore, we have to work together to dismiss every illusion related to it. Continuous efforts are being made to increase the supply of corona vaccines on a very large scale. The health ministry is continuously streamlining the arrangements and procedures for vaccination. The effort is that states get the schedule for the next 15 days in advance. This will also help you know how many doses of vaccines will be available for how many people in your district and you can make arrangements accordingly. You are also well aware of the proper management in preventing vaccine wastage at the district level. With your cooperation, the wastage of vaccines can be completely stopped. Not only that, we can move successfully towards optimum utilization of vaccines.
Friends,
Your role as an administrator as well as a human resource and logistics manager is also being tested this time. It is also very important to ensure that there are other essential supplies in adequate in your district, besides the medical supplies. We all are aware about the rainy season. As you are involved in the day-to-day affairs of the government, your attention gets diverted as the month of June approaches. Most of your focus shifts to the weather and rains. The rainy season is about to start now. So naturally you have the challenges of the rainy season which add to your burden and responsibilities. Therefore, you have to map your needs very fast and make necessary arrangements.Sometimes, there is power failure due to heavy rains. And if there is a power outage in the hospital, there will be a big crisis at such a time. So we have to think about these situations from now on. The challenge is huge, but our morale is bigger than that. Our response should be न भूतो न भविष्यति, i.e., none like this either before or after. With this spirit and resolve, we will take the country out of this crisis.The experiences that you will gain against corona now are going to be of great use to you as well as to the country in the future. You can continue to serve the country greatly by using these experiences properly. I am confident that with your cooperation, efficient leadership and management, India will move forward strongly in this fight against corona. I am happy that Chief Ministers of all the states which are participating in this meeting today also took time out. When the programme was being conceived, it was felt that there was no need to involve the Chief Ministers who are busy otherwise. But still, the Chief Ministers got themselves involved with this programme in keeping with the seriousness of the issue. It is very welcome. I also express my heartfelt gratitude to all the hon’ble Chief Ministers. All the teams of your district have to save every village from corona with a conviction and a resolve under the guidance of the respective Chief Minister. You move ahead with this mantra. May the recovery rate increase rapidly, may the number of negative cases increase rapidly and may the tests be done rapidly. While emphasizing all these points, let us not give up a single effort and experiment towards success.I can sense an element of confidence in what I have heard from you. There is experience as well as new methods. All these things instill great confidence in itself. I once again thank you all very much. You have a bigger job in hand, have to be in the field and do take care of your health and your family members. With the hope that your leadership will be of immense help in securing the health of each and every person of the area that you are looking after, thank you very much and very best wishes!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজ্য আৰু জিলা পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ বিষয়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপত প্ৰদান কৰা ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
18 MAY 2021 3:58PM by PIB Guwahati
বন্ধুসকল,
আপোনালোক সকলোৱে বহু কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছে আৰু ক’ৰোনাৰ দ্বিতীয় ঢৌৰ সৈতে নিৰন্তৰে মোকাবিলা কৰি আছে। আপোনালোকৰ মাজত এনে বহু লোক আছে যিয়ে নিজে ক’ৰোনা পজিটিভ হোৱা স্বত্বেও নিজৰ জিলাৰ পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ কাম কৰি গৈছিল। ই জিলাখনৰ আনসকলকো উৎসাহিত কৰিছিল আৰু আপোনাৰ পৰাই অনুপ্ৰাণিত হৈছিল। এনে বহু লোক আছে যি বহুদিন ধৰি ঘৰলৈ যাব পৰা নাই, তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ পৰিয়ালক লগ কৰিব পৰা নাই। বহুতে তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ সদস্যসকলক, তেওঁলোকৰ ঘনিষ্ঠসকলকো হেৰুৱাইছে। এই অসুবিধাৰ মাজত, আপোনালোকে আপোনালোকৰ কৰ্তব্যক সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। মই এইমাত্ৰ আপোনালোকৰ বহু সহকৰ্মীৰ পৰা এনে অভিজ্ঞতা শুনিবলৈ সুযোগ পাইছো। ঠিক আছে, মোৰ সন্মুখত বহু লোক আছে। সেয়েহে, এয়া সকলোৰে বাবে সম্ভৱ হোৱা নাই। কিন্তু সকলোৰে কিবা নতুন আছিল।
বহু ভাল উদ্ভাৱন হৈছে। যিসকলৰ সৈতে আজি কথা পাতিবলৈ সুযোগ পোৱা নাই তেওঁলোকৰ ওচৰতো আজি বহুত কথা আছে৷ মই আপোনালোক সকলোকে কোনো দ্বিধা নকৰাকৈ মোলৈ লিখিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো। মোৰ সৈতে এয়া বিনিময় কৰক। আৰু মই নিশ্চিতভাৱে চিন্তা কৰিম যে ইয়াক আন জিলাত কেনেদৰে ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব। কাৰণ আপোনাৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আপোনাৰ উদ্ভাৱন দেশৰ বাবেও কামত আহিব লাগে। মই আপোনালোকৰ সকলো প্ৰচেষ্টাক প্ৰশংসা কৰিছো।
বন্ধুসকল,
আমাৰ দেশত যিমান জিলা আছে সিমানেই প্ৰত্যাহ্বানো আছে। এক প্ৰকাৰে, প্ৰতিখন জিলাৰেই নিজা নিজা প্ৰত্যাহ্বান আছে। আপোনালোকে আপোনালোকৰ জিলাৰ প্ৰত্যাহ্বানবোৰ বহুত ভালদৰে বুজি পাইছে। আৰু সেয়েহে, যেতিয়া আপোনালোকৰ জিলাৰ জয় হয়, ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে দেশ জিকিব। যেতিয়া আপোনাৰ জিলাই ক’ৰোনাক পৰাস্ত কৰে তেতিয়া দেশখনে ক’ৰোনাক পৰাজিত কৰে। গতিকে, মই ক’ৰোনাক মোৰ গাঁৱত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ নিদিও। এই গাওঁবোৰৰ লোকসকলক এটা সংকল্প গ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়ক ৷ মই আচৰিত হৈছিলো যে যোৱাবাৰৰ বাবে এইটো সময় আছিল আৰু সেই পৰিস্থিতিত এয়া কেনেদৰে কৰিব লাগে নাজানিছিলো, তথাপিও আমি গাঁৱৰ কৃষি খণ্ডৰ বাবে কোনো লকডাউন ৰখা নাছিলো। আৰু মজাৰ কথা এয়েই যে গাঁৱৰ লোকসকলে সামাজিক ব্যৱধান ৰাখি খেতিৰ কাম আৰম্ভ কৰিছিল৷ যোৱাবাৰ আপোনালোকৰ মনত আছে যে আমাৰ গাওঁবোৰে কিমান দ্ৰুততাৰে বাৰ্তাটো ধৰিব আৰু তেওঁলোকক প্ৰয়োজন হোৱা পৰিমাণলৈ সংশোধন কৰিব। এইটোৱেই গাওঁখনৰ শক্তি, মই দেখিছোঁ যে আজিও বহুতো গাওঁ তেওঁলোকৰ ঘৰলৈ ভালদৰে আহিবলৈ আৰু যাবলৈ সক্ষম হৈছে। গাওঁখনৰ প্ৰয়োজনৰ বাবে এজন বা দুজন মানুহ বাহিৰলৈ যায়। বস্তুবোৰ লৈ আনে। তেওঁলোকে গাওঁখনত ভগাই দিয়ে। আৰু আনকি গাওঁখনলৈ কোনো অতিথি আহিলেও তেওঁলোকে প্ৰথমে বাহিৰত ৰাখে। গাঁৱৰ নিজা শক্তি আছে। সেই শক্তিৰ নিজা ব্যৱহাৰ আছে। আৰু মই ক'ব বিচাৰো যে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে এই যুদ্ধত আপোনালোক সকলোৱে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছে। আপোনালোক এক প্ৰকাৰে এই যুদ্ধৰ ফিল্ড কমাণ্ডাৰ। যিদৰে যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ কমাণ্ডাৰে এক ডাঙৰ পৰিকল্পনাৰ দৰে, মাটিত যুঁজ দিয়ে, পৰিস্থিতি অনুসৰি সিদ্ধান্ত লয়।
আপোনালোক সকলোৱে আজি ভাৰতৰ এই যুঁজৰ এজন গুৰুত্বপূৰ্ণ ফিল্ড কমাণ্ডাৰ হিচাপে নেতৃত্ব চম্ভালি আছে আৰু এই ভাইৰাছৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ অস্ত্ৰবোৰ কি? আমাৰ অস্ত্ৰবোৰ হৈছে স্থানীয় নিয়ন্ত্ৰণ ক্ষেত্ৰ, আক্ৰমণাত্মক পৰীক্ষা আৰু জনসাধাৰণৰ বাবে সঠিক আৰু সম্পূৰ্ণ তথ্য। চিকিৎসালয়ত কিমানখন বিচনা উপলব্ধ, য'ত সেইবোৰ উপলব্ধ সেইবোৰৰ তথ্য প্ৰাপ্ত কৰাৰ সহজলভ্যতাই লোকসকলৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰে। একেদৰে, ক'লা বজাৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰা, এনে লোকসকলৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ ব্যৱস্থা লোৱা, বা ফ্ৰণ্টলাইন শ্ৰমিকসকলৰ মনোবল উচ্চ কৰি ৰখা, ফিল্ড কমাণ্ডাৰ হিচাপে আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টা, কমাণ্ডাৰ হিচাপে আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টাই সমগ্ৰ জিলাক শক্তিশালী কৰে। ফ্ৰণ্টলাইন কৰ্মীসকল সদায় আপোনালোকৰ আচৰণ আৰু কাৰ্যৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হয়। তেওঁলোকে অনুপ্ৰেৰণা পায়, তেওঁলোকৰ বিশ্বাস আৰু বৃদ্ধি হয়। মই আপোনালোকক আৰু এটা কথা ক'ব বিচাৰো। সেয়েহে, যদি আপোনালোকে ভাবে যে চৰকাৰে প্ৰস্তুত কৰা নীতিক জিলা পৰ্যায়ত যিকোনো উদ্ভাৱনৰ প্ৰয়োজন, সেই উদ্ভাৱনে নীতিটোক শক্তি প্ৰদান কৰিব, তেনেহ'লে আপোনালোকৰ বাবে মোৰ হাত মুকলি। ইয়াক নিশ্চয়কৈ কৰক।
যদি এই উদ্ভাৱন আপোনালোকৰ জিলাৰ স্থানীয় প্ৰয়োজনীয়তা অনুসৰি হয়, সেই অনুসৰি কৰিব। যদি আপুনি অনুভৱ কৰে যে আপোনাৰ উদ্ভাৱন সমগ্ৰ ৰাজ্য বা সমগ্ৰ দেশৰ বাবে লাভজনক, তেন্তে ইয়াক চৰকাৰৰ ওচৰলৈ লৈ যাওক। যদি আপোনাক আপোনাৰ অভিজ্ঞতাৰ পৰা আঁচনিবোৰৰ কোনো উন্নতিৰ প্ৰয়োজন হয়, দ্ৰুত পৰিৱৰ্তনশীল পৰিস্থিতি অনুসৰি, আপুনি মতামতও জনাব লাগিব। কোনো দ্বিধা নকৰাকৈ। কিয়নো এই যুদ্ধ এনেকুৱা যে আমি সকলোৱে একেলগে ভাবিম, আমি সকলোৱে একত্ৰিত হ'ম আৰু নতুন বস্তু একেলগে আনিম। তেতিয়াহে আমি এইটো কৰিব পাৰিম।
বন্ধুসকল,
আপোনাৰ জিলাৰ সফলতা বাকী জিলাবোৰৰ বাবে এক উদাহৰণ হ'ব পাৰে, তেওঁলোকৰো সহায় হ’ব পাৰে। ক’ৰোনাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পদ্ধতি যিয়েই নহওক, আমি সেইবোৰ গ্ৰহণ কৰিব লাগিব। আপোনাৰ বহুতো সহকৰ্মী জিলাত থাকিব য'ত শীৰ্ষত উপনীত হোৱাৰ পিছত এতিয়া ক’ৰোনা সংক্ৰমণ হ্ৰাস পাইছে। আপোনাৰ বহুতো সহকৰ্মী এনে জিলাত থাকিব য'ত কৰোনা সংক্ৰমণ, তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতাৰ পৰা শিকি আপুনি আপোনাৰ জিলাত আপোনাৰ ৰণনীতি শক্তিশালী কৰা অব্যাহত ৰাখিলে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ সহজ হ'ব।
বন্ধুসকল,
বৰ্তমান, বহুতো ৰাজ্যত ক’ৰোনা সংক্ৰমণৰ পৰিমাণ হ্ৰাস পাইছে। বহুতো ৰাজ্যত আকৌ বৃদ্ধিও পাইছে। বন্ধুসকল, হ্ৰাস হোৱা পৰিসংখ্যাৰ মাজত আমি অধিক সতৰ্ক হোৱা প্ৰয়োজন। যোৱা এবছৰৰ প্ৰায় প্ৰতিখন সভাতে, মই জোৰ দিছো যে আমাৰ যুঁজ হৈছে ব্যক্তিবিশেষৰ জীৱন ৰক্ষা কৰা। আমাৰ দায়িত্ব হৈছে সংক্ৰমণ বিয়পা প্ৰতিহত কৰা আৰু এইটো কেৱল তেতিয়াহে সম্ভৱ যদি আমি সংক্ৰমণৰ পৰিমাণৰ বিষয়ে সঠিকভাৱে অৱগত হও। পৰীক্ষা, ট্ৰেকিং, পৃথকীকৰণ, চিকিৎসা আৰু ক’ভিডৰ উপযুক্ত আচৰণৰ ওপৰত নিৰন্তৰে গুৰুত্ব দিয়াটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। ক’ৰোনাৰ এই দ্বিতীয় ঢৌত, আমি গ্ৰাম্য আৰু কঠিন এলেকাবোৰৰ প্ৰতি যথেষ্ট মনোযোগ দিব লাগিব। আপোনালোক সকলোৰে ক্ষেত্ৰখনত অতিবাহিত কৰা অভিজ্ঞতা আৰু আপোনাৰ দক্ষতা যথেষ্ট কামত আহিব। আমি গাওঁবোৰত সজাগতা বৃদ্ধি কৰিব লাগিব আৰু তেওঁলোকক ক’ভিডৰ চিকিৎসাৰ সুবিধাৰ সৈতে সংযোজিত কৰিব লাগিব। বৰ্ধিত ঘটনা আৰু সম্পদৰ সীমাবদ্ধতাৰ মাজত আৰু মানুহৰ প্ৰত্যাশাৰ সঠিক সমাধান দিয়াটো আমাৰ সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ। সকলো প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজত, আমি সমাজৰ নিম্ন প্ৰান্তৰ ব্যক্তিজনৰ মুখৰ কথা মনত ৰাখি কাম কৰিব লাগিব। তেওঁৰ দুখ-কষ্ট আঁতৰাবলৈ তেওঁক সহায় কৰা উচিত। যেতিয়া প্ৰশাসনৰ এজন ব্যক্তিও এই অতি ডাঙৰ শাখাত উপনীত হয়। বা তেওঁৰ সৈতে যোগাযোগ কৰে তেতিয়া ৰোগৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ তেওঁৰ শক্তি বহুগুণে বৃদ্ধি পায়। আমি দেখিছো, যেতিয়া প্ৰশাসনে ঘৰৰ বিচ্ছিন্নতাত বাস কৰা পৰিয়াললৈ অক্সিমিটাৰ লৈ যায়, ঔষধ গ্ৰহণ কৰে আৰু বাতৰি লয়, পৰিয়ালটোৱে গম পাবলৈ সক্ষম হয় যে আমি অকলশৰীয়া নহয়।
বন্ধুসকল,
ক’ভিডৰ উপৰিও, আপুনি আপোনাৰ জিলাৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ 'ইজ অব্ লিভিঙ'ৰ যত্ন ল'ব লাগিব। আমি সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰিব লাগিব আৰু দৈনন্দিন জীৱনৰ অত্যাৱশ্যকীয় যোগান বোৰ অবিৰতভাৱে চলাব লাগিব। সেয়েহে, স্থানীয় তত্বাৱধানৰ বাবে যিকোনো নিৰ্দেশনা জাৰী কৰা হৈছে, যিকোনো নিৰ্দেশনা জাৰী কৰা হৈছে। তেওঁলোকক অনুসৰণ কৰোতে, এইটোও মন কৰিব লাগিব যে দৰিদ্ৰলোকৰ সমস্যা যাতে হ্ৰাস হ’ভ লাগে। কোনো নাগৰিকে যাতে কষ্ট ভোগ কৰিব নালাগে।
বন্ধুসকল,
পিএম কেয়াৰ্ছৰ জৰিয়তে দেশৰ প্ৰতিখন জিলাৰ চিকিৎসালয়সমূহত অক্সিজেন প্ৰকল্প স্থাপনৰ ক্ষেত্ৰত দ্ৰুত গতিত কাম কৰা হৈছে। এই প্ৰকল্পসমূহে বহুতো চিকিৎসালয়ত কাম কৰা আৰম্ভ কৰিছে। ঠিক যেনেদৰে আমি চণ্ডীগড়ৰ কথা শুনিছিলো। তেওঁলোকৰ কিমান লাভ হৈছিল? আৰু সেয়েহে, মই আপোনালোকক অনুৰোধ জনাইছো যে যিকোনো জিলাত য'ত এই প্ৰকল্পবোৰৰ আৱণ্টন কৰা হ'ব, সকলো প্ৰয়োজনীয় প্ৰস্তুতি ইতিমধ্যে সম্পূৰ্ণ হ'লে এই অক্সিজেন প্ৰকল্প দ্ৰুতগতিত স্থাপন কৰা হ'ব। চিকিৎসালয়বোৰত অক্সিজেন নিৰীক্ষণ সমিতিয়ে যিমানে অধিক কাম কৰে, সিমানে অধিক অক্সিজেন সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হ'ব।
বন্ধুসকল,
টীকাকৰণ হৈছে ক’ভিডৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ এক শক্তিশালী মাধ্যম। সেয়েহে, আমি ইয়াৰ সৈতে সম্পৰ্কিত প্ৰতিটো ভ্ৰম দূৰ কৰিবলৈ একেলগে কাম কৰিব লাগিব। অতি বৃহৎ পৰিমাণত ক’ৰোনা ভেকছিনৰ যোগান বৃদ্ধি কৰিবলৈ নিৰন্তৰে প্ৰচেষ্টা চলি আছে। স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ে টীকাকৰণৰ ব্যৱস্থা আৰু প্ৰক্ৰিয়াবোৰ নিৰন্তৰ ভাৱে প্ৰচাৰ কৰি আছে। প্ৰয়াসটো হ'ল পৰৱৰ্তী ১৫ দিনৰ বাবে সময়সূচী ৰাজ্যসমূহলৈ আগতীয়াকৈ প্ৰেৰণ কৰা। ই আপোনাক জিলাখনত কিমান জন লোকে ভেকছিন ল'বলৈ গৈ আছে আৰু আপুনি কেনেদৰে প্ৰস্তুত কৰিব লাগিব সেয়াও জনাব। ভেকছিনৰ নষ্ট প্ৰতিৰোধ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত জিলা পৰ্যায়ত সঠিক ব্যৱস্থাপনাৰ ভূমিকাৰ বিষয়েও আপুনি ভালদৰে অৱগত। আপোনাৰ সহযোগিতাৰ দ্বাৰা, ভেকছিনৰ নষ্ট হোৱাটো সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ কৰিব পাৰি। কেৱল সেয়াই নহয়, আমি সৰ্বোত্তম ব্যৱহাৰৰ দিশত সফলতাৰে আগবাঢ়িব পাৰো।
বন্ধুসকল,
এইবাৰৰ সময়ে এজন প্ৰশাসক আৰু লগতে এজন মানৱ সম্পদ আৰু লজিষ্টিক মেনেজাৰ হিচাপে আপোনাৰ ভূমিকা পৰীক্ষা কৰি আছে। কেৱল চিকিৎসা সামগ্ৰীয়েই নহয়, আপোনাৰ জিলাত অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীও পৰ্যাপ্ত হ'ব লাগে। এইটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমি সকলোৱে বৰষুণৰ বতৰৰ বিষয়ে জানো। আপুনি যি প্ৰতিদিনে চৰকাৰৰ কামত জড়িত কিন্তু জুন মাহ আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে আপোনাৰ মনোযোগ বতৰৰ ওপৰত, বৰষুণ কি হ'ব পাৰে, কি কৰিব লাগে এনে ধৰণৰ হ’ব৷ আপোনালোকে অশেষ মনোযোগ দিব লাগিব। আৰু এইবাৰো বৰষুণ এতিয়া আৰম্ভ হ'ব। গতিকে স্বাভাৱিকতে আপোনাৰ সন্মুখত বাৰিষা ঋতুৰ প্ৰত্যাহ্বান আছে। আপোনাৰ বাবে অতিৰিক্তবোৰ বোজাও। ইয়াত দায়িত্বও আছে। আৰু সেয়েহে আপুনি আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয়তাবোৰ অতি ক্ষীপ্ৰতাৰে মেপ কৰিব লাগিব আৰু প্ৰয়োজনীয় ব্যৱস্থা গৰ্হণ কৰিব লাগিব। এতিয়া, কেতিয়াবা ধাৰাসাৰ বৰষুণৰ বাবে বিদ্যুৎ নাইকিয়া হয়। আৰু যদি চিকিৎসালয়ত বিদ্যুৎ কৰ্তন হয়, তেন্তে এনে সময়ত এক ডাঙৰ সংকট হ'ব। গতিকে আমি এতিয়াৰে পৰা এই বস্তুবোৰৰ কথা ভাবিব লাগিব। প্ৰত্যাহ্বানটো ডাঙৰ, কিন্তু আমাৰ মনোবল তাতোকৈ ডাঙৰ, আৰু আমাৰ সঁহাৰি ভূত বা ভৱিষ্যত নহয়... সেয়া হ'বই লাগিব। এই সাহস আৰু সংকল্পৰ দ্বাৰা, এই উদ্দেশ্য আৰু সংকল্পৰ সৈতে, আমি দেশক এই সংকটৰ পৰা বাহিৰলৈ যাম। আপুনি এতিয়া ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে লাভ কৰা অভিজ্ঞতাবোৰ ভৱিষ্যতে আপোনাৰ লগতে দেশৰ বাবে যথেষ্ট কামত আহিব। এই অভিজ্ঞতাবোৰ সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰি, আপুনি দেশৰ সেৱা অব্যাহত ৰাখিব পাৰিব। মই বিশ্বাস কৰো। আপোনাৰ সহযোগিতা, আপোনাৰ দক্ষ নেতৃত্ব, আপোনাৰ দক্ষ ব্যৱস্থাপনাৰ সৈতে, ভাৰতে ক’ৰোনাৰ বিৰুদ্ধে এই যুঁজত শক্তিশালীভাৱে আগবাঢ়িব। আজি এই বৈঠকত উপস্থিত থকা সকলো ৰাজ্যৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়েও সময় উলিয়াইছে। যেতিয়া এই কাৰ্যসূচীটো পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল, এনে লাগিছিল যে মুখ্যমন্ত্ৰীসকলক ইয়াত ব্যস্ত কৰাৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই। কাৰণ তেওঁলোকে জিলাখনৰ লোকসকলৰ সৈতে কেনেদৰে কথা পাতিব লাগে জানে। কিন্তু তথাপিও, মুখ্যমন্ত্ৰীও বিষয়টোৰ গুৰুত্বৰ সৈতে জড়িত হৈ আছে। এইটো অতি আদৰণিজনক। মই সকলো সন্মানীয় মুখ্যমন্ত্ৰীৰ প্ৰতি আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো। আৰু মুখ্যমন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনাত, আপোনাৰ জিলাৰ সকলো দলে প্ৰতিখন গাঁৱক দৃঢ়তাৰে ক’ৰোনাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব লাগিব, এক সংকল্পৰ সৈতে। এই মন্ত্ৰটো লওক আৰু আপুনি আগবাঢ়ি যাওক। আৰু ক্ষীপ্ৰতাৰে পুনৰুদ্ধাৰৰ হাৰ বৃদ্ধি হওক, নিগেটিভৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হওক, পৰীক্ষাবোৰ অধিক দ্ৰুত হওক। এই সকলোবোৰ বিষয়ৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি, আমি সফলতাৰ দিশত এটাও প্ৰচেষ্টা এৰি নিদিও, এটাও পৰীক্ষা এৰি নিদিও। মই নিশ্চিত যে মই আপোনাৰ পৰা যি শুনিছো তাৰ ওপৰতো এক আত্মবিশ্বাস আছে। অভিজ্ঞতাও আছে। নতুন উপায়ো আছে। এই সকলোবোৰ বস্তুৱে নিজৰ ওপৰত যথেষ্ট আত্মবিশ্বাস জাগ্ৰত কৰে। মই আকৌ এবাৰ আপোনালোক সকলোকে অশেষ ধন্যবাদ জনাইছো। আৰু এটা ডাঙৰ কাম আছে। আপুনি ফিল্ডত থাকিব লাগিব আৰু আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ যত্ন ল'ব লাগিব। আপোনাৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলৰ স্বাস্থ্যৰ যত্ন ল'ব লাগিব। আৰু আপুনি চম্ভালি থকা এলেকাটো.. আপোনাৰ নেতৃত্বই তাত থকা নাগৰিকৰ স্বাস্থ্য বজাই ৰখাত কাম কৰিব বুলি আশা কৰি আপোনালোকলৈ অশেষ ধন্যবাদ থাকিল, শুভকামনা থাকিল!